CoronaBuitenland

Medici noemen Britse oversterftecijfers ‘zeer zorgwekkend’ en ‘angstaanjagend’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Er sterven op dit moment mogelijk meer mensen aan de effecten van de lockdown dan aan corona, schrijft de Britse Daily Telegraph.

Uit cijfers van statistiekbureau ONS blijkt dat in Engeland en Wales elke week 1000 mensen meer dan verwacht overlijden als gevolg van aandoeningen die niets te maken hebben met corona, waaronder beroertes en hartaanvallen. De oversterfte ligt 14,4 procent hoger dan het vijfjaargemiddelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het Britse ministerie van Volksgezondheid heeft een onderzoek ingesteld naar de cijfers. Er wordt gesproken van een ‘stille gezondheidscrisis’. Medici noemen de cijfers ‘zeer zorgwekkend’ en ‘angstaanjagend’.

Toename van het aantal beroertes

“Grote krant in Engeland wordt wakker: ‘Gevreesd wordt dat lockdown meer mensen doodt dan Covid’. En: ‘We zien al een tijdje een toename van het aantal beroertes’,” vat FVD-leider Thierry Baudet samen. Hij vraagt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk: “Iets voor jou om op te pakken?”

Neuroloog Jan Bonte richt zich tot OMT-leden Marion Koopmans en Marc Bonten: “Jullie als integere wetenschappers, altijd handelend vanuit de beste wetenschappelijke inzichten. Graag jullie commentaar.”

“Overigens mag hier vanzelfsprekend vaccinatie als mogelijk bijdragende factor absoluut niet genoemd worden. Maar dat was al duidelijk, toch?” zegt Bonte sarcastisch.

Hoe zou dat komen?

“In het Verenigd Koninkrijk in de reguliere media: lockdowns richtten meer schade aan dan zij hebben voorkomen, met juist méér overlijdens. En tja, er is ook nu nog veel oversterfte. Hoe zou dat komen?” vraagt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

De Britse cardioloog Aseem Malhotra merkt op: “Er lijkt in dit artikel iets te ontbreken wat ook kan bijdragen. Enig idee?”


5 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

“Medici noemen Britse oversterftecijfers ‘zeer zorgwekkend’ en ‘angstaanjagend’”
Nee, joh, je doet het voor een ander, aldus de massa.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Allez, nu zijn de lockdowns opeens de oorzaak van de oversterfte, nog iemand iets vernomen over de kwalijke effecten van de gifspuit?

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

En weer vind men het vreemd!!! Kogels zijn vervangen door prikken met killswitch! Het gaat stil worden op straat.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

HAHAHAHAHA!. Ik vind me zelf geweldig!!. Weet je waarom? Omdat ik altijd heb gedacht dat ik een gewone jongen was met maar een gemiddelde intelligentie maar ik kom er nu steeds meer achter dat er in de wereld, en dan met name in de medische en journalistieke wereld, een hele hoop mensen rond lopen die nog stukken dommer zijn dan ik. Geweldig toch??

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x