Gezondheid

Is vitamine D een geneesmiddel voor multiple sclerose?

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw onderzoek toont aan dat vitamine D multiple sclerose (MS) kan helpen bestrijden door te voorkomen dat destructieve immuuncellen in het brein terechtkomen. Dat schrijven wetenschappers van de Johns Hopkins School of Medicine.

MS komt vaker voor in landen die verder van de evenaar liggen. Daar is minder zon aanwezig om de productie van vitamine D in de huid aan te wakkeren. MS is een aandoening die het zenuwstelsel aantast. Impulsen worden vervolgens trager of helemaal niet meer doorgegeven.

Natuurlijk beschermingsmechanisme

De onderzoekers ontdekten dat vitamine D niet helpt door de werking van destructieve immuuncellen te veranderen, maar door te voorkomen dat ze de hersenen kunnen bereiken. Dit natuurlijke beschermingsmechanisme van moeder natuur zou veiliger kunnen zijn dan de huidige medicijnen voor MS.

Zogeheten T-cellen vernietigen in het lichaam van een MS-patiënt de myeline in het centrale zenuwstelsel. Vitamine D blijkt dit proces te onderdrukken. De cellen blijven weg van de plaatsen in het lichaam waar ze de meeste schade kunnen aanrichten.

Voordelen

Voor de studie werden 40 patiënten nauwlettend in de gaten gehouden. De patiënten, die allemaal de meest voorkomende soort MS hebben, kregen twee verschillende hoeveelheden vitamine D. Deelnemers die de hoogste hoeveelheid kregen, bouwden bepaalde immuuncellen sneller op dan de mensen die minder vitamine D kregen.

In een vervolgonderzoek wordt bepaald wat de voordelen van vitamine D precies zijn. De studie is verschenen in het medische tijdschrift Neurology.

[Eurkalert]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
7 jaren geleden

Honderden jaren geleden zijn de alternatieve geneeswijzen in de ban gedaan maar ze zijn weer terug, Dat is goed nieuws, Nine for News, heel goed nieuws.

Dnnnoz
Dnnnoz
7 jaren geleden

De zon? Dat is toch buiten?

flardinga
flardinga
7 jaren geleden

Iedereen van de website an de reaguurders daarop een mooi 2016 toegewenst!!!

josie
josie
7 jaren geleden

Wat ook je imuumsysteem verstekt is vit C die steeds meer op de achtergrond word geduwd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x