Homepagina » Gezondheid » Is vitamine D een geneesmiddel voor multiple sclerose?
Is vitamine D een geneesmiddel voor multiple sclerose?

Is vitamine D een geneesmiddel voor multiple sclerose?

Nieuw onderzoek toont aan dat vitamine D multiple sclerose (MS) kan helpen bestrijden door te voorkomen dat destructieve immuuncellen in het brein terechtkomen. Dat schrijven wetenschappers van de Johns Hopkins School of Medicine.

MS komt vaker voor in landen die verder van de evenaar liggen. Daar is minder zon aanwezig om de productie van vitamine D in de huid aan te wakkeren. MS is een aandoening die het zenuwstelsel aantast. Impulsen worden vervolgens trager of helemaal niet meer doorgegeven.

Natuurlijk beschermingsmechanisme

De onderzoekers ontdekten dat vitamine D niet helpt door de werking van destructieve immuuncellen te veranderen, maar door te voorkomen dat ze de hersenen kunnen bereiken. Dit natuurlijke beschermingsmechanisme van moeder natuur zou veiliger kunnen zijn dan de huidige medicijnen voor MS.

Zogeheten T-cellen vernietigen in het lichaam van een MS-patiënt de myeline in het centrale zenuwstelsel. Vitamine D blijkt dit proces te onderdrukken. De cellen blijven weg van de plaatsen in het lichaam waar ze de meeste schade kunnen aanrichten.

Voordelen

Voor de studie werden 40 patiënten nauwlettend in de gaten gehouden. De patiënten, die allemaal de meest voorkomende soort MS hebben, kregen twee verschillende hoeveelheden vitamine D. Deelnemers die de hoogste hoeveelheid kregen, bouwden bepaalde immuuncellen sneller op dan de mensen die minder vitamine D kregen.

In een vervolgonderzoek wordt bepaald wat de voordelen van vitamine D precies zijn. De studie is verschenen in het medische tijdschrift Neurology.

[Eurkalert]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De zon? Dat is toch buiten?

  1 likes
 2. Honderden jaren geleden zijn de alternatieve geneeswijzen in de ban gedaan maar ze zijn weer terug, Dat is goed nieuws, Nine for News, heel goed nieuws.

  11 likes
  • Ja , is dat zo? Al eens gehoord van de ‘Codex Alimentarius’?
   ‘Nieuw onderzoek toont aan dat vitamine D multiple sclerose (MS) kan helpen bestrijden door te voorkomen dat destructieve immuuncellen in het brein terechtkomen.
   Destructieve immuuncellen: kom wat meer in de zon!

   5 likes
 3. Iedereen van de website an de reaguurders daarop een mooi 2016 toegewenst!!!

  10 likes
 4. Oh en niet te vergeten, iedereen een gelukkig en vooral gezond 2016..

  4 likes
 5. Misschien is het wel fluoride in water/tandpasta/schoonmaak middel voor kunstgebit, wifi, minder zuurstof in de lucht en andere troep, gloeilamp vervangen door led, blue light tv/scherm, teveel stress enz. Waarom breken hersenen/eiwitten af? Een half uur buiten is genoeg. In de noordelijke landen hebben ze een half jaar geen licht. Die zijn toch ook niet allemaal dement/ziek enz.? Dat had dan al veel eerder bekend geworden? Volgens mij ligt het toch eerder aan chemische troep/technologie/anti biotica(hulpstof/vroeger zilver, nu jodium) Punt is: jodium wordt nu al veel toegevoegd in zout/voedsel. Dan werkt anti- biotica ook niet meer. Waarom nog jodium? Werd eerst gebruikt voor de ramp van Tjernobyl, maar nu nog steeds. Misschien toch voor het netwerk van wifi,zendmasten enz. Het schijnt dat de aarde frequentie verhoogt is van 7.83 Hertz naar 17 Hertz. Constante druk verandert de samenstelling van elementen,stoffen en atomen. Dus ook je bloed, je zuurstof in bloed. Tja en dan krijgen hersenen niet genoeg de juiste voedingsstoffen.

  3 likes
 6. Ik heb zelf al een jaar of 7 last van MS. Ik slik af en toe extra vitaminen, waaronder B12 en D, en haaienvinnen olie. Dat is meer ter ondersteuning van de gezondheid. Vaak heb ik me afgevraagd waarom ik op late leeftijd toch nog MS heb gekregen terwijl ik altijd een oersterke gezondheid heb gehad, en toen ik voor het eerst MS verschijnselen kreeg was ik in een top conditie. 4x per week bodybuilding, boksen, 10-20km hardlopen. De punten die Elise49 noemt heb ik ook vaak overdacht en ik denk er net zo over. Zo gebruik ik een Personal Floww tegen straling. Helaas merk ik daar allemaal niet echt duidelijk wat van. Dit artikel suggereert dat Vit D een geneesmiddel voor MS is, maar dat lijkt me pure onzin. Het vervelende van MS is, dat je altijd last blijft houden van eenmaal opgelopen schade aan je zenuwbanen en hersenen. (Myeline schede beschadigd / laesies in hersenen) Voor mij betekent dit, dat ik van elke MS Schub die ik ooit in het verleden heb gehad ik nog steeds restschade heb. Vitamine D doet daar NIETS meer aan, het kan hooguit helpen voorkomen / de kans verkleinen dat ik weer een nieuwe Schub krijg. Ik ben ook erg gevoellig geworden voor stress en daar ben ik eerlijk gezegd veel banger voor dan voor een gebrek aan vitamine aangezien ik in het verleden meermalen de directe relatie tussen het optreden van Schubs (verergeringen) en stress heb gemerkt. Als er ooit een geneesmiddel voor MS komt dan zal het in staat moeten zijn om Myeline te repareren want simpel gesteld is mijn interne bedrading gewoon “naar de klote”.

  3 likes
 7. Wat ook je imuumsysteem verstekt is vit C die steeds meer op de achtergrond word geduwd.

  2 likes
 8. Als ik wat dieper denk dan weet ik dat multiple sclerose en Vitamine D al heel oud zijn en wat ik ook zie dat vele er geheel weer in mee gaan maar vergeten dat beide middelen al meer dan 100 jaar oud zijn. Dus het heeft in die honderden jaren nooit iets genezen. Impulsiviteit en Emotie bepalen hier weer of men waarheden ziet of een gemaakte illusie. Voor de bewuste onder ons is de manipulatie en de meelopende prachtig om te lezen.

  1 likes
 9. Van hetzelfde gewenst!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nieuw onderzoek onthult waarom zonnebrandcrème slecht is voor je hart

Nieuw onderzoek onthult waarom zonnebrandcrème slecht is voor je hart

Er zijn warme dagen in aantocht. Reden ...

Is het kosmische ei meer dan een symbool? Het mysterie rond het derde oog ontrafeld

Is het kosmische ei meer dan een symbool? Het mysterie rond het derde oog ontrafeld

In veel oude culturen wordt het centrum ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.