Homepagina » UFO » Google Earth laat vreemde openingen op Zuidpool zien
Google Earth laat vreemde openingen op Zuidpool zien

Google Earth laat vreemde openingen op Zuidpool zien

Op Google Earth zijn op Antarctica twee openingen te vinden die zich tot onder het oppervlak lijken uit te strekken.

Volgens sommigen zijn het natuurlijke grotten die gevormd zijn als gevolg van de extreme weersomstandigheden op de Zuidpool.

Anderen zijn daar niet zo zeker van. Er wordt momenteel gespeculeerd dat deze openingen ingangen zouden kunnen zijn naar een buitenaardse basis of een geheime installatie.

Highjump

Als het inderdaad gaat om openingen naar ondergrondse bases, zijn de beweringen die admiraal Richard Byrd na Operatie Highjump deed helemaal niet zo vergezocht. In 1947 leidde Byrd een expeditie naar de Zuidpool die geheel werd gefinancierd door de Amerikaanse marine.

De expeditie duurde niet de geplande zes maanden, maar werd echter al na twee maanden overhaast afgebroken. Byrd verloor vele manschappen, helikopters, vliegtuigen en een destroyer. Wat hier gebeurde blijft tot op heden geheim. Byrd sprak tijdens een later onderzoek door de Amerikaanse overheid de opmerkelijke woorden uit: ‘in the event of another war, America can be attacked by an enemy that has the ability to fly from pole to pole with incredible speed’.

In zijn dagboek schreef Byrd dat hij tijdens de expeditie werd geconfronteerd door schotelvormige objecten. Tegenover het Amerikaanse Congres verklaarde hij dat ze de vloot van Highjump aanvielen en de mogelijkheid hadden om met ongelooflijke snelheid van pool naar pool te vliegen.

Piri Reis-kaart

Een Russische documentaire uit 2006 bracht meer informatie over Operatie Highjump naar buiten. Sovjet-spionnen in de Verenigde Staten zouden hebben ontdekt dat de Amerikaanse marine het leger naar de Zuidpool had gestuurd om daar een verborgen nazi-basis te vernietigen.

De openingen zijn te vinden met de volgende coördinaten: -66° 33′ 11.56″, +99° 50′ 17.86″ en -66° 36′ 12.58″, +99° 43′ 12.72″.

Gaat het om natuurlijke formaties of zijn de openingen door mensen gemaakt? Op de Piri Reis-kaart geeft de weergave van Antarctica de kustlijn van 10.000 jaar geleden accuraat aan. Op de kaart staat ook land aangegeven op de plaats waar pas 300 jaar na de ontdekking van de kaart het vasteland van Antarctica werd ontdekt.

Bron: Exonews.org

Gerelateerd:

 Vind je deze info waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. days of our lives

  [quote name=”pietje bell”]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.[/quote]

  Ik ben heel benieuwd naar die foto’s, waarom vraag jij ze niet op? Schrijf een artikel.

  De Noordpool bevat overigens geen land. Dan kan er ook geen opening zijn.

  1 likes
 2. [quote name=”lauke”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Don”][quote name=”lauke”]Aan speculaties heeft men niets!![/quote]

  Beter iets dan niets, dan beter niets dan iets.[/quote]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.[/quote] hmm waar heb JIJ deze onzinnige wijsheid vandaan?[/quote]

  Nou waarschijnlijk heeft hij deze vandaan na inmiddels vele verklaringen van alleen al piloten en oud piloten.
  Als je iets te verbergen hebt en je kan het verborgen houden door beeld onduidelijk te maken, wat is er dan nog makkelijker? Wij zijn toch niet in de mogelijkheid daar te komen om het tegendeel te bewijzen. Als we al in de buurt zouden komen word je zeker weten omgelegd.

  1 likes
 3. Aan speculaties heeft men niets!!

  0 likes
 4. Kom op zeg. Dat zijn gewoon grotten maar het zou wel kúnnen dat er nu gewoon gebruik van wordt gemaakt door de Amerikanen. Maar ook dat betwijfel ik. Anders was het wel onzichtbaar gemaakt. Dus.. buitenaardse basis…neen..holle aarde..nee. Jules Verne was gewoon een schrijver met verzinsels zoals ook de gebroeders Grimm en H.C Andersen. Maar je hebt altijd wel van die mensen die alles blind geloven wat er geschreven wordt.

  0 likes
 5. Het zijn natuurlijk grotten. Volstrekt duidelijk.

  Maar even een vraag aan de aanhangers van deze bizarre theorie: beweerden jullie niet altijd dat de ingangen vanuit de ruimte zichtbaar waren?

  Dan zul je toch echt met wat beters moeten komen dan met een foto van een willekeurige groot waar je kruipend naar binnen moet.

  0 likes
 6. Vreemd, Google is toch heel goed in het verwijderen van delen in hun kaarten.

  Waarom is dit, dan wel te zien op Maps.

  0 likes
 7. [quote name=”ReneH”]Vreemd, Google is toch heel goed in het verwijderen van delen in hun kaarten.

  Waarom is dit, dan wel te zien op Maps.[/quote]Waarom dit wel te zien is?

  simpel. Het is namelijk niks bijzonders. Gewoon een grot, zoals er miljoenen zijn.

  0 likes
 8. [quote name=”ReneH”]Vreemd, Google is toch heel goed in het verwijderen van delen in hun kaarten.

  Waarom is dit, dan wel te zien op Maps.[/quote]

  Oeps, beetje een open deur.

  Maar, als dit idd gaat om openingen naar ondergrondse bases dan zou Google, dat net als bij andere ‘bijzonderheden’ gewoon verwijderd hebben.

  0 likes
 9. En ja hoor er mag weer niet gespeculeerd worden door ‘aanhangers van bizarre theorieen’So What?,als je gelooft dat het natuurlijk gevormde grotten zijn fijn als je gelooft dat het goed zou kunnen dat daar verborgen zaken afspelen ook fijn, zolang je zelf niet op grottentour geweest daar weet je niets maar dan ook niets zeker.Ikzelf sta open en lees wat eventuele getuigen te vertellen hebben erover, wie ben ik(wij) om ze voor bv leugenaar of geschift uit te maken net als met die ufoverhalen dat ze buitenaards zijn, ik wacht eerst wel af.

  0 likes
 10. [quote name=”lauke”]Aan speculaties heeft men niets!![/quote]

  Beter iets dan niets, dan beter niets dan iets.

  0 likes
 11. Als het niet zo koud was daar, zou ik graag eens willen gaan kijken daar! 😀

  [quote name=”Wesley”]Het zijn natuurlijk grotten. Volstrekt duidelijk.

  Maar even een vraag aan de aanhangers van deze bizarre theorie: beweerden jullie niet altijd dat de ingangen vanuit de ruimte zichtbaar waren?

  Dan zul je toch echt met wat beters moeten komen dan met een foto van een willekeurige groot waar je kruipend naar binnen moet.[/quote]

  Kruipend sowieso niet. Het gat is minstens 20 bij 30/40 meter.(Zie plaatje) Lastig in te schatten. Hoe dan ook, tenzij je langer bent als 20 meter, kan je gewoon lopen. Maar inderdaad, vanuit de ruimte dat kunnen zien gaat wel erg ver. :p
  http://i43.tinypic.com/33e5668.png

  0 likes
 12. Wesley quote;Maar even een vraag aan de aanhangers van deze bizarre theorie: beweerden jullie niet altijd dat de ingangen vanuit de ruimte zichtbaar waren?quote-

  Wie zijn ‘JULLIE’, ik heb hiér nog nooit iemand zoiets horen beweren uit eigen bevinding/waarneming hooguit dat ze bepaalde bronnen die dat beweren aanhaalden.(of ik moet iets gemist hebben 🙂

  0 likes
 13. Als ik zo naar de bovenkant van de ingang/opening kijk. Dus dat donker grijze gladde gedeelte…weet niet of deze foto bewerkt is.
  Maar dat ziet er nou niet echt natuurlijk uit, zoals de rest van de omgeving op de foto.

  Maar ik ben benieuwd!

  Hoeveel reactie/pagina’s dit item gaat krijgen. Als het echt serieus is, dan zullen er weer een hoop berichten en afleidingsberichten te zien zijn.

  0 likes
 14. [quote name=”Don”][quote name=”lauke”]Aan speculaties heeft men niets!![/quote]

  Beter iets dan niets, dan beter niets dan iets.[/quote]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.

  0 likes
 15. [quote name=”Vonzie”]Kom op zeg. Dat zijn gewoon grotten maar het zou wel kúnnen dat er nu gewoon gebruik van wordt gemaakt door de Amerikanen. Maar ook dat betwijfel ik. Anders was het wel onzichtbaar gemaakt. Dus.. buitenaardse basis…neen..holle aarde..nee. Jules Verne was gewoon een schrijver met verzinsels zoals ook de gebroeders Grimm en H.C Andersen. Maar je hebt altijd wel van die mensen die alles blind geloven wat er geschreven wordt.[/quote]
  verzinsels bestaan niet,sprookjes ook niet.alles is gebaseerd op waarheid.De gehele kosmos is een geheugen ,waar alles mee verbonden is.Dus kort gezegd je kan iets niet verzinnen ,want het bestaat al,hier of elders in de kosmos.

  0 likes
 16. [quote name=”pietje bell”]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.[/quote]

  Er is op de noord en zuidpool een no fly zone om yeti´s te verstoppen. Zodat ze niet ontdekt worden.

  0 likes
 17. [quote name=”pietje bell”]
  verzinsels bestaan niet,sprookjes ook niet.alles is gebaseerd op waarheid.De gehele kosmos is een geheugen ,waar alles mee verbonden is.Dus kort gezegd je kan iets niet verzinnen ,want het bestaat al,hier of elders in de kosmos.[/quote]

  Duh? Dus in jouw optiek is iemand een leugenaar iemand die de waarheid vertelt, want alles is gebaseerd op de waarheid?

  Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.

  0 likes
 18. Er is geen no-fly zone boven de polen omdat bemanning en passagiers dan bloot zouden staan aan enorme hoeveelheden zonne- en kosmische straling. 1: Omdat alle straling door het magnetisch veld van de Aarde naar de polen word geleid. 2: De ozonlaag is daar dunner of niet bestaand waardoor de UV straling niet of nauwelijks wordt tegen gehouden. Deze openingen zijn gewoon grotten uitgeslepen door smeltwater of oude lava/magma tunnels die door instortingen bloot zijn komen te liggen. Er is niets mysterieus aan.

  0 likes
 19. [quote name=”Knn”]Er is geen no-fly zone boven de polen omdat bemanning en passagiers dan bloot zouden staan aan enorme hoeveelheden zonne- en kosmische straling. 1: Omdat alle straling door het magnetisch veld van de Aarde naar de polen word geleid. 2: De ozonlaag is daar dunner of niet bestaand waardoor de UV straling niet of nauwelijks wordt tegen gehouden. Deze openingen zijn gewoon grotten uitgeslepen door smeltwater of oude lava/magma tunnels die door instortingen bloot zijn komen te liggen. Er is niets mysterieus aan.[/quote]

  EEN* that is. 🙂

  0 likes
 20. Misschien is het een idee om gewoon eens een kijkje te gaan nemen terplekke in plaats van te speculeren over Google foto’s. Dat laatste zet namelijk echt geen zoden aan de dijk en brengt enkel verwarring en twijfel de wereld in.

  0 likes
 21. Zo te zien gaat het niet naar binnen maar is het een hele stijle berg. Dit kun je zien doordat er aan de rechterkant een korte schaduw zit. Als je verder eromheem kijkt, dan zie je ook dat deze op heuvels zo valt.

  Waarom deze zijkant precies zwart is kan ik niet goed zien, maar het lijkt ook schaduw te zijn als je dit vergelijkt met een stuk rots dat meer naar rechts boven zit.

  0 likes
 22. [quote name=”little rascal”][quote name=”pietje bell”]
  verzinsels bestaan niet,sprookjes ook niet.alles is gebaseerd op waarheid.De gehele kosmos is een geheugen ,waar alles mee verbonden is.Dus kort gezegd je kan iets niet verzinnen ,want het bestaat al,hier of elders in de kosmos.[/quote]

  Duh? Dus in jouw optiek is iemand een leugenaar iemand die de waarheid vertelt, want alles is gebaseerd op de waarheid?

  Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.[/quote.//[quote name=”Knn”]Er is geen no-fly zone boven de polen omdat bemanning en passagiers dan bloot zouden staan aan enorme hoeveelheden zonne- en kosmische straling. 1: Omdat alle straling door het magnetisch veld van de Aarde naar de polen word geleid. 2: De ozonlaag is daar dunner of niet bestaand waardoor de UV straling niet of nauwelijks wordt tegen gehouden. Deze openingen zijn gewoon grotten uitgeslepen door smeltwater of oude lava/magma tunnels die door instortingen bloot zijn komen te liggen. Er is niets mysterieus aan.[/quote]
  leuk geprobeerd.waar heb je deze onzinnige wijsheid vandaan?

  0 likes
 23. Ik vind dit wel erg ver gezocht.

  0 likes
 24. days of our lives

  [quote name=”ReneH”][quote name=”ReneH”]Vreemd, Google is toch heel goed in het verwijderen van delen in hun kaarten.

  Waarom is dit, dan wel te zien op Maps.[/quote]

  Oeps, beetje een open deur.

  Maar, als dit idd gaat om openingen naar ondergrondse bases dan zou Google, dat net als bij andere ‘bijzonderheden’ gewoon verwijderd hebben.[/quote]
  Goh, ik ben het zowaar met je eens. 🙂
  Reken er maar op dat zaken die echt geheim zijn en moeten blijven, niet door de achteloze burger op internet kan worden gevonden…

  0 likes
 25. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Don”][quote name=”lauke”]Aan speculaties heeft men niets!![/quote]

  Beter iets dan niets, dan beter niets dan iets.[/quote]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.[/quote] hmm waar heb JIJ deze onzinnige wijsheid vandaan?

  0 likes
 26. [quote name=”pietje bell”][quote name=”little rascal”][quote name=”pietje bell”]
  verzinsels bestaan niet,sprookjes ook niet.alles is gebaseerd op waarheid.De gehele kosmos is een geheugen ,waar alles mee verbonden is.Dus kort gezegd je kan iets niet verzinnen ,want het bestaat al,hier of elders in de kosmos.[/quote]

  Duh? Dus in jouw optiek is iemand een leugenaar iemand die de waarheid vertelt, want alles is gebaseerd op de waarheid?

  Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.[/quote.//[quote name=”Knn”]Er is geen no-fly zone boven de polen omdat bemanning en passagiers dan bloot zouden staan aan enorme hoeveelheden zonne- en kosmische straling. 1: Omdat alle straling door het magnetisch veld van de Aarde naar de polen word geleid. 2: De ozonlaag is daar dunner of niet bestaand waardoor de UV straling niet of nauwelijks wordt tegen gehouden. Deze openingen zijn gewoon grotten uitgeslepen door smeltwater of oude lava/magma tunnels die door instortingen bloot zijn komen te liggen. Er is niets mysterieus aan.[/quote]
  leuk geprobeerd.waar heb je deze onzinnige wijsheid vandaan?[/quote]

  Rationeel nadenken, zou jij ook eens moeten proberen ipv constant dingen te beweren die je niet kunt bewijzen of ondersteunen met goede argumenten. En wat de waarheid betreft, wat jij verteld is JOUW waarheid hoe jij die ziet in jouw wereldje. Dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk de waarheid IS.

  0 likes
 27. [quote name=”Peterhs”][quote name=”lauke”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Don”][quote name=”lauke”]Aan speculaties heeft men niets!![/quote]

  Beter iets dan niets, dan beter niets dan iets.[/quote]
  vraag bij nasa de satelliet foto,s eens op.van een jaar of 2 geleden ,grote openingen aan beide kanten.van de polen.en rondom zo,n 750 km groen. En gewoon volop leven.En de massa vraagt zich niet eens af waarom daar een no fly zone is.[/quote] hmm waar heb JIJ deze onzinnige wijsheid vandaan?[/quote]

  Nou waarschijnlijk heeft hij deze vandaan na inmiddels vele verklaringen van alleen al piloten en oud piloten.
  Als je iets te verbergen hebt en je kan het verborgen houden door beeld onduidelijk te maken, wat is er dan nog makkelijker? Wij zijn toch niet in de mogelijkheid daar te komen om het tegendeel te bewijzen. Als we al in de buurt zouden komen word je zeker weten omgelegd.[/quote]
  Wat dacht je van een satelliet opname op de site van nasa zelf die er uiteraard snel werd afgehaald.En volgens mij heeft het orgineel ook nog even op you tube gestaan.

  0 likes
 28. [quote name=”days of our lives”]
  Goh, ik ben het zowaar met je eens. 🙂
  Reken er maar op dat zaken die echt geheim zijn en moeten blijven, niet door de achteloze burger op internet kan worden gevonden…[/quote]

  Jeetje, moet niet gekker worden…. 😀

  0 likes
 29. Laten we nu eens stoppen met die onzin over de Piri Reis kaart telkens weer te herkauwen. Kijk nou eens goed naar het origineel en vergelijk het eens met een kaart van Antarctica. Knappe jongen die daar ook maar enige overeenkomst in ziet. Voor wie een vergelijking in detail wil bekijken raad ik aan deze link eens rustig te lezen.
  http://www.uwgb.edu/dutchs/PSEUDOSC/PiriRies.HTM

  0 likes
 30. Is al sinds 2009 bekend,

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread495433/pg1

  Over 1000 jaar zijn we nog bezig met dit soort dingen. En de antwoorden komen toch niet, misschien toch verzonnen.
  Tja en hoe hou je deze site in leven…..

  0 likes
 31. Heb deze gaten een jaar of drie gelden al “ontdekt” toen ik met google Earth aan het spelen was. Ze zijn wel opmerkelijk.
  Nu maar een expeditie uitrusten en er op af gaan zou ik zeggen.

  0 likes
 32. Hoi allemaal,ja of dit een opening naar binnenaarde is,er is inderdaad op de zuid en de noordpool openingen naar de binnen aarde.Er is selfs onder de massa,s ijs een tropich oerwoud aan getroffen,dus de zuidpool is niet altijd bedekt geweest met ijs.Hitler schijnt in de oorlog een basis gehad te hebben ook voor onderzeeboten Hitler wist van de binnen aarde af hij mocht daar alleen maar komen zonder wapens na ontdekking hier van is hij daar verdreven.Ook de Amerikanen wisten dat Hitler op de zuid pool was dit wisten ze door remote viewersDe Amerikanen waren er toen ook er is toen een stijd ontstaan en kwamen de mensen uit de binnen aarde naar de oppervlakte om ze te verjagen,er zijn toen veel slachtoffers gevallen,niemand mag meer op de zuidpool bewapend komen,alleen voor vreedzame doel eindenEr zijn nog meer openingen naar de binnen aarde toe een is waarschijnlijk in Egypte onder de Sfinks of the pyramides zelf.
  Op de noorpool wonen ook mensen en zoals een debunker zegt van die no fly zone van wegen het magnetich veld.krab is achter je oren.Als je Google eart bekijkt op de noordpool is geen ijs te bekennen wel op de zuidpool er was er eens hier eentje die zei ijs valt niet te filmen onzin de zuidpool wel.De noordpool zal wel een grotere opening hebben de mensen die op de noord pool wonen niet de onder zoekers hoor je vaak dat er vreemde zaken waarnemen en komen
  dan ook niet in die omgeving en praten er verder niet over.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...