Buitenland

Israël: Pfizer-vaccin niet 94%, maar slechts 64% effectief

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronavaccin van Pfizer is de afgelopen maand slechts 64 procent effectief gebleken in het voorkomen van coronabesmettingen, blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Dat betekent dat ruim een derde van de mensen die volledig gevaccineerd zijn nog gewoon besmet kan raken.

In mei zou het middel voor 94 procent effectief zijn geweest. De cijfers zijn zondagavond gepresenteerd door een team experts die de overheid adviseren over de corona-aanpak, bericht Ynet.

De ‘deltavariant’ wordt verantwoordelijk gehouden voor 90 procent van de nieuwe gevallen die de afgelopen twee weken in Israël zijn geregistreerd.

Niet bekend hoe effectief het vaccin is in het voorkomen van ziekenhuisopnames

Uit onderzoek van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem blijkt daarnaast dat het nog te vroeg is om te kunnen zeggen hoe effectief het vaccin is in het voorkomen van ziekenhuisopnames. “Er zijn niet genoeg gegevens beschikbaar om te kunnen voorspellen hoe de huidige besmettingsgolf zich vertaalt in ernstige gevallen.”

De Pfizer-vaccins die het land op voorraad heeft, zijn houdbaar tot eind juli. Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei zondagavond dat Israël vergevorderde gesprekken voert met een ‘ander land’ om vaccins te ruilen.

Reeks nieuwe coronamaatregelen

Als de houdbaarheidsdatum van de Pfizer-vaccins afloopt, krijgen mensen ouder dan 18 jaar het Moderna-vaccin toegediend. Het land overweegt daarnaast om mensen die de eerste prik van Pfizer hebben gehad een tweede dosis van Moderna te geven, iets wat al gebeurt in Spanje en Duitsland.

Het Israëlische coronakabinet komt dinsdag bijeen om te praten over een reeks nieuwe coronamaatregelen, waaronder de terugkeer van de groene pas en een quarantaineplicht voor gevaccineerde ouders van besmette kinderen tot ze negatief zijn getest.


[Times of Israel]

4.9 24 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

De 96% of de 64% effectiviteit is het relatieve risico (RRR).
Maar het gaat om de ARR, absolute risico.
Die zal zeer gering zijn.
Het is nog maar de vraag of dit pseudovaccin sterfte voorkomt, daar waar het om gaat.
Laten wij aannemen dat de bovenstaande cijfers ook gelden ter voorkoming van sterfte.
De irf is 0,15%. In het ideale geval is dan 666,66 personen nodig om 1 sterftegeval te voorkomen. Met 0,96% is dit 694. Met 64% is dit 1041. Dus 1040 personen hebben er geen voordeel van maar ervaring wel de nadelen om 1 sterfte geval te voorkomen.

Je moet concluderen dat dat hele pseudovaccineren nergens opslaat. Het zou alleen aanvaardbaar zijn bij hoge risico groepen waarbij de sterfte meer dan 2% bedraagt bij 100% effectiviteit van het pseudovaccin. Bij 64% zou dan het sterfterisico minimaal 3,12% moeten zijn.

Skippy
Skippy
1 jaar geleden

Wat een ellende allemaal. Dus de ene prik werkt niet goed, dan maar een andere prik er overheen. Bij niemand gaat een lampje branden?
Maar men was toch zo zelfverzekerd? 94% zekerheid? Van wat? Hoe lang is en was de bescherming? Twee weken, 2 maand, 1 jaar of helemaal niet?
Wat een ellende allemaal.
Maakt niet uit hoor, de volgers volgen wel.
O ja, de Delta variant rukt op. Ik denk ook met 94% zekerheid.

Klokje luiden
Klokje luiden
1 jaar geleden

Dit verbaast toch niemand, was toch al lang bekend dat gevaccineerden sterven als de vliegen en anderen besmetten.
Maar nu dit officiëel is zit men wel onder de verplichte beschermingsgraad voor een vaccin.

Verplichte test voor vaccins is niet aan voldaan. Zelfs de methode van gebruik van MRna vaccins is experimenteel en ongetest.
De ziekte moet ernstig zijn en niet de mortaliteit van een gemiddelde griep, voldoet men dus niet aan.
Vaccin mag alleen ingezet worden als een geneesmiddel ontbreekt maar met juiste toediening lijkt Hydroxychloroquine en Ivermectine fenomenaal goed te werken.

De vraag is zelfs of de gezondheidseffecten verschillen van uitbreiding van 4G+ en 5G in combinatie met een gewone griep. Dat toonde tenminste peer reviewed onderzoek in Amerika en Spanje aan. Zie http://www.stopumts.nl
Afscherming alleen al is dus al een hele stap richting genezing als men geen HCQ of Ivermectine met zink wil innemen omdat men bang is voor griep.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Eerst maar eens bewijzen dat corona bestaat. Dat is de volgorde. Hebben we griep ooit onder controle gekregen met een vaccin ? Waarom zou dat nu wel lukken , corona is immers niets anders dan een grIep variant die net zo hard muteert dan de seizoensgriep als we hen moeten geloven. Eerst bewijs dan praten we verder.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x