Buitenland

Israëlisch-Palestijns conflict eenzijdig belicht (video)

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het valt op dat het Israëlisch-Palestijnse conflict vrij eenzijdig wordt belicht. Waarnemers spreken op televisie enkel meningen uit die een prestigieuze positie of universitaire aanstelling kunnen opleveren.

Redactrice van Veterans News Now Debbie Menon spreekt van ‘journalistieke prostituees’. Radiopresentator Stephen Lendman noemt het ‘mediaschurken’.

De meeste waarnemers weten dat de Verenigde Staten en ‘bondgenoot’ Israël met zijn talloze lobby’s een monopolie hebben op afpersing en intimidatie van de pers.

Hydra

De Israëlische lobby AIPAC is als een hydra die inmiddels het leven van vrijwel iedere Amerikaan beïnvloedt en diep is doorgedrongen tot alle mogelijke sectoren.

Wanneer prominente figuren zich uitspreken tegen het beleid van Israël worden ze net zo lang geïntimideerd tot ze van het toneel verdwijnen. Dat overkwam schrijver en diplomaat Charles Freeman en voormalig journalist en lid van de White House Press Corp Helen Thomas.

Obstakels

Ook de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter kreeg felle kritiek op zijn boek Palestine: Peace not Apartheid waarin hij stelt dat ‘Israëls voortdurende beheersing en kolonisatie van Palestijns land de eerste obstakels zijn voor een samenhangend vredesakkoord in het Heilige Land’.

Abby Martin van RT behandelt het Israëlisch-Palestijnse conflict in een uitzending van ‘Breaking the Set’, waarin ze de waarheid vertelt over het conflict en uitspraken doet die haar en het televisienetwerk (letterlijk) het doelwit hebben gemaakt van de Israëlische regering.

Bron: YouTube/Breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
yoghi
yoghi
9 jaren geleden

Ik weet niet hoe het met jullie zit hoor, maar ik ben echt een beetje israel moe

Ab
Ab
9 jaren geleden

Wat een top wijf!!

Ab
Ab
9 jaren geleden

[quote name=”yoghi”]Ik weet niet hoe het met jullie zit hoor, maar ik ben echt een beetje israel moe[/quote]

Komt misschien omdat je het vanachter je tv mee maakt.
Als je er zelf zou wonen, zou je het denk niet relax vinden als anderen dit zouden vinden.
Maar goed, tis jou mening.

Roel
Roel
9 jaren geleden

[quote name=”yoghi”]Ik weet niet hoe het met jullie zit hoor, maar ik ben echt een beetje israel moe[/quote]

Ik ben ook Israël moe. Ik kan er nog steeds niet bij waarom men destijds niet met eenzelfde voortvarendheid naast de Israëlische Staat ook een Palestijnse Staat heeft opgericht met een gezamenlijke hoofdstad: Jeruzalem.
Maar ja, er liepen en lopen nog steeds teveel “zere benen en heethoofden” rond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x