Archeologie

Oude Chinese stad uit de tijd van Sun Tzu blootgelegd

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aantal boeren uit Mudu in de Chinese provincie Jiangsu hadden een tijd lang geen idee wat zich onder hun voeten bevond.

Toen archeologen in 2009 onderzoek kwamen doen in het gebied ontdekten ze de overblijfselen van een oude ondergrondse stad met een lange geschiedenis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het team van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen heeft onlangs de eerste fase van de studie afgerond. De archeologische vindplaats strekt zich uit over een gebied van ongeveer 25 vierkante kilometer. De stad was onderdeel van de staat Wu.

Historische puzzels

Het gaat waarschijnlijk om de grootste stad uit de Periode van Lente en Herfst (770 tot 476 voor Christus) die ooit in China is gevonden, aldus directeur van het Archeologisch Instituut van Suzhou Chen Jun.

Experts hebben 240 vindplaatsen aangetroffen met graftombes, werkplaatsen en stadspoorten. Academici hopen met de nieuwe vondst enkele historische puzzels te kunnen oplossen.

De staat Wu lag aan de benedenloop van de Jangtsekiang. De opgraving van de stad staat in de top 10 van belangrijkste archeologische vondsten van het afgelopen jaar.

Sun Tzu

De locatie van de hoofdstad van Wu is een archeologische puzzel geworden. Historici hebben lange tijd gespeculeerd dat de hoofdstad begraven moest liggen onder Suzhou. De ontdekking van de oude stad in Mudu, even ten zuidwesten van Suzhou, heeft de discussie weer aangewakkerd. Archeologen hebben meer bewijs nodig om met zekerheid te kunnen zeggen of ze de hoofdstad van de staat Wu hebben gevonden.

Wu werd tijdens de late Periode van Lente en Herfst enige tijd een zeer welvarende en sterke staat. De prins van Wu, He Lü, wees de legendarische Sun Tzu aan als zijn opperbevelhebber.

Bron: Chinadaily.com.cn

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x