Mens en Dier

Jamila (44) neemt afscheid van de politie: ‘Ik ben het disproportioneel geweld jegens burgers helemaal zat’

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Jamila Amestoun (44) laat op Twitter weten dat ze definitief afscheid neemt van de nationale politie. “Met pijn in mijn hart heb ik het gehad, en ben het disproportioneel geweld jegens burgers helemaal zat!” schrijft Jamila.

Ze krijgt veel steun van oud-collega’s. Zo schrijft oud-agent Dennis Spaanstra, voorman van Police for Freedom Nederland: “Treurig dat je deze stap moet zetten, maar oh zo herkenbaar. Sterkte, dame, en mocht je behoefte hebben aan een praatje met ‘ervaringsdeskundigen’, geef dan vooral een gil.”

BlueTruth, een organisatie die bestaat uit mensen die bij de politie werken of hebben gewerkt, voegt toe: “Bij behoefte aan contact met gelijkgestemde politiecollega’s kun je contact met ons opnemen. Idem als je enige juridische ondersteuning kunt gebruiken. Weet dat je er niet alleen voor staat, we zijn met velen!”

Aangehouden en mishandeld door de politie

Jamila, geboren en getogen ‘Marozaanse’, behaalde onlangs haar diploma apothekersassistent. Vorige week was de uitreiking. “Wat mijn mooiste dag moest zijn, is geëindigd in een traumatische hel,” schrijft ze. “Aangehouden en mishandeld door de politie en drie uur in een dagverblijf gezeten.”

“Onvergetelijk, onvergeeflijk en onacceptabel. Alle schade, trauma, pijn, verdriet en leed toegebracht aan mijn persoon zal zwaar wegen op jullie weegschaal. Dit is mijn eerste aanhouding in 44 jaar tijd van mijn leven. Aanleiding: vermoeden/verdachtmaking,” licht ze toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Genegeerd

Jamila verwijst naar een artikel in De Andere Krant over het vernietigende VN-rapport over het politiegeweld in Nederland dat genegeerd werd door het kabinet. Ook de reguliere media hebben de bevindingen van voormalig VN-mensenrechtenrapporteur Nils Melzer compleet genegeerd. “Buitensporig politiegeweld in Nederland jegens haar burgers is vernietigend!” schrijft Jamila erbij.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
8 maanden geleden

ach als een politie agent geweld tegen mij zou gebruiken, ik ben heel goed in het onthouden van gezichten en kom die persoon vast ergens een keer tegen en dan is die de klos

Marc
Marc
8 maanden geleden

Goede keuze Jamila, de politie is al lange tijd je vriend niet meer, alle goeds voor je toekomst

Anoniem 71
Anoniem 71
8 maanden geleden

Dit zouden meerdere agenten tot denken moeten zetten het mishandelen van onschuldige burgers die alleen hun mening uiten en jullie het vuile werk laten opknappen terwijl zij veilig op het binnenhof zitten schaamteloos orders geven voor zinloos geweld.

Leo
Leo
8 maanden geleden

Als er velen volgen, liefst allemaal dan is het leed zo geleden eh …verleden.
Geen politie die meer optreedt tegen betogers en de regering kan inpakken !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

98
0
We lezen graag je reactie!x