Mens en Dier

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft een afbeelding gedeeld op Twitter met daarop 13 van de 226 ‘Soros-marionetten’ in het Europees Parlement. De meeste (oud-)Europarlementariërs die staan afgebeeld, komen uit Nederland of België.

Volgens Jansa zitten vroegere en huidige Europarlementariërs Cora van Nieuwenhuizen (VVD), wijlen Hans van Baalen (VVD), Agnes Jongerius (PvdA), Judith Sargentini (GroenLinks), Marietje Schaake (D66) en Sophie in ’t Veld (D66) in de zak van miljardair George Soros.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nederland leidt een delegatie van Europarlementariërs op inspectie in Slovenië. Ze gaan onderzoeken of de Sloveense rechtsstaat onder Jansa ‘afglijdt’.

Rutte en Jansa ruziën op Twitter

Premier Rutte reageerde boos: “Smakeloze tweet van Janez Jansa over Europarlementariërs. Ik neem daar zo ver mogelijk afstand van. Dat heeft het kabinet zojuist ook aan de Sloveense ambassadeur in Den Haag laten weten.”

Jansa diende Rutte van repliek: “Verdoe je tijd niet met ambassadeurs en de persvrijheid in Slovenië.” Hij verwees ook naar de moord op Peter R. de Vries: “Bescherm liever je journalisten tegen omkomen op straat, samen met Sophie in ’t Veld.”

De overige Nederlandse ‘Soros-marionetten’

De Sloveense premier haalde ook uit naar voorzitter David Sassoli van het Europees Parlement. “Slovenië is geen kolonie,” aldus Jansa. Hij twitterde ook dat Europarlementariërs zich bezighouden met ‘politieke intriges’ en ‘uit de lucht gegrepen aantijgingen’.

In 2017 doken gelekte documenten op die onthullen dat Soros 226 Europarlementariërs ziet als ‘betrouwbare bondgenoten’. De overige Nederlandse ‘Soros-marionetten’ die in de stukken genoemd worden: Dennis de Jong (SP), Anne-Marie Mineur (SP), Kati Piri (PvdA) en Lambert van Nistelrooij (CDA).

4.7 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden

Klopt, zie Sorosleaks van een paar jaar geleden (te vinden op GeenStijl)

Avax
Avax
2 jaren geleden

Respect voor deze premier van Slovenië. Hadden wij maar zo een premier!

Johan
Johan
2 jaren geleden

Mark Rutte, alweer door de mand gevallen!

The Free West
The Free West
2 jaren geleden

Allen nare nazi’s.

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x