Mens en Dier

Fleur Agema haalt hard uit naar zorgminister Helder: ‘Zo ziet bedrog eruit’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Zorgminister Conny Helder gooit het roer drastisch om in de ouderenzorg, met meer preventie, meer technologie, maar ook met minder verpleegkundigen op een afdeling.

Om zorginstellingen ‘meer lucht te geven’ wordt de strikte personeelsnorm – minstens twee zorgmedewerkers op acht verpleeghuisbewoners – deels losgelaten. Zelf noemt minister Helder dat ‘doorontwikkelen’. Er moet op termijn 400 miljoen euro worden bespaard, blijkt uit de plannen die de VVD-minister naar de Kamer heeft gestuurd.

Beeldbellen, robots en sensoren

In de toekomst moeten ouderen die zorg nodig hebben waar mogelijk ‘digitaal en op afstand’ worden geholpen. Denk daarbij aan beeldbellen, een robot die mensen eraan herinnert op tijd hun medicijnen in te nemen en sensoren die een verpleegkundige waarschuwen als iemand is gevallen.

De omslag is volgens Helder nodig om de ouderenzorg ‘voor iedereen toegankelijk te houden’. De plannen moeten ouderen ‘zelfredzamer’ maken.

Knettergek

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) reageert boos: “Zo ziet bedrog eruit. Bovenop een tekort van zo’n 18.000 medewerkers in de verpleeghuizen ten opzichte van absolute minimumbezetting nog eens 6000 medewerkers wegbezuinigen en dat ‘doorontwikkelen’ noemen.”

“Zo doet onze politiek dat: niet opschalen, maar de zorg afschalen!” voegt oud-verpleegkundige Marga Bult toe. “Zesduizend zorgmedewerkers wegbezuinigen is de oplossing. Knettergek, en dit gaat voor nog meer chaos zorgen.”


4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hamala
Hamala
1 maand geleden

Alles moet in het teken staan van de NWO dwz de GREAT RESET VAN schwabber

Hein
Hein
1 maand geleden

Agenda 2030, wat anders

Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Dit plan kadert volledig in de uitroeing die momenteel aan de gang is.

Jaco
Jaco
1 maand geleden

En weer 1 voor ’t gekkenhuis!! De knuffeljezelfjas hangt al klaar!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

136
0
We lezen graag je reactie!x