Buitenland

NOS-weerman krijgt wind van voren: ‘Dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt’

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt een storm van kritiek over zich heen vanwege een reeks tweets over Oekraïne. “Zo kun je Oekraïne een beetje steunen: minder benzine/diesel tanken, minder autorijden, niet vliegen, woning isoleren, van het gas af, warmtepomp kopen, investeren in zonnepanelen en windenergie, geen bezwaar maken tegen windmolens en zonneparken.”

“Honger in Afrika? Installeer een warmtepomp! Dakloos en kan je geen betaalbare woning vinden? Investeer in zonnepanelen! Geen geld meer voor boodschappen aan het eind van de maand door inflatie? Maak geen bezwaar tegen windmolens! Wc-papier op? Tank wat minder benzine!” reageert Sander van Dam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Eenvoudige samenvatting’

De NOS-weerman gaf vervolgens een ‘eenvoudige samenvatting’. “Door fossiele brandstoffen te gebruiken, financier je de oorlog van Poetin in Oekraïne, veroorzaak je wereldwijde klimaatverandering, neem je een groot financieel risico en veroorzaak je enorme stikstofuitstoot. Nu kun jij het ook snappen, Sandertje.”

Van Dam parafraseerde Hiemstra: “Oekraïners die fossiele brandstoffen gebruiken, financieren de oorlog van Poetin in Oekraïne.”

Niet goed bij zijn hoofd

Ook veel andere mensen reageren kritisch op de uitspraken van de weerman. “Dat Gerrit Hiemstra niet goed bij zijn hoofd is, dat wisten we al, maar dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt. Hij misbruikt het conflict in de Oekraïne voor zijn leugenachtige klimaatagenda. Het zou interessant zijn om uit te zoeken hoe hier de geldstromen lopen?” twittert Statenlid Martin Bos (FVD).

Minister Sigrid Kaag (D66) bedankte Hiemstra onlangs voor zijn deelname aan discussies op social media. “De wijze waarop je dat doet, is een inspiratie en voorbeeld voor velen. Gefeliciteerd!” schreef Kaag.

4.9 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
2 jaren geleden

Tja het wordt steeds duidelijker dat we in een dictatuur leven waar geen ander geluid dan dat van de WEF overheid is toegestaan.
De ‘goeden’ worden door Kaag en consorten gefeliciteerd, de ‘fouten’ worden afgezeken en zwart gemaakt.
Leve het Nieuwe Elan/de Nieuwe Waarheid.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden

Tjonge Gerritje gaat voor het poezie plaatje van de kat.

De andere kijk
De andere kijk
2 jaren geleden

Die is de weg kwijt. De rijkere blijven vervuiling maken die kunnen de benzine en alles betalen en meer geld maken met aandelen in olie/gas/mineralen en hiervoor met Biontech/moderna met 200% winst. De armste en de middenklasse wij moeten straks kieze tussen eten or verwarming, wij worden armer en zij rijker.

Linda
Linda
2 jaren geleden

En ze kunnen het weer nog niet voor 1dag voorspellen!
SUKKELS!!!

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x