Mens en Dier

Jeroen Pols: ‘Overheid overschrijdt nieuwe grens in haar oorlog tegen ongewenste meningen’

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De Nederlandse overheid heeft een nieuwe grens overschreden in haar oorlog tegen ongewenste meningen en uitingen, schrijft Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols in een column voor De Andere Krant. Hij doelt daarmee op de arrestatie van Willem Engel.

De aanhouding hangt samen met een strafrechtelijke aangifte van Norbert Dikkeboom die met actieve hulp van het openbaar ministerie en de politie tot stand kwam, zegt Pols. “Een ongekende haatcampagne van de voltallige geschreven en gesproken media leidde tot meer dan 22.000 ondersteuningsverklaringen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Eind vorig jaar schreven de media dat Dikkeboom ‘de afgelopen maanden minutieus werkte aan de grootste aangifte ooit tegen één persoon in Nederland’.

De handen op elkaar

“Kennelijk voelen veel mensen zich na twee jaar dictatoriaal bestuur comfortabel in een samenleving waar de staat bepaalt welke meningen gehoord mogen worden,” stelt Pols, die het niet verrassend vindt dat een overheid ‘met totalitaire ambities’ Engel in het vizier heeft. Pols hoopt dat mensen zondag op het Museumplein in Amsterdam een stem laten horen voor de vrijlating van Engel.

Mordechaï Krispijn, die aan het begin stond van de opbouw van Viruswaarheid, heeft op social media opnames gezet waarin Dikkeboom aangeeft ‘de handen op elkaar te hebben gekregen bij politie en justitie’.

Toen Krispijn enkele dagen geleden een filmpje plaatste met de tijdslijn van de gebeurtenissen die leidde tot de aanhouding van Engel, werd het binnen 15 minuten verwijderd, laat hij weten. Die video is hier te bekijken op Telegram.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Achter de knoppen

“Tijdens verschillende rechtszaken, waaronder die tegen YouTube en Facebook, is duidelijk geworden dat politie- en justitiefunctionarissen zelf achter de knoppen zitten van de Facebook- en YouTube-machines,” schrijft Krispijn.

“Dus nee, het zijn niet alleen de Big Tech-platformen die zorgen voor een beperking van onze vrijheid van meningsuiting, het zijn de door ons betaalde overheidsfunctionarissen die ons het zwijgen opleggen,” stelt hij.

Schandalig

Engel krijgt veel steun. Zo reageert politiek econoom Kees van der Pijl: “De afgelopen twee jaar ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen, maar dat de dag zou komen dat een bijna overdreven vreedzame, deskundige criticus van het regeringsbeleid door gemaskerde politie zou worden gearresteerd…”

“Ik vind het schandalig dat Willem Engel vastzit,” zegt FVD-politicus Ralf Dekker.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
2 jaren geleden

Bizar, zo leer je onze overheid wel weer kennen. Wat een vreselijk land zijn we geworden.

Jona
Jona
2 jaren geleden

Volgens mij is de grootste aangifte In Nederland gedaan tegen Hugo de Jonge en die loopt nog steeds rond. Wat een heerlijk land is Nederland toch geworden. Ik snapt niet dat er nog mensen zijn die hier na toe komen. Ik zou het liefs mijn biezen pakken…….

Maria
Maria
2 jaren geleden

Korea 2.0

Lies
Lies
2 jaren geleden

Minder dan 50% hebben gestemd dat betekend; de mensen hebben geen vertrouw meer in overheid en politici. Deze groep wil een grote verandering in dit land!

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x