Buitenland

Profetie van kolonel Gaddafi komt uit: “Als jullie mij afzetten zal het terrorisme zich naar Europa verspreiden”

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2011 voorspelde de Libische kolonel Gaddafi met opvallende nauwkeurigheid wat het Midden-Oosten en Europa te wachten stond als hij zou worden afgezet.

Dat blijkt uit twee opgenomen telefoongesprekken die Gaddafi had met de voormalige Britse premier Tony Blair. Een Britse commissie doet momenteel onderzoek naar de val van het regime van Gaddafi.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Gaddafi deed zijn voorspelling op 25 februari 2011, toen de burgeroorlog losbarstte in Libië. Tijdens het eerste gesprek zei de kolonel: “Zij [de jihadisten] willen de controle over het Middellandse Zeegebied en zullen Europa aanvallen.”

Luchtaanvallen

De leider zei dat hij Libië probeerde te beschermen tegen Al Qaida-strijders, die later zouden opgaan in Islamitische Staat. “Wij vechten niet tegen hen, zij vallen ons aan,” zei hij. “Ik wil je de waarheid vertellen. Het is geen moeilijke situatie.”

Drie weken na de twee telefoongesprekken begon een coalitie onder leiding van de NAVO met luchtaanvallen in Libië, die uiteindelijk hebben geleid tot de omverwerping van Gaddafi. Ook Groot-Brittannië deed mee aan de operatie.

Blair was bevriend met Gaddafi en bracht na 2007 tenminste zes keer een bezoek aan de Libische leider. Hij sprak met zowel David Cameron als Hillary Clinton over de telefoongesprekken, in een poging Gaddafi een veilige doorgang te bieden.

In elkaar gestort

Tijdens de gesprekken zei Blair tegen Gaddafi: “Als je beschikt over een schuilplaats moet je daar nu naartoe gaan omdat dit niet vreedzaam gaat eindigen. De VS en EU zitten momenteel in een lastig parket en ik moet ze iets kunnen laten zien om ervoor te zorgen dat er een vreedzame oplossing komt.”

Gaddafi’s profetie lijkt te zijn uitgekomen. Libië is na zijn afzetting volledig in elkaar gestort. Het land is grotendeels in handen gevallen van islamitische extremisten die banden hebben met IS. De westerse media onthaalden de dood van Gaddafi als ‘het beginpunt van de wedergeboorte van de democratie’.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

De westerse media onthaalden de dood van Gaddafi als ‘het beginpunt van de wedergeboorte van de democratie’.

Haha, democratie…..dat het schorem het woord nog überhaupt in de mond durft te nemen. Overal waar de zogenaamde democratie met militair geweld wordt opgedrongen breekt pardoes de pleuris uit en wordt het land geplunderd, de bevolking in barre omstandigheden en volledig uitgeleverd aan moordzuchtig tuig achtergelaten. De gigantische massa aan vluchtelingen en bijbehorende ellende die dat oplevert is volledig voor de Europese bevolking, zoals ook de rekening. Hoe lang pikken wij die onzin nog ?
Net zo lang tot het te laat is ! Dat is wat ze hopen.

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Gadaffi de duivel zelve maakte deel uit van het westers pedonetwerk met Berlusconie als compagnon in het kwaad etc, als het westen niet zo corrupt was dan het afgerekend met de rijke Saoedische vorstenhuis de grote motor/financier van terrorisme in Afrika en het Arabisch werelddeel, dan waren de vele oorlogen rechtvaardiger geweest, nu beheerst het duivelse duistere rijk dit deel van de wereld.

corbison
corbison
8 jaren geleden

Gadaffi moest weg om dat de Arabische olie producerende landen de gouden Dinnar als betaalmiddel voor olie wilden en niet dat monopolie geld de Dollar. De grootste voorstander was Saoedi Arabië daar van , als dat was gebeurd dan kon je met een biljet van 100 Dollar je kontje mee afvegen

IFF
IFF
8 jaren geleden

De belangrijkste redenen voor de Amerikaanse inval in Libië zijn inderdaad wederom de oliebelangen. Europa boog en deed mee. Daardoor heeft Europa de huidige vluchtelingenstroom voor een groot deel aan zichzelf te danken. Want de vluchtelingen komen grotendeels uit die landen die totaal zijn ingestort nadat het westen het nodig achtte om hun regime te vervangen. Alles zogezegd om de ‘democratie’.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x