Homepagina » Gezondheid » Wereldwijde Mars tegen Monsanto van start
mars-tegen-monsanto

Wereldwijde Mars tegen Monsanto van start

Vandaag wordt in ruim 400 steden gedemonstreerd tegen de Amerikaanse chemiereus Monsanto, in een poging het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen in voedsel te boycotten. De March Against Monsanto is een wereldwijde, vreedzame betoging tegen gentech-bedrijven.

De betogingen hebben ook als doel het in de openheid brengen van de werkwijze van deze bedrijven en de gevaren voor de gezondheid. In 52 landen en 47 Amerikaanse staten zijn demonstraties gepland.

Genetisch aangepaste organismen zouden onder meer leiden tot geboorteafwijkingen, orgaanschade, kindersterfte, onvruchtbaarheid en kanker. Actievoerders claimen dat Monsanto ieder jaar honderden miljoenen investeert om te lobbyen tegen nieuwe wetten en regels die het gebruik van de zogeheten GMO’s aan banden moeten leggen.

GMO’s zijn in bepaalde landen deels verboden, zoals in Duitsland, Japan en Rusland, maar in de meeste landen ter wereld worden ze nog steeds verwerkt in diervoer. Een jaar geleden gingen 2 miljoen mensen in 436 steden de straat op om te demonstreren tegen de grootste producent van genetisch gemodificeerde zaden.

De Organic Consumers Association, een internationale organisatie die biologisch voedsel voorstaat, maakte de koppeling tussen genetisch aangepaste voeding en borstkanker bij mensen naar aanleiding van een Frans onderzoek.

Volgens de Indiase wetenschapper Vandana Shiva is Monsanto schuldig aan genocide. Volgens haar zouden de GMO-zaden van Monsanto zorgen voor de zelfmoord van boeren in India. In de film Bitter Seeds wordt het verkoopbeleid van Monsanto aangewezen als de oorzaak van zelfmoord onder lokale boeren in India.

Uit onderzoeken van de universiteiten van Nebraska en Kansas blijkt dat genetisch gemodificeerde soja van Monsanto in vergelijking met gewone soja minder opbrengt dan verwacht.

Bekijk hier de Facebookpagina van de Mars tegen Monsanto.

Volg hier LIVE UPDATES.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Pascal schreef:

  Waarom eigenlijk??

  Weet de mensheid nog steeds niet dat zij of wijzelf een GMO product zijn en dat alles wat wij eten een GMO product is.

  Ik denk dat de mens eens moet gaan inzien dat uw en mijn huisdier een GMO product is maar ook uw boontjes waar zoveel verschillende van zijn een GMO product is.

  Ik zie dat alle negatieve denkers in een BIO illusie leven want als alles GMO is bestaat BIO dan nog wel??

  0 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Er is wel een groot verschil tussen kruisen en kijken wat de natuur toelaat + natural selection en het specifiek inbrengen (zeg maar erin knallen, meeliftend op een korrel goud) van een stukje genen. Dat laatste wordt met name door Monsanto ontzettend misbruikt (oa steriele zaden) en slecht onderzocht (gevolgen).

   2 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Jammer dat hier geen aandacht voor mag zijn op de TV. Zou daar in principe best m’n gezicht bij willen laten zien. Maja lees er nu pas over zo’n beetje na dato.

  Ben in principe niet eens tegen genetische manipulatie, echter moet dat dan wel door een betrouwbare partij gerealiseerd worden. Of dat überhaupt mogelijk is, is een 2e. Monsanto is iig zo corrupt als de pest.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Kroatië

  Duizenden protesteren in Kroatië: ‘Doe je mondkapje AF en zet de tv UIT’

  Op zaterdag verzamelden duizenden mensen zich in ...

  berlijn

  De demonstratie gaat DOOR. Morgen wordt Berlijn BESTORMD

  Een Duitse rechtbank heeft een streep gehaald ...

  >