Gezondheid

Wereldwijde Mars tegen Monsanto van start

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag wordt in ruim 400 steden gedemonstreerd tegen de Amerikaanse chemiereus Monsanto, in een poging het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen in voedsel te boycotten. De March Against Monsanto is een wereldwijde, vreedzame betoging tegen gentech-bedrijven.

De betogingen hebben ook als doel het in de openheid brengen van de werkwijze van deze bedrijven en de gevaren voor de gezondheid. In 52 landen en 47 Amerikaanse staten zijn demonstraties gepland.

Genetisch aangepaste organismen zouden onder meer leiden tot geboorteafwijkingen, orgaanschade, kindersterfte, onvruchtbaarheid en kanker. Actievoerders claimen dat Monsanto ieder jaar honderden miljoenen investeert om te lobbyen tegen nieuwe wetten en regels die het gebruik van de zogeheten GMO’s aan banden moeten leggen.

GMO’s zijn in bepaalde landen deels verboden, zoals in Duitsland, Japan en Rusland, maar in de meeste landen ter wereld worden ze nog steeds verwerkt in diervoer. Een jaar geleden gingen 2 miljoen mensen in 436 steden de straat op om te demonstreren tegen de grootste producent van genetisch gemodificeerde zaden.

De Organic Consumers Association, een internationale organisatie die biologisch voedsel voorstaat, maakte de koppeling tussen genetisch aangepaste voeding en borstkanker bij mensen naar aanleiding van een Frans onderzoek.

Volgens de Indiase wetenschapper Vandana Shiva is Monsanto schuldig aan genocide. Volgens haar zouden de GMO-zaden van Monsanto zorgen voor de zelfmoord van boeren in India. In de film Bitter Seeds wordt het verkoopbeleid van Monsanto aangewezen als de oorzaak van zelfmoord onder lokale boeren in India.

Uit onderzoeken van de universiteiten van Nebraska en Kansas blijkt dat genetisch gemodificeerde soja van Monsanto in vergelijking met gewone soja minder opbrengt dan verwacht.

Bekijk hier de Facebookpagina van de Mars tegen Monsanto.

Volg hier LIVE UPDATES.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Jammer dat hier geen aandacht voor mag zijn op de TV. Zou daar in principe best m’n gezicht bij willen laten zien. Maja lees er nu pas over zo’n beetje na dato.

Ben in principe niet eens tegen genetische manipulatie, echter moet dat dan wel door een betrouwbare partij gerealiseerd worden. Of dat überhaupt mogelijk is, is een 2e. Monsanto is iig zo corrupt als de pest.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Waarom eigenlijk??

Weet de mensheid nog steeds niet dat zij of wijzelf een GMO product zijn en dat alles wat wij eten een GMO product is.

Ik denk dat de mens eens moet gaan inzien dat uw en mijn huisdier een GMO product is maar ook uw boontjes waar zoveel verschillende van zijn een GMO product is.

Ik zie dat alle negatieve denkers in een BIO illusie leven want als alles GMO is bestaat BIO dan nog wel??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x