Buitenland

‘Wij betalen niet’-campagne roept op om energierekening niet meer te betalen

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Peter Terryn is één van de initiatiefnemers van de Belgische ‘Wij betalen niet’-campagne. Die wil een betaalstaking invoeren als protest tegen de torenhoge energierekeningen. De campagne moet een duidelijk signaal afgeven aan de politiek en energieleveranciers.

“Wij betalen niet omdat we niet kunnen betalen,” zei Terryn tegenover ROBtv. “Wij hebben niet de middelen om die rekeningen te betalen. Wij gaan het niet doen. Dat is het probleem.” De staking moet op 1 oktober starten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Daar gaat uw geld dus naartoe

Er is ook een website in het leven geroepen: www.wijbetalenniet.be. Daarop valt te lezen: “Gasprijzen zijn met 1000 procent gestegen. De stijging komt door speculatie: bedrijven verhogen de prijzen om meer winst te maken. Ze verwijzen daarvoor naar de oorlog in Oekraïne en de boycot van Russisch gas. Die oorlog is niet onze oorlog en die boycot hebben wij niet gevraagd. Dat hebben de Verenigde Staten geëist en het Europees Parlement is daarin gevolgd. En dus ook de Belgische regering.”

“Ondertussen maken de energiegiganten ongeziene winsten. In het tweede kwartaal boekte Shell 18 miljard dollar winst, ExxonMobil 17,9 miljard en Chevron 11,6 miljard. Engie dat in ons land de markt beheerst, verdubbelde haar winst op een half jaar tijd: 5 miljard. Daar gaat uw geld dus naartoe,” aldus de initiatiefnemers.

Waanzin

Wat willen zij? Een bevriezing van de prijzen, een nationalisering van de energiesector, een einde aan de oorlog en ze aanvaarden geen enkele afkoppeling van elektriciteit- of gasmeters.

“Alleen als we ons als burgers samen verzetten tegen deze waanzin, komen we de winter door. Solidair dus. We verhinderen dat mensen in de kou komen te zitten en we voeren actie tegen de energiereuzen en de politiek. Samen.”

4.8 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Conny
Conny
1 jaar geleden

België krijgt gas voor de helft van de prijs die wij Nederlanders betalen,dit gas komt notabene uit Nederland!!!
Dus wordt voor ons zeker onbetaalbaar

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Mooi initiatief, maar enkel volgbaar door mensen, die in huurhuizen wonen en niets van waarde bezitten, want anders sturen ze de kraaien (deurwaarders) om je eigen woning en bezittingen in te pikken…

Daantje
Daantje
1 jaar geleden

Wannneer wordt hier zoiets opgezet, geweldig initiatief ! Zo is het wel en alleen samen als bevolking kun ke verschil maken alleen zijn er in NL helaas teveel schapen…….

Erika
Erika
1 jaar geleden

Ze schrijven het automatisch af. Dus er valt niks te staken. Mijn maandelijkse voorschot naar beneden bijstellen mag/kan niet van Vattenfall. Terwijl ik van plan ben minder (desnoods geen) energie te gaan gebruiken. Want ik ga echt geen 3000 euro per jaar aan energie betalen. Dan zet ik mezelf wel op minimaal rantsoen, geen enkel probleem.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x