Buitenland

Werden Amerikaanse biolabs in Oekraïne gebruikt voor biowapens?

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Er is inmiddels geen twijfel meer over mogelijk dat er Amerikaanse biolabs in Oekraïne zijn. Onderzoeksjournalist Ben Swann heeft nieuwe informatie gekregen waaruit blijkt dat ze mogelijk verantwoordelijk zijn geweest voor uitbraken van zeldzame ziektes in de buurt van de labs, waaronder cholera en varkensgriep.

Swann laat een video zien van een Oekraïense journalist die twee jaar geleden berichtte over de biolabs. Ze vertelt dat er in 2019 twee nieuwe labs zijn geopend in Oekraïne. De journalist toont ook documenten over de labs en de rol die ze mogelijk hebben gespeeld bij het ziek maken van mensen die in de buurt van de labs woonden.

“Het interessante is dat de video meteen werd verwijderd van het internet nadat we hem hadden gedownload,” zegt Swann.

Gehuld in geheimhouding

In 2005 financierden de Verenigde Staten, meer specifiek het ministerie van Defensie en het Pentagon, 15 biolabs in Oekraïne.

In de labs werden voornamelijk bacteriën bewaard, waaronder salmonella, E.coli en de bacterie die difterie veroorzaakt. Waarom bewaren de biolabs zoveel verschillende soorten bacteriën? Swann verwijst naar een artikel waaruit blijkt dat bacteriën kunnen worden gebruikt om biowapens te maken.

“We weten niet zeker dat deze bacteriën werden gebruikt om biologische wapens te maken,” benadrukt de journalist. Wat het zo lastig maakt om dat te achterhalen, is het feit dat de labs gehuld zijn in geheimhouding, zegt Swann.

Pandemie

In 2011 was er een cholera-uitbraak in Oekraïne. Er stierven 33 mensen en een jaar later werden 800 burgers gediagnosticeerd met cholera. In Charkov werden meer dan 100 gevallen geregistreerd. Er stierven ook 364 mensen aan varkensgriep. Het was dezelfde variant die in 2009 de pandemie veroorzaakte. Zowel cholera als varkensgriep werd bestudeerd in de labs.

In 2013 zou toenmalig president Viktor Janoekovitsj hebben geweigerd nog langer samen te werken met de VS, maar na de door Amerika geleide staatsgreep in 2014, waarbij Janoekovitsj werd afgezet, besloot zijn opvolger Petro Porosjenko te blijven samenwerken met de VS.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 maanden geleden

Ik moet dronken zijn geweest toen ik besloot op deze planeet te reïncarneren.

William
William
3 maanden geleden

Krijgen de Amerikanen en cosorten die hiervoor verantwoordelijk zijn nu sancties opgelegd? Dit is een misdaad.. de vernatwoordelijken moeten levenslang worden opgesloten wegens misdaden tegen de mensheid

Vout
Vout
3 maanden geleden

Is water nat?

Annette
Annette
3 maanden geleden

In 2005 begonnen de Verenigde Staten dus met het opzetten van biolabs in de Oekraïne!!!

Viktor Joesjlsjenko was daar toen president. In mijn ogen verkocht hij (zal daar vast wel van de Amerikanen een zak met geld voor gekregen hebben) zijn volk in het geniep. Zij werden vanaf dat moment blootgesteld aan grote gevaren.

OOK dit verhaal bewijst weer eens de onbeschaamdheid van de Verenigde Staten ten opzichte van willekeurig welk ander land.

Barack Obama was op dat moment president aldaar. Dezelfde die nota bene de Nobelprijs voor de Vrede heeft ontvangen. Echt verdiend, maar niet heus!

Wat komt er toch een hoop drek uit die beerput!

In de beruchte Vietnamoorlog stonden de Amerikanen er bepaald niet geweldig voor. Dat had natuurlijk alles te maken met het dichte oerwoud.

DAAR hebben ze toen het chemische wapen Agent Orange voor gebruikt. Dat was een ontbladeringsmiddel. Tevens zó giftig dat niet alleen de bladeren eraan gingen.

Mijn man en ik hebben in die jaren nog meegelopen met demonstraties tegen de Vietnamoorlog. En ik moet onwillekeurig denken aan het protestlied van Boudewijn de Groot: Meneer de President!

Dat alles is zo’n 50 jaar geleden en wij kunnen dus nu anno 2022 vaststellen, dat dezelfde soort figuren, die in de wereld de dienst uitmaken, in feite niets veranderd zijn.

De afgelopen weken zijn er in opdracht van Vladimir Poetin al heel wat van deze biolabs vernietigd.

Ik denk zelf, dat dat een grote zegen voor de mensheid is. Uit de grond van mijn hart kan ik tegen de Russen zeggen: dank jullie wel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

78
0
We lezen graag je reactie!x