Homepagina » Binnenland » Het Joegoslaviëtribunaal is een schertsrechtbank, een smet op onze beschaving. Strafadvocaat haalt ongenadig uit
Het Joegoslaviëtribunaal is een schertsrechtbank, een smet op onze beschaving. Strafadvocaat haalt ongenadig uit

Het Joegoslaviëtribunaal is een schertsrechtbank, een smet op onze beschaving. Strafadvocaat haalt ongenadig uit

Vorige week werd Ratko Mladic door het Joegoslaviëtribunaal veroordeeld tot levenslang. De oud-legerleider van de Bosnische Serviërs is door het tribunaal in Den Haag schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid.

Halverwege de uitspraak werd Mladic uit de rechtszaal verwijderd omdat hij ‘leugens, leugens’ riep. Hij heeft altijd gezegd dat hij niet de opdracht gaf tot de zuiveringen.

De Canadese strafadvocaat Christopher Black stelt dat de NAVO de Balkan dankzij deze veroordeling in zijn greep kan houden.

Schertsrechtbank

“Generaal Mladic is een zondebok voor de oorlogsmisdaden van de NAVO-alliantie in Joegoslavië, die het tribunaal in de doofpot stopt en de NAVO zodoende helpt meer oorlogsmisdaden te plegen,” zei hij.

Het Joegoslaviëtribunaal is een schertsrechtbank die mensen willekeurig vervolgt zodat de NAVO zijn agenda kan doordrukken, namelijk het veroveren van de Balkan om de druk op Rusland op te voeren, aldus Black.

“De NAVO gebruikt het tribunaal als propagandawapen om zijn eigen misdaden te verdoezelen, de voormalige republiek van Joegoslavië onder de duim te houden en NAVO-agressie en de bezetting van Joegoslavisch gebied te rechtvaardigen,” concludeerde hij.

“Het is een smet op onze beschaving,” klonk het nog.

NSA

Welke getuigen voerden de aanklagers op tegen Mladic? Eerst mocht een man genaamd Richard Butler zijn zegje doen.

Hij werd geïntroduceerd als ‘onafhankelijke legeranalist’, maar bleek te werken voor de Amerikaanse NSA en het Joegoslaviëtribunaal.

Hij werkte dus voor de Amerikaanse inlichtingendiensten die de vijanden van Mladic en Joegoslavië steunden én maakte deel uit van het aanklagersteam.

De getuigenis van Butler speelde een buitengewoon belangrijke rol in het proces, net als in de zaak rond generaal Krstic.

Belgische leger

Er werd nog een tweede ‘onafhankelijke legeranalist’ opgetrommeld, Reynaud Theunens, die ook voor de aanklagers werkte.

Experts die worden gehoord tijdens strafzaken moeten volledig neutraal zijn, merkte Black op.

Theunens sprak niet alleen namens de aanklager, hij werkte tegelijkertijd als inlichtingenofficier voor het Belgische leger.

Touwtjes

Tijdens het proces werd dus al snel duidelijk dat de NAVO de touwtjes stevig in handen had. Het eindoordeel van 2500 pagina’s is eigenlijk een letterlijke kopie van de aanklacht die tegen hem was ingediend en de verdediging wordt enkel terloops genoemd, aldus Black.

Sinds het Joegoslaviëtribunaal is opgezet zijn er 161 mensen vervolgd wegens oorlogsmisdaden in Joegoslavië.

Niemand

Hoewel beide kanten zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden is het grootste deel van de veroordeelden Serviër.

Niemand kreeg een eerlijk proces. Sommige mensen namen het heft in eigen handen en wilden niet meedoen met de plannen van Washington om deze regio te koloniseren en op te delen, stelt politiek analist John Bosnitch in onderstaande video:

Foto: Apdency Wikimedia Commons

[New Eastern Outlook]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. tribunaal van de winnaars. Ik heb ooit is het boek gelezen van de zoon van Hess, opende mijn ogen. En denk nou niet meteen dat ik een nazi sympathisant ben, want daar ben ik fel tegen. Die zoon, vroeg zich af, waarom zijn pa veroordeeld was door een instantie die net 2 atoombommen geworpen had (misdaden tegen de menselijkheid en genocide) . Ik wil niet zeggen dat de NLse soldaten schuldig waren in Srebrenica, maar het instituut waar ze voor op pad gingen, heeft ze wel in hun hemd gelaten. Derhalve, vind ik überhaupt een tribunaal in Den Haag verwerpelijk. Wat niets afdoet aan de oorlogsmisdaden gepleegd door dit fijne gezelschap. In eigen boezem kijken, is kennelijk irrelevant.

  17 likes
 2. In deze burgeroorlog werden aan beide zijden misdaden gepleegd.
  Waarom alleen de serviers en niet de bosniers en kroaten aangepakt worden is mij een raadsel.
  Geopolitiek, gelijk oekraiene.
  Verdeel en heers en daarna in het Navokamp?

  16 likes
  • De Serviërs zijn Orthodoxe christenen en dus een doorn in het oog van de zionistische Neo-cons aka communisten!

   De meest vervolgde geloofsgroep zijn de christenen en moslims worden ingezet om de vervolging uit te voeren! Maar de ware aanstichters zijn de zionisten die niemands vriend zijn, ook niet van de joden.

   4 likes
  • Zoek eens op youtube: srebrenica the betrayed city. Meeste ISIS-vechters komen uit Bosnië, maar dat wordt verzwegen. Verder hebben de moslims in Bosnië toen al geoefend met onthoofdingen, zijn ook gruwelijk veel foto’s van te vinden alleen die tellen niet mee. Het getal van 5000 mannen in Srebrenica zogenaamd vermoord is opgepompt naar 8300 ondertussen, van 6000 naar 7000 naar nu/ Overal worden Bosnische moslims opgegraven en naar Srebrenica overgebracht. Verder r uitgemergelde man die zogenaamd -Alic -achter prikkeldraad zou staan, werd opgevoerd als concentratiekamp, notabene een Duitser heeft aangetoond dat hij niet Achter , maar vóór de prikkeldraad staat

   0 likes
 3. Zolang Bush, Obama en Hillary niet voor het tribunaal verschijnen heeft dit instituut geen waarde voor mij.

  10 likes
 4. Dit spelletje wat in het voormalige joegoslavie heeft gespeeld,probeert men in Oekraiene nu weer.
  Alleen heeft de heer Putin het door.

  6 likes
 5. Slecht onderwijs, slechte media, een massa met weining historisch besef.
  Ze kunnen hetzelfde gijntje keer op keer herhalen
  Neurenberg, Rwanda Tribunaal, Joego Slavië tribunaal.
  De media “pennen” ijverig de propaganda voor de NAVO.

  De media hebben het hele verhaal nooit gemeld, ook niet waarom deze smerige oorlog ons werd verkocht als ‘een goede zaak’. (In werkelijk stond de EU voor schut; de Yanks komen orde op zaken stellen – harde klappen, snel thuis).
  De VS ging voor het eerst het veld in met het concept van de inzet van geradicaliseerde nep-moslims:
  DUTCH REPORT US SPONSORED FOREIGN ISLAMISTS IN BOSNIA
  http://emperors-clothes.com/analysis/used.htm

  In iedere oorlog is het eerste slachtoffer: de waarheid:
  http://serbianfbreporter.wordpress.com/2012/08/26/no-to-nato-the-usnato-war-in-yugoslavia-eight-myths/

  Brutalen hebben de halve wereld. ‘Stad van Recht en Vrede’ – precies NIET. Nederland rommelt zich in alle illegale oorlogen (om drogredenen) in NAVO-verband, met de BV-Nederland in het kielzog; VOC-mentaliteit. Onrecht en Oorlog, niet Recht en Vrede.

  7 likes
 6. Ja. inderdaad een schertsrechtbank
  een grote poppenkast van dwaze die in hun eigen dwaasheid geloven van gerechtigheid
  die ze ook nog eens aan het publiek vertonen, de echte waarheid word altijd verdraait zodat ze in hun eigen verdraaide waarheid gaan geloven en als ze dat gaan geloven volgt er een veroordeling
  niet dat deze mensen schoon zijn van blaam ,maar dat het verdraait word is wel zeker omdat het gewoon een instelling is van de mens om alles naar zijn hand ze zetten en een hele papier winkel ontstaat geschreven waarheid maar dan alleen maar op papier …en alles wat op papier staat gaan men ook geloven
  nou er zijn genoeg boeken geschreven van letterlijke onzin..

  2 likes
 7. De psychopathische gruwelmoordenaars van Dresden = inclusief hun vazalstaten Prins Bernhard BV (ik zie hier en elders steeds slecht geïnformeerde babbelaars het over Nederland = De Staat de Nederlanden hebben) en de BRD GmbH, entameren enorme ‘psy-ops’ en misbruiken al hun “overwinnaars” macht, om zelf overal mee weg te komen, en alles wat hun naargeestige ‘dead inside’ projecten in de weg staat te veroordelen wegens oorlogsMISDRIJVEN.

  Internationaal recht zou wél boven de oorlogvoerende partijen moeten staan en achteraf boven “winnaar” en “verliezer”!

  Met name juist de verliezende partij, zou immers tegen oorlogsMISDRIJF beschermd moeten worden, omdat de zogenaamde overwinnaar sterk de neiging zal hebben om ermee weg te willen (blijven) komen.

  0 likes
  • Onno, ik denk te weten wat je zegt, maar weet het niet zeker. Zou je het ajb nog is willen uitleggen! maar dan dat we kunnen lezen wat je schrijft? ik bedoel het niet negatief, maar wil graag begrijpen wat je bedoeld. Groet Jeff

   1 likes
   • Probeer niet teveel slaappillen in te nemen.

    Als je denkt dat je vanaf 1945 in “Nederland” woont en werkt of whatever (en gratis bevrijd bent door lieve Amerikanen en Britten, bij het gewetenloos bombarderen van steden gesteund door de zich verbijsterend als verzetsheld ontpoppende verzwegen hoogst elitaire SS’er Bernhard zur Lippe Biesterfeld) dan giet iemand je bewust en baatzuchtig vol met slaapmiddel.

    Als je denkt dat deze slaapmiddel-gieters de juiste personen zijn om integere Verenigde Naties en Internationale Strafhoven en Hoven voor de Rechten van de Mens e.d. op te zetten, dan ben je zo ver heen, dat het de vraag is of je hersenen ooit nog zullen ontwaken (hersendood).

    0 likes
 8. Heb in Servie gewerkt en daar een paar dagen vertoeft met de Kraanmachinist van de grootse kraan die daar door het Servië rijd, zou je het volledige belastingvermogen voor die kraan nodig hebben dan rijd hij begeleid door 15 vrachtwagens door het land. Maar goed dat even ter zijde, die beste man vertelde ons verhaal dat die oorlog daar uiteindelijk ging om een grondstof die benodigd is om space in te kunnen te bemachtigen.

  Deze man rijd daar week in week uit door het land met zijn 500 tonner, van stad naar stad, die man was niet gek …..

  0 likes
 9. Ik kan mensen de volgende docu’s aanraden van Boris Malagurski: weight of chains 1 en 2 over het waarom van uiteenvallen van Joegoslavië, en nee het is niet de schuld van alleen Milosevic of van de Serviër, https://www.youtube.com/watch?v=xw49iL6zGyQ en https://www.youtube.com/watch?v=vNNG_mn_9DU even via dat radertje van youtube scherm subtitles en dan English kiezen omdat bij deel 2 het bij Servisch sprekenden het ontbreekt.
  Btw Izetbegovic heeft een boek overgeschreven declation of Islam is een blauwdruk van ISIS! link pdf: http://www.angelfire.com/dc/mbooks/Alija-Izetbegovic-Islamic-Declaration-1990-Azam-dot-com.pdf

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Zo veel fouten en onbeantwoorde vragen. Ngo's komen met kritisch rapport over onderzoek naar MH17-ramp

Zo veel fouten en onbeantwoorde vragen. Ngo’s komen met kritisch rapport over onderzoek naar MH17-ramp

Twee ngo’s onder leiding van de Maleisische ...

Kijken: 300.000 jaar oude nanotechnologie gevonden in Rusland?

Kijken: 300.000 jaar oude nanotechnologie gevonden in Rusland?

In 1991 werden piepkleine spoelvormige voorwerpen gevonden ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.