Natuur en Milieu

“Hoge CO2-concentratie heeft zeer positief effect op het leven op onze planeet”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1975 waarschuwde de Amerikaanse antropologe Margaret Mead op een door haar belegde conferentie dat de CO2-uitstoot een bedreiging vormt voor het klimaat. De Verenigde Naties en vele overheden hebben intussen miljarden geïnvesteerd in manieren om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Men sprak indertijd van global warming. Toen bleek dat de gemiddelde temperaturen alleen maar daalden, werd gekozen voor de term klimaatverandering. Onlangs heeft de NASA een studie gepubliceerd over de effecten van CO2 op de aarde, waaruit blijkt dat de campagne is mislukt. Dat schrijft de Amerikaanse historicus F. William Engdahl.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wetenschappers hebben ontdekt dat de aarde de afgelopen tientallen jaren aanzienlijk groener is geworden. Hun onderzoek is verschenen in het tijdschrift Nature Climate Change. Het vergroeningsproces is rechtstreeks gelinkt aan de toename van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer.

Meer plantgroei

De studie is uitgevoerd door 32 wetenschappers uit acht verschillende landen. Ze hebben data geanalyseerd die zijn verzameld door twee satellieten. In de afgelopen 33 jaar is er 18 miljoen vierkante kilometer vegetatie bijgekomen door de zogeheten CO2-bemesting. Dat is een gebied dat twee keer zo groot is als de Verenigde Staten.

Bladeren maken met behulp van zonlicht, CO2, water en voedingsstoffen suiker aan, de belangrijkste bron van voedsel en brandstof voor leven op aarde. Studies hebben aangetoond dat een hogere concentratie CO2 leidt tot meer plantgroei, aldus onderzoeker Ranga Myeni.

Miljarden belastinggeld

Al in 1804 liet de Zwitser Nicolas-Théodore de Saussure zien dat erwten beter groeiden als ze werden blootgesteld aan hoge CO2-concentraties. En in 1982 ontdekte dr. Bruce A. Kimball van het Amerikaanse ministerie van Landbouw dat CO2-verrijking een positief effect had op de opbrengst.

Hogere CO2-concentraties hebben een zeer positief effect op het leven op onze planeet, besluit Engdahl. “De miljarden aan belastinggeld die zijn uitgegeven aan het onderzoeken van manieren om CO2 uit onze atmosfeer te halen, zijn dus in feite geïnvesteerd in pogingen om één van de grootste drijfveren achter ‘de belangrijkste bron van voedsel en brandstof voor leven op aarde’ te ondergraven.

[New Eastern Outlook]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helgoland
Helgoland
8 jaren geleden

Zo is het maar net. Dat leerde ik vroeger op de MAVO al. Het gaat hier namelijk om het proces van fotosynthese, waarbij water en kooldioxide met behulp van bladgroen wordt omgezet in glucose en zuurstof.
In formule is dat: 6 H2O + 6 CO2 –> C6H12O6 + 6O2.
Bomen en planten zijn dus dol op water en kooldioxide – ze bloeien er letterlijk van op.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“De Verenigde Naties en vele overheden hebben intussen miljarden geïnvesteerd in manieren om de CO2-uitstoot terug te dringen.”

Klopt, vooral volkerenmoord blijkt een doeltreffende manier om de CO2-uitstoot terug te dringen!

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

De laatste keer dat de co2 extreem hoog was er megafauna en waren de woestijnen groen. De VN word geleid door de chinezen en derde wereld. Wij bouwen onze industrie af en hun bouwen de industrie op.. Ondertussen zijn de saudies hoofd van de mensenrechten raad. VN verdragen zijn niet meer dan een zelfmoord pact. En onze leiders gaan er in mee. Wat doen wij nog in die organisatie?

Jippieeeeee
Jippieeeeee
8 jaren geleden

dit is en was toch allang bekend…niets nieuws.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x