CoronaMens en Dier

Kijk: zorgminister Ernst Kuipers spreekt zichzelf tegen over WHO-pandemieverdrag

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Heel veel Nederlanders maken zich zorgen over het pandemieverdrag dat binnenkort getekend gaat worden. Als de Wereldgezondheidsorganisatie dan een pandemie uitroept, kunnen ze ons gezondheidsbeleid gaan dicteren, waarschuwt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Volgens minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is er niets aan de hand en blijven we autonoom wat ons gezondheidsbeleid betreft. “U gaat een pandemieverdrag sluiten met de WHO en de Europese Unie. Klopt het dat dat kan betekenen dat zodra de WHO zegt: er is een pandemie, dat de WHO in de toekomst rechtstreeks ook via het Europees recht een deel van ons gezondheidsbeleid kan gaan bepalen?” vroeg Van Houwelingen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Nee, dat klopt niet,” antwoordde Kuipers. “Wij zijn autonoom in ons gezondheidsbeleid.”

We hebben er steeds minder over te zeggen

In antwoord op Kamervragen van Forum voor Democratie geeft diezelfde minister Kuipers te kennen dat dat niet het geval is. Begin deze maand schreef de minister namelijk: “Als Nederland partij wordt bij een dergelijk pandemie-instrument dan kan het inderdaad zijn dat specifieke bepalingen na ratificatie van het instrument door het Nederlandse parlement, via aanpassing van Europese regelgeving direct of indirect hun werking zullen hebben in nationale wetgeving wanneer het maatregelen betreft waar een exclusieve EU-competentie voor geldt.”

“Kortom: we zijn helemaal niet meer in controle. De globalisten gaan erover, de Europese Unie gaat erover, de WHO gaat erover. Wij hebben er steeds minder over te zeggen hier in deze Tweede Kamer,” verzucht Van Houwelingen.

4.8 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Ontneem die minister zijn bevoegdheden.
Hij is tegen het volk. Tegen ons Nederlanders.
Want wat heeft het volk aan zo’n verdrag?
Niets.

H.J
H.J
1 jaar geleden

Dus schaart Kuipers zich gewoon in het rijtje leugenaars.
Deze kerel moet worden opgepakt en het land uit worden gezet.

Eugeen
Eugeen
1 jaar geleden

Ach laat ons eerlijk zijn, de EU had het in zich om een Moloch te worden en is het ook geworden wegens zwakke politici…allemaal advocaatjes die géén privé-praktijk aankunnen. Op dit ogenblik is 80% van de Nederlandse wetgeving, en ook die van alle EU-landen, Europees geworden en de natiestaten hebben géén sikkepit meer te vertellen. De EU moet afgebroken worden, het is een dodelijke tumor geworden voor welke democratie dan ook! De EU moet omgevormd worden tot een confederatie van natiestaten, dan is het gedaan met leeghoofden als Ursula V.D.Leyen en C. Michel..wat een niksers die boel!

Fietje
Fietje
1 jaar geleden

Ja, natuurlijk gaat dit zo.
Er is niemand die vraagt: waarom tekent NL dan dat verdrag??

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x