Binnenland

Journalist gaat aangifte doen tegen liegende NOS. Dit zijn de redenen

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Arnold Karskens gaat op 27 februari aangifte doen tegen de NOS en hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff wegens discriminatie en misbruik van overheidsgelden.

Karskens volgde ongeveer 1,5 jaar het NOS Journaal en de website NOS.nl op de voet en betrapte de publieke omroep in die periode talloze keren op discriminatie en berichtgeving die in strijd is met de Mediawet.

Volgens de journalist verspreidt de NOS ook nepnieuws, maar dat is in Nederland niet strafbaar.

Onfair behandeld

Vorig jaar liet Gelauff weten dat hij de kritiek van Karskens niet deelt.

“In 16 maanden ben ik gestuit op wat ik noem: een kwalijke zweem van georkestreerde christenhaat, antisemitisme en discriminatie van blanken,” stelt hij.

“Nederlandse politieke partijen en presidenten als Donald Trump, die niet de goedkeuring wegdragen van de NOS-redactie, worden onfair behandeld,” vervolgt hij.

Liegt

“Daarentegen worden onderwerpen als het kinderpardon, waar de redactie zich achter schaart, positief belicht,” klinkt het.

De NOS liegt met statistieken en verzwijgt humanitaire rampen indien niet opportuun, aldus Karskens. “Er is sprake van sjoemeljournalistiek.”

Schending

Hij benaderde ook ministers Kajsa Ollongren (D66) en Arie Slob (CU), maar zij hebben niet (inhoudelijk) gereageerd.

Advocaat Esther Vroegh, die de aangifte heeft opgesteld, schreef: “Je zou de conclusie kunnen trekken dat [de NOS] overheidsgelden voor andere doeleinden heeft aangewend dan waarvoor zij bedoeld zijn, namelijk onafhankelijke berichtgeving. Dientengevolge kan er sprake zijn van een schending van artikel 323a Strafrecht.”

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Dapper omdat we weten dat er door NOS technocratische en juridische registers opengetrokken gaan worden. Er zal voor NOS een schijnbaar eindeloos budget beschikbaar zijn voor de inhuur van juridische expertise. Waarschijnlijk betaald uit overheidsgelden (belastinggeld).
Maar het tij is aan het veranderen.
NOS verliest die strijd zeker, want de wereld is aan het veranderen.
Ook in de UK en de USA is het de propaganda die de media de nek omdraait.
We staan het begin. Hou je vast.

Ik wijs met name op Where We Go One We Go All (WWG1WGA).
Kijk op Youtube bijvoorbeeld naar X22report.
Lees ook eens Q-info https://qntmpkts.keybase.pub//
Of lees WantToKnow : https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/en-als-q-en-het-grote-ontwaken-echt-zijn/#comment-620896

Coldshot
Coldshot
3 jaren geleden

Het zijn vooral de “aangepaste” berichten met een duidelijk waardeoordeel en achterliggende boodschap voor de goedgelovige schaapjes (80% v/d bevolking) waar ik me aan erger. Maar wat veel erger is en totaal niet opvalt is hoeveel nieuws er VERZWEGEN wordt.. Vindt de nos echt dat het niet belangrijk genoeg is? Of is het roverheid-beleid en inmenging ? (we kennen het antwoord al). Zo zijn er in Belgrado afgelopen weekend WEER maar liefst 80.000 mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de dictatuur en het onrecht.. Ook lezen we niets over de gele hesjes.. (behalve als ze negatief weggezet kunnen worden.. dan staat de krant er plotseling vol mee…). Staatspropaganda en censuur naast indoctrinatie en conditionering… waar kennen we dat ook al weer van?

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

1 van de laatste leugens waar de 2e kamer zogenaamd over valt wordt zeer pakkend omschreven door Adnministrator van herstelderepubliek.nl Laten we er met z’n allen niet meer intrappen en gaan beseffen dat alles wat ze zeggen gelogen is.

Terwijl het kabinet in het rond kraaide dat we er allemaal op vooruit gaan, verhoogde men op hetzelfde moment de energiebelasting. Naast de gewone inflatie veroorzaakt door de overheid, kwam daar ook nog eens bij dat de BTW werd verhoogd. Van alles wordt er bij gesleept, klimaat, Europa, Brexit om die inflatoire maatregelen maar goed te praten. Overschreeuwd door politici die beweerden dat we nog net niet in een aards paradijs vertoeven sinds de zegeningen van Rutte III.

Dit kan maar tot één conclusie leiden.

De leugen was bewuste politiek. Hoe harder je liegt, des te ongeloofwaardiger wordt de kritiek erop. Er is de mensen bewust voorgelogen dat het allemaal beter wordt. Dat was nodig om allerlei kostenverhogingen onder het tapijt te frommelen. Thans is fase 2 aan de orde: voorkomen dat het wordt teruggedraaid. Daar is een “stomme regering” voor nodig en een “woedende Kamer”. Per saldo gaat er dus niets veranderen.

In hedendaags politiek jargon is een rekenfout gelijk aan bewuste leugen en een boos parlement gelijk aan “damage control”. Het is een voorgekookt scenario. Dat is te zien aan de opstelling van de regeringspartners, die ook zo boos zijn op dit moment. Een belachelijke vertoning.

de niet
de niet
3 jaren geleden

we worden al tientallen jaren besodemietert ,Orwell,s boek 1984 voor vele een aanrader.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x