Homepagina » Binnenland » Journalist gaat aangifte doen tegen liegende NOS. Dit zijn de redenen
Journalist gaat aangifte doen tegen liegende NOS. Dit zijn de redenen
Foto: Wikimedia Commons

Journalist gaat aangifte doen tegen liegende NOS. Dit zijn de redenen

Journalist Arnold Karskens gaat op 27 februari aangifte doen tegen de NOS en hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff wegens discriminatie en misbruik van overheidsgelden.

Karskens volgde ongeveer 1,5 jaar het NOS Journaal en de website NOS.nl op de voet en betrapte de publieke omroep in die periode talloze keren op discriminatie en berichtgeving die in strijd is met de Mediawet.

Volgens de journalist verspreidt de NOS ook nepnieuws, maar dat is in Nederland niet strafbaar.

Onfair behandeld

Vorig jaar liet Gelauff weten dat hij de kritiek van Karskens niet deelt.

“In 16 maanden ben ik gestuit op wat ik noem: een kwalijke zweem van georkestreerde christenhaat, antisemitisme en discriminatie van blanken,” stelt hij.

“Nederlandse politieke partijen en presidenten als Donald Trump, die niet de goedkeuring wegdragen van de NOS-redactie, worden onfair behandeld,” vervolgt hij.

Liegt

“Daarentegen worden onderwerpen als het kinderpardon, waar de redactie zich achter schaart, positief belicht,” klinkt het.

De NOS liegt met statistieken en verzwijgt humanitaire rampen indien niet opportuun, aldus Karskens. “Er is sprake van sjoemeljournalistiek.”

Schending

Hij benaderde ook ministers Kajsa Ollongren (D66) en Arie Slob (CU), maar zij hebben niet (inhoudelijk) gereageerd.

Advocaat Esther Vroegh, die de aangifte heeft opgesteld, schreef: “Je zou de conclusie kunnen trekken dat [de NOS] overheidsgelden voor andere doeleinden heeft aangewend dan waarvoor zij bedoeld zijn, namelijk onafhankelijke berichtgeving. Dientengevolge kan er sprake zijn van een schending van artikel 323a Strafrecht.”

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[The Karskens Times]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Het zijn vooral de “aangepaste” berichten met een duidelijk waardeoordeel en achterliggende boodschap voor de goedgelovige schaapjes (80% v/d bevolking) waar ik me aan erger. Maar wat veel erger is en totaal niet opvalt is hoeveel nieuws er VERZWEGEN wordt.. Vindt de nos echt dat het niet belangrijk genoeg is? Of is het roverheid-beleid en inmenging ? (we kennen het antwoord al). Zo zijn er in Belgrado afgelopen weekend WEER maar liefst 80.000 mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de dictatuur en het onrecht.. Ook lezen we niets over de gele hesjes.. (behalve als ze negatief weggezet kunnen worden.. dan staat de krant er plotseling vol mee…). Staatspropaganda en censuur naast indoctrinatie en conditionering… waar kennen we dat ook al weer van?

  36 likes
 2. 1 van de laatste leugens waar de 2e kamer zogenaamd over valt wordt zeer pakkend omschreven door Adnministrator van herstelderepubliek.nl Laten we er met z’n allen niet meer intrappen en gaan beseffen dat alles wat ze zeggen gelogen is.

  Terwijl het kabinet in het rond kraaide dat we er allemaal op vooruit gaan, verhoogde men op hetzelfde moment de energiebelasting. Naast de gewone inflatie veroorzaakt door de overheid, kwam daar ook nog eens bij dat de BTW werd verhoogd. Van alles wordt er bij gesleept, klimaat, Europa, Brexit om die inflatoire maatregelen maar goed te praten. Overschreeuwd door politici die beweerden dat we nog net niet in een aards paradijs vertoeven sinds de zegeningen van Rutte III.

  Dit kan maar tot één conclusie leiden.

  De leugen was bewuste politiek. Hoe harder je liegt, des te ongeloofwaardiger wordt de kritiek erop. Er is de mensen bewust voorgelogen dat het allemaal beter wordt. Dat was nodig om allerlei kostenverhogingen onder het tapijt te frommelen. Thans is fase 2 aan de orde: voorkomen dat het wordt teruggedraaid. Daar is een “stomme regering” voor nodig en een “woedende Kamer”. Per saldo gaat er dus niets veranderen.

  In hedendaags politiek jargon is een rekenfout gelijk aan bewuste leugen en een boos parlement gelijk aan “damage control”. Het is een voorgekookt scenario. Dat is te zien aan de opstelling van de regeringspartners, die ook zo boos zijn op dit moment. Een belachelijke vertoning.

  32 likes
 3. Dapper omdat we weten dat er door NOS technocratische en juridische registers opengetrokken gaan worden. Er zal voor NOS een schijnbaar eindeloos budget beschikbaar zijn voor de inhuur van juridische expertise. Waarschijnlijk betaald uit overheidsgelden (belastinggeld).
  Maar het tij is aan het veranderen.
  NOS verliest die strijd zeker, want de wereld is aan het veranderen.
  Ook in de UK en de USA is het de propaganda die de media de nek omdraait.
  We staan het begin. Hou je vast.

  Ik wijs met name op Where We Go One We Go All (WWG1WGA).
  Kijk op Youtube bijvoorbeeld naar X22report.
  Lees ook eens Q-info https://qntmpkts.keybase.pub//
  Of lees WantToKnow : https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/en-als-q-en-het-grote-ontwaken-echt-zijn/#comment-620896

  19 likes
 4. we worden al tientallen jaren besodemietert ,Orwell,s boek 1984 voor vele een aanrader.

  11 likes
 5. De aangifte zal weinig tot niets opleveren denk ik. De gerechtelijke macht beschermt alles wat corrupt is. Daarmee is de gerechtelijke macht zelf nog corrupter dan wat ze beschermen. Allemaal onder de macht van het globalisme. Niets in Nederland is nog gebaseerd op waarheid en niets is nog betrouwbaar. Als de NOS waarheid zou gaan spreken dan zou er een schokgolf door Nederland gaan als alle corruptie, misbruik, pedofilie (en erger), en andere duistere waarheden aan het daglicht komen. Dan zouden diverse winkels goede zaken doen door het verkopen van emmers die vol gekotst zouden gaan worden als de waarheid in het volle licht komt te staan. Maar de gerectelijke macht is zelf de corrupte macht die de waarheid beschermt en dus zal de aangifte waarschijnlijk weinig tot niets opleveren. Maar er gebeurt wel van alles in de wereld waardoor mensen zelf steeds meer zien hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en daar kan de fake news NOS niets aan tegen houden. Dat komt via allerlei andere kanalen.

  7 likes
  • ” De gerechtelijke macht beschermd alles wat corrupt is “, Juist om die reden zal ook ik, net als adrianus-johannes, Arnold Karskens financieel daarin steunen. Die man laat niet zo snel los waar hij zich in bijt!!

   3 likes
 6. Arnold is hoop ik een ” echte “, ik heb hem wel hoog zitten deze topjournalist!
  1 ding is al zeker voor mij dan althans :
  als hij ECHT is leeft hij niet lang meer, want dan zal ook hij worden opgeruimd door de squads vrees ik en veel andere mensen die weten waar het over gaat, als hij NIET echt is en ook een ingehuurde trol is, dan leeft hij nog lang
  Het is maar hoe je het wilt zien.. deze wereld is compleet gek aan het worden en met 5G gaat het nog harder..
  Blijf zelf denken en laat je niks wijs maken, de elite is clutching at straws!

  6 likes
 7. ok eerst 323
  Titel XXIV. Verduistering
  Artikel 323a
  Hij die opzettelijk en wederrechtelijk middelen die met een bepaald doel door of vanwege de overheid dan wel door of vanwege een volkenrechtelijke organisatie zijn verstrekt, aanwendt voor andere doeleinden dan waarvoor zij zijn verstrekt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vijfde categorie.
  begrijp ik dat wegen belasting alleen aan wegen en alles daaromheen mag dienen ? waar blijven dan al die miljarden..
  begrijp ik dat honden belasting alleen ten behoeven van die hond gebruikt mag worden.. waarom gebeurd dat dan niet.. de verstrekking kan nooit zonder de invordering daarvoor.. kijk en hier zijn wij nederlanders te soft we handhaven onze rechten niet U wordt belazerd en U laat zich belazeren.. als of men het goed en in ergere mate zelfs lekker vind..
  dan een pluim voor arnold als deze ook mee liep bij de gele hesjes mars naar de NOS NPO enzo..
  in ieder geval steun ik hem in de kosten van de rechtsgang.. om te leren

  espavo van,
  :adrianus-johannes:.

  4 likes
 8. De stekker moet er uit.

  4 likes
 9. Van de zielige ezeltjes tot de mamma,s het is ene leugen machine ,bodemloze put,voorbij geschoten doel.gaat om geld verder niks.65 procent van de bevolking gelooft in de klimaat onzin tja.

  3 likes
 10. Mooi van Karskens, maar dan moet hij er wel bij vertellen dat minderheden helemaal geen stem hebben in de media. Dat de NOS dus ook de minderheden discrimineert. Dan blijft er weinig van zijn verhaal over, want als iemand iedereen discrimineert, dan discrimineert hij dus niet!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...

coronapatiënten

Ziekenhuizen New York behandelen coronapatiënten ‘op grote schaal’ met vitamine C

Ernstig zieke coronapatiënten krijgen in de ziekenhuizen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.