Natuur en Milieu

Oeps! Dit is hoe windmolens bijdragen aan het broeikaseffect

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Windmolens verminderen de uitstoot van broeikasgassen, maar dragen wel bij aan het broeikaseffect door de hete en vochtige luchtmassa’s die ze de atmosfeer in sturen. Dat blijkt uit een studie die is verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Joule.

Twee Harvard-onderzoekers hebben berekend dat als de hele Verenigde Staten voorzien zouden worden van elektriciteit opgewekt door windmolens, de grondtemperatuur met 0,54 graden zou stijgen in het deel van het land dat bedekt wordt met windturbines.

’s Nachts

Over het hele continent zou het om 0,24 graden gaan.

De grootste veranderingen vinden volgens de wetenschappers ’s nachts plaats: dan zou de temperatuur met liefst 1,5 graad stijgen.

Zonneparken

“De windmolen verslaat steenkool op alle milieu-indicatoren, maar dat betekent niet dat de impact ervan te verwaarlozen is,” zei coauteur Harvard-professor David Keith.

De auteurs van de studie schatten ook dat de impact van zonneparken, die ook een opwarmingseffect kunnen hebben, tien keer kleiner zou zijn dan die van windturbines, voor de opwekking van eenzelfde hoeveelheid elektriciteit.

Vijf tot 20 keer meer

De onderzoekers hebben bovendien berekend dat zonne- en windmolenparken vijf tot 20 keer meer grond in beslag gaan nemen dan in eerste instantie werd aangenomen.

De gemiddelde temperatuur op aarde is sinds het einde van de 19e eeuw met ongeveer een graad gestegen.

[Harvard, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Heel snel stoppen met die peperdure waanzin, het doet dus meer kwaad dan goed zo blijkt nu. Maar aan de andere kant is een paar graden warmer misschien helemaal zo slecht nog niet met een kleine ijstijd die volgens duizenden wetenschappers op de drempel ligt. Koude periodes zijn altijd nog de moeilijkste gebleken om te overleven.

rayoflight
rayoflight
2 jaren geleden

denk niet dat molentjes aan opwarming aarde bijdragen. Alles wat de mens doet is te verwaarlozen. Volgens Nasa zal het de komende jaren behoorlijk koud worden. dat regelt de natuur zelf. De hele klimaat veranderings hype berust niet op feiten , maar op gelul van msm journalisten die dat de mensen willen aanpraten. Mocht men echt co2 in atmosfeer willen verminderen neem dan een torium reactor en zet electrisch co2 in o2 of zo om.
Energie is de sleutel tot de toekomst. Domme windmolens zijn niet voldoende om economy te laten groeien. China weet dat en investeert in Thorium reactors. Als de domme media hun zin krijgt is de hele infrastructuur van energievoorziening binnen een aantal jaren volkomen ontoereikende. Nederland wordt dan een 3de wereld land net als de rest van het westen die het duurzame groene energie path volgt.

Icksy Nixx
Icksy Nixx
2 jaren geleden
Margie
Margie
2 jaren geleden

Nuclear technology has always had two faces—the promise of incredible bounty and its enormously destructive capacity.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x