Homepagina » Binnenland » Ik vind dit niet kunnen. Dit is onvergeeflijk. Baudet reageert op ongekende stijging energierekening en megablunder kabinet
Ik vind dit niet kunnen. Dit is onvergeeflijk. Baudet reageert op ongekende stijging energierekening en megablunder kabinet
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Ik vind dit niet kunnen. Dit is onvergeeflijk. Baudet reageert op ongekende stijging energierekening en megablunder kabinet

Bij het berekenen van de energierekening van Nederlanders voor dit jaar heeft het kabinet een enorme blunder gemaakt.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat zei eerder nog dat de stijging van de energierekening wel mee zou vallen, maar heeft nu toegegeven dat ze zich heeft gebaseerd op oude gegevens.

Het CBS maakte onlangs bekend dat een gemiddeld huishouden dit jaar liefst 334 euro meer kwijt is aan energie.

Aftreden

Keijzer stelde in eerste instantie dat dergelijke bedragen overdreven waren.

“Dit is onvergeeflijk,” reageerde FvD-leider Thierry Baudet op de enorme misser. “Als je je op dit niveau honderden euro’s per gezin kan vergissen, dan ben je echt niet geschikt voor deze functie.”

“Mona Keijzer zou eigenlijk moeten aftreden,” zei hij tegen parlementair verslaggever Ernst Lissauer. “Ik vind dit niet kunnen.”

Totaal niet werkt

Dit is niet alleen een enorme rekenfout, blunder, brevet van onvermogen, maar het geeft ook aan dat het beleid – de klimaatgekte, de energietransitie – onbetaalbaar is en totaal niet werkt, aldus Baudet.

Hij merkte op dat het hier niet alleen gaat over de stijgende energierekening.

Levert helemaal niets op

De totale extra kosten voor dit beleid zullen dit jaar alleen al oplopen tot zo’n 1600 euro per gezin. Tot 2025 gaat het om 23.000 euro.

“Dat zijn astronomische bedragen,” zei Baudet. “Mensen hebben dat geld helemaal niet. En het leidt ook tot niets. Het levert helemaal niets op.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Lissauer.com]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Inderdaad jaar op jaar blijkt het weer er verandert niets, het houdt zichzelf in stand.
  STOP STEMMEN want stemmen heeft totaal geen zin.

  36 likes
  • Dit is de 2e keer dat ik je *stop stemmen* zie roepen, wat schiet je daar mee op ?

   Mensen ga juist WEL stemmen en stem op Baudet, die zijn best doet dat beetje souvereiniteit en democratie wat we nog hebben te behouden.

   En *te lui* om naar de stembus te lopen is geen excuus.

   Niet stemmen geeft al die prutsers in Den Haag een vrij brief om te doen en laten wat ze willen, of het verkiezings proces in Nederland eerlijk verloopt heb ik al heel lang twijfels maar goed.

   Niet stemmen is geen optie, tenzij je het helemaal okee vindt dat de huur, verplichte verzekering, BTW, energie rekening, etc etc steeds hoger worden.

   39 likes
   • Mede dankzij Baudet wordt de energierekening juist bij de gewone burger neergelegd, Opkomen voor “het volk” ? laat me niet lachen …
    FvD stemt altijd juist in met al die verhogingen..

    10 likes
    • @oskaar
     Hoe kom je daar bij, je leest toch hier boven hoe Baudet er over denkt.

     Quote – “Dit is niet alleen een enorme rekenfout, blunder, brevet van onvermogen, maar het geeft ook aan dat het beleid – de klimaatgekte, de energietransitie – onbetaalbaar is en totaal niet werkt, aldus Baudet.”

     En over de kosten – ““Mensen hebben dat geld helemaal niet. En het leidt ook tot niets. Het levert helemaal niets op.”

     Dus als je zegt * FvD stemt altijd in met verhogingen * weet ik niet uit welke duim je dat zuigt.

     7 likes
     • Je moet eens nagaan hoe Baudet steeds gestemd heeft in de 2e kamer. Dat schetst helaas toch een heel ander plaatje dan dat in de media naar voren komt omtrent Baudet.

      Ik trap niet meer in die poppenkast.

      0 likes
   • Je geeft je kind 5 euro om een brood en een pak melk te halen van de supermarkt. Hij komt thuis met 1 pak sigaretten en 1 fles bier. Zul je blij zijn? Nee.

    Precies dat doen de politici. We geven hen onze stem om dingen te doen die ze zelf aangegeven hebben en vervolgens doen ze compleet andere dingen!

    Daarom moet je dus niet stemmen. Niemand, echt geen enkele partij, doet wat het heeft beloofd. Ik heb geen zin om leugenaars te belonen met mijn stem!!

    11 likes
   • Wat mij betreft is Baudet, bewust of onbewust, ook maar een marionet.
    Ik pleit voor een blanco stem uit protest en om te voorkomen dat je stem naar de grootste partij gaat.

    5 likes
   • FvD en Baudet zijn gewoon onderdeel van het ‘Old Boys Network’. Niks aan het handje. Gewoon een mooi voorbeeld van gecontroleerde oppositie.

    2 likes
  • Blijf lekker stemmen op dat soepzooitje. Het helpt al decennia lang geen sodemieter. En ook Baudet zal geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.

   Met stemmen geef je dit soepzooitje slechts legitimiteit en moet je verder ook niet meer zeuren.
   Ik ben er al lang klaar mee, mijn erf komen ze niet meer op.

   15 likes
   • NIET stemmen lijkt me inderdaad een goed idee. Laat het hele systeem maar zo snel mogelijk in elkaar donderen. Opgeruimd staat netjes.

    En zodra minder dan 50% stemt voor de 2e kamer verkiezingen, dan is de macht uitoefenen ook niet meer vanzelfsprekend.

    11 likes
    • Lezen is weleens lastig he. Er is geen minimum eis, als 10 % komt stemmen is dan nog voldoende. In 1999 is de kamer gekozen met 30% opkomst. Doe eens wat onderzoek.

     2 likes
     • Heb je een bril nodig Jozefje… in mijn eerder commentar staat letterlijk “2e kamer verkiezingen”. Wie kan hier niet goed lezen?

      En sowieso doe ik al lang niet meer mee met die onzin van verkiezingen of het nu de 1e, 2e kamer, waterschap of wat dies meer zij is. Laat die zwaar betaalde sukkels eindelijk eens gaan besturen! Daar zijn ze voor aangenomen en anders rotten ze maar een eind op.

      3 likes
     • JanB jij denkt aan tweede kamer verkiezingen ik neem ook de provinciale staten verkiezingen mee, die er nu aankomen weet je wel. En daar is de opkomst meer dan eens onder de 50% geweest. Ik verspreid geen nepnieuws jij denkt niet goed na en roept zomaar wat. En wie heeft het over geweld? Weer niet goed gelezen?

      2 likes
     • De 2e kamer is nog NOOIT minder dan 50% opkomst geweest in Nederland. Je verspreid nepnieuws JOZEF….

      En dan nog moet je goed lezen. Bij opkomst 2e kamer kleiner dan 50% is de legitieme macht niet meer vanzelfsprekend. Geweld gebruiken als je minder dan 50% van de stemmen hebt, is dat democratisch?

      1 likes
   • Niet stemmen heeft alleen zin als de overgrote meerderheid zou besluiten om dat niet langer te doen. Zolang het om slechts een kleine groep gaat kun je beter wel gaan stemmen en wel op 1 van die partijen die nog enigszins met de burger begaan zijn/lijken. Daarnaast protesteren en mensen aansporen om mee te doen aan protesten levert waarschijnlijk meer op dan niet gaan stemmen.

    1 likes
    • Als iedereen het doet, dan doe ik het ook maar? Wat een domme redenatie.

     Het geweldsmonopolie is aan hen die de macht hebben, bij minder dan 50% opkomst (2e kamer) dan staat die macht ter discussie.

     Snap ie wel allemaal?

     2 likes
  • Grote onzin! Er is geen minimum opkomst eis gestel in Nederland. Zelfs in 1999 toen nog geen 30% van de mensen gestemd had zijn de resultaten gewoon goedgekeurd. Door niet te stemmen geef je je stem aan mensen die wel trouw op VVD en consorten stemmen. Ik vind het kwalijk dat je mensen probeert op deze manier probeert te beinvloeden. VVD troll misschien?

   16 likes
  • Klinkt als ondermijnen en weinig constructief. Dus gewoon stemmen. Anarchisme heeft een “samenleving” niets aan. Dus Rikk gewoon stemmen!

   5 likes
  • Dat klinkt natuurlijk heel leuk, maar als de meerderheid gewoon blijft stemmen en dat gebeurd, gaat jouw stem naar dezelfde partijen die er nu al zitten. Maar misschien ben je meer een mens voor een dictatuur, daar mag je ook niet stemmen.

   4 likes
  • stop stemmen zal betekenen,dat de heersende patijkartelelite nooit zal verdwijnen.
   zal alleen lukken als 90 procent van de bevolking niet stemt.
   de nederlanders kennen, dit gaat nooit gebeuren.

   3 likes
 2. DIT KABINET IS HELEMAAL VAN DE POT GERUKT ! WEG ER MEE MENSEN EN SNEL !! NIKS IS MEER EERLIJK IN DIT, OOIT ZO MOOIE LANDJE

  37 likes
 3. Iemand s’nachts al hak en zaaggeluiden in parken en bossen gehoord?
  Hoe lang zou je kunnen stoken met die deuren uit parlementsgebouwen?
  Ministers hoeven tegenwoordig geen barst meer te weten over hun portefeuille.
  Het enige wat ze in de kamer nodig hebben zij ja knikkers.
  Waar komt die Mona Keijzer vandaan, bij Mona toetjes?
  Zeker net zo’n “licht” als indertijd die omhooggevallen Schoevers tiepmiep op defensie, Hennis.

  18 likes
 4. Het kabinet heeft geen blunder gemaakt!!! Louter tactiek!!

  15 likes
  • SLUW EN LISTIG ja, precies Jani !
   Zeer B E W U S T een grote klucht.. Lanting heeft zo een mooie klucht met al die deuren die steeds ongevraagd open en dicht gaan, moest er opeens aan denken dat het in den haag niet ander s er aan toe gaat, ik hoop dat er heel veel mensen gaan door krijgen wat een compleet ballen circus het is .. en maar zwaaien met dat oranje inlegkruisje ! ( Geen INLEG velletje, maar een INLEG kruisje!) Tijd voor The Passion..

   Maar niks nieuws onder de zon, zo gaat het al eeuwen… maar de tijden nemen andere wendingen aan want het grote LICHT schijnt over de gehele poepzooi zijn weergaloze kracht uit! We gaan NU pas een beetje zien..
   Blunder is een mooi woordje voor de hele kliek die er zitten tel leugenen en te bedriegen.. in ieder geval : de mensen voor de gekheid houden.. nou die tijd is voorbij voor de blauwe pluus reetkonten!

   Hoe slim is de vos nog die weet dat er een valstrik staat voor zijn snuffert..

   groet

   3 likes
 5. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat het ons iets oplevert. Het is alleen de bedoeling dat het onze globalistische landverraders in het Binnenhof iets oplevert als ze braaf de orders van de Bilderberg, illuminati of Cabal opvolgen. Het zijn geen politici die een Nederlands beleid voeren in het belang van de bevolking, het zijn trekpoppen van de machten achter de schermen die een globalistische agenda uitvoeren en daar worden ze voor beloond als ze hun best hebben gedaan. En gezien alles om geld draait zijn ze nu dus ook alleen maar op ons geld uit. Al die leugens er omheen zijn alleen maar voor de afleiding. Het schijnt dat de Cabal etc steeds meer de macht verliest en geen toegang meer heeft tot kapitaal. Ze zijn volgens diverse berichten in ‘panic mode’ en proberen op allerlei slinkse manieren aan kapitaal te komen, wat ogenschijnlijk steeds mislukt. En dan hebben wij hier politici die ons van ons geld aan het beroven zijn. Dat kan geen toeval zijn.

  15 likes
 6. Heb tot mijn pensioen gerechtigde leeftijd,altijd gewerkt. Nooit één dag ziek!
  Heb tot mijn pensioen gerechtigde leeftijd, altijd belastingen betaald.
  Heb tot mijn pensioen gerechtigde leeftijd, extra gespaard.( bleek mijn lijfrente ‘niks’ meer waard te zijn!).
  Heb tot mijn pensioen gerechtigde leeftijd, altijd gestemd. Kan niet meer rond komen!
  IK STEM NIET MEER!

  Ik wil u allen slechts een raad mee geven; Werk slechts om te leven, Leef niet om te werken!!
  Het ga u goed.

  14 likes
 7. rutte moet verdwijnen hij is walgelijk

  12 likes
 8. Dit komt voort uit een leugen die met het klimaat de maken heeft. Fossiele brandstof, ja ja .
  Als je de waarheid kent, onnodig mensen op kosten jagen en de mensheid daarvoor verantwoordelijk stellen en te laten boeten daarvoor.
  The Dirty Truth About Oil
  https://www.youtube.com/watch?v=XXnUD2-joAc

  We zitten in de Eindtijd, hopelijk van de leugens en gelukkig komt de waarheid op vele fronten naar boven.

  7 likes
 9. Wij mensen, en dan bedoel ik iedereen hier op de aarde, heeft geen regering/(r)overheid nodig die ons even zullen vertellen hoe wij moeten leven. Met nadruk op moeten. De (r)overheid is er maar voor 1 ding en dat ons afpersen, intimideren, verplichten etc. etc. Door niet te gaan stemmen draai je je rug toe naar deze reptielen.
  Zij zijn er maar voor een enkeling : de rijken, zichzelf, en hun meesters. Ik stem al járen niet meer, niet op landelijke, gemeentelijke en provinciale verkiezingen. Het kan mij echt allemaal gestolen worden. En denk alsjeblieft niet dat de partijen PVV, SP, FvD, 50+ het allemaal wel eventjes zullen oplossen, want ook dát is een sprookje. Die partijen zijn vooruit geschoven door hun meesters om ons in de waan te houden dat er ook ” goede ” partijen zijn. Zelfs de PvdD werd naar voren geduwd. Al deze oprichters zijn ook verrot tot op de bot.

  7 likes
 10. Ik vermoed dat dit een geplande actie was om het consumentenvertrouwen met de grond gelijk te maken. De signalen waren er natuurlijk al een tijdje; volgens de experts is het tijd voor nieuwe financiële crisis. Voor een ieder die niet het FD leest of naar BNR luistert, zijn er middelen als deze om angst in het volk aan te wakkeren zodat ze de hand op de knip houden en een mogelijke crisis veel erger te maken.
  Toevallig was er vandaag vandaag nog leuk nieuws in de mainstream media; het consumentenvertrouwen is momenteel -2 en daalt dit jaar naar -13.
  Het is duidelijk; de crisis komt en het volk moet somberen.

  Verder denk ik dat Baudet is gepromoveerd tot topman van de gecontroleerde oppositie binnen het bedorven politiek systeem.

  5 likes
 11. Nog effe en de winkels met voedsel worden massaal geplunderd.

  4 likes
 12. zijn totaal niet capabel. de bevelen/instructies van hun meesters uitvoeren. dat is alles wat ze (proberen te) doen

  3 likes
 13. Inderdaad aftreden dat mens,en per direct de heleboel stopzetten.
  Wat willen ze nou die maf klappers in Den Haag… denken ze nu echt dat ze eindeloos door kunnen gaan met het tergen tot geeuwhonger en wanhoop drijven van de bevolking?? Met een beetje logisch doordenken kun je er donder op zeggen dat op een kwade dag het geduld op is maar dan ook echt OP, en dan kan het tegen ze keren. Of is dat juist wat ze willen ,een smerige revolutie? Chaos../plunderingen oproer en erger? Of denken ze” och Nederlanders zijn pantoffelhelden zolang er voetbal is hebben we geen last van ze,..
  Hoe werkt hun brein eigenlijk zijn ze wel normaal? Nou ik denk dat ze de Nederlanders zwaar onderschatten, het borrelt al flink en begint nu te koken .

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

koolmees

Koolmees (D66): Aanslag Hanau is schuld van Baudet. Kijk eens wat de NOS hier doet!

De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier zei na ...

baudet

Baudet veegt vloer aan met Asscher en geeft geschiedenisles. Is dit een geheime samenzwering?

Tijdens een debat over de EU op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.