Mens en Dier

Gideon van Meijeren legt uit wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zei dinsdag in de Kamer dat we te maken hebben met een overheid die niet de belangen van het volk, maar de belangen van de elite dient. “Een elite die er alle blijk van geeft zoveel mogelijk macht en controle naar zich toe te willen trekken.”

Kamerlid Olaf Ephraim (BVNL) vroeg hem wat de elite is en wie daar de dienst uitmaakt. “Wie zijn dat? Zijn dat de bewindspersonen. Ben ik dat?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Meijeren wees erop dat er achter de schermen mensen actief zijn die op alle mogelijk manieren hun invloed proberen uit te oefenen. Hij verwees naar de Bilderbergconferentie, een geheime conferentie die jaarlijks plaatsvindt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat vreesde ik al

“De machtigste personen ter wereld, afkomstig uit de politiek, het bedrijfsleven, de technologiewereld, het bankwezen, het militair-industrieel complex, vergaderen daar met elkaar achter gesloten deuren, buiten het zicht van de pers. Er worden geen mededelingen gedaan over wat daar precies wordt besproken. Vanuit onze regering waren de minister-president, de minister van Buitenlandse Zaken en zelfs de koning daarbij aanwezig. Dat roept de volgende vraag op. Als de koning een louter ceremoniële rol heeft, waarom moet hij dan aanwezig zijn bij een geheime conferentie?” vroeg Van Meijeren zich hardop af.

Hij zei hier nog uren over te kunnen doorspreken, waarna de Kamervoorzitter hem onderbrak: “Ja, dat vreesde ik al.”

Van Meijeren zei tijdens zijn inbreng ook: “Het verbieden van onwelgevallige meningen die door de minister van Waarheid zijn aangemerkt als desinformatie, zou nodig zijn om de vrijheid van meningsuiting te beschermen.”

George Orwell

Ephraim zei dat hij deze minister van Waarheid niet heeft kunnen vinden. “Wie bedoelt u daar in godsnaam mee?”

Het FVD-Kamerlid antwoordde dat ‘de minister van Waarheid’ een term is die hij gebruikt voor de minister die zich zogenaamd bezighoudt met het bestrijden van desinformatie. “Eerstverantwoordelijk daarvoor is onze huidige minister van Binnenlandse Zaken. Zij heeft een taskforce desinformatie opgesteld waar ook andere departementen bij aangesloten zijn.”

Van Meijeren refereert hiermee ook naar de klassieker van George Orwell, 1984, waarin door de overheid bepaald wordt wat waar is en wat niet. “Als ik zie dat wij nu te maken hebben met een overheid die zogenaamd desinformatie wil bestrijden om de bevolking te ‘beschermen tegen onjuiste berichten’ – want dat is wat gezegd is – dan kan ik alleen maar zeggen dat we een aardig eindje terug moeten gaan in de geschiedenis om te zien wanneer dat ook voorgekomen is. Die argumentatie is exact dezelfde argumentatie als die de nazi’s gebruikten toen bij ons radiozenders werden verboden.”

NOS Journaal

Ephraim zei niet het gevoel te hebben dat het kabinet bewust de geschiedenis zit te verdraaien. “Laten we eerlijk zijn: we moeten de vergelijkingen wel een beetje reëel houden.”

“Als de heer Ephraim die vragen niet stelt omdat hij in zijn naïviteit uitgaat van de beste bedoelingen van onze overheid, die dat nooit zou doen, dan is dat zijn goed recht. Ik stel die vragen wel en ik hoop dat de ogen van de heer Ephraim, van de Groep Van Haga, op een dag ook geopend zullen worden,” reageerde Van Meijeren.

Ephraim zei dat zijn ogen ‘al wat langer open zijn dan die van de heer Van Meijeren’. “Ik denk dat je erg moet oppassen om dingen niet te vergroten en dingen die totaal niet vergelijkbaar zijn niet eventjes op één lijn te stellen.”

Hij kreeg bijval van de voorzitter: “Dat is een opmerking van een oude, wijze collega.”

Van Meijeren haalde uit: “Dat is een opmerking van een collega die waarschijnlijk al jarenlang iedere dag naar het NOS Journaal kijkt.”

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Dat hele kabinet heeft bewust of onbewust stront in de ogen, als het onbewust is zijn ze zelfs te dom om achter een vuilniswagen aan te lopen en dienen ze per direct een functie elders te krijgen.

gert
gert
1 jaar geleden
  • Gideon is de Messi van de tweede kamer geweldig
Meena BALBAHADOER
Meena BALBAHADOER
1 jaar geleden

Eerst een zetel stelen en nu Gideon proberen aan te vallen

Eric90
Eric90
1 jaar geleden

BVNL, als het erop aan komt heb je daar dus ook niets aan, als je nu nóg niet ziet welke machten en krachten er op de achtergrond actief zijn, dan kan je beter stoppen. FVD blijft de enige partij die snapt hoe het zit! En geweldig hoe Gideon dit debat gevoerd heeft, messcherp!!

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x