Buitenland

Journalist bezoekt Kiev en Marioepol: ‘Geen bewijs voor Russische aanvallen op burgerdoelen’

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De Indiase journalist Rajesh Pawar brengt geregeld verslag uit vanuit Kiev. Volgens hem zijn de beweringen van de Oekraïense autoriteiten over grootschalige verwoestingen als gevolg van Russische bombardementen onwaar.

Niet eerder sinds de Tweede Wereldoorlog is er zoveel propaganda verspreid, aldus Pawar. “Enkele dagen geleden werd geclaimd dat Rusland een vacuümbom had ingezet in Oekraïne. Die bewering bleek onjuist te zijn,” zei de journalist, terwijl hij live verslag deed voor India Today.

Pure propagandatrip

Pawar zei ook dat de Oekraïense autoriteiten in Kiev een tour hadden georganiseerd voor 100 buitenlandse journalisten. De autoriteiten toonden de journalisten twee beschadigde gebouwen.

“Ze konden ons geen nevenschade aan burgergebouwen in Kiev laten zien. Het was een pure propagandatrip om Rusland in een kwaad daglicht te stellen,” benadrukte de journalist, die in het Indiase leger heeft gediend.

Ook tijdens een bezoek aan havenstad Marioepol, waar volgens de Oekraïense autoriteiten een kinderziekenhuis zou zijn verwoest door Russische luchtaanvallen, kon Pawar geen bewijs vinden voor schade aan burgergebouwen, wat haaks staat op berichten in de westerse media.

Azovbataljon

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dat het ziekenhuis werd gebruikt door extremisten van het beruchte Azovbataljon. Enkele dagen voor de bombardementen informeerde Rusland de VN dat er geen patiënten of medewerkers meer aanwezig waren in het kinderziekenhuis. Volgens Lavrov had het Azovbataljon alle patiënten en medewerkers het ziekenhuis uitgegooid.

Rusland heeft altijd gezegd dat het burgers met rust laat tijdens de militaire operatie, die is gelanceerd op verzoek van de bewoners van Donbass in Oost-Oekraïne.

4.2 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deug-Nietje
Deug-Nietje
4 maanden geleden

Zie je wel tis een en al propaganda en leugens wat ze zeggen …. alweer
Eerst clojona , en nu dit ….😳🥴😖🤔

FFW
FFW
4 maanden geleden

zou zomaar kunnen…

Zhukov
Zhukov
4 maanden geleden

zoals eerder gezegd er wordt gelogen en gelogen niks anders dan Rusland zwart maken gelukkig zijn er een hele hoop mensen wakker en dat er andere kwade lui achter zitten Putin gaat ons nog redden van die idioten let maar op met het oorlogs hitsen is Amerika begonnen te weten de heks Hillary Clinton en daarna Barack Obama en Seniele Joe gaat er mee door het blijkt iedere keer weer dat de verhalen vanuit Amerika niet kloppen denk maar eens dat Donald Trump gekozen werd dat de Heks ermee begon en later Zelensky dat telefoon gesprek waar geen reet van klopte en dat Donald geen dreigingen gedaan had
er zit veel en veel meer achter als we denken

Charlotte
Charlotte
4 maanden geleden

Er is geen touw om vast te knopen, een zeer rare toestand 😯..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

57
0
We lezen graag je reactie!x