Homepagina » Buitenland » Trump geeft Pentagon opdracht binnen 30 dagen met plan te komen om IS te verslaan
Trump geeft Pentagon opdracht binnen 30 dagen met plan te komen om IS te verslaan

Trump geeft Pentagon opdracht binnen 30 dagen met plan te komen om IS te verslaan

Donald Trump heeft zijn generaals en veiligheidsadviseurs opdracht gegeven binnen een maand met een plan te komen om terreurgroep IS te verslaan.

Binnen 30 dagen moet het Pentagon met een strategie komen om de terroristische organisatie te lijf te gaan.

“Ik laat mijn regering een uitgebreid plan opstellen om IS te verslaan,” zei Trump in een memo. “Er zullen in de strijd tegen IS nieuwe coalitiepartners worden aangewezen.”

Binnen een maand

Trump beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij IS ‘binnen een maand’ zou verslaan.

Hij suggereerde dat het conflict zo lang voortduurt omdat de Amerikaanse militaire mogelijkheden ‘beperkt’ waren.

Tijdens zijn eerste bezoek als president op het hoofdkwartier van de CIA herhaalde hij dat het ‘radicale islamitische terrorisme moet worden uitgeroeid’.

Lobbyverbod

Hij ondertekende ook een besluit dat overheidsfunctionarissen verbiedt om te lobbyen. Ze krijgen daarnaast een levenslang verbod op het lobbyen namens buitenlandse regeringen.

Over het lobbyverbod zei hij: “Dit is iets waar ik veel over heb gesproken tijdens mijn campagne.”

Campagnebeloftes

Trump keurde ook een herschikking van de Nationale Veiligheidsraad goed. Zijn topadviseur Steve Bannon krijgt toegang tot alle zittingen van het orgaan.

Tot dusver houdt Trump zich aan zijn campagnebeloftes. Zo heeft hij het startschot gegeven voor de bouw van de Mexicaanse muur en het immigratiebeleid aangescherpt.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Kijk eens aan voor alle Trump bashers:
  geen woorden maar daden!
  geen zogenaamde oplossingen en jarenlang geld verdienen aan de ellende van anderen, maar IS van de aardbol verwijderen.

  misschien heeft hij daarom van tevoren wel het migratiebeleid aangescherpt (zou zeer slim zijn).
  ook goed hoe hij zijn standpunt tegenover Poetin altijd gematigd heeft gehouden: No liability but an asset. samen is het zo gepiept.

  hoop dat het hem lukt. wat zullen er veel mensen zijn die hem dankbaar zijn en dan niet alleen de mensen in het midden oosten…

  als het lukt (en hoeft echt niet binnen een maand, maar kan wel), kijken wie er in de wereld dan nog een grote muil durft te hebben.

  17 likes
  • @An Archist
   Waar zien jij daden? Handtekeningen? En wat is het resultaat? Heb jij die al gezien na een aantal dagen? En wie hebben er voordeel mee? En vooral wie niet? Hij is ook maar naar voren geschoven lieve An.
   Niet zo euforisch doen. Volgens mij ben jij iemand die echt overal in gelooft. Als het woord ‘oplossing’ er maar valt. Verder maakt het geen bal uit OF er een oplossing volgt.

   Jij spreekt over daden alsof het al naar oplossingen heeft geleid. Zeer zeker niet dus.

   8 likes
   • wat ik heb gezien, uhm beginnen met legislering bouw van de muur, stopzetten binnenkomst vanuit bepaalde landen nu de start van het einde van de ellende in het midden oosten, afbouwen Obamacare.. als voorbeeld…

    En dit is al in nog geen anderhalve week. Als hij niet tegengewerkt zou worden met het beedigen van zijn kabinet (ja daar wordt hij ook tegengewerkt) dan was hij misschien al verder geweest.

    gaat mij niet om of je eens of niet eens bent met Trump, maar hij doet wel wat hij gezegd heeft. darnaast zeg ik nergens dat er al oplossingen zijn. dus ga mij geen woorden in de mond leggen.

    ik geloof eerder iemand die doet wat hij zegt dan al die demonstrerende huilebalken en schreeuwende acteurs en ik lees mezelf ook in en bekijk alles voordat ik een mening geef. Lijkt dat jij het niet eens bent, maar kom maar met argumenten om mij te overtuigen dat ik het toch anders moet zien.

    2 likes
   • Nou wacht maar als hij James Comey weer aansteld bij de FBI om Hillary en handlangers aan de tand gaat voelen.

    1 likes
  • Ooit van hegeliaanse dialectiek gehoord? Bekijk eens de werking van deze “module”. Het einddoel is en blijft hetzelfde.(vrijwel elk land heeft de Agenda21/30 ondertekend) Het vervelende is, dat we ook nog in/met 2 dimensies leven. Het kan toegepast worden via pc/data/satellieten etc, maar ook onder mensen zelf. Met andere woorden: Je weet niet meer wie wie is en/of waar die voor staat. Als gewoon mens denk je bv dat je ergens goed mee bezig bent en uiteindelijk kom je erachter dat je het tegenovergestelde hebt behaald. Veel wetenschappers bedenken goede dingen, maar die dingen worden vaak ook weer misbruikt.
   De aarde is ontstaan uit een tri-as.(botsing Venus met Mars)De macht in huidig tijdperk begon al met tri-assen.(laten we uitgaan van Na Noach/zondvloed): De drie hoofdgeloven/Jodendom/christendom/Islam) Natuur werkt op tri-assen.( + en +=+, + en _=+, – en -=+(uitkomst altijd hetzelfde). Ons politiek stelsel werkt als een trias. Mensen met veel macht(achter de schermen) kunnen ons altijd een kant opsturen/inzuigen, die wij niet willen!
   Verdeling van macht op aarde:
   1. Bloedlijnen(koning/adel/familie eerst geborene vanaf adam en eva), grootmeesters(vrijmetselarij),hoogpriesters(religieuze leiders)
   2. De krijgsmacht(oorlogvoerende)
   3. De gewone burger.
   2. en 3. staan altijd onder 1. Dit is ook een vorm van een tri-as. Een piramide.
   Lees alles over piramides en je begrijpt waar wij in zitten. Als je je verdiept in oude tijdperken(alles), dan weet je wat er komen gaat. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een overgang van een oud tijdperk naar nieuw tijdperk brengt veel met zich mee.(totale vernietiging).

   0 likes
 2. Wel slim om direct de grenzen te sluiten… anders geef je de tegenstander 30 dagen de tijd om binnen je grenzen te komen.

  5 likes
  • Aha, IS-leden komen ook echt uit die landen waarvoor dat inreisverbod geldt. Wat dacht je van Saoedi-Arabië en Egypte, waar dat verbod niet voor geldt? Die hebben zgn. aanslagen (bijv. zgn. 9/11) gepleegd, maar Trump doet er zaken mee dus geldt het verbod niet voor hen. Word toch wakker man.

   5 likes
   • kijk dat bedoel ik nou, iemand heeft een andere mening dan jij en dan moet diegene wakker worden, alsof jouw mening de enige is die geldt?

    Wanneer heeft Trump ooit ontkent dat hij zaken doet met welk land dan ook?
    Mag hij dat niet als zakenman? Hij geeft het zelfs toe als hij er op wordt aangevallen met goede argumenten (die ik bij tegenstanders niet zie).
    IS leden komen overal vandaan, maar een begin is beter dan niets. En Saoedie Arabie bezit de halve werled (zeker in Amerika), dus dat wordt heel moeilijk om daar iets tegen te doen, of wil je een all-out war met de Islam?

    Allemaal huilebalken nu ze eens een keer niet aan de macht zijn. Ze hebben Trump niet in de hand en hij lijkt op een losgeslagen projectiel. Maar als je hem terugzoekt vanaf 1974, zie je dat hij wel degelijk ene plan heeft en goede ideeen. Alleen de slechte verliezers doen er alles aan om hem tegen te werken, in de media, met protesten…laat me niet lachen, Madonna, Judd, Streep, wat hebben die dan ooit voor de wereld betekent? Madonna? een uitgerangeerde zangeres die ooit als pornoactrice is begonnen.

    Laat hem eerst maar eens een jaar zien en dan pas oordelen….niet de angst laten regeren.

    3 likes
  • ja, want door het sluiten van de grenzen van de landen waar de laatste 20 jaar geen terroristen vandaan komen ben je echt goed bezig….
   Door sommige mensen werd Obama gezien als de Anti-christ Ik vind Trump echt veel enger dan welk persoon ook. hij doet me qua gedrag echt aan iemand denken die ergens in de jaren dertig begon met wat opschudding te veroorzaken in Duitsland.

   2 likes
   • LS…

    Heb je wel eens de samenstelling van huurlingenleger bestudeerd los van de loslopende opportunisten die alles maar dan ook alles voor geld doen en van de ene partij naar de andere rennen.

    1 likes
 3. Nou dan mag Trump als eerste meteen beginnen in eigen tuin te kijken, al het hardnekkige onkruid wieden ook bij zijn kazariaanse joodse vrindjes in Israel e.a handlangers zoals Turkije, zodat ze moeten stoppen met financieren van Isis. Dan heeft ie al meteen een stuk vd dikste wortel uitgeroeid.

  11 likes
 4. LS…

  Het wordt steeds spannender. Dit houdt dus in dat hij de CIA / Mossad moet oprollen en Israël van de kaart moet vegen. Ook Saoedi Arabië en Qatar zullen tot in het stenen tijdperk moeten worden gebombardeerd zoals de USA al met 7 ander landen in het Midden Oosten heeft gedaan… Hij krijgt het er druk mee ! Oh ja ook Turkije is de l#l want laten we die Zio Nazi Fascisten niet vergeten.

  5 likes
  • @Caesar Lion Cachet

   Ik hou echt van jouw scherpe analyses. Het moet langzamerhand toch wel veel meer mensen gaan opvallen hoe bedrieglijk deze man is? En hoe krom zijn zijn besluiten wel niet? De verkeerde landen van alles en nog wat verbieden en maatregelen willen opleggen. Allemaal in eigen belang. Ik wordt er niet goed van. Weet je, ik ben niet religieus of wat dan ook. Maar ik begin te begrijpen (zeker niet goed te keuren) waarom er jongens zijn die radicaliseren en aanslagen plegen. Niet dat dat de oplossing is, maar wat moet je steeds met mensen die je kapot willen maken?

   3 likes
   • LS…

    Het probleem is echter dat wij constant op het verkeerde been worden gezet door verraad, dubbelspel, halve informatie false flags etc. Er zijn zoveel krachten in het spel met zoveel verschillende belangen waarbij pure criminaliteit geen uitzondering is dat het bijna niet meer te volgen is. Diep triest allemaal, dat wel !

    De ban van Trump zou als doel kunnen hebben om juist alle verraders onder de Amerikanen en Moslims met dubbele paspoorten buiten de deur te houden die gevochten hebben voor ISIS etc. en denken lekker een pauze te gaan nemen in de USA. Net zoals de Marokkaanse Jihad strijders die gewoon weer Nederland binnenkomen omdat onze politiek te laf is voor draconische maatregelen.

    Dat er altijd in oorlogstijd zeer veel onschuldige mensen de dupe zijn is evident !

    2 likes
 5. we zijn het niet gewend, dat een politicus of president doet wat hij beloofde in de verkiezingscampagne!

  5 likes
 6. De Romeinen dachten het ook, de Kruisvaarders ook, de Moslims ook. Het is daar in het Midden Oosten al sinds daar mensen wonen moord, doodslag en oorlog. Zelfs de God van de bijbel heeft die mensen niet klein kunnen krijgen ondanks het vernietigen van de steden Sodom en Gomorra. Trump zal de zoveelste in de rij worden.

  4 likes
 7. Ik ben al die oorlogen nu wel een beetje beu, hoor.

  3 likes
 8. Toch komt lijkt een groot deel van de wereld nou niet echt blij van hem te worden. waarom is eigenlijk dat artikel over het sluiten van de grenzen door Trump verdwenen van de site, of kan ik het niet meer vinden?
  Vind ik toch wel een twijfelachtige actie. Als je dan de grenzen sluit voor mensen uit terroristische landen. doe dat dan voor de landen waar de terroristen vandaan komen. of is het puur toeval dat de landen waar de rest van de familie nieuwe hotels wil bouwen niet op het lijstje voorkomt?
  Dat zijn namelijk ook de landen waar de aanslagplegers van de laatste 20 jaar vandaan komen…. beetje rare actie toch…

  1 likes
  • Voor eenieder die zijn mening / idee graag wil ventileren.

   Zoek eens op Reagan en Assad / Syrie, Ontstaan van het woord Nazi. Ik hoor graag een mening hierover.

   1 likes
   • Licht eens een tipje van jouw sluier op? Ik weet niet goed waar je naartoe wilt.

    0 likes
    • Reagan / Assad:
     Als je daar op zoekt, kom je op de eerste zelfdoding / bomgordel figuren … waardoor het zo een zooitje is in het midden oosten, waarom Gadhaffi een patsy is geweest, waarom Hoessein het veld moest ruimen enz.

     Nazi:
     Iedereen heeft zijn mond er vol van, maar de meesten weten niet waar het woord door is ontstaan. Werpt dan gelijk weer een ander licht op de verschrikkelijke gebeurtenissen in de tweede wereld oorlog. (heb ik ook nog heel wat vragen over – voor mezelf dan wel te verstaan -)

     Nog wat zoektermen: Democraten Amerika en slavernij, Unit 731. Als je naar al deze dingen kijkt, inclusief wat er nu in de wereld aan de hand is, schept dat misschien wel een ander beeld dan wat ik, jij of anderen over de wereld hebben….

     1 likes
 9. Domme clown.
  Dus hij geeft 30 dagen de tijd om met een plan te komen om de CIA en de zionisten te verslaan.

  2 likes
 10. Deze hond doet alsof hij met oplossingen komt. Hij maakt alles kapot en vertegenwoordigt maar een handjevol mensen.

  2 likes
 11. Uitgeroeid betekent massa-moord. Ik hou mijn hart vast….

  1 likes
  • He he, eindelijk iemand die het ziet. Niburu.co heeft het er al over. Operatie trident. Dat is een nucleaire operatie.(UK) Lees wiki.
   Trident betekenis: drietand. Weer iets met drie. Denk aan tri-assen werking(hegeliaanse dialectiek). Het is de vork van zeus. De vork van de duivel/het kwaad. Oorlogen gaan gewoon door om de agenda21/30/NWO uit te voeren. Uiteindelijk: Totale vernietiging van de mensheid/natuur, om daarna een nieuw tijdperk op te zetten.
   Veel mensen weten dit en zijn schuilplaatsen aan het bouwen/prepperen/leren zichzelf primitieve technieken etc.
   Op elk vlak gaat het niet goed. Het geldsysteem dat alles leeg trekt(behalve de top). Er is steeds minder werk/echte banen, mede door technologie/uit bestedingen, waardoor vooral laagopgeleide banen bijbaantjes zijn geworden/steeds minder vaste contracten/er worden vrijwel geen huizen(betaalbare) meer gebouwd. Overheden worden langzaam opgeruimd. enz. Dit gebeurt in alle landen op de wereld. Er is geen algemene groei meer te bekennen. Niet voor niks gaan grote transport bedrijven eraan.(vele zeetransporten gaan failliet). enz. Tel daarbij de oorlogen/klimaatveranderingen/chaos onder mensen op en je hebt totale vernietiging.
   Aangezien het westen regeert in dit tijdperk. Kun je ervan uitgaan dat de zeven zegels kloppen.
   1ste zegel: anti christ(ik zie dit als technologie, want de bijbel is gebaseerd op natuurwetten/fenomenen) De bijbel schrijft over een tijd waarbij ijzer in beeld komt, de eindtijd(een eind aan huidig tijdperk) zal beginnen. Das begonnen met industrialisatie(1ste en 2de wereldoorlog)
   2de zegel: grote oorlogen(die hebben dus al een tijdje) Grote oorlog eindigt tussen de Eufraat en de Tigris.(het midden oosten)
   3de zegel: hongersnood (door armoede/oorlogen/klimaat/oogsten mislukken)
   4de zegel: plagen. Door heftige klimaat veranderingen krijg je ook meer last van insecten etc. Krijg je immuun systeem een opdoffer en dus vatbaarder voor virussen en bacteriën.
   5de zegel: marteling geloof. (je weet het niet meer wat/wie nu goed of slecht is/wie wie is en/of waar die voor staat. Algehele malaise op meerdere vlakken.
   6de zegel en 7de zegel: aardbeving en de zondvloed.(ons tijdperk/telling begon met Noach en zal ook zo weer eindigen)
   Hier horen nog de bazuinen en de schalen bij.
   Je hoeft niet gelovig te zijn om deze punten van volgorde te begrijpen.(logisch nadenken)
   Iedereen die veel leest over oudheid/geschiedenis weet dat de hele agenda/tijdperk/politiek nu draait op het westen/drie geloven van abraham/Israël/technologie.
   Ik vrees voor totale vernietiging voor het grote continent: Euro/Azië. Waarom? Zie Georgia Guidestones, die staan in Amerika. Das een nieuwe zonneklok.(alles draait om de zon/maan en sterrenkalenders) Dus daar begint waarschijnlijk het nieuwe tijdperk. En waarom staat er een pomodoro bol(aarde samen met een technische aarde) bij het Vaticaan? Dat betekent dat de wereld een ommekeer/switch gaat maken via technologie. http://www.globalswitch.com. Data bedrijf. Eigenaren: de Reuben brothers. 1 der 12 stammen van Israël.(dat was de stam die afgestoten werd incl koning Solomon, omdat zij het kalf/het beeld vereerden en niet de etherische god) 12 apostelen/andere geloven/hoge 12 groeperingen/vrijmetselarij etc. allemaal 1 pot nat. Verwijzen allemaal naar de 12 sterrenbeelden/uithoeken van de wereld/zonneklok. De ster(symbool, die overal gebruikt wordt) zou je ook als kompas kunnen zien.
   Het blijft gissen, maar er zijn teveel aanwijzingen, dat er veel dingen gaan gebeuren die niet leuk zijn.

   0 likes
 12. Ik zal Trump helpen; begin eigen huis schoon te vegen:

  22 Jihad Training Camps in the US – FBI Refuses to Take Action:
  http://madworldnews.com/22-jihad-camps-fbi/
  http://theamericapartyusa.blogspot.it/2013/07/muslims-and-jihadist-training-camps-in.html
  http://www.thesleuthjournal.com/isis-organ-harvesting/
  US now “ISIS’s Air Force” :
  http://www.veteranstoday.com/2016/09/18/usaf-isis/

  Om IS te verslaan, moet Trump bij de CIA zijn.
  CIA en Pentagon voeren ieder zo hun eigen beleid.
  De Regering heeft wel controle over het Pentagon. Maar het is de CIA die de Regering controleert.
  De CIA is ‘the System’.

  1 likes
 13. Een gedachtengoed roei je niet uit met militairen. Dat trekt zich ook niets aan van grenzen. De ouderwetse idee van een front gaat hier niet volledig op.

  Zou Donald een leger van hackers, psychologen en goedaardige religieuzen aan het optuigen zijn?

  0 likes
 14. Met elkaar vormen we hier een mooi kabinet, is er consensus?

  0 likes
 15. Binnen 1 maand? Nou dat wordt een nuke-actie dan! …waar liggen de jodiumpillen?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...