Buitenland

Trump geeft Pentagon opdracht binnen 30 dagen met plan te komen om IS te verslaan

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Donald Trump heeft zijn generaals en veiligheidsadviseurs opdracht gegeven binnen een maand met een plan te komen om terreurgroep IS te verslaan.

Binnen 30 dagen moet het Pentagon met een strategie komen om de terroristische organisatie te lijf te gaan.

“Ik laat mijn regering een uitgebreid plan opstellen om IS te verslaan,” zei Trump in een memo. “Er zullen in de strijd tegen IS nieuwe coalitiepartners worden aangewezen.”

Binnen een maand

Trump beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij IS ‘binnen een maand’ zou verslaan.

Hij suggereerde dat het conflict zo lang voortduurt omdat de Amerikaanse militaire mogelijkheden ‘beperkt’ waren.

Tijdens zijn eerste bezoek als president op het hoofdkwartier van de CIA herhaalde hij dat het ‘radicale islamitische terrorisme moet worden uitgeroeid’.

Lobbyverbod

Hij ondertekende ook een besluit dat overheidsfunctionarissen verbiedt om te lobbyen. Ze krijgen daarnaast een levenslang verbod op het lobbyen namens buitenlandse regeringen.

Over het lobbyverbod zei hij: “Dit is iets waar ik veel over heb gesproken tijdens mijn campagne.”

Campagnebeloftes

Trump keurde ook een herschikking van de Nationale Veiligheidsraad goed. Zijn topadviseur Steve Bannon krijgt toegang tot alle zittingen van het orgaan.

Tot dusver houdt Trump zich aan zijn campagnebeloftes. Zo heeft hij het startschot gegeven voor de bouw van de Mexicaanse muur en het immigratiebeleid aangescherpt.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cleopatra
Cleopatra
5 jaren geleden

Nou dan mag Trump als eerste meteen beginnen in eigen tuin te kijken, al het hardnekkige onkruid wieden ook bij zijn kazariaanse joodse vrindjes in Israel e.a handlangers zoals Turkije, zodat ze moeten stoppen met financieren van Isis. Dan heeft ie al meteen een stuk vd dikste wortel uitgeroeid.

Henk
Henk
5 jaren geleden

Wel slim om direct de grenzen te sluiten… anders geef je de tegenstander 30 dagen de tijd om binnen je grenzen te komen.

An Archist
An Archist
5 jaren geleden

Kijk eens aan voor alle Trump bashers:
geen woorden maar daden!
geen zogenaamde oplossingen en jarenlang geld verdienen aan de ellende van anderen, maar IS van de aardbol verwijderen.

misschien heeft hij daarom van tevoren wel het migratiebeleid aangescherpt (zou zeer slim zijn).
ook goed hoe hij zijn standpunt tegenover Poetin altijd gematigd heeft gehouden: No liability but an asset. samen is het zo gepiept.

hoop dat het hem lukt. wat zullen er veel mensen zijn die hem dankbaar zijn en dan niet alleen de mensen in het midden oosten…

als het lukt (en hoeft echt niet binnen een maand, maar kan wel), kijken wie er in de wereld dan nog een grote muil durft te hebben.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Het wordt steeds spannender. Dit houdt dus in dat hij de CIA / Mossad moet oprollen en Israël van de kaart moet vegen. Ook Saoedi Arabië en Qatar zullen tot in het stenen tijdperk moeten worden gebombardeerd zoals de USA al met 7 ander landen in het Midden Oosten heeft gedaan… Hij krijgt het er druk mee ! Oh ja ook Turkije is de l#l want laten we die Zio Nazi Fascisten niet vergeten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x