Buitenland

Journalist maakt schokkende reportage: ‘Het Oekraïense leger decimeert hier de burgerbevolking’

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Maandag vuurde het Oekraïense leger een raket af op de stad Donetsk in Oost-Oekraïne. Bij de raketaanval kwamen meer dan 20 burgers om het leven. Journalist Patrick Lancaster was erbij en maakte een schokkende reportage.

“Oekraïense troepen hebben doelbewust de burgerbevolking van Donetsk aangevallen,” zegt Lancaster terwijl hij een bus vol slachtoffers inloopt. “Is dit een legerdoel? Oekraïne decimeert de burgerbevolking hier al acht jaar.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dit is een doelbewuste aanval op de burgerbevolking,” zegt de journalist, terwijl hij meerdere slachtoffers passeert.

Fascisten

“Ze doden ons. Er is een gewonde vrouw, ze heeft kinderen, ze bloedt. Ze doden ons,” zegt een vrouw die de aanval overleefde tegen Lancaster. Op de vraag wie de aanvallen uitvoert, antwoordt ze: “Fascisten. Ik zat in mijn auto toen de aanval begon. Ik weet niet wie ze zijn, maar het zijn niet onze jongens. Onze jongens redden ons.”

“Waarom voeren Oekraïners hier bombardementen uit? Ze willen ons doden. Ze willen iedereen doden. Wij zijn burgers en toch doden ze ons,” aldus de vrouw.

“Het bombarderen van burgers is verkeerd,” benadrukt de journalist. “Dit is een rechtstreekse aanval op de bevolking van Donetsk, uitgevoerd door de Oekraïense troepen.”

Oorlogsmisdaad

Lancaster filmde ook de resten van de Tochka-U-raket (Scarab) die de Oekraïense troepen afvuurden op het centrum van Donetsk. Een dergelijke raket bevat clustermunitie. Het gebruik ervan is een oorlogsmisdaad.

Een luitenant zei tegen hem dat de raket kon worden onderschept, maar dat fragmenten toch in de stad zijn neergekomen en daar veel schade hebben aangericht.

Land ontvlucht

“Het is hier chaos in de straten omdat Oekraïne burgers aanvalt. Deel deze video zodat de wereld kan zien wat er gebeurt in Donetsk.

Na de aanval met de clusterraket zijn de vrouw en kinderen van de journalist het land ontvlucht. Ze verblijven nu in Rusland tot Oekraïne stopt met het bombarderen van burgers.

4.1 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Ik wilde bij deze Robin de Boer & de Redactie van NineForNews inclusief alle écht wakkere Broeders & Zusters hier hartelijk bedanken voor alle moeite die ze de afgelopen tijd hebben gedaan om de Waarheid over die OekroNazis naar buiten te brengen…Of het Hersendode deel van het Nederlandse Volk ooit nog wakker gaat worden valt ernstig te bezien & te betwijfelen…Maar NineForNews heeft in ieder geval z’n best gedaan een Helder & Objectief beeld te schetsen…

Maria
Maria
2 jaren geleden

We worden overspoeld met fake nieuws over Oekraïne , maar deze video over Donetsk past niet in het straatje van het corupte zooitje van de westerse kliek. En Amerika!
Druk dit maar eens onder de neus van die Zelenski. Hij is hiervoor verantwoordelijk! Schoft!

nico
nico
2 jaren geleden

Tochka-U-raket is een russische raket. Tja wie heeft hem afgevuurd? Is niet te zeggen.

OttoVB
OttoVB
2 jaren geleden

De reactie welke Rusland uitvoert als antwoord op het acht jaar lang moorden van de civile bevolking van Donetsk en Luhansk omdat zij zich verzet hebben om zich aan te sluiten bij de UkroNazis is niet meer als terecht. Ondanks dat het zgn. vrije democratische Westen heftig schreeuwt die Russen zijn daar en de Russen hebben het gedaan. Dat is alles UkroNazi propaganda waarbij ik mij regelmatig afvraag welk belang staat erachter dat West Europa (niet alle landen) zo vreselijk tekeergaat tegen Rusland en in het bijzonder tegen de President van Russiche Federatie Putin.

Ik weet inmiddels wel het antwoord gevonden te hebben.
WEF steeks erachter, NATO sluit zich daarbij aan, EU lakeien blerren als schapen en blazen ook deftig hun deuntje mee en natuurlijk zijn de Britten vooraan.

De Russen hebben mijn volle support en ik ben zeer blij erover dat de belagerde bevolking, sinds acht jaren niet te vergeten, bommen op hun kop krijgen van een stelletje ongeregelde UkroNazis eindelijk een eind gaan zien aan deze afschuwelijke bombardementen en schietpartijen.
Het Westen is genazificeerd. Rusland de-nazificeerd Ukraine zodat ook de ukrainse bevolking in vrede kan leven en in goede positieve zin in vrede met andere volken van de wereldgemeenschap leven kan en zal.

Dit alles zal mogelijk worden door de actie van de Russische Federatie.
Het Westen is gedoemd tot niets. Want niet alleen Ukraine, maar ook zij zullen door het ingrijpen van RF in Ukraine opstaan om een betere maatschappij op te zetten. Weg met alle Listen & Bedrog firmas. Het zal voorgoed voorbij zijn. Hier ook vrede, blijdschap en eierkoeken.

I had a dream …. (MLK)

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x