CoronaBinnenland

‘Deze overheid gedraagt zich op een manier waarvan ik dacht dat het alleen zou kunnen in Noord-Korea of Cuba’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Uit vrijgegeven Wob-stukken blijkt dat de terrorismewaakhond coronakritische Kamerleden controleert, waaronder Wybren van Haga. Hij stelde er in de Kamer vragen over aan minister van Justitie Dilan Yesilgoz-Zegerius.

Sinds mei 2020 gedraagt deze overheid zich op een manier waarvan ik dacht dat het alleen zou kunnen in Noord-Korea of Cuba. Het zijn Cubaanse toestanden. Ik vind het echt verschrikkelijk. Naast de genoemde namen worden ook een Maurice de Hond, een Marianne Zwagerman en een Hans van Tellingen, nota bene een bestuurslid van BVNL, genoemd, en ook ikzelf, zei Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik heb dit soort onzin nog nooit zien plaatsvinden

“Wat is nou precies de opdracht geweest?” vroeg hij. “Ik heb dit soort onzin nog nooit zien plaatsvinden. Ik denk dat iedereen graag wil weten wat de overheid precies aan het doen is.”

“Iedereen die dat graag wil weten, zou ook kunnen luisteren als ik vertel wat we aan het doen zijn. Dat is ook een optie. Ik heb zojuist uitgelegd wat hier is gebeurd,” beet de minister hem toe.

Volkomen onfatsoenlijk

Volgens de minister staat het logo van de NCTV op alle stukken omdat het de coördinerende actor is op het moment dat er een crisissituatie is. “De opdracht is: zorg dat je weet wat er speelt in de samenleving. Dat is wat het is. Het is niet meer dan dat,” verzekerde ze Van Haga.

“We hebben net een debat gehad over de omgangsvormen. Ik vind het dan onbestaanbaar dat als een Kamerlid een normale vraag stelt, het antwoord is: ‘dan moet je maar beter luisteren’ of ‘dan is er sprake van desinformatie geweest’. Ik vind dat de minister dat moet meenemen. Ik vind dit niet thuishoren in deze zaal. Ik gedraag me hier altijd fatsoenlijk en ik vind dit volkomen onfatsoenlijk,” reageerde Van Haga.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

JA…. en dáár komt de aap dus uit de mouw!

Laten wij er met z’n allen vooral geen doekjes om winden. DIT is allemaal “part of the plan”.

Je moet in dit geval helemaal terug gaan naar maart 2020. Toen werd Nederland opgeschrikt met een zogenaamd “killer-virus” en dáár zijn vervolgens alle opeenvolgende maatregelen aan opgehangen.

Het is één voorgekauwd scenario (als het om een film ging, zou het een bijzonder slechte film zijn geworden met zéér waarschijnlijk weinig bezoekers en na een paar weken uit de roulatie gehaald).

Helaas! Het is dus geen film, maar werkelijkheid geworden.

Er is begonnen met dit zogenaamde killer virus in de categorie A te plaatsen. Totaal onterecht om deze nieuwe griepvorm gelijk te schakelen met levensgevaarlijke ziekten als ebola, difterie, tyfus enzovoorts.

Aansluitend MOEST er natuurlijk de noodtoestand uitgeroepen worden. Stel je toch eens voor: met een IFR (infection fatality rate 0,15%) is dat natuurlijk de énige weg (sarcasm mode on).

Je zou er in feite keihard om moeten lachen, als het niet in werkelijkheid zo diep triest is.

Zóveel slachtoffers zijn er de afgelopen twee jaar gevallen: bejaarden opgesloten in verpleeghuizen en eenzaam stervend zonder de troost van familieleden; jongeren die zelfmoord pleegden, omdat ze geen toekomst meer zagen; families uit elkaar gevallen, omdat ze lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan; hardwerkende ondernemers, die hun eigen bedrijf naar de bliksem zagen gaan.

DIT is maar een kleine opsomming.

Het is in feite volkomen in lijn, dat als gevolg van de noodtoestand kritische mensen, zoals wetenschappers, artsen en natuurlijk ook politici in de gaten werden en worden gehouden.

Uiteraard is DIT volkomen onacceptabel in een land met een regering EN sommige Tweede Kamerleden, die nog STEEDS de mond vol hebben over onze democratie.

Ik kan maar één conclusie trekken: er IS geen democratie meer in Nederland. En dat is al vóór deze “coronacrisis” ingezet en alleen maar geïntensiveerd.

Vandaag mogen wij dan stemmen. Mijn man en ik gaan dat ook zeker doen, zoals wij dat méér dan 50 jaar al doen.

Maar….. wij maken ons geen illusies meer over het nut van dat hele stemgebeuren.

Wij maken straks een foto van het stembiljet met onze keuze daarop met daarnaast ons rijbewijs en sturen dat vervolgens op naar de gekozen partij.

Ik hoop dat veel mensen dit voorbeeld zullen volgen. Dan is er in ieder geval nog enige vorm van controle.

Ik heb altijd weer die bepaalde zin in gedachten: Het gaat er niet om WIE er stemt, maar WIE de stemmen telt.

Een uitspraak van Jozef Stalin.

Marco
Marco
2 jaren geleden

Een conclusie mogelijk, dit kabinet heeft schijt aan het volk, alleen heeft een groot gedeelte van het volk dat nog steeds niet door.

De Verandering
De Verandering
2 jaren geleden

Kim Yong Rutte en de vriendjes…

Deug-Nietje
Deug-Nietje
2 jaren geleden

Heb hier 1 oplossing voor maar zet het hier maar niet neer 😑😔🥶

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x