Het Complot

Journalist The Sun opgepakt, totaal aantal arrestaties op 65

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse politie heeft donderdag een journalist van de krant The Sun, één van de bestverkopende Engelstalige kranten ter wereld, gearresteerd in verband met een onderzoek naar computerhacking.

De man werd ’s morgens vroeg aangehouden in zijn woning in Londen als onderdeel van Operatie Tuleta, een onderzoek naar het Britse afluisterschandaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Diverse media melden dat het zou gaan om The Sun-journalist Rhodri Phillips. News International, het Britse mediabedrijf van Rupert Murdoch, heeft bevestigd dat één van haar medewekers is opgepakt. “Een journalist van The Sun is vanmorgen aangehouden,” aldus een woordvoerster.

Steekpenningen

Agenten van Operatie Tuleta hebben tot dusver zeven mensen aangehouden. Tuleta is één van de drie onderzoeken die zijn gestart naar aanleiding van het afluisterschandaal dat begon bij de inmiddels opgeheven krant News of the World.

De operatie loopt naast Operatie Weeting, een onderzoek naar telefoonhacking bij Britse kranten, en Operatie Elveden, een onderzoek naar journalisten die steekpenningen hebben betaald aan politieagenten en overheidsfunctionarissen.

Minister-president

Scotland Yard heeft in verband met het onderzoek intussen 65 mensen gearresteerd, waaronder Rebekah Brooks, voormalig rechterhand van Murdoch en bevriend met de Britse minister-president David Cameron, en Andy Coulson, de oud-mediachef van Cameron.

De uit Australië afkomstige mediatycoon Murdoch besloot de 168 jaar oude krant in juli 2011 op te heffen na onthullingen dat voicemails van tientallen beroemdheden, politici en slachtoffers van misdrijven waren afgeluisterd.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brian
brian
11 jaren geleden

goeie zaak

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

1. als ik een huurmoordenaar inhuur ben ik net zo schuldig, waarom wordt Murdoch niet aangeklaagd?
2. “een onderzoek naar journalisten die steekpenningen hebben betaald aan politieagenten en overheidsfunctionarissen.” en welke popo’s zijn dit en welke slavendrijvers moeten hier voor worden opgepakt?
maar ja laten we maar achter de journalist aangaan dan kunnen we de rest wel weer in de doofpot proppen…

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik heb al eerder geschreven, niet van hackers te houden, omdat dit misdadig is, en Disclosure niet zal bespoedigen.Maar weet de hacker veel.Eigen schuld, dikke bult is nu mijn reaktie!!Met onwettig verkregen info van een andere pc, kun je iemand wegschrijven, of de hemel in prijzen.En wees eerlijk, niemand zit op een hacker te wachten, die er met je bankgegevens vandoor kan gaan.Dus opruimen die hackers!!En wie nu nog “anymouse” vertrouwt, moet wel bedenken dat ook zij onwettig bezig, zijn jammer genoeg tot nu toe.Want niemand weet wie achter dit hackersvolk tevoorschijn komt.Misschien zijn het zelfs wel Nazi,s.You never can tell.

cr
cr
11 jaren geleden

inderdaad de doofpot net wat ik al eerder zei de kleintjes worden op gepakt en de vetluizen blijven buiten schot …maar eum bij ons de mensen komt ook een tijd dat wij eens kunnen zeggen schot in de roos (roepen)zijn het toch niet die voor occupy en dergelijke staan ja dan is het makkelijk ja .

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x