Gezondheid

Morgan Freeman: verbod op cannabis is domst mogelijke wet

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman staat al langere tijd bekend als groot voorstander van de legalisering van cannabis.

Tijdens een interview met het Amerikaanse wekelijkse nieuwsmagazine Newsweek naar aanleiding van zijn nieuwe film The Dark Night Rises legt hij haarfijn uit waarom.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Cannabis! Mijn hemel, ja. Als je naar de geschiedenis kijkt is het de domste wet die je kunt verzinnen. Je kunt mensen niet tegenhouden om te doen waar ze zin in hebben,” zei Freeman. “Je maakt misdadigers van mensen die zich niet inlaten met criminele activiteiten.”

Dom

“We geven miljarden dollars uit aan een oorlog die we nooit kunnen winnen,” ging de acteur verder. “We zouden miljarden dollars kunnen verdienen. Legaliseer de softdrugs gewoon en hef er net als bij drank belasting op. Dit is gewoon dom.”

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat cannabis verlichting kan brengen bij chronische pijn, hoewel de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) van mening is dat cannabis een verboden middel is zonder enige medicinale waarde.

Occupy

Medicinale cannabis is inmiddels legaal in 17 Amerikaanse staten en in Washington DC. Daar gaan binnenkort vier verschillende apotheken het middel verstrekken. Het land Uruguay gaat nog een stap verder. De Uruguayaanse regering wil cannabis gaan verkopen aan haar burgers om de drugscriminaliteit tegen te gaan.

Morgan Freeman heeft ook een duidelijke mening over de Occupy-beweging. “Het is niet voor het eerst dat er sprake is van een ongelijke verdeling in rijkdom. Er is een flinke reorganisatie nodig,” aldus Freeman. “Wanneer alle rijkdom in handen komt van een kleine groep gebeurt dat ook onvermijdelijk. In een feodaal systeem of oligarchie kunnen we niet lang blijven bestaan.”

Bron: HLN.be, Foto: Alessandra Benedetti/Corbis

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Damion
Damion
11 jaren geleden

goed zo zulke mensen hebben wij nodig voor steun

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Inderdaad zulke mensen hebben wij nodig,met zo,n onnozel als Opstelten is, bereik je de omgekeerde wereld, en geef je de crimineel promotie.Legaliseren maar dus die handel!Ander heeft god voor niets een plantje gepoot, op deze aardkloot:))))

Carnivore
Carnivore
11 jaren geleden

inderdaad, zo is het maar net!
Iedreen zou vrij moeten zijn om te planten wat ‘m wil in zijn tuin.
Dat men een quota oplegt ok. Maar verder, niemand heeft patent op wat er in de natuur voorkomt.

redice
redice
11 jaren geleden

hoe ze een plant(!) kunnen verbieden en demoniseren om te beginnen al… iets wat vrij in de natuur voorkomt zou niet verboden mogen worden, het is niet voor niets dat deze plant ontstaan is he, alles heeft uiteindelijk zijn nut!

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x