Buitenland

Kolonel legt uit waarom het sturen van tanks naar Oekraïne geen enkele zin heeft

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Duitsland heeft besloten om minstens 14 tanks van het type Leopard 2A6 aan Oekraïne over te dragen. Dat melden Duitse media. Volgens de media heeft de regering van Scholz ook ingestemd met de levering van deze tanks aan Oekraïne door andere landen die beschikken over Duitse aanvalstanks.

Onze regeringspartijen zijn helemaal in hun nopjes. “Duitsland neemt nu het juiste besluit: tanks leveren aan Oekraïne om zich te kunnen verdedigen tegen Russische agressie. Ook belangrijk dat hiermee de westerse eenheid wordt hersteld!” schrijft VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans op Twitter.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte schrijft: “Geweldig nieuws, en geen seconde te vroeg. Oekraïne verdedigt haar democratie en vrijheid. En die van Europa. Geeft Oekraïners de middelen om de vrijheid echt te beschermen!”

Dit klopt niet

Volgens de Amerikaanse gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor heeft het sturen van die paar tanks naar Oekraïne geen enkele zin. Volgens hem gaan 14 Challenger-tanks of 14 Leopard-tanks of 14 Abraham-tanks niet het verschil maken.

Eerst moet je ze verplaatsen over een afstand van vele honderden kilometers. Eenmaal aangekomen bij het front moeten ze onderhouden worden, heb je reserveonderdelen nodig en moeten in Polen of Duitsland onderdelen gerepareerd worden. “Dit klopt niet,” zei Macgregor in gesprek met de Noorse politiek wetenschapper Glenn Diesen.

Zelf denkt hij dat de mensen in Washington tot de conclusie zijn gekomen dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen. Naar buiten toe beweren ze dat ‘we tot de laatste Oekraïner blijven strijden’ en dat we alles moeten sturen wat we maar kunnen omdat anders het ‘bloeddorstige en kwaadaardige’ Rusland de rest van Europa onder de voet loopt, wat natuurlijk onzin is, aldus Macgregor.

Weinig meer overblijven

Tegelijkertijd wil men in Washington zoveel mogelijk uit deze investering, de proxyoorlog in Oekraïne, halen. Dat doe je door het conflict te rekken, benadrukte de kolonel. Het gevolg: nog meer ontheemden, nog meer verwoeste levens, nog meer doden, nog meer gewonden en van Oekraïne zal waarschijnlijk weinig meer overblijven.

Ondertussen heeft de Duitse buitenlandminister Annalena Baerbock gezegd dat ‘we in oorlog zijn met Rusland’.


4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
12 dagen geleden

Die Paternotte mogen ze ook onmiddellijk naar Ukraine sturen, dat is ook geen moment te vroeg!

G.E. Haktmolen
G.E. Haktmolen
12 dagen geleden

Alles de gehaktmolen in. “We” vechten tot de laatste Oekraïner.

Ron
Ron
12 dagen geleden

Putin heeft dit allang zien aankomen, en is hier allang op voorbereid.

Thom
Thom
12 dagen geleden

Luister allemaal maar even naar de heldere analyse van Karel van Wolferen. Rusland kan deze oorlog. Iet verliezen, Amerika weet dit, het is totaal kansloos.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

159
0
We lezen graag je reactie!x