Buitenland

Kolonel legt uit waarom het sturen van tanks naar Oekraïne geen enkele zin heeft

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Duitsland heeft besloten om minstens 14 tanks van het type Leopard 2A6 aan Oekraïne over te dragen. Dat melden Duitse media. Volgens de media heeft de regering van Scholz ook ingestemd met de levering van deze tanks aan Oekraïne door andere landen die beschikken over Duitse aanvalstanks.

Onze regeringspartijen zijn helemaal in hun nopjes. “Duitsland neemt nu het juiste besluit: tanks leveren aan Oekraïne om zich te kunnen verdedigen tegen Russische agressie. Ook belangrijk dat hiermee de westerse eenheid wordt hersteld!” schrijft VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte schrijft: “Geweldig nieuws, en geen seconde te vroeg. Oekraïne verdedigt haar democratie en vrijheid. En die van Europa. Geeft Oekraïners de middelen om de vrijheid echt te beschermen!”

Dit klopt niet

Volgens de Amerikaanse gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor heeft het sturen van die paar tanks naar Oekraïne geen enkele zin. Volgens hem gaan 14 Challenger-tanks of 14 Leopard-tanks of 14 Abraham-tanks niet het verschil maken.

Eerst moet je ze verplaatsen over een afstand van vele honderden kilometers. Eenmaal aangekomen bij het front moeten ze onderhouden worden, heb je reserveonderdelen nodig en moeten in Polen of Duitsland onderdelen gerepareerd worden. “Dit klopt niet,” zei Macgregor in gesprek met de Noorse politiek wetenschapper Glenn Diesen.

Zelf denkt hij dat de mensen in Washington tot de conclusie zijn gekomen dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen. Naar buiten toe beweren ze dat ‘we tot de laatste Oekraïner blijven strijden’ en dat we alles moeten sturen wat we maar kunnen omdat anders het ‘bloeddorstige en kwaadaardige’ Rusland de rest van Europa onder de voet loopt, wat natuurlijk onzin is, aldus Macgregor.

Weinig meer overblijven

Tegelijkertijd wil men in Washington zoveel mogelijk uit deze investering, de proxyoorlog in Oekraïne, halen. Dat doe je door het conflict te rekken, benadrukte de kolonel. Het gevolg: nog meer ontheemden, nog meer verwoeste levens, nog meer doden, nog meer gewonden en van Oekraïne zal waarschijnlijk weinig meer overblijven.

Ondertussen heeft de Duitse buitenlandminister Annalena Baerbock gezegd dat ‘we in oorlog zijn met Rusland’.


4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Die Paternotte mogen ze ook onmiddellijk naar Ukraine sturen, dat is ook geen moment te vroeg!

G.E. Haktmolen
G.E. Haktmolen
1 jaar geleden

Alles de gehaktmolen in. “We” vechten tot de laatste Oekraïner.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Putin heeft dit allang zien aankomen, en is hier allang op voorbereid.

Thom
Thom
1 jaar geleden

Luister allemaal maar even naar de heldere analyse van Karel van Wolferen. Rusland kan deze oorlog. Iet verliezen, Amerika weet dit, het is totaal kansloos.

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x