Mens en Dier

Journalist: ‘Van Dissel heeft de Kamer onjuist voorgelicht over een zeer belangrijke kwestie’

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Freelance journalist en weerkundige Johan Kamphuis heeft onderzoek gedaan naar corona en vindt de berichtgeving in de media ‘eenzijdig’. “De media volgen de overheid. Waarom stelt een journalist geen vragen over het beleid? Ik vind dat zorgelijk,” verklaarde hij zaterdag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

“De democratie wordt op dit moment onvoldoende gecontroleerd door de media. Dat vind ik erg zorgwekkend,” benadrukte de journalist.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Uiteindelijk moesten ze toegeven dat ze dat niet konden bewijzen

Kamphuis verdiepte zich onder andere in de zogenoemde ‘buitenbesmettingen’ in Dokkum, die volgens de GGD zouden aantonen dat het coronavirus in de buitenlucht even besmettelijk is. De journalist nam contact op met de GGD Leeuwarden en vroeg naar bewijs voor de bewering.

De GGD voerde als bewijs aan dat zij bewegingen van een vriendengroep had gevolgd. Kamphuis vroeg of de jongeren ook in binnenruimtes met elkaar in aanraking waren geweest. Daarop werd bevestigend geantwoord. Hij vroeg vervolgens hoe ze dan konden bewijzen dat de besmettingen buiten hadden plaatsgevonden.

“Uiteindelijk moesten ze toegeven dat ze dat niet konden bewijzen, maar dat ze wel sterke verdenkingen hadden,” vertelde Kamphuis. “Hierna heeft deze GGD een rectificatie gepubliceerd waarin stond dat er enige verwarring was ontstaan naar aanleiding van een eerder persbericht waarin stond dat er bewijs was voor besmettingen in de buitenlucht.”

Ik vind het kwalijk en zorgwekkend dat geen enkele journalist hier vragen over stelt

De journalist merkte op dat deze rectificatie in geen enkele grote krant is geplaatst. Wel werd deze casus door RIVM-baas Jaap van Dissel gebruikt om zijn bewering te onderbouwen dat er bewijs was voor besmettingen in de buitenlucht.

“Ik vind het kwalijk en zorgwekkend dat geen enkele journalist hier vragen over stelt,” zei Kamphuis. “Van Dissel heeft de Kamer onjuist voorgelicht over een zeer belangrijke kwestie.”

Hij heeft geen contact opgenomen met Van Dissel omdat hij er naar eigen zeggen geen vertrouwen in had dat hier ook maar iets mee gedaan zou worden.

4.9 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
2 jaren geleden

ER ZIJN WEL DUIZENDEN BERICHTEN DAT HET NIET KLOPT. MAAR ALLES WORD GENEGEERD EN ZE GAAN GEWOON OP DE OUDE VOET VERDER
EN NIEMAND GRIJPT IN .HEBBEN WE WEL KRACHT GENOEG OM DIE MACHT BIJ HUN WEG TE HALEN.?

Biowarfare
Biowarfare
2 jaren geleden

En zo zijn er nog ontelbare bewijzen en feiten die het klootjesvolk niet weet en mag weten.
Zolang de gehersenspoelde schapen meh meh vaccin vaccin blijven roeptoeteteren en ons blijven aanvallen, hun herders en honden blijven volgen, braaf meh meh meh order ist befehl blaten, kunnen alleen wij wolven proberen de herders proberen aan te vallen en maatjes proberen te worden met de honden om de schaapjes over de juiste dijk te laten lopen in plaats van naar de slachtbank!

Renie
Renie
2 jaren geleden

Het wordt gewoon eens tijd dat de media eens achter de echte feiten aan gaat lopen. En niet alles zo maar aan neemt wat dat zooitje in Den Haag hun verteld. Het is gewoon een grote corrupte bende. De hele media is gewoon omgekocht zodat ze niet de waarheid kunnen en mogen zeggen.

edwin
edwin
2 jaren geleden

een virus kan zich niet verspreiden door de lucht

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x