Homepagina » Propaganda » Journaliste Sharyl Attkisson over de aanval op ‘nepnieuws’: “Dit is duidelijk een propagandacampagne”
Journalist Sharyl Attkisson over de aanval op nepnieuws: "Dit is duidelijk een propagandacampagne"

Journaliste Sharyl Attkisson over de aanval op ‘nepnieuws’: “Dit is duidelijk een propagandacampagne”

De aanval op ‘nepnieuws’ is onderdeel van een propagandacampagne waar nieuwsorganisaties en politici, inclusief president Barack Obama, deel van uitmaken.

Dat heeft journaliste en Emmy-winnares Sharyl Attkisson gezegd op Newsmax TV.

“Voor 13 september werd er helemaal niet gesproken over nepnieuws,” zei Attkisson in gesprek met Steve Malzberg.

Censureren

“Toen dit eenmaal wel het geval was, drongen de nieuwsmedia en politici – inclusief president Obama – deze term op aan het Amerikaanse volk en ging het er iedere dag over,” voegde ze toe.

“Ja, er bestaat nepnieuws, maar er is duidelijk sprake van een propagandacampagne om bepaalde onderwerpen in een kwaad daglicht te stellen en te censureren,” legde ze uit.

Attkisson, voorheen werkzaam als onderzoeksjournaliste voor het grote CBS News, bespreekt het onderwerp in haar nieuwe boek ‘The Smear’.

Clinton

Veel nieuwsberichten zijn er volgens haar op gericht om de waarheid te verdoezelen.

De doorgewinterde journaliste was hier naar eigen zeggen persoonlijk getuige van.

Enkele van de grootste boosdoeners zijn volgens haar Clinton-vertrouweling Sidney Blumenthal en David Brock en zijn imperium Media Matters for America.

Klip en klaar

“Toen Brock, een bondgenoot van Hillary Clinton, aankondigde dat hij zou gaan bepalen wat wel en niet nepnieuws is, was het klip en klaar dat dit allemaal draait om politiek en propaganda,” zei Attkisson.

Ze besloot dat het aanpakken van ‘nepnieuws’ niet zozeer gericht is op het zoeken naar feiten, maar meer draait om welke waarheid andere mensen zouden moeten horen.

“De mainstream media zijn in feite het nepnieuws,” reageerde Malzberg nog.

[Newsmax TV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
4 jaren geleden

Zolang de mens al bestaat in de geschiedenis geschreven boeken ,bestaan en bestaat alles al uit onzin leugens en beïnvloeding. groot en klein allemaal heeft het wel eens een leugen of onzin vertelt, of een leugen om bestwil zogenoemd het is allemaal beïnvloeding om iets voor elkaar te krijgen , het is een ingebakken waarheid dat leugens beïnvloed en dat dit het enigste waarheid is waarin de mens zichzelf in stand houd leer er mee te leven en neem alle onzin leugen bedrog gewoon niet serieus, de media is gericht op veel onzin om waarheid te filteren is gewoonweg niet te doen, politiek en het geloof daarmee is de mens met onzin en leugens opgevoed ,we weten het en toch doet men er allemaal aan mee om onzin te verkopen, zelfs hier op deze site, zijn er genoeg die er ook wat van kunnen , het is zo interessant geworden dan men gewoon niet meer beter weet dat onzin leugen en beïnvloeding waar men zelf in gelooft om het aan het nieuws toe te voegen, het enigste wat men kan doen is om de onzin de rug toe te keren en alles wat men leest gewoonweg niet serieus te nemen , iedereen kent het spreek woord wel ,,,,al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt het wel..welke waarheid dan ,,,dat de waarheid IS dat alles uit leugens bedrog bestaat waar de media zich mee bezig houd en daar kan men het voorlopig het nog mee doen…media leugens beïnvloeding bedrog daar bestaat ze uit ze is voer voor de consument..en word gebruikt als haar trekpop voor haar consumenten trekpop spel.. waarin leugens bedrog beïnvloeding een groot spel speelt met onzin te verkopen waarin de waarheid geheel verdraait kan worden …wil men niet meer er aan meedoen koop dan geen krant of wat dan ook en zeg het gedag en men leeft gewoon het leven , zoals het komt gewoon in het MOMENT..Daarbuiten is alleen maar invulling..

droogtrommel
droogtrommel
Reactie op  rob
4 jaren geleden

Ik heb zo mijn twijfels of jij wel de waarheid verteld.

Elise49
Elise49
Reactie op  rob
4 jaren geleden

Niet geheel mee eens. Door kennis kun je voorkomen, dat je misbruikt wordt in het systeem(snel geld verdienen over je rug). bv over ziekte, etiketjes zoals autisme enz.(je kunt pas een etiketje autisme plakken, als je zeker weet dat je geen problemen hebt met je zintuigen of lichamelijke gebreken hebt. Geeneen kind maakt sowieso niet dezelfde ontwikkeling door. Ik durf hier te zeggen, dat veel mensen/kinderen helemaal geen aandoening hebben of juist iets anders hebben en dus de verkeerde behandeling krijgen. Gewoon, omdat ik me erin verdiep heb. De juf/dokter enz. kunnen er ook naast zitten. Dus zelf nieuws/kennis verkrijgen is wel zo belangrijk. Ook op andere vlakken.

Faith
Faith
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Waar het om gaat is dat het Hillary kamp, dat wereldwijd de media beheersten, nog steeds een hekel aan Trump heeft, de leugens van 9/11 dus ook geloven, en niets van de gelekte emails wil weten, en niet over de pharma industrie die mensen ziek verklaren terwijl ze niets hebben.
Over de kliek mensen die dus ook niet willen weten dat alle oorlogen door Amerika doelbewust op valse gronden gestart zijn.
Nu dan de hoax fake news, ook al door Hillary cq. de kliek verzonnen, maar ook al geen zoden aan de dijk zet, want er is teveel alternatieve informatie, teveel betrouwbare bronnen en teveel harde bewijzen.
Wat ook fake news geweest kan zijn is de hoax dat Roemer geen goede leider zou zijn en een slecht debater. Iedere SP’er en iedereen die Emile kent lacht je uit, dan heb je er maar weinig kijk op. Fake news.
Ik vind hem juist ijzersterk, ook vanmorgen weer, vroeg in de ochtend vlijmscherp tegen Rick Nieman.
Rick, die er wat slaperig en suffig uitziet, blijft proberen hem als een lozer neer te zetten met valse beschuldigingen, onwaarheden, blijven hameren, maar het lukt hem niet. Hoe komt iemand er bij om Roemer zwak in debat te noemen?
Dat kan alleen door 9/11 ontkenners, pizzagate ontkenners, pro oorlogstuig, fake news bedenkers, belastingontduikers kortom moraalloos volk.
Allemaal een nep realiteitbril op.

Over kleuters in een gymnasiumklas:

https://www.youtube.com/watch?v=jultH9QNbR4

luna
luna
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Elise, binnenkort te zien ;doctors vs internet door Anita Witzier.. gister voorafje gezien en ik moet zeggen : k ij k e n ! ( npo 1 kro /ncrv)
het geeft een goede blik op het ” verkrijgen ” van de verkeerde behandeling(en)
onlangs had ik zelf een primeur, de arts ging af op mijn visie en de de juiste diagnose werd gesteld! ging om de aandoening van Acnes

groet Luna

Faith
Faith
Reactie op  rob
4 jaren geleden

Ze hopen dat mensen door de leugens de waarheid niet meer zien, dat is de hele opzet van de fake news hoax, je kon er op wachten.
Maar zo denken alleen simple minds, want alles is al geregeld met harde bewijzen en al, voor een grootse disclosure van alles wat het daglicht niet kan verdragen.

https://www.youtube.com/watch?v=25XFMRr74rA

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Moet zijn: …” Ze hopen dat mensen door de leugens en verwarring de waarheid niet meer zien” want waar heeft bv. Elise het nu weer over?
Geen idee.

Faith
Faith
Reactie op  rob
4 jaren geleden

* Rob, laat je niet als een onwetend schaap naar de slachtbank leiden. Wakker worden.
Ze willen een oud Sovjet, oud fascistische style take over in een moderne ontwikkelde beschaving.
Ze denken in tijden van verwarring, fake news hoax, wat oubollige weirdo praktijken aan de man te brengen.
Ze schijnen niet te vatten dat dat totalitarianism niet meer werkt.
Eat popcorn and watch the show.

droogtrommel
droogtrommel
4 jaren geleden

Ik heb altijd gelooft dat de VS mensen ging helpen in andere landen, tot de oorlog in Yoegoslavie, toen heeft mij ééntje uitgelegd dat de VS alles uit eigenbelang deed, of om een ander te dwarsbomen.

peter
peter
Reactie op  droogtrommel
4 jaren geleden

Voor joegoslavie was het niet anders.
Denk daarbij o.a. aan de Vietnamoorlog.

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Bij ons in het gezin hadden we er al een tijdje geleden over gesproken. Wie bepaalt nu wat nep of echt nieuws is en hoe kunnen voorkomen dat we geheel gestuurd nieuws van bovenaf krijgen? Niburu heeft het er al over om via nieuwsbrief te gaan verspreiden. Mijn dochter denkt dat er altijd wel slimme gasten zijn die via een omweg toch nieuws kunnen blijven verspreiden via internet en desnoods gaan we weer met papier/drukwerk nieuws verspreiden of net zoals slaven via hun liederen.
Ik denk dat je via opvoeding je kinderen vroeg moet leren om zelf na te denken/uitzoeken/veel lezen/veel praten om zo je eigen conclusies te trekken en daarbij altijd een openmind moet blijven houden. En blijven vechten voor je vrijheid.

Franss
Franss
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Hoe weet je nu zeker dat dit bericht niet ook nepnieuws is?

Faith
Faith
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Wie bepaalt wat nepnieuws is wat niet?
Bewijzen, getuigen onafhankelijk van elkaar, onafhankelijke onderzoeken, intuitie, ervaringen, uitgelekte snode plannen etc.
Er zijn heel veel mensen die zelf nadenken en al jarenlang onderzoeken en uitzoeken.
Iedereen weet dat de waarheid onder dwang onder de pet wordt gehouden, dat weet jij toch ook malle Elise.

Elise49
Elise49
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Je mag me niet he? Ik schrijf hier persoonlijk inzicht, maar ook probeer ik de elite voor te zijn om hetzelfde te denken als hen.(het systeem te doorgronden, want we lopen steeds achter de feiten aan) Ik ben van hart uit een goed mens. Je hoeft mijn schrijven niet voor waar te zien en ja ik zit er wel eens naast, zoals veel you tuber’s/alternatief nieuws ook ernaast kunnen zitten) Jij mag zelf beslissen wat je ervan denkt. 1 verschil tussen jou en mij: ik laat mensen in zijn waarde. Faith: Het is geen wedstrijd. Ik ben al heel lang bezig om uit te zoeken hoe alles werkt en dat doe ik voor de mensheid zelf. Vooral voor de gewone man/vrouw/kind. Als bescherming/waarschuwen, want veel deugt niet meer. Ik stem al jaren overigens SP, want ik heb al veel meegemaakt/gezien. Ook al weet ik dat stemmen ook niet meer zoveel uitmaakt, maar voor mij is dit de enige partij die nog voor burgers opkomt en probeert dingen op te lossen/weer recht probeert te trekken.
Groetjes, Mabon(goede moeder)

Faith
Faith
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Je rechtstreekse ”je mag me niet he?” doen idd. mijn vermoedens versterken dat je de aanval wil openen praktisch meteen met Rob’s ”…mensen beledigen waar jij ook een handje van hebt…”
{Rob’s bijdrage van vandaag 3 topics terug.}
Allemaal lid van dezelfde kliek misschien? je zou het nooit toegeven als het zo was.
Maar Here Here wat je er regelmatig allemaal bijhaalt, warrige ellenlange verhalen die duidelijk voor de nodige afleidingen moeten zorgen. Meid ik lees maar weinig van wat je allemaal tikt, slaapverwekkend hoewel je de angst er graag in mag houden, aanwakkeren, dat gaat ook maar door dus ja, wat zal ik zeggen, een beetje een trol die het absoluut niet wil dat iemand dat zegt want dan zeg je ”je mag me niet”
Ik scroll meestal over je epistels heen als zijnde niet belangrijk dus om nou te zeggen ”je mag me niet?”
Mij interesseren je verhalen niet is beter op zijn plaats.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

corr: je verhalen interesseren me niet. En nu maar hopen dat je niet beledigd bent.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Ook grappig is, je probeert de nazi’s voor te zijn door te denken zoals zij denken…maar dat weet toch iedereen hoe ze denken.
Je doet net of dat zo ingewikkeld is.
Ze willen over alles en iedereen heersen ten koste van alles en iedereen. Liegen en bedriegen mag of beter gezegd is een must anders lukt het niet. Je anders voor doen dan je bent dus.
Volslagen krankjorum toch als je er even over nadenkt?
Maar gelukkig dat ze naast dominant nogal dommig zijn, vooral hun handlangers en hielelikkers die met een zak geld te lijmen waren, blinken niet uit in intelligentie, de combinatie dom en dominant is dan ook gedoemd ten onder te gaan, ze hebben het duidelijk Spaans benauwd.
Het begint nu zelfs iets lachwekkends te krijgen, hoe bang ze de bevolking willen maken terwijl het ze zelf dun door de broek loopt.

pietje
pietje
4 jaren geleden

Nou droogtrommel dat is nu allang anders ze provoceren oorlog vanwege Wapen en Pharma industrie want daar leven ze van helaas !

frans
frans
4 jaren geleden

Campagne tegen ‘nepnieuws’ is gewoon nepnieuws in het kwadraat.
Onze geschiedenisboeken zijn ook voor een groot gedeelte nepnieuws.
Kijk naar de politionele acties van Nederland, tot nu toe veel gedraai en gelieg over de werkelijke situatie.
En dus is het steeds nepnieuws,

luna
luna
Reactie op  frans
4 jaren geleden

met …. een nep kabinet en nep regering.. leuker kunnen we het niet maken !

nepnieuws met veel neppers en er is er 1 die steeds meer op gaat vallen.. die is beslist geen nep! ( jij mag raden : wilders of omtzigt ) je hoeft niet te antwoorden hoor als het je niet bo

kortom.. nep is in het gen(i)ep liegen..

pietje
pietje
4 jaren geleden

die goede vrouw is snel ook weer dood ! Net als de rest misschien ook 2 liter zwart braaksel je weet het maar nooit ! De waarheid is levensbedreigend !

x

Check Also

fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich geeft update over ‘Neurenberg 2’: Er is licht aan het einde van de tunnel

Enkele maanden geleden sprak advocaat Reiner Fuellmich ...

de jonge

‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’

Eind vorige maand stelde Kamerlid Wybren van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x