Propaganda

Journaliste Sharyl Attkisson over de aanval op ‘nepnieuws’: “Dit is duidelijk een propagandacampagne”

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanval op ‘nepnieuws’ is onderdeel van een propagandacampagne waar nieuwsorganisaties en politici, inclusief president Barack Obama, deel van uitmaken.

Dat heeft journaliste en Emmy-winnares Sharyl Attkisson gezegd op Newsmax TV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Voor 13 september werd er helemaal niet gesproken over nepnieuws,” zei Attkisson in gesprek met Steve Malzberg.

Censureren

“Toen dit eenmaal wel het geval was, drongen de nieuwsmedia en politici – inclusief president Obama – deze term op aan het Amerikaanse volk en ging het er iedere dag over,” voegde ze toe.

“Ja, er bestaat nepnieuws, maar er is duidelijk sprake van een propagandacampagne om bepaalde onderwerpen in een kwaad daglicht te stellen en te censureren,” legde ze uit.

Attkisson, voorheen werkzaam als onderzoeksjournaliste voor het grote CBS News, bespreekt het onderwerp in haar nieuwe boek ‘The Smear’.

Clinton

Veel nieuwsberichten zijn er volgens haar op gericht om de waarheid te verdoezelen.

De doorgewinterde journaliste was hier naar eigen zeggen persoonlijk getuige van.

Enkele van de grootste boosdoeners zijn volgens haar Clinton-vertrouweling Sidney Blumenthal en David Brock en zijn imperium Media Matters for America.

Klip en klaar

“Toen Brock, een bondgenoot van Hillary Clinton, aankondigde dat hij zou gaan bepalen wat wel en niet nepnieuws is, was het klip en klaar dat dit allemaal draait om politiek en propaganda,” zei Attkisson.

Ze besloot dat het aanpakken van ‘nepnieuws’ niet zozeer gericht is op het zoeken naar feiten, maar meer draait om welke waarheid andere mensen zouden moeten horen.

“De mainstream media zijn in feite het nepnieuws,” reageerde Malzberg nog.

[Newsmax TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

Zolang de mens al bestaat in de geschiedenis geschreven boeken ,bestaan en bestaat alles al uit onzin leugens en beïnvloeding. groot en klein allemaal heeft het wel eens een leugen of onzin vertelt, of een leugen om bestwil zogenoemd het is allemaal beïnvloeding om iets voor elkaar te krijgen , het is een ingebakken waarheid dat leugens beïnvloed en dat dit het enigste waarheid is waarin de mens zichzelf in stand houd leer er mee te leven en neem alle onzin leugen bedrog gewoon niet serieus, de media is gericht op veel onzin om waarheid te filteren is gewoonweg niet te doen, politiek en het geloof daarmee is de mens met onzin en leugens opgevoed ,we weten het en toch doet men er allemaal aan mee om onzin te verkopen, zelfs hier op deze site, zijn er genoeg die er ook wat van kunnen , het is zo interessant geworden dan men gewoon niet meer beter weet dat onzin leugen en beïnvloeding waar men zelf in gelooft om het aan het nieuws toe te voegen, het enigste wat men kan doen is om de onzin de rug toe te keren en alles wat men leest gewoonweg niet serieus te nemen , iedereen kent het spreek woord wel ,,,,al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt het wel..welke waarheid dan ,,,dat de waarheid IS dat alles uit leugens bedrog bestaat waar de media zich mee bezig houd en daar kan men het voorlopig het nog mee doen…media leugens beïnvloeding bedrog daar bestaat ze uit ze is voer voor de consument..en word gebruikt als haar trekpop voor haar consumenten trekpop spel.. waarin leugens bedrog beïnvloeding een groot spel speelt met onzin te verkopen waarin de waarheid geheel verdraait kan worden …wil men niet meer er aan meedoen koop dan geen krant of wat dan ook en zeg het gedag en men leeft gewoon het leven , zoals het komt gewoon in het MOMENT..Daarbuiten is alleen maar invulling..

droogtrommel
droogtrommel
7 jaren geleden

Ik heb altijd gelooft dat de VS mensen ging helpen in andere landen, tot de oorlog in Yoegoslavie, toen heeft mij ééntje uitgelegd dat de VS alles uit eigenbelang deed, of om een ander te dwarsbomen.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Bij ons in het gezin hadden we er al een tijdje geleden over gesproken. Wie bepaalt nu wat nep of echt nieuws is en hoe kunnen voorkomen dat we geheel gestuurd nieuws van bovenaf krijgen? Niburu heeft het er al over om via nieuwsbrief te gaan verspreiden. Mijn dochter denkt dat er altijd wel slimme gasten zijn die via een omweg toch nieuws kunnen blijven verspreiden via internet en desnoods gaan we weer met papier/drukwerk nieuws verspreiden of net zoals slaven via hun liederen.
Ik denk dat je via opvoeding je kinderen vroeg moet leren om zelf na te denken/uitzoeken/veel lezen/veel praten om zo je eigen conclusies te trekken en daarbij altijd een openmind moet blijven houden. En blijven vechten voor je vrijheid.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Nou droogtrommel dat is nu allang anders ze provoceren oorlog vanwege Wapen en Pharma industrie want daar leven ze van helaas !

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x