Homepagina » Gezondheid » Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen
Dodelijke psychiatrie: Antidepressiva werken niet en zijn levensgevaarlijk

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen

Antidepressiva werken niet, maar veroorzaken wel ernstige bijwerkingen en zijn bovendien verslavend.

Ze doen in 98 procent van de gevallen meer kwaad dan goed, zo blijkt uit analyses van vele tientallen klinische studies.

In hooguit twee procent van de gevallen heeft de patiënt er baat bij.

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingenToch slikken meer dan een miljoen Nederlanders deze pillen. Arts Dick Bijl zegt in Trouw dat antidepressiva veel te makkelijk worden voorgeschreven.

Flinterdun

De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche schrijft in zijn nieuwe boek ‘Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning’ dat het wetenschappelijke bewijs voor de werking van antidepressiva flinterdun is.

Bijl deelt Gøtzsche’s zorg. De wetenschappelijke onderbouwing is gebrekkig en producenten schenken nauwelijks aandacht aan de bijwerkingen.

Ook het gebruik van antipsychotica groeit hard in Nederland. De middelen worden onder meer gegeven bij angst en gedragsproblemen, waar ze niet tegen helpen.

Alarmerend aantal sterfgevallen

Ernstig bijwerkingen hebben ze echter wel, variërend van gewichtstoename en suikerziekte tot dodelijke hartritmestoornissen.

Met steun van de farmaceutische industrie wordt in de geestelijke gezondheidszorg de mythe verspreid dat psychiatrische ziekten met medicijnen te behandelen zijn.

De waarheid is dat ze patiënten meer kwaad dan goed doen en dat het overmatig gebruik ervan leidt tot een alarmerend aantal sterfgevallen, aldus Gøtzsche.

Diepe crisis

“De psychiatrie is in een diepe crisis beland,” betoogt Bijl. “Kinderen plegen zelfmoord door ondeugdelijke geneesmiddelen.”

“Psychiaters schrijven massaal psychofarmaca voor die vaak meer bijwerkingen en sterfte tot gevolg hebben dan dat ze bijdragen aan een beter leven,” aldus de hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin.

500.000 mensen

Volgens Gøtzsche overlijden in Europa en de VS jaarlijks circa 500.000 mensen door het gebruik van deze middelen.

Daar komt bij dat fabrikanten en onderzoekers op grote schaal fraude plegen, terwijl veel psychiaters ontkennen dat er problemen zijn in hun vakgebied.

“Hopelijk zal de kritiek van Gøtzsche ook in Nederland en België bijdragen aan het openbreken van de discussie over de zin en onzin van psychofarmaca,” besluit Bijl.

Het nieuwe boek van Peter Gøtzsche is hier verkrijgbaar.

[Trouw]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. De psychiatrie en chemie is niet in een diepe crisis!!
  Dit is welbewust mensen vergiftigen en afhankelijk maken door de verslavende stoffen die er in zitten en zo de giftige dodelijke zombiestoffen hun werk kunnen laten doen..
  De psychiatrie komt wel in een crisis als ze gaat weigeren de contracten met de farmacie te verbreken en gezonde behandeling gaat aanbieden.
  Er wordt momenteel kwistig met angst gebombardeerd. Vervolgens heb je middelen nodig.
  Ze helpen niet. Ook in voeding zitten verslavende stoffen. Zo zul je altijd de voeding kiezen waar die stoffen in zitten.
  De farmacie ie in handen is van duistere lui.

  21 likes
  • René van Zalk uut the Middle of Nowhere

   Peter Gøtzsche is niet objectief is zijn visie en conclusies. Het zit nl zo: Mensen die lijden aan depressiviteit hebben sowieso een verhoogde kans op zelfdoding, als een depressief iemand daadwerkelijk zelfmoord pleegt geeft Gøtzsche het medicijn de schuld. Das ist wanzin ja.

   4 likes
  • Dat is niet waar wat je zegt. Pharmaceuten voorzien in producten waar vraag naar is. Deze worden vervolgens 10 jaar lang getest in 4 fases, en als ze daar doorheen komen (1% komt er doorheen) op de markt gebracht. Daar werken gewoon allemaal wetenschappers, en ik denk niet dat dat allemaal duivelse geldwolven zijn zonder enige vorm van ethiek. Dat Pharmaceuten zich zeer commercieel gedragen, en dat dat niet altijd in het belang van de patient is, dat is waar. Dat kan zich o.a. uiten in te hoge prijzen. Verder vind ik het geen pas maken om een hele sector te demoniseren, buiten het feit dat dat nergens toe leidt.

   3 likes
 2. Wat ik niet snap van de hype over de kinderdagverblijven waarvan men wil dat je moet melden of je kind is inge-ent. Als jouw eigen kind is inge-ent dan hoef je toch nergens meer bang voor zijn? ALs je naar bijv Afrika gaat word je ook tegen vanalles inge-ent terwijl de afrikaners dat meestal niet zijn.
  Ik zou juist mijn kids niet enten omdat de “omgeving” al is ge-ent. Nu ligt er een sfeer van AIDS ofzo rondom een niet ge-ent kind, terwijl juist de niet ge-ente kinderen geen toegediende virussen in zich hebben.

  4 likes
  • Dus je wilt graag van de kudde immuniteit profiteren maar zelf geen bijdrage leveren?
   Die kudde kan trouwens bezocht worden door iemand die net uit Afghanistan komt of een ander oord waar vaccinatie schaars of verstoord is. De kudde voorkomt alleen dat een epidemie ontstaat, niet dat enkele ongevaccineerden ziek worden. En onder die ongevaccineerden zitten ook de baby’s die nog niet gevaccineerd kunnen worden.

   1 likes
   • Ik wil niet van “de kudde profiteren”” Franss. Ik zou -nu- mijn kids sowieso niet meer laten enten. Als een kind gezond opgroeit, met biologisch voedsel en een gezonde omgeving -platteland- zal een kind heus geen schadelijke gevolgen ondervinden van kinderziektes. Ik heb ze vroeger zelf ook gehad en ben “vrij normaal”. Ik heb echter mijn kinderen wel laten inenten om dat in de jaren 80 en 90 nog “normaal” was en ik heb daar grote spijt van. TWEE AUTISTEN!!! En bijna al hun vrienden hebben ook autistische trekjes. De één wat erger dan de ander. Dus voor mij nooit meer inentingen. Noodgedwongen heeft 1 kind door werk in Afrika vele entingen moeten krijgen. Deze heb zo snel mogelijk laten ontstoren door BIOPHOTONENTHERAPIE.

    2 likes
 3. Dit is ook al weer geen nieuws ….en ook de bedoeling …..Mensen zijn slaapwandelaars en laten “welbewust” hun kinderen vergiftigen , en dan later zeggen “Wir haben es nicht gewusst”
  verwacht niets goeds in deze droom/illusie ….de regisseurs van dit leven zijn SUPERSADISTEN….kan er niets anders van maken….

  3 likes
 4. “Antidepressiva werken niet” is niet geheel correct. Want voor een aantal mensen werken ze aantoonbaar, het precieze percentage ga ik nu niet bediscussiëren, maar “werken niet” klopt niet.

  2 likes
 5. Hier Bijl zelf:
  Bij patiënten met een lichte of matig-ernstige depressie is er geen of slechts een minimaal effect. Voor patiënten met een zeer ernstige depressie is er een aanzienlijk voordeel van antidepressiva boven placebo.

  http://geneesmiddelenbulletin.com/artikel/antidepressiva-werkzaamheid-en-ernst-van-de-depressie/

  2 likes
 6. Die sfeer van AIDS rondom een niet ge-ent kind komt vooral van de mainstream media.
  Hop Jojanneke, stroop in het kanneke, laat de poppetjes dansen.

  2 likes
 7. Zo ziek is dus de maatschappij. Mensen moeten ook meer met elkaar praten. Schijnt goed te helpen.

  Volgens wetenschappers helpt 90% van de medicijnen niet.

  0 likes
 8. Wat ik opgeschreven heb is bijna letterlijk wat de psychiater Dirk de Wachter gezegd heeft.

  0 likes
 9. Anti depressiva veranderd je denken niet .
  Het is niet wat er in je leven gebeurt maar hoe je ermee omgaat.
  Niet gemakkelijk soms maar wie bepaald jou denken?
  Verander je leven verander je denken.

  0 likes
 10. Nu ook uit Trouw:
  “Dat 98 procent niet werkt, lijkt mij wel heel hoog, maar onder de 90 procent zal dat percentage niet komen. Maar vooraf weten we niet bij welke patiënt het aanslaat.”
  “Artsen bestrijden met klem dat ze sombere mensen te snel een recept meegeven. ‘Afraden is ons dagelijkse werk.’ ”
  http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4436669/2016/12/19/Artsen-vooraf-weet-je-niet-bij-wie-de-antidepressiva-aanslaan.dhtml

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Depressie begint een groot probleem te worden. ...

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Heel veel Nederlanders, zo’n 1,2 miljoen, slikken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.