Gezondheid

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Antidepressiva werken niet, maar veroorzaken wel ernstige bijwerkingen en zijn bovendien verslavend.

Ze doen in 98 procent van de gevallen meer kwaad dan goed, zo blijkt uit analyses van vele tientallen klinische studies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In hooguit twee procent van de gevallen heeft de patiënt er baat bij.

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingenToch slikken meer dan een miljoen Nederlanders deze pillen. Arts Dick Bijl zegt in Trouw dat antidepressiva veel te makkelijk worden voorgeschreven.

Flinterdun

De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche schrijft in zijn nieuwe boek ‘Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning’ dat het wetenschappelijke bewijs voor de werking van antidepressiva flinterdun is.

Bijl deelt Gøtzsche’s zorg. De wetenschappelijke onderbouwing is gebrekkig en producenten schenken nauwelijks aandacht aan de bijwerkingen.

Ook het gebruik van antipsychotica groeit hard in Nederland. De middelen worden onder meer gegeven bij angst en gedragsproblemen, waar ze niet tegen helpen.

Alarmerend aantal sterfgevallen

Ernstig bijwerkingen hebben ze echter wel, variërend van gewichtstoename en suikerziekte tot dodelijke hartritmestoornissen.

Met steun van de farmaceutische industrie wordt in de geestelijke gezondheidszorg de mythe verspreid dat psychiatrische ziekten met medicijnen te behandelen zijn.

De waarheid is dat ze patiënten meer kwaad dan goed doen en dat het overmatig gebruik ervan leidt tot een alarmerend aantal sterfgevallen, aldus Gøtzsche.

Diepe crisis

“De psychiatrie is in een diepe crisis beland,” betoogt Bijl. “Kinderen plegen zelfmoord door ondeugdelijke geneesmiddelen.”

“Psychiaters schrijven massaal psychofarmaca voor die vaak meer bijwerkingen en sterfte tot gevolg hebben dan dat ze bijdragen aan een beter leven,” aldus de hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin.

500.000 mensen

Volgens Gøtzsche overlijden in Europa en de VS jaarlijks circa 500.000 mensen door het gebruik van deze middelen.

Daar komt bij dat fabrikanten en onderzoekers op grote schaal fraude plegen, terwijl veel psychiaters ontkennen dat er problemen zijn in hun vakgebied.

“Hopelijk zal de kritiek van Gøtzsche ook in Nederland en België bijdragen aan het openbreken van de discussie over de zin en onzin van psychofarmaca,” besluit Bijl.

Het nieuwe boek van Peter Gøtzsche is hier verkrijgbaar.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
frans
frans
7 jaren geleden

De psychiatrie en chemie is niet in een diepe crisis!!
Dit is welbewust mensen vergiftigen en afhankelijk maken door de verslavende stoffen die er in zitten en zo de giftige dodelijke zombiestoffen hun werk kunnen laten doen..
De psychiatrie komt wel in een crisis als ze gaat weigeren de contracten met de farmacie te verbreken en gezonde behandeling gaat aanbieden.
Er wordt momenteel kwistig met angst gebombardeerd. Vervolgens heb je middelen nodig.
Ze helpen niet. Ook in voeding zitten verslavende stoffen. Zo zul je altijd de voeding kiezen waar die stoffen in zitten.
De farmacie ie in handen is van duistere lui.

GRRR
GRRR
7 jaren geleden

Dit is ook al weer geen nieuws ….en ook de bedoeling …..Mensen zijn slaapwandelaars en laten “welbewust” hun kinderen vergiftigen , en dan later zeggen “Wir haben es nicht gewusst”
verwacht niets goeds in deze droom/illusie ….de regisseurs van dit leven zijn SUPERSADISTEN….kan er niets anders van maken….

Mikkie
Mikkie
7 jaren geleden

Wat ik niet snap van de hype over de kinderdagverblijven waarvan men wil dat je moet melden of je kind is inge-ent. Als jouw eigen kind is inge-ent dan hoef je toch nergens meer bang voor zijn? ALs je naar bijv Afrika gaat word je ook tegen vanalles inge-ent terwijl de afrikaners dat meestal niet zijn.
Ik zou juist mijn kids niet enten omdat de “omgeving” al is ge-ent. Nu ligt er een sfeer van AIDS ofzo rondom een niet ge-ent kind, terwijl juist de niet ge-ente kinderen geen toegediende virussen in zich hebben.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x