Homepagina » Binnenland » Kaag is aan het uitdelen: daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld
kaag
Foto: Sigrid Kaag (Martijn Beekman / ministry of Foreign Affairs the Netherlands CC BY-SA 2.0)

Kaag is aan het uitdelen: daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld

Nederland schiet India te hulp bij de bestrijding van corona. Minister Kaag heeft zondag besloten hiervoor extra geld beschikbaar te stellen via het Rode Kruis. Het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen euro voor coronahulp wereldwijd, waarvan één miljoen voor India. Het geld gaat onder andere naar testen en prikken.

Twee weken geleden gaf Kaag ook al een extra bijdrage van 40 miljoen euro aan het internationale Covax-programma voor coronavaccins. Een deel van die bijdrage gaat naar India.

Minister Kaag schrijft op social media: “Het is hartverscheurend om te zien welke gevolgen corona nu in India heeft. Ik stel extra geld beschikbaar om via het Rode Kruis te helpen de nood te verlichten.”

Het is andermans belastinggeld

Veel mensen reageren kritisch op het besluit van Kaag om de portemonnee te trekken. “Ik. Alsof ze haar spaarbankboekje heeft geplunderd. Het is andermans belastinggeld,” schrijft historicus en publicist Roelof Bouwman.

Columnist Geerten Waling zegt sarcastisch: “Heel mooi dat ook demissionair minister Kaag een duit in het zakje doet en enkele van haar zuur verdiende spaarcentjes doneert aan een goed doel. Laat dit iedereen tot voorbeeld strekken!”

Vrouw van de Vrijheid twittert:

0,01 procent van de bevolking

Mensen wijzen er ook op dat India het verhoudingsgewijs helemaal niet slecht doet. Het aantal coronadoden per miljoen inwoners in het Aziatische land bedraagt 140. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er 993. Als je de landen rangschikt naar aantal coronadoden per miljoen staat India op de 119e plaats.

In India zijn 195.123 mensen met corona overleden. Dat is 0,01 procent van de bevolking.

Het Rode Kruis haalde in 2010 een half miljard aan donaties binnen na de verwoestende aardbeving in Haïti en bouwde vervolgens welgeteld zes huizen.

En dan nog dit:

4.6 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
22 dagen geleden

Natuurlijk! Alle geld moet op. Dan komen onze ‘redders’: Soros, Schwab en de hele kliek. We zullen niets bezitten, maar o zo gelukkig zijn. Trouwens, mag een demissionair kabinet wel zulke besluiten nemen?

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Dit is de volgende stap naar de ondergang zij beheren alles maak je niet 🤔druk geld bestaat toch niet meer over een tijdje Geloof niet dat ze andere landen steunen komt in dezelfde pot alles is fake blijf gezond en Wakker ben er voor je naasten die ook wakker zijn en steun elkaar daar waar nodig is❤️❤️onze regering en zijn aanhangers en meelopers zijn er niet voor ons We zijn op onszelf aangewezen faalt dit dan gaan we de geschiedenis in als de laatste verdwenen mensachtigen 🤯En word t een wereldwijde mens robot ander DNA leven via hun programma complete controle Ben je overbodig gaat de stekker eruit Nou daar pas ik voor ben geen kudde dier🐑🐑🐑🐑

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

ja dat is ook mijn vraag, demissionair wat houd dit in, belangrijk we moeten ons referendum terug, en dat met bindende uitspraken, groet !

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Onze redders door middel van dood komt eerder😡😡

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Natuurlijk, zolang de tweede kamer haar bek houd, mag alles. Dus heel Nederland is hier verantwoordelijk voor. En moeten ze ook ophoesten t.z.t.

Judith
Judith
Reactie op  Lest best Vergezicht
21 dagen geleden

Er is iemand die niks anders te doen heeft en overal 2 ‘rode’ duimpjes bij zet. Bij vrijwel ieder commentaar. In ieder geval op deze pagina. Stumper, ga terug naar je schapenkot!

wapsterz
wapsterz
Reactie op  Judith
20 dagen geleden

Misschien krijgen ze wel een rood duimpje om de reactie. Daar is die optie nu eenmaal voor. Maar wel grappig dat jij je zo druk maakt om een rood duimpje.
Fijne dag

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Annemiek B.
21 dagen geleden

Er mag tegenwoordig “alles”. Er zijn helemaal geen regels meer. Je kunt nergens meer je “recht” halen en we zijn met z’n allen vogelvrij verklaard. Er wordt nu volop op de vrije vogels geschoten doormiddel van o.a. vaccinatie.

Petrus
Petrus
Reactie op  Annemiek B.
21 dagen geleden

Wie moet haar dan tegenhouden?
De Kamerleden niet, want die hebben niets in te brengen.
Het is een lachertje.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Annemiek B.
21 dagen geleden

We hebben het hier wel over de tafeldanseres hoor, het moet weer naar een ander land India ok Nou weet je, deze tafeldanseres doet het voor een ander in samen werking met het rode kruis.
Rode kruis?? Rode kruis??? Hebben die niet nog een half miljard op de plank liggen? Gestolen van de gulle gevers voor Haïti!

Arie
Arie
Reactie op  Annemiek B.
21 dagen geleden

Vraag ik me ook af maar ik ben bang van wel. Zo niet, gelijk eruit gooien dat sekreet!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Annemiek B.
21 dagen geleden

Mevrouw Kaag is als speciale adviseur van Klaus Schwab een ramp voor Nederland! Ze heeft helemaal niets met ons! Ze vind het wel plezierig om de gulle gever te spelen met ons geld! Helaas is er niets voor de zorg of het leger of de gepensioneerden! Die kunnen het allemaal wel met wat minder doen! Haar salaris moet wel zo hoog mogelijk blijven zoals het altijd gaat bij dit soort mensen!
Het zou fijn zijn als ze met haar Palestijnse man, de naaste medewerker van Yasser Arafat, gewoon naar haar huis in Israël zou vertrekken!
Dat land ziet ze namelijk als gidsland voor Nederland, omdat ze daar de meeste mensen al gevaccineerd hebben! Het is daar zo goed geregeld dat ze voor het volgend jaar voor iedere Israëli al 4 vaccins ingekocht hebben.
Hieraan is te zien hoe goed Mevrouw Kaag het met ons voor heeft.
Ons hele goedwerkende immuunsysteem mag vernietigd worden om jaarlijks 4 vaccins te kunnen zetten en dat alles voor onze bestwil.
Laat mevrouw Kaag a.u.b. Haar experimenten in het Midden Oosten uit gaan voeren.

GEER.christiaan
GEER.christiaan
22 dagen geleden

Het is niet te geloven met die kaag d666 . Ze moeten zich een keer ” diep gaan SCHAMEN 🤥🖕

Frances
Frances
Reactie op  GEER.christiaan
22 dagen geleden

Dat woord kent ze niet, ze heeft géén empathie. Zoals meerdere van dit corrupte regime, dat maakt het zo gevaarlijk.

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
Reactie op  GEER.christiaan
22 dagen geleden

Met je bericht geef je blijk van je naïviteit.
De duivel schaamt zich nooit.

Carola
Carola
22 dagen geleden

Tja, India mag natuurlijk niet achterblijven in de wereldwijde genocide.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Carola
22 dagen geleden

India en Afrika hebben i.t.t. Europa en de V.S. al eerder te maken gehad met ‘hulp’ in de vorm van grootschalige vaccinatieprogrammas met doden tot gevolg.
Ze gooien de ene crimineel eruit en terstonds komt er een andere voor in de plaats als ware het de Hydra van Lerna.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Carola
22 dagen geleden

Nee inderdaad maar wel verassend dat in die gebieden waar t nu voorkomt ze druk aan t testen zijn met 5G 🙄🤔dan krijg je dat elektrificatie de cellen aan vallen t immuunsysteem deze cellen als afvalstoffen t lichaam uitwerken word virus genoemd maar niet schadelijk en voilla uitbraak nepbesmettingen Enzo houden ze t sprookje levend maar de mens niet😡😡

Anna
Anna
22 dagen geleden

Ik?????? Wij !!!!!!

Christien
Christien
22 dagen geleden

Kan dit kabinet op dit moment zoveel uitgeven? En moet het niet zo zijn dat ze verantwoordelijkheid af moeten leggen en vooraf toestemming vragen aan ons het volk?
In Nederland kunnen ze ook hulp gebruiken op vele vlakken.
Laten we daar eerst naar kijken.
Net als in het vliegtuig, eerst zelf je zuurstofkapje opdoen, dan kan je beter voor je omgeving zorgen. Dat is hier ook van toepassing, of zeg ik iets geks?

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Christien
22 dagen geleden

Kwestie van bijdrukken geld is een machts middel waar ze ons afhankelijk van hebben gemaakt ze nemen en nemen geven komt niet op in hun slangen brein gif spuiten kunnen ze wel en dood en verderf is prioriteit nmr 1 🤯😩

Ari
Ari
Reactie op  W Appie🤔😁
21 dagen geleden

Die El Quac,

Loopt met andermans veren te pronken, zielig eigenlijk.

Tom
Tom
22 dagen geleden

Haar ”goede daad” zal wel weer breed uitgemeten worden in de corrupte main stream media.

Katootje
Katootje
22 dagen geleden

Oh ja, ze is toch zo begaan met mensen en ze kan zo overtuigend zijn, zij is erger en smeriger als de bende kliek rutte en doet het op een zeer gehaaide manier, levensgevaarlijk dat mens

Ondergronds.
Ondergronds.
Reactie op  Katootje
22 dagen geleden

Kaag voelt als een zaag in je maag. Om te kotsen deze arrogante heks.

Annette
Annette
22 dagen geleden

Wat is het toch een schaamteloze “dame”! Eigenlijk geen woorden voor. Zij gaat dus weer met ONS belastinggeld Sinterklaas spelen. What else is new? En als je dan leest waar het voor gebruikt gaat worden…. dan is het allemaal overduidelijk. Het gaat gebruikt worden voor testen en prikken. “Corona” heeft dus daar in India nog nauwelijks slachtoffers geëist, dus gaat het nu in de volgende versnelling: testen en prikken zullen daar dan WEL het beoogde doel bereiken. Kaag is niet voor niets een trouwe bondgenote van Klaus Schwab. Rest my case!

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Dame🤔😤 volksverlakkerij is wat ze doet dus absoluut geen dame eerder een serpent🐍🐍

Annette
Annette
Reactie op  W Appie🤔😁
22 dagen geleden

Waarom denk je dat ik dame tussen aanhalingstekens had geplaatst? Doordenkertje!

Ondergronds.
Ondergronds.
Reactie op  Annette
21 dagen geleden

Dit mens moet eens flink tot de orde worden geroepen. Een uitnodiging voor het Neurenberg – tribunaal zou hierbij kunnen helpen. Deze “dame” speelt een spel met de Nederlandse bevolking en wij laten het maar begaan. Te zot voor woorden.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Ondergronds.
21 dagen geleden

Daar mag het hele kabinet die hiervoor verantwoordelijk is naar toe!
Mogen ze daar oordelen of ze het echt voor de bevolking hebben gedaan!

Jack Schlangen
Jack Schlangen
22 dagen geleden

Het is maar de vraag of er uberhaupt een coronavirus in India heerst.Het is belangrijk om te weten dat in India malaria heerst. Ook belangrijk om te weten is dat iedereen die sterft aan een virus als coronadode in de boeken gaat, dus ook voor iemand die aan malaria sterft geld dat. Hetzelfde doen ze in Europa, maar dan met de griepcijfers. Het is geen toeval dat in Europa en het gehele Amerikaanse continent de griepcijfers sinds 1 maart 2020 bewust uit de statistieken is gehouden, terwijl daar in februari 2020 een zware griepepedemie was……

J@n
22 dagen geleden

NIET ZEUREN we hebben immers zelf gestemd op dwaling 66…moet je je stem maar eens goed gebruiken!

Ben
Ben
Reactie op  [email protected]
22 dagen geleden

Ten eerste is er stembus fraude gepleegd dat is wel duidelijk!
Ten tweede stemmen heeft geen zin ! Want andere maskers op hetzelfde gezicht ! M.a.w. het groepje wat de politiek aanstuurt blijf buiten beeld lekker zitten!

salvar
salvar
Reactie op  [email protected]
21 dagen geleden

ik niet , jij wel?

J@n
Reactie op  salvar
21 dagen geleden

Snap je de intonatie van mijn reactie niet, het stemvee heeft hiervoor gekozen omdat ze te dom zijn om te beseffen waar ze op moeten stemmen. Ik zal nooit maar dan ook nooit op dwaling 66 stemmen.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  salvar
20 dagen geleden

Ik absoluut ook niet.. stemmen met een regering aan de macht, die meer dan ooit tevoren demense op velerlei manieren schaamteloos van top tot teen helemaal onder schijt.. waarom zou dat stemmen dan plotsklaps wel eerlijk verlopen?

Dubito
Dubito
Reactie op  [email protected]
21 dagen geleden

Ik niet, maar een goede vriend van mij wel: hij vindt haar een sterke, intelligente vrouw met grote internationale ervaring, ze spreekt haar talen.

Hij leest de NRC.

Anna
Anna
Reactie op  Dubito
21 dagen geleden

Daar moet je doorheen prikken. Wil niet zeggen dat je integer bent. Wij hebben trouwens het NRC opgezegd. Jullie hier kunnen wel raden waarom denk ik.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  [email protected]
20 dagen geleden

Naïeve jan toch! 😉

x

Check Also

omt

Huisarts: ‘Ik hoop dat we OMT en regering ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren’

Eerder dit jaar bleek dat het Duitse ...

vaccin

Menselijke proefkonijnen: ‘Dieronderzoek coronavaccins werd overgeslagen omdat de dieren doodgingen’

Kinderarts Angelina Farella uit Texas heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

99
0
We lezen graag je reactie!x