Binnenland

Kaag is aan het uitdelen: daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland schiet India te hulp bij de bestrijding van corona. Minister Kaag heeft zondag besloten hiervoor extra geld beschikbaar te stellen via het Rode Kruis. Het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen euro voor coronahulp wereldwijd, waarvan één miljoen voor India. Het geld gaat onder andere naar testen en prikken.

Twee weken geleden gaf Kaag ook al een extra bijdrage van 40 miljoen euro aan het internationale Covax-programma voor coronavaccins. Een deel van die bijdrage gaat naar India.

Minister Kaag schrijft op social media: “Het is hartverscheurend om te zien welke gevolgen corona nu in India heeft. Ik stel extra geld beschikbaar om via het Rode Kruis te helpen de nood te verlichten.”

Het is andermans belastinggeld

Veel mensen reageren kritisch op het besluit van Kaag om de portemonnee te trekken. “Ik. Alsof ze haar spaarbankboekje heeft geplunderd. Het is andermans belastinggeld,” schrijft historicus en publicist Roelof Bouwman.

Columnist Geerten Waling zegt sarcastisch: “Heel mooi dat ook demissionair minister Kaag een duit in het zakje doet en enkele van haar zuur verdiende spaarcentjes doneert aan een goed doel. Laat dit iedereen tot voorbeeld strekken!”

Vrouw van de Vrijheid twittert:

0,01 procent van de bevolking

Mensen wijzen er ook op dat India het verhoudingsgewijs helemaal niet slecht doet. Het aantal coronadoden per miljoen inwoners in het Aziatische land bedraagt 140. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er 993. Als je de landen rangschikt naar aantal coronadoden per miljoen staat India op de 119e plaats.

In India zijn 195.123 mensen met corona overleden. Dat is 0,01 procent van de bevolking.

Het Rode Kruis haalde in 2010 een half miljard aan donaties binnen na de verwoestende aardbeving in Haïti en bouwde vervolgens welgeteld zes huizen.

En dan nog dit:

4.6 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
1 jaar geleden

Natuurlijk! Alle geld moet op. Dan komen onze ‘redders’: Soros, Schwab en de hele kliek. We zullen niets bezitten, maar o zo gelukkig zijn. Trouwens, mag een demissionair kabinet wel zulke besluiten nemen?

GEER.christiaan
GEER.christiaan
1 jaar geleden

Het is niet te geloven met die kaag d666 . Ze moeten zich een keer ” diep gaan SCHAMEN ??

Carola
Carola
1 jaar geleden

Tja, India mag natuurlijk niet achterblijven in de wereldwijde genocide.

Anna
Anna
1 jaar geleden

Ik?????? Wij !!!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x