Buitenland

Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Oud-gouverneur houdt vurig pleidooi

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Dat zegt de Amerikaanse oud-gouverneur Jesse Ventura.

Hij hoopt dat er massaal zal worden geprotesteerd tegen de uitlevering van de WikiLeaks-oprichter aan de Verenigde Staten.

“WikiLeaks onthulde oorlogsmisdaden, maar na 20 jaar oorlog voeren is er in dit land nog niemand aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden,” zei Ventura.

Nooit meer hetzelfde

“Assange ontmaskert de overheid en die wil niet dat jij achter de waarheid komt,” voegde hij toe.

Als ze hem gaan vervolgen, zullen vrijheid van meningsuiting en persvrijheid nooit meer hetzelfde zijn, aldus de ex-gouverneur.

Hij verwees naar John Kiriakou van de CIA die de martelpraktijken van de spionagedienst ontmaskerde en toch was hij degene die achter de tralies belandde.

Niemand

Op dezelfde manier lieten WikiLeaks en Chelsea Manning aan de wereld zien hoe een Amerikaanse legerhelikopter onschuldige burgers vermoordde.

“Dit zijn oorlogsmisdaden en toch wordt er niemand vervolgd,” benadrukte Ventura.

Twee hele grote oorlogsmisdadigers

Hij merkte op dat er twee hele grote oorlogsmisdadigers in de VS zitten: “George Bush en Dick Cheney waren voorstander van martelen en martelen is een oorlogsmisdaad.”

Ventura zei verder dat Assange in de VS geen eerlijk proces zal krijgen. Om die reden hoopt hij dat mensen massaal zullen protesteren.

Bekijk het fragment hieronder:

[RT America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ik heb altijd grote moeite met een vermeende heldenstatus; een brandweerman, is geen held, omdat hij voor een beroep heeft gekozen! Ook meneer Assange, heeft gekozen voor een onherroepelijk besluit. Vooralsnog, heeft hij het voordeel van de twijfel bij mij, maar: welk doel dient hij? en met welke duistere machten wordt hij omgeven?

Solida
Solida
3 jaren geleden

Wat heb je aan een ontmaskerde overheid als er geen consequenties zijn… Dat neemt niet weg dat een klokkenluider per definitie in mijn ogen wel een held is.

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

Julian Assange is zeker een held die nu geofferd dreigt te worden. Wat is het alternatief ? Zwijgend toezien hoe de smerigheid en moordzuchtigheid ongestoord zijn gang gaat ? En okee dat gaat nu ook gewoon door maar de massa wordt wel enigszins medeplichtig doordat ze het zeker had kunnen weten en de verantwoordelijke politici gewoon hun gang laat gaan. Dat is en blijft een belangrijk punt, het ontmaskeren van de ongekende smerigheid van de macht en hij doet dat met gevaar voor eigen leven, hij offert zijn leven totaal op om dit te ontmaskeren. Mensen die dat over hebben voor het volk en vaderland zijn zeker helden te noemen. Geen twijfel mogelijk !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x