Homepagina » Buitenland » Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Oud-gouverneur houdt vurig pleidooi
Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Oud-gouverneur houdt vurig pleidooi
Foto: Lpagola Wikimedia Commons

Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Oud-gouverneur houdt vurig pleidooi

Julian Assange is een held omdat hij de overheid ontmaskert die niet wil dat jij achter de waarheid komt. Dat zegt de Amerikaanse oud-gouverneur Jesse Ventura.

Hij hoopt dat er massaal zal worden geprotesteerd tegen de uitlevering van de WikiLeaks-oprichter aan de Verenigde Staten.

“WikiLeaks onthulde oorlogsmisdaden, maar na 20 jaar oorlog voeren is er in dit land nog niemand aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden,” zei Ventura.

Nooit meer hetzelfde

“Assange ontmaskert de overheid en die wil niet dat jij achter de waarheid komt,” voegde hij toe.

Als ze hem gaan vervolgen, zullen vrijheid van meningsuiting en persvrijheid nooit meer hetzelfde zijn, aldus de ex-gouverneur.

Hij verwees naar John Kiriakou van de CIA die de martelpraktijken van de spionagedienst ontmaskerde en toch was hij degene die achter de tralies belandde.

Niemand

Op dezelfde manier lieten WikiLeaks en Chelsea Manning aan de wereld zien hoe een Amerikaanse legerhelikopter onschuldige burgers vermoordde.

“Dit zijn oorlogsmisdaden en toch wordt er niemand vervolgd,” benadrukte Ventura.

Twee hele grote oorlogsmisdadigers

Hij merkte op dat er twee hele grote oorlogsmisdadigers in de VS zitten: “George Bush en Dick Cheney waren voorstander van martelen en martelen is een oorlogsmisdaad.”

Ventura zei verder dat Assange in de VS geen eerlijk proces zal krijgen. Om die reden hoopt hij dat mensen massaal zullen protesteren.

Bekijk het fragment hieronder:

[RT America]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Julian Assange is zeker een held die nu geofferd dreigt te worden. Wat is het alternatief ? Zwijgend toezien hoe de smerigheid en moordzuchtigheid ongestoord zijn gang gaat ? En okee dat gaat nu ook gewoon door maar de massa wordt wel enigszins medeplichtig doordat ze het zeker had kunnen weten en de verantwoordelijke politici gewoon hun gang laat gaan. Dat is en blijft een belangrijk punt, het ontmaskeren van de ongekende smerigheid van de macht en hij doet dat met gevaar voor eigen leven, hij offert zijn leven totaal op om dit te ontmaskeren. Mensen die dat over hebben voor het volk en vaderland zijn zeker helden te noemen. Geen twijfel mogelijk !

  8 likes
 • Solida schreef:

  Wat heb je aan een ontmaskerde overheid als er geen consequenties zijn… Dat neemt niet weg dat een klokkenluider per definitie in mijn ogen wel een held is.

  6 likes
 • Jeff schreef:

  Ik heb altijd grote moeite met een vermeende heldenstatus; een brandweerman, is geen held, omdat hij voor een beroep heeft gekozen! Ook meneer Assange, heeft gekozen voor een onherroepelijk besluit. Vooralsnog, heeft hij het voordeel van de twijfel bij mij, maar: welk doel dient hij? en met welke duistere machten wordt hij omgeven?

  2 likes
 • x

  Check Also

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  adrenochroom

  Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

  Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

  >