Homepagina » Buitenland » De geheimzinnige legerinstallatie in Alaska die is omgeven met complotten wordt toch niet gesloten
De geheimzinnige legerinstallatie in Alaska die is omgeven met complotten wordt toch niet gesloten

De geheimzinnige legerinstallatie in Alaska die is omgeven met complotten wordt toch niet gesloten

Het wordt gezien als doodsstraal, een geheim instrument om het weer te manipuleren en zelfs als wapen om ons bewustzijn te beïnvloeden, in de volksmond ook wel mind control genoemd. Volgende maand geeft het Amerikaanse leger het High Frequency Active Auroral Research Program, beter bekend als HAARP, uit handen.

HAARP wordt overgedragen aan de Universiteit van Alaska, aldus een woordvoerder. De luchtmacht heeft tot 11 augustus de leiding over de installatie. Daarna krijgt de universiteit twee jaar toegang tot de locatie.

Ondergrondse installaties in Noord-Korea

HAARP bevindt zich in de buurt van de plaats Gakona in Alaska en bestaat uit 180 antennes, die worden gebruikt om radiogolven te genereren. Daarmee wordt de ionosfeer opgewarmd, wat wetenschappers in staat stelt om experimenten te doen.

Tijdens de Koude Oorlog werd gekeken of de ionosfeer kon worden gebruikt om boodschappen naar kernonderzeeërs te sturen. Na de Koude Oorlog werd HAARP ingezet om ondergrondse installaties in landen als Noord-Korea op te sporen.

In 2002 raakte het Pentagon geïnteresseerd in HAARP. Het ministerie van Defensie investeerde bijna 300 miljoen dollar in het project, dat in 2007 klaar was. Minder dan zeven jaar later kwam de opmerkelijke aankondiging dat de installatie zou worden ontmanteld.

Aardbeving in Haïti

HAARP wordt omgeven door complottheorieën. Zo denken velen dat HAARP de enorme aardbeving in Haïti in 2010 heeft veroorzaakt. Afgelopen zomer kondigde de luchtmacht aan dat HAARP zou worden gesloten.

De geheimzinnige installatie blijft echter operationeel en zal via de staat Alaska worden overgedragen aan de Universiteit van Alaska, die al lange tijd betrokken is bij het onderzoek. De staat pompt nog eens twee miljoen dollar in de site en naar verwachting zullen ook de National Science Foundation en het Pentagon een duit in het zakje doen.

[The Intercept]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Goh, tijdje terug kreeg ik de hele ploeg commentaarschrijvers bij deze site over me heen, omdat ik bij hoog en bij laag had volgehouden dat HAARP NIET gesloten was/werd.
  Ik moest mijn info eens beter doorlezen etc.
  Nu ben ik blij dat ik in het gelijk gesteld word; en zeker NIET blij omdat dat verrekte zooitje nog steeds openblijft.
  Dat er nog steeds publieke fondsen naar zoiets duisters toe gesluisd worden en dat het resultaat geheim blijft , is en blijft een waardeloze situatie. Maar ala, dat is zoals het gaat, zolang we niet protesteren en in opstand komen tegen deze onvoorstelbare verkwisting, zolang zal er niets veranderen.

  20 likes
 2. En we weten allemaal wie de touwtjes in handen hebben bij de Universiteiten in de VS. Allemaal Neo-Liberalen Communisten.

  4 likes
 3. “Als de Grote Schoonmaak nadert, zullen er spinnenwebben aan de Hemel geweven worden.”
  Hopi voorspelling.

  7 likes
 4. Het is roeren in de poep en dan kijken hoe hard het stinkt.
  Ze weten niet eens waar ze mee bezig zijn. Geven ze zelf toe.
  Levensgevaarlijk!!! Zulke gekken moeten ze opsluiten!

  Ik las hier nog een stukje uit dewereldmorgen.be over een project MUOS, op Sicilië. (Ook weer zo’n doofpotzaak)
  Een telecommunicatiesysteem voor o.a. onderzeeboten dat verbonden zou zijn met HAARP.
  Zeer de moeite waard om te lezen:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/08/01/het-muos-van-niscemi-een-hoogtechnologisch-milieuwapen

  4 likes
 5. Gelukkig is daar veel UFO activiteit dus hier hoeven we ons niet al te druk om te maken.

  4 likes
 6. Inderdaad, communicatie met duikboten in de diepte. Voorheen moesten duikboten aan de oppervlakte komen om een radioverbinding tot stand te brengen en aldus hun locatie blootgeven, nu niet meer. Onderzoek succesvol afgerond, dus mogen de wetenschappers de installatie verder voor onderzoek naar de ionosfeer gebruiken.

  3 likes
 7. HAARP is een ionenkachel, zoals er zoveel zijn over de gehele wereld. Deze ionenkachels werken samen met de chemtrails in de lucht. Zoals iedereen die dit onderwerp nader bestudeerd heeft, wel zal weten. Voor de minder ingewijden: de chemtrails zorgen ervoor dat electromagnetische stralen, afkomstig van de ionenkachels, veel sterker en over een veel grotere afstand geleid worden. Met andere woorden: de impact wordt veel sterker en reikt veel verder. Chemtrails worden wereldwijd gesproeid ten behoeve van een betere werking van allerlei ionenkachels, niet slechts voor HAARP alleen. Met gezond boerenverstand mag derhalve geconcludeerd worden, dat de elite op wereldschaal iets aan het doen zijn. Solar radiation management om zoveel mogelijk zonnestralen te weerkaatsen? Ik denk het wel. Waarom? Ten eerste omdat SRM een officiële term is in wetenschappelijke rapporten en ten tweede omdat de kapotte ozonlaag weinig bescherming meer biedt. Zonder ozonlaag wordt de zon dodelijk. Terugkaatsen van een bepaald percentage van de zonnestralen is derhalve verstandig bij een deplorabele staat van de ozonlaag. Alle puzzelstukjes vallen zo op zijn plaats, ook de zaadbanken van Spitsbergen, de ondergrondse gangenstelsels in de VS (en wie weet waar nog meer) waar complete ondergrondse steden worden verbonden met lightrails (een soort treinen), operatie Jade helm, de pogingen om zo snel mogelijk Mars te koloniseren, etc. De elite weet, dat we hier op een zinkend schip verblijven en wil d.m.v. weermanipulatie tijd rekken om zichzelf in zekerheid te stellen. Dat is wat er aan de hand is, dus het verbinden van de stippen aan de horizon is belangrijk. Dit is geen slecht artikel, maar slechts een klein puzzelstukje in het geheel.

  3 likes
 8. mind control nou dan lijkt me dat apparaat vrij onbruikbaar want bij het meerendeel op deze wereld lijkt met er weinig om te controleren aanwezig te zij maar je je kan het ook zo zien de verstandloze zijn wel de vrije geesten op deze wereld

  2 likes
 9. Gho lijkt wel of ik uitkijk op Kanaleneiland met al die schotels, uhhh antennes 🙂

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...

bulgaarse

Bulgaarse onderzoeksjournaliste gaat op zoek naar herkomst coronavirus en doet opmerkelijke ontdekkingen

De Bulgaarse onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva doet momenteel ...