Mens en Dier

Juridisch adviseur begint procedure tegen Rutte in februari 2023: ‘Nederland is klaar voor nieuwe premier’

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

Eind september daagde juridisch adviseur Karim Aachboun premier Rutte voor het gerecht. Hij werkte naar eigen zeggen jarenlang voor Rutte op gevoelige zware dossiers binnen het bedrijfsleven. Na de ‘vele blunders’ van de premier in de hoofdpijndossiers besloot hij de radiostilte over zijn rol voor de premier te verbreken.

Hij beëindigde per direct de banden met de VVD. “De handelwijze van premier Rutte is zodanig onaanvaardbaar en onrechtmatig dat zijn positie als premier volstrekt onhoudbaar is geworden,” schreef Aachboun.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij publiceerde op 4 oktober een brief aan Rutte waarin hij de premier verzoekt om af te treden wegens misleiding bij de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire.

Met opzet misleid

De juridisch adviseur wees erop dat het ministerie van Financiën op 19 mei 2020 namens het kabinet een strafrechtelijke aangifte heeft gedaan tegen de Belastingdienst wegens beroepsmatige discriminatie en knevelarij.

De Rijksrecherche voegde onder het gezag van het OM een uitgebreid oriënterend feitenonderzoek uit. Na zorgvuldige beoordeling concludeerde het OM dat ‘er geen sprake is van strafrechtelijke verdenking van knevelarij of beroepsmatige discriminatie’.

Aachboun wees erop dat de Rijksrecherche een strategisch samenwerkingsverband had gesloten met de opsporingsdienst FIOD, die onderdeel is van de Belastingdienst. “Met andere woorden, de Rijksrecherche kon in dit verband geen onpartijdig en onafhankelijk feitenonderzoek doen naar de aangifte tegen de Belastingdienst.”

“U en uw kabinet hebben de gedupeerden hiermee met opzet misleid,” schreef Aachboun.

Belofte nakomen

Hij gaf Rutte tot 11 oktober om te reageren, maar die gaf aan meer tijd nodig te hebben om over zijn sommatie na te denken. De procedure wordt nu doorgezet en zal op 28 februari 2023 beginnen, laat de juridisch adviseur weten.

“Nederland is klaar voor een nieuwe premier (die wel oog heeft voor de Nederlandse samenleving). Hierbij zal ik mijn belofte nakomen richting onze boeren, de Groningers en de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Deze slachtoffers kunnen niet in de steek worden gelaten, alsof er niets aan de hand is.”

4.9 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

Maar Kaag heb ik ook geen zin in.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

God behoede dat kakelende Kaag zijn plaats gaat innemen, volgende verkiezingen massaal PVV FVD en Van Haga stemmen, zo houden we die akelige muts weg van de macht, die ze enkel maar misbruikt, net zoals Rutte al twaalf jaar doet.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

De hele regering moet eruit… Ze zijn allemaal corrupt!!
HET VOLK IS ER KLAAR MEE !!

Marc
Marc
1 jaar geleden

Die wel oog heeft voor de Nederlandse samenleving?
Werkelijk?

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x