Mens en Dier

Uroloog waarschuwt: Pas op met mondkapjes bij kinderen

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen verbruiken twee tot drie keer zoveel zuurstof als volwassenen. Mondkapjes zorgen ervoor dat kinderen nog meer zuurstof nodig hebben, omdat ze uitgeademde CO2 weer inademen, zegt de Duitse uroloog Yves Oberndörfer in een video.

Hij wijst erop dat er verschillende studies zijn gedaan naar het gebruik van mondkapjes, maar dat bij die onderzoeken geen kinderen betrokken waren. De arts verwijst verder naar een studie uit 2005 waaruit blijkt dat de CO2-concentratie in het bloed met 5 mm Hg stijgt als gevolg van het gebruik van mondmaskers. Alle proefpersonen waren gezonde volwassenen. “Kinderen zijn geen kleine volwassenen,” benadrukt Oberndörfer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een collega van hem beweerde tegenover de Duitse publieke omroep ZDF dat ‘mondkapjes goed zijn voor de gezondheid en de longen trainen’. “Ik weet niet waar deze arts gestudeerd heeft, maar voor kinderen geldt dit zeker niet. Zoals gezegd verbruiken ze twee tot drie keer zoveel zuurstof als volwassenen.”

Weet dat het allang niet meer om Covid-19 gaat

Tegen de leraren en politici zegt de arts dat een mondkapjesplicht bij de geringste twijfel opgeschort moet worden om de kinderen te beschermen. “Sta op en doe iets.” De uroloog richt zich ook tot alle mensen met ademhalingsproblemen. “Doe het mondkapje af bij het geringste teken van hoofdpijn of kortademigheid.”

Oberndörfer zegt tegen zijn collega’s dat angst een slechte raadgever is en dat ook zij moeten opstaan. “Help niet alleen de risicogroepen, maar ook de rest van de mensheid. Weet dat het allang niet meer om Covid-19 gaat.”

Sinds maandag geldt voor leerlingen op Nederlandse middelbare scholen het dringende advies in de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula een mondkapje te dragen. In het klaslokaal mag de mondkap af. De scholen bepalen zelf of ze het bij een advies laten of tot een mondkapjesplicht overgaan. Ook in publieke binnenruimtes geldt het dringende advies om een mondmasker te dragen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Aangaande onze gezondheid is meer dan duidelijk dan wij GEEN verplichte muilkorven gaan dragen.
Dan de (grond)wettelijke kant.

Gelukkig hebben we op dit moment nog een grondwet en in die grondwet staat het volgende:

Artikel 10:

Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.

Onder de persoonlijke levenssfeer wordt onder meer verstaan:

Het recht op eerbiediging van het innerlijk leven.
Het recht op eerbiediging van de lichamelijke integriteit

Het maakt dan ook niet uit op welke manier ze mensen willen dwingen om een mondkapje te dragen, het is in strijd met de grondwet, artikel 10.

Dat is niet alleen onze mening, maar ook de mening van rechtsgeleerden.

Zoals hoogleraar Wim Voermans die zegt:

De mondkapjesplicht is in strijd met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet. Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet. Die Grondwet beschermt juist tegen dit soort noodzakelijkheidsdenken en bestuurlijke ingrepen. Nederlanders hoeven zich niet te laten intimideren door boetes. Het houdt geen stand voor de rechter!

Of zoals rechtsgeleerde Adriaan Wierenga stelt:

Met een mondkapjesplicht gaat de wetgever van de grondwet afwijken en dat mag niet. De mondkapjesplicht is een kledingvoorschrift en daarmee wordt inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer.

En tenslotte hoogleraar Jan Brouwer:

Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk. Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet. Je mag met een noodverordening van de wet afwijken, maar niet van de Grondwet. “.

Wij laten ons niets opleggen door aantoonbaar volstrekte leeghoofden. Ik doel daarbij niet op de medemens die vrijwillig zijn of haar gezondheid wil schaden door meer dan bedenkelijke befehlen op te volgen. Ook dat valt onder de persoonlijke vrijheid nietwaar?

Voila.

rop
rop
3 jaren geleden

Het is zeker mogelijk dat er lichamelijke schade ontstaat door het gebruik ervan,, maar dat is nu nog niet zichtbaar, deze uroloog waarschuwt ervoor, en vooral bij langdurig gebruik gaat dat schade opleveren, maar deze onzichtbaarheid is nog niet zichtbaar geworden, maar dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren als deze trance ,deze hypnotiserende menselijke het na aapjes gedrag, de mondkapjes drager ,en als men het constant veel moet dragen naar de omstandigheden, en dat ziet er wel naar uit, want als corona weg zou zijn ,dat hebben we ook nog de gewone Griep verschijnsels ,dat blijft deze bij elk verschijnsel van meerder ziekte een ingeburgerd verschijnsel want er hangen altijd wel deeltjes waarmee men besmet kan raken, en komt men van dit gedrag niet meer zo gouw vanaf, maar er zal eerst zichtbare schade moeten ontstaan, dan volgt er een handelen erop, maar de het zichtbare ervan moet dan ook zeker de verantwoordelijke verantwoording voor afleggen , want er zijn mensen die er al tegen waarschuwen ,ook zo deze uroloog, er zal over deze verantwoordelijk mensen die dit hebben ingevoerd maar een antwoord ervoor Zijn ,SCHULDIG waar tegen geen proces mag worden gevoerd en zonder poespas erom heen de juiste straf krijgen.

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Dat bizarre, krankzinnige muilkorfbeleid op scholen kan maar één verklaring hebben: ze krijgen daar geld voor.

Er kán gewoon geen andere verklaring voor zijn. In de klas zitten leerlingen ook gewoon vlak bij elkaar, dus zouden ze daar ook een muilkorf op moeten als je in de leugens gelooft.

Dit is KRANKZINNIG.

Jan V
Jan V
3 jaren geleden

Het gebruik van smoelfilters is gebaseerd op pure willekeur. Op school op de gang wel, maar in de klas weer niet. In het pretpark wel, maar op de kermis niet. Wat een slim ‘virus’ is het toch! Zolang een groot deel van de bevolking vrijwillig vraagt om zuurstoftekort, voelt de overheid zich gesterkt om meer draconische maatregelen erdoor te rammen. Die mensen zullen wel last hebben van corona; de hersencellen zijn (voor zover aanwezig) zwaar aangetast, want zelf nadenken staat niet in hun woordenboek. Wat een droeftoeters!

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x