Homepagina » Mens en Dier » Uroloog waarschuwt: Pas op met mondkapjes bij kinderen
mondkapjes
Foto: ŽupaBA VUCBA CC BY 2.0

Uroloog waarschuwt: Pas op met mondkapjes bij kinderen

Kinderen verbruiken twee tot drie keer zoveel zuurstof als volwassenen. Mondkapjes zorgen ervoor dat kinderen nog meer zuurstof nodig hebben, omdat ze uitgeademde CO2 weer inademen, zegt de Duitse uroloog Yves Oberndörfer in een video.

Hij wijst erop dat er verschillende studies zijn gedaan naar het gebruik van mondkapjes, maar dat bij die onderzoeken geen kinderen betrokken waren. De arts verwijst verder naar een studie uit 2005 waaruit blijkt dat de CO2-concentratie in het bloed met 5 mm Hg stijgt als gevolg van het gebruik van mondmaskers. Alle proefpersonen waren gezonde volwassenen. “Kinderen zijn geen kleine volwassenen,” benadrukt Oberndörfer.

Een collega van hem beweerde tegenover de Duitse publieke omroep ZDF dat ‘mondkapjes goed zijn voor de gezondheid en de longen trainen’. “Ik weet niet waar deze arts gestudeerd heeft, maar voor kinderen geldt dit zeker niet. Zoals gezegd verbruiken ze twee tot drie keer zoveel zuurstof als volwassenen.”

Weet dat het allang niet meer om Covid-19 gaat

Tegen de leraren en politici zegt de arts dat een mondkapjesplicht bij de geringste twijfel opgeschort moet worden om de kinderen te beschermen. “Sta op en doe iets.” De uroloog richt zich ook tot alle mensen met ademhalingsproblemen. “Doe het mondkapje af bij het geringste teken van hoofdpijn of kortademigheid.”

Oberndörfer zegt tegen zijn collega’s dat angst een slechte raadgever is en dat ook zij moeten opstaan. “Help niet alleen de risicogroepen, maar ook de rest van de mensheid. Weet dat het allang niet meer om Covid-19 gaat.”

Sinds maandag geldt voor leerlingen op Nederlandse middelbare scholen het dringende advies in de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula een mondkapje te dragen. In het klaslokaal mag de mondkap af. De scholen bepalen zelf of ze het bij een advies laten of tot een mondkapjesplicht overgaan. Ook in publieke binnenruimtes geldt het dringende advies om een mondmasker te dragen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

Aangaande onze gezondheid is meer dan duidelijk dan wij GEEN verplichte muilkorven gaan dragen.
Dan de (grond)wettelijke kant.

Gelukkig hebben we op dit moment nog een grondwet en in die grondwet staat het volgende:

Artikel 10:

Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.

Onder de persoonlijke levenssfeer wordt onder meer verstaan:

Het recht op eerbiediging van het innerlijk leven.
Het recht op eerbiediging van de lichamelijke integriteit

Het maakt dan ook niet uit op welke manier ze mensen willen dwingen om een mondkapje te dragen, het is in strijd met de grondwet, artikel 10.

Dat is niet alleen onze mening, maar ook de mening van rechtsgeleerden.

Zoals hoogleraar Wim Voermans die zegt:

De mondkapjesplicht is in strijd met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet. Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet. Die Grondwet beschermt juist tegen dit soort noodzakelijkheidsdenken en bestuurlijke ingrepen. Nederlanders hoeven zich niet te laten intimideren door boetes. Het houdt geen stand voor de rechter!

Of zoals rechtsgeleerde Adriaan Wierenga stelt:

Met een mondkapjesplicht gaat de wetgever van de grondwet afwijken en dat mag niet. De mondkapjesplicht is een kledingvoorschrift en daarmee wordt inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer.

En tenslotte hoogleraar Jan Brouwer:

Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk. Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet. Je mag met een noodverordening van de wet afwijken, maar niet van de Grondwet. “.

Wij laten ons niets opleggen door aantoonbaar volstrekte leeghoofden. Ik doel daarbij niet op de medemens die vrijwillig zijn of haar gezondheid wil schaden door meer dan bedenkelijke befehlen op te volgen. Ook dat valt onder de persoonlijke vrijheid nietwaar?

Voila.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  jan doornbos
7 maanden geleden

Ja, wij hebben nog een Grondwet, maar de Wet Publieke Gezondheid is gewijzigd. Bij o.a. een ziekte die onder lijst A valt of een andere ernstige bedreiging van de volksgezondheid, wordt alle macht die de volksgezondheid aangaat overgeheveld naar de WHO. Dat houdt in dat zij bepalen wat er qua volksgezondheid in NL (en alle andere bij de WHO aangesloten landen) gebeurt. Wat zij uitdragen gaat boven de nationale wetten en zelfs de Grondwet.
Op 16 maart heeft NL de macht overgedragen aan de WHO.
Als de Tijdelijke Wet COVID-19 goedgekeurd wordt dan kunnen de 4 ministers zelfs zelfstandig alle wetten, inclusief de Grondwet, aan de kant schuiven als zij dat nodig achten en nieuwe wetten invoeren.
Dat is een zeer slechte zaak want in theorie is dat een dictatuur, hoe dat in de praktijk zal gaan, blijft afwachten.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Bas Quarks
7 maanden geleden

Veel dank Bas!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Bas Quarks
7 maanden geleden

Dat zal uiteindelijk eindigen met de guillotine.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
7 maanden geleden

Gezellig. Net als vroeger. Hoofd in valt in een korf. Nou ja, een exemplaar van de machtigingswet zal wel onderin liggen. Lezen we dan wel.

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  jan doornbos
7 maanden geleden

Nou, daar ga je dan Jan….wat staat er in de eerste zin van artikel 10?…: “behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen”…lezen, lezen, lezen en ook begrijpen wat je leest…

Begrijp me niet verkeerd hier, want ik haat wat er nu gaande is maar dit is wel erg teleurstellend “detective werk”…

Het is trouwens een zinnentje welke binnen de grondwetten meerdere keren voor komt…toont tevens aan wat een enorme poppenkast die grondwet is…

rop
rop
7 maanden geleden

Het is zeker mogelijk dat er lichamelijke schade ontstaat door het gebruik ervan,, maar dat is nu nog niet zichtbaar, deze uroloog waarschuwt ervoor, en vooral bij langdurig gebruik gaat dat schade opleveren, maar deze onzichtbaarheid is nog niet zichtbaar geworden, maar dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren als deze trance ,deze hypnotiserende menselijke het na aapjes gedrag, de mondkapjes drager ,en als men het constant veel moet dragen naar de omstandigheden, en dat ziet er wel naar uit, want als corona weg zou zijn ,dat hebben we ook nog de gewone Griep verschijnsels ,dat blijft deze bij elk verschijnsel van meerder ziekte een ingeburgerd verschijnsel want er hangen altijd wel deeltjes waarmee men besmet kan raken, en komt men van dit gedrag niet meer zo gouw vanaf, maar er zal eerst zichtbare schade moeten ontstaan, dan volgt er een handelen erop, maar de het zichtbare ervan moet dan ook zeker de verantwoordelijke verantwoording voor afleggen , want er zijn mensen die er al tegen waarschuwen ,ook zo deze uroloog, er zal over deze verantwoordelijk mensen die dit hebben ingevoerd maar een antwoord ervoor Zijn ,SCHULDIG waar tegen geen proces mag worden gevoerd en zonder poespas erom heen de juiste straf krijgen.

Rob
Rob
Reactie op  rop
7 maanden geleden

Dat is het probleem met mensen die niet zelf (logisch) kunnen nadenken. Het is een feit dat die muilkorven voor problemen zorgen. Die dingen zijn een middel voor langzame verstikking en daar gaat lange tijd overheen bij volwassenen. Je krijgt minder zuurstof binnen, wat essentieel is over de mens in zijn geheel. Het probleem met mensen is alleen dat er vaak gezegd wordt dat het mogelijk is dat er schade ontstaat. In veel gevallen wordt dat dan pas duidelijk wanneer er daadwerkelijk schade is maar die is dan onherstelbaar. Wat is dan je keus? Ga je rondlopen met zo’n muilkorf om er achter te komen OF het inderdaad schadelijk is? Of ga je dat ding niet dragen en er zeker van blijven dat je geen schade oploopt? Dat zijn de enige twee opties die er zijn. Maar veel mensen dnken zelf niet eens na en doen klakkeloos wat hen opgedrongen wordt. Ja, dan is het een kwestie van tijd voordat je erachter komt dat dat ding (onherstelbaar) schadelijk is. Dat is gewoon heel logisch ‘oorzaak en gevolg’. Daarbij is het dan weer zo dat pas als het gevolg wordt ervaren als het al te laat is. En de heersende macht zal tot in het oneindige ontkennen dat die muilkorf de oorzaak is.

Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Dat bizarre, krankzinnige muilkorfbeleid op scholen kan maar één verklaring hebben: ze krijgen daar geld voor.

Er kán gewoon geen andere verklaring voor zijn. In de klas zitten leerlingen ook gewoon vlak bij elkaar, dus zouden ze daar ook een muilkorf op moeten als je in de leugens gelooft.

Dit is KRANKZINNIG.

Anneke Jelly
Anneke Jelly
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

Dat moet bij ons in Luxemburg nu ook al. Mondkapjes in de klas, de ramen wagenwijd open en met dikke jassen in de klas. Dus zelfs met de ramen open en een ijskoude klas toch nog de mondkapjes.

Margie
Margie
Reactie op  Anneke Jelly
7 maanden geleden

Dat vraagt om een kou-tje…

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Margie
7 maanden geleden

@ Margie

En daarna natuurlijk om een pcr-test.

@ Anneke Jelly

Ronduit schandalig en belachelijk!
De logica is compleet verdwenen en dat notabene op een school.

Jan V
Jan V
7 maanden geleden

Het gebruik van smoelfilters is gebaseerd op pure willekeur. Op school op de gang wel, maar in de klas weer niet. In het pretpark wel, maar op de kermis niet. Wat een slim ‘virus’ is het toch! Zolang een groot deel van de bevolking vrijwillig vraagt om zuurstoftekort, voelt de overheid zich gesterkt om meer draconische maatregelen erdoor te rammen. Die mensen zullen wel last hebben van corona; de hersencellen zijn (voor zover aanwezig) zwaar aangetast, want zelf nadenken staat niet in hun woordenboek. Wat een droeftoeters!

Jeane.V.
Jeane.V.
7 maanden geleden

Klopt het volgende? In D zouden al 10 of zelfs 12 kinderen door het mondmasker zijn overleden vertelde iemand mij. Kinderen – vooral heel jonge – geven gehoor aan volwassenen en zullen het masker mogelijk niet afdoen, ook niet bij ademnood, ze vallen vervolgens flauw, raken het bewustzijn kwijt en slapen dan in met de dood tot gevolg (?). “Deze waarschuwing stond niet in de verpakking van het mondkapje”. LET OP ouders!

Michael
Michael
7 maanden geleden

In de organische geneeskunde ( antroposofische geneeskunde ) is bekend dat de longen in verband staan met de nieren , dus ook nierschade door de kappen ….En ook de slaap wordt beinvloed ,de ergste grootste nachtmnerries ontstaan door mondkapjes aldus R Steiner .

Margie
Margie
Reactie op  Michael
7 maanden geleden

Alles is in verbinding met elkaar Michael…
Antroposofische geneeskunde, Nieuwe germaanse, Traditionele Chinese en ayurveda…
Alleen de westerse kent geen verbinding, uitgezonderd het verband om botten weer aan elkaar te plakken…

Nog een mooi filmpje voor je…

The Volunteers ~ Mission Earth
https://youtu.be/qyIkyAo1U7I

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Medicijn tegen deze virus is er al vandaag in Amerika..
President Trump geeft iedereen gratis om de economie op te pakken..En binnenkort heel de wereld !! DUS GEEN VACCIN.. Rutte en Hugo gaan huilen..

Hoge Noorden
Hoge Noorden
7 maanden geleden

Het verschil tussen leven en dood ligt hem in het feit dat je die mondkap maar eventjes een klein beetje naar beneden hoeft te trekken, zodat je neus vrijspel heeft. Valt nauwelijks op te merken en je hebt alsnog een mondkap op.

BB
BB
7 maanden geleden

Helaas beroepen scholen zich op andere ‘deskundigen’ die beweren dat mondkapjes veilig zijn, alleen maar om de scholen open te kunnen houden omdat zij anders bij ‘besmettingen’ de kans lopen te moeten sluiten. Maar het kan toch niet zo zijn dat het openhouden van scholen ten koste moet gaan van de gezondheid van kinderen? Als zij dadelijk gezondheidsschade oplopen of zelfs sterven als gevolg van het dragen van mondkapjes (of a.s. vaccins) door zuurstoftekort lopen schooldirecteuren zelfs het risico te worden aangeklaagd voor gezondheidsschade of dood door schuld en de kinderen en de ouders kopen er niets voor en staan met de rug tegen de muur vanwege de leerplicht.

salvar
salvar
7 maanden geleden

schijnbaar heeft elke imbeciel verstand van hoe het lichaam werkt , zoals leraren en vooral die not.
ik zou als weldenkend mens waar kinderen van op school zitten zeggen tegen die leraren f*ck you.
waarschijnlijk hoef het niet in het klaslokaal omdat het moeilijk l*llen is voor de leraar.
hang een spandoek op bij de school met tekst ,, blijf met je poten van onze kinderen af,,

die geen die op dit moment muilkorven dragen zou ik zeggen waarom draag je dat ding???

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Ik raad leerlingen aan allerlei compromitterende teksten op die mondkapjes te schrijven. Gaat het om een leerkracht of directeur, dan alleen de voornaam, dan kunnen ze je niks maken.

Hier zomaar even wat voorbeelden waar denk ik niets tegen te doen is:

-TUK school
-ASO
-(voornaam leraar) Kale Bats
-(voornaam Leraar) Mietje
-(voornaam Lerares) Stinkdoos
-Hugo = een junk
-Doe mij maar een joint
-Corona 5% Lekker

Dat kan echt een rage worden en dan is het zo afgelopen.

Enne, doe maar niet in het basisonderwijs.😁

Zat ik maar weer op school.😜

Frank
Frank
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Ik heb mijn (MBO 4) studenten laatst ingelicht over de gevaren en heb gezegd dat ze het meteen af moeten doen wanneer ze het benauwd krijgen. En benadrukt dat het niet verplicht is en ze niet mee hoeven doen. Wij als docenten kregen het dringende advies om ‘het goede voorbeeld’ te geven, dus draag ik er geen, ook niet in de trein trouwens.

Marie
Marie
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

Frank, ik ben benieuwd hoe jouw studenten daarop reageerden? Dragen ze mondkapjes?

Frank
Frank
Reactie op  Marie
7 maanden geleden

Er werken een paar in de horeca die van hun baas een lapje moeten dragen, zo een scherm is hem te duur …
Ze waren wel open voor de informatie. Heb ze ook Jensen aangeraden om te kijken.
Op de gang dragen de meesten er een, maar niet allemaal!

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

Het was natuurlijk niet de bedoeling dat een docent dit zou lezen. 😜

Maar respect hoe je hierin staat!

Een docent zoals jij motiveert zijn studenten zelf na te denken en niet zomaar alles klakkeloos aan te nemen.

Misschien zou je ze er nog op kunnen wijzen dat dit niets te maken heeft met bescherming tegen het virus (200.000 mensen moeten 1 week een mondkapje dragen om 1 besmetting te voorkomen) maar alles met gedragsbeïnvloeding.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
7 maanden geleden
x

Check Also

arts

Spoedarts getuigt: meer mensen op de spoedeisende hulp door de prik dan door corona

Spoedarts Richard Bartlett legde afgelopen week een ...

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x