CoronaMens en Dier

Wybren van Haga fel tegen veelbesproken pandemiewet: ‘Wij worden nu een gezondheidsdictatuur in geloodst’

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de veelbesproken pandemiewet, beter bekend als coronawet. Het voorstel van zorgminister Kuipers gaat niet alleen over corona, maar over alle toekomstige pandemieën.

Het kabinet komt met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg) zodat er een permanente grondslag komt voor beperkende maatregelen in het geval van een uitbraak.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, is mordicus tegen deze ‘grove inperking’ van de vrijheid. “De coronamaatregelen waren niet effectief en hebben meer schade aangericht dan zij voorkomen hebben. Het is wat BVNL betreft dan ook volstrekt absurd om dergelijke maatregelen juridisch vast te laten leggen in de Wpg.”

Ontzettend gevaarlijk

“Onder het mom van de noodzaak van een structureel wettelijk kader, zodat niet meer met tijdelijke en spoedconstructies gewerkt hoeft te worden, worden wij nu een gezondheidsdictatuur in geloodst,” waarschuwt Van Haga.

“Dit wetsvoorstel pretendeert de wetenschappelijke waarheid in pacht te hebben. Dat is ontzettend gevaarlijk en wij moeten terdege beseffen wat het betekent als in de Wpg wordt vastgelegd dat de overheid voortaan ieder virus als een pandemische bedreiging kan aanmerken en kan besluiten om het maatschappelijke, economische en persoonlijke leven aan banden te leggen,” zegt Van Haga.

Gekte

Hij wijst erop dat minister Kuipers alsnog de bevoegdheid krijgt om een overtreffende trap van maatregelen die initieel niet in de Wpg verankerd wordt (zoals bijvoorbeeld een avondklok) in te voeren.

“Het kabinet probeert met deze wet recht te praten wat krom was, krom is en altijd krom zal blijven”, aldus Van Haga. “BVNL heeft zich altijd verzet tegen deze gekte, die weinig met gezondheid, maar alles met controle te maken heeft. Dat zullen wij blijven doen.”

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Al die landverraders van dat Haagse Misdaadsyndicaat doen maar lekker waar ze zin in hebben, er is inmiddels geen hond meer die naar ze luisterd…Dat Haagse Nazi-ongedierte draait lekker met zijn allen rondjes in dezelfde vicieuze cirkel…Maar ze hebben allemaal al héél lang geleden de grens van het maximaal toelaatbare overschreden, daar gaan ze ook allemaal de prijs voor betalen, wie heeft er VÓÓR het inspuiten van kinderen met een experimentele mRNA-Gentherapie-NOOD-VaxxiNazi gestemd?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

‘Noodzaak’ is altijd het excuus geweest van elke tiran.

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

De pandemiewet moet er wel komen, omdat Demon Gates weer een pandemie bijeenkomst heeft georganiseerd! Ik ben wel benieuwd of de schaapjes het nog niet doorhebben! ?

Gerrie Reintjens
Gerrie Reintjens
1 jaar geleden

Hoop toch dat er nog vele andere partijen dit ook zo zien! Zo niet ALLE partijen, behalve D66 natuurlijk. Van die partij verwacht ik totaal niets meer!

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x