Propaganda

De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (en daar is een reden voor)

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In oorlog sneuvelt de waarheid het eerst, zei Winston Churchill al. Op school heb je ongetwijfeld geleerd dat de Tweede Wereldoorlog is begonnen door nazi-Duitsland onder leiding van Adolf Hitler.

Dat komt omdat de winnaar van een oorlog de geschiedenis schrijft in de schoolboeken en dus gelijk heeft.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat nu als het juist de regering van diezelfde Churchill is geweest die samen met de Fransen de oorlog verklaarde aan Duitsland?

Drie partijen

De Amerikaanse activist en schrijver Ron Unz heeft zich uitgebreid in deze materie verdiept en heeft talloze boeken van historici gelezen.

Zijn werk wordt aanbevolen door de Amerikaanse oud-onderminister en econoom Paul Craig Roberts.

Unz komt tot de conclusie dat er drie partijen waren die een oorlog met Duitsland wilden uitlokken: zionistische Joden die een Joodse staat in Palestina wilden stichten, Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt.

De start van de Tweede Wereldoorlog draaide dus om privébelangen, aldus Unz.

Duitse agressie

Na de Eerste Wereldoorlog probeerde Hitler de oorspronkelijke grenzen van Duitsland te herstellen.

In de Britse en Amerikaanse pers werd al snel gesproken van ‘Duitse agressie’.

Roberts merkt op dat historici al vaak hebben aangetoond dat de Britse en Amerikaanse media in handen waren van zionistische Joden, die overigens ook goed bevriend waren met Churchill en Roosevelt.

Denk daarbij aan financieel adviseur van Churchill Bernard Baruch, gouverneur van New York State Lehman, opperrechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof Felix Frankfurter, minister van Financiën Morgenthau en andere vrienden van Roosevelt.

Opgedrongen

De oorlog werd aan Hitler opgedrongen, stelt Roberts.

De Russische schrijver Viktor Soevorov beschrijft in zijn boeken tot in detail hoe Hitler werd gedwongen om Rusland binnen te vallen.

Stalin had namelijk langs de grens met Duitsland één van grootste invasielegers uit de geschiedenis gestationeerd.

Hitler besloot toe te slaan voordat het Sovjetleger paraat was.

Verrassingsaanval

Unz wijst erop dat historici Franklin D. Roosevelt hebben aangewezen als de persoon die de wereldoorlog heeft georkestreerd.

Zo zette hij continu het Britse politieke leiderschap onder druk, iets wat – zo onthulde hij later – zou kunnen hebben geleid tot zijn afzetting.

Dit wordt bevestigd door Poolse en Britse ambassadeurs, maar omdat de mainstream media er nooit aandacht aan hebben besteed, is bijna niemand hiervan op de hoogte.

Roosevelt orkestreerde ook de Japanse ‘verrassingsaanval’ op Pearl Harbor zodat de Verenigde Staten zich konden mengen in de oorlog tegen Duitsland.

Propaganda

De Poolse ambassadeur in de VS, graaf Jerzy Potocki, schreef in een geheime rapportage aan de Poolse minister van Buitenlandse Zaken dat de Joden zich erg vijandig opstelden tegen Duitsland.

“Propaganda is grotendeels in handen van de Joden die bijna 100 procent van de media controleren,” schreef Potocki.

“Hoewel deze propaganda extreem grof is en ze Duitsland helemaal zwart maken – vooral als het gaat om religieuze vervolging en concentratiekampen – is deze propaganda extreem effectief omdat het volk volledig onwetend is en geen idee heeft van de situatie in Europa,” klonk het.

“Op dit moment zien de meeste Amerikanen Hitler als het grootste kwaad en de grootste bedreiging op aarde,” schreef de graaf.

Democratie

Het Amerikaanse volk kreeg te horen dat de vrede op het spel stond in Europa en dat oorlog onvermijdelijk was.

En ook dat Amerika actief moest deelnemen aan de oorlog om de democratie te beschermen, aldus Potocki.

Dat is nu veranderd in ‘democratie brengen’. We zien nog steeds wat dat voor gevolgen heeft.

Zeventiende druk

Enkele jaren na de oorlog, in 1951, schreef de gerespecteerde professor John Beaty het boek ‘The Iron Curtain Over America’.

Gedurende de oorlog werkte Beaty voor de militaire inlichtingendienst en moest hij Amerikaanse topfunctionarissen bijpraten.

Hij schreef in zijn boek dat de ‘totaal onnodige’ oorlog tegen Hitlers Duitsland, dat de banden met Amerika juist wilde aanhalen, was veroorzaakt door ‘Joodse belangen’.

Hoewel Beaty’s boek werd gepubliceerd door een kleine uitgever – de grote namen durfden hun vingers er niet aan te branden – werd het enorm succesvol en was het binnen enkele jaren al toe aan de zeventiende druk.

Steun

Onder andere de gepensioneerde generaal George E. Stratemeyer, één van de commandanten van de bekende generaal Douglas MacArthur, sprak zijn steun uit voor het boek.

Onlangs bleek na jarenlang onderzoek door professor Joseph Bendersky, een prominente mainstream historicus, dat veel inlichtingenfunctionarissen en topgeneraals er indertijd net zo over dachten als Beaty.

Degene die het verleden controleert, controleert de toekomst. Degene die het heden controleert, controleert het verleden. – George Orwell

[Paul Craig Roberts]

 

4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Siegfried
Siegfried
4 jaren geleden

Goedenavond allen, maar dit is allemaal gesneden koek , laat eens wat nieuws zien, groetjes Siegfried.

rop
rop
4 jaren geleden

Er is altijd een oorzaak van een begin van een een gebeuren verborgen aanwezig, die een wereld oorlog uitlokt zelfs al wil het een land niet, toch leid het tot een oorlog
de oorzaak en het gevolg ervan ligt zo subtiel in elkaar verweven dat een echte oorzaak ervan en het gevolg ervan nooit meer op een subtiele wijzen de oorzaak ervan niet achterhaald kan worden,
het vervolg word dan een geheel complex gebeuren waarin de oorzaak/gevolg alleen maar een zichtbare dader zoekt en ook vind, ,
een oorzaak zelf heeft voor dat deze plaats vind al een reeks menselijke gebeuren ondergaan,
een reeks feiten die leiden tot een gevolg, en dit gevolg word nog complexer en word vaak met een vinger wijzer naar een mogelijker dader[s] gewezen,
er liggen heel veel belangen van een land dat een oorlog begint ,zelfs zo erg en lokken ze een oorlog uit omdat dit dan weer ten goeden komt van een land,
Goed en Slecht liggen zo in elkaar verweven dat het Een kant opgaat van Een deze twee
de meest krachtiger kant die op het moment heerst van een land waarvan de ontwikkeling stagneert of een groei die niet meer wil omdat het economische de groei eruit is,
een oorlog onontkoombaar is en het zal dan de kant opgaat van menselijke geweld waardoor mogelijkheden daarna weer op zullen bloeien,
een dader aanwijzen zal niet te doen wezen want tegenover een dader of leider, staat ook een dader of leider , want beide partijen zullen altijd de vreeslijke dingen doen, ten goede van zichzelf, en waardoor aan beide kanten of deze nou goed of slecht zijn vallen er vele doden door,,
menselijk gezien schept mensen zelf zijn vijanden
maar de echte vijand is dat een oorzaak niet echt doorgrond kan worden door de complexheid van te voren gebeuren meerderen oorzaken. er is geen echte vijand
de vijand is dat ervoor een gebeuren al een reeks gebeurtenissen heeft plaats gevonden deze gebeuren kan leiden tot een oorlog,maar word niet gezien,
totdat ineens de gebeurtenissen een aantal gevolgen ernaar toe leiden en dan is het te laat om deze nog onder controle te houden,
door onwetendheid schept deze onwetendheid de niet kennende Voor Oorzaken die er naar toe leiden, en is meestal gebaseerd op angst die er dan uit voort komen.

Markus
Markus
4 jaren geleden

De 2de WO is begonnen in Ethiopië met de zegening van de paus.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tweede_Italiaans-Ethiopische_Oorlog
Alle wegen leiden naar Rome.
En dat kan allemaal omdat het gros van de Europeanen een fascistische mentaliteit hebben.
Gelukkig geldt voor hun: wie een kuil graaft voor een ander zal er zelf in sodemieteren!!!
En de geschiedenis gaat zich herhalen ???

PREDATOR
PREDATOR
4 jaren geleden

Dat het een vies volk is (qua regering natuurlijk) weet ik uit vele andere berichtgevingen en ik dacht ook echt dat de wereld rot was, maar nu uit dit bovengenoemde bericht blijkt óók weer wat voor vies vatsig en duivels regeringszooitje daar zit..shame

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x