Homepagina » Propaganda » De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (en daar is een reden voor)
De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (daar is een reden voor)

De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (en daar is een reden voor)

In oorlog sneuvelt de waarheid het eerst, zei Winston Churchill al. Op school heb je ongetwijfeld geleerd dat de Tweede Wereldoorlog is begonnen door nazi-Duitsland onder leiding van Adolf Hitler.

Dat komt omdat de winnaar van een oorlog de geschiedenis schrijft in de schoolboeken en dus gelijk heeft.

Wat nu als het juist de regering van diezelfde Churchill is geweest die samen met de Fransen de oorlog verklaarde aan Duitsland?

Drie partijen

De Amerikaanse activist en schrijver Ron Unz heeft zich uitgebreid in deze materie verdiept en heeft talloze boeken van historici gelezen.

Zijn werk wordt aanbevolen door de Amerikaanse oud-onderminister en econoom Paul Craig Roberts.

Unz komt tot de conclusie dat er drie partijen waren die een oorlog met Duitsland wilden uitlokken: zionistische Joden die een Joodse staat in Palestina wilden stichten, Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt.

De start van de Tweede Wereldoorlog draaide dus om privébelangen, aldus Unz.

Duitse agressie

Na de Eerste Wereldoorlog probeerde Hitler de oorspronkelijke grenzen van Duitsland te herstellen.

In de Britse en Amerikaanse pers werd al snel gesproken van ‘Duitse agressie’.

Roberts merkt op dat historici al vaak hebben aangetoond dat de Britse en Amerikaanse media in handen waren van zionistische Joden, die overigens ook goed bevriend waren met Churchill en Roosevelt.

Denk daarbij aan financieel adviseur van Churchill Bernard Baruch, gouverneur van New York State Lehman, opperrechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof Felix Frankfurter, minister van Financiën Morgenthau en andere vrienden van Roosevelt.

Opgedrongen

De oorlog werd aan Hitler opgedrongen, stelt Roberts.

De Russische schrijver Viktor Soevorov beschrijft in zijn boeken tot in detail hoe Hitler werd gedwongen om Rusland binnen te vallen.

Stalin had namelijk langs de grens met Duitsland één van grootste invasielegers uit de geschiedenis gestationeerd.

Hitler besloot toe te slaan voordat het Sovjetleger paraat was.

Verrassingsaanval

Unz wijst erop dat historici Franklin D. Roosevelt hebben aangewezen als de persoon die de wereldoorlog heeft georkestreerd.

Zo zette hij continu het Britse politieke leiderschap onder druk, iets wat – zo onthulde hij later – zou kunnen hebben geleid tot zijn afzetting.

Dit wordt bevestigd door Poolse en Britse ambassadeurs, maar omdat de mainstream media er nooit aandacht aan hebben besteed, is bijna niemand hiervan op de hoogte.

Roosevelt orkestreerde ook de Japanse ‘verrassingsaanval’ op Pearl Harbor zodat de Verenigde Staten zich konden mengen in de oorlog tegen Duitsland.

Propaganda

De Poolse ambassadeur in de VS, graaf Jerzy Potocki, schreef in een geheime rapportage aan de Poolse minister van Buitenlandse Zaken dat de Joden zich erg vijandig opstelden tegen Duitsland.

“Propaganda is grotendeels in handen van de Joden die bijna 100 procent van de media controleren,” schreef Potocki.

“Hoewel deze propaganda extreem grof is en ze Duitsland helemaal zwart maken – vooral als het gaat om religieuze vervolging en concentratiekampen – is deze propaganda extreem effectief omdat het volk volledig onwetend is en geen idee heeft van de situatie in Europa,” klonk het.

“Op dit moment zien de meeste Amerikanen Hitler als het grootste kwaad en de grootste bedreiging op aarde,” schreef de graaf.

Democratie

Het Amerikaanse volk kreeg te horen dat de vrede op het spel stond in Europa en dat oorlog onvermijdelijk was.

En ook dat Amerika actief moest deelnemen aan de oorlog om de democratie te beschermen, aldus Potocki.

Dat is nu veranderd in ‘democratie brengen’. We zien nog steeds wat dat voor gevolgen heeft.

Zeventiende druk

Enkele jaren na de oorlog, in 1951, schreef de gerespecteerde professor John Beaty het boek ‘The Iron Curtain Over America’.

Gedurende de oorlog werkte Beaty voor de militaire inlichtingendienst en moest hij Amerikaanse topfunctionarissen bijpraten.

Hij schreef in zijn boek dat de ‘totaal onnodige’ oorlog tegen Hitlers Duitsland, dat de banden met Amerika juist wilde aanhalen, was veroorzaakt door ‘Joodse belangen’.

Hoewel Beaty’s boek werd gepubliceerd door een kleine uitgever – de grote namen durfden hun vingers er niet aan te branden – werd het enorm succesvol en was het binnen enkele jaren al toe aan de zeventiende druk.

Steun

Onder andere de gepensioneerde generaal George E. Stratemeyer, één van de commandanten van de bekende generaal Douglas MacArthur, sprak zijn steun uit voor het boek.

Onlangs bleek na jarenlang onderzoek door professor Joseph Bendersky, een prominente mainstream historicus, dat veel inlichtingenfunctionarissen en topgeneraals er indertijd net zo over dachten als Beaty.

Degene die het verleden controleert, controleert de toekomst. Degene die het heden controleert, controleert het verleden. – George Orwell

[Paul Craig Roberts]

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Siegfried
Siegfried
1 jaar geleden

Goedenavond allen, maar dit is allemaal gesneden koek , laat eens wat nieuws zien, groetjes Siegfried.

Jeff
Jeff
Reactie op  Siegfried
1 jaar geleden

voor jouw misschien best Siegfried; er zijn misschien ook jongere generaties bij gebaat bijvoorbeeld. Zoiets als de Rolling Stones ontdekken. groet Jeff

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Siegfried
1 jaar geleden

Siegfried, als je wilt dat iets in de hersens van mensen beklijft, erin blijft kleven als het ware, dan moet je ze juist veel van die kleffe gesneden koek laten consumeren.

rop
rop
1 jaar geleden

Er is altijd een oorzaak van een begin van een een gebeuren verborgen aanwezig, die een wereld oorlog uitlokt zelfs al wil het een land niet, toch leid het tot een oorlog
de oorzaak en het gevolg ervan ligt zo subtiel in elkaar verweven dat een echte oorzaak ervan en het gevolg ervan nooit meer op een subtiele wijzen de oorzaak ervan niet achterhaald kan worden,
het vervolg word dan een geheel complex gebeuren waarin de oorzaak/gevolg alleen maar een zichtbare dader zoekt en ook vind, ,
een oorzaak zelf heeft voor dat deze plaats vind al een reeks menselijke gebeuren ondergaan,
een reeks feiten die leiden tot een gevolg, en dit gevolg word nog complexer en word vaak met een vinger wijzer naar een mogelijker dader[s] gewezen,
er liggen heel veel belangen van een land dat een oorlog begint ,zelfs zo erg en lokken ze een oorlog uit omdat dit dan weer ten goeden komt van een land,
Goed en Slecht liggen zo in elkaar verweven dat het Een kant opgaat van Een deze twee
de meest krachtiger kant die op het moment heerst van een land waarvan de ontwikkeling stagneert of een groei die niet meer wil omdat het economische de groei eruit is,
een oorlog onontkoombaar is en het zal dan de kant opgaat van menselijke geweld waardoor mogelijkheden daarna weer op zullen bloeien,
een dader aanwijzen zal niet te doen wezen want tegenover een dader of leider, staat ook een dader of leider , want beide partijen zullen altijd de vreeslijke dingen doen, ten goede van zichzelf, en waardoor aan beide kanten of deze nou goed of slecht zijn vallen er vele doden door,,
menselijk gezien schept mensen zelf zijn vijanden
maar de echte vijand is dat een oorzaak niet echt doorgrond kan worden door de complexheid van te voren gebeuren meerderen oorzaken. er is geen echte vijand
de vijand is dat ervoor een gebeuren al een reeks gebeurtenissen heeft plaats gevonden deze gebeuren kan leiden tot een oorlog,maar word niet gezien,
totdat ineens de gebeurtenissen een aantal gevolgen ernaar toe leiden en dan is het te laat om deze nog onder controle te houden,
door onwetendheid schept deze onwetendheid de niet kennende Voor Oorzaken die er naar toe leiden, en is meestal gebaseerd op angst die er dan uit voort komen.

Markus
Markus
1 jaar geleden

De 2de WO is begonnen in Ethiopië met de zegening van de paus.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tweede_Italiaans-Ethiopische_Oorlog
Alle wegen leiden naar Rome.
En dat kan allemaal omdat het gros van de Europeanen een fascistische mentaliteit hebben.
Gelukkig geldt voor hun: wie een kuil graaft voor een ander zal er zelf in sodemieteren!!!
En de geschiedenis gaat zich herhalen 😂😂😂

Johan
Johan
Reactie op  Markus
1 jaar geleden

Fascisme is een reactie op onrecht!

anargie
anargie
Reactie op  Markus
1 jaar geleden

duuuuh. dat was in 1935
Zionistische jpden verklaarden al op 24 maart 1933 de oorlog aan Duitsland.

waarom?

Omdat Duitsland zich terugtrok uit het finanviële systeem!
Hitler nam de geldcreatie in EIGEN HAND.
De joodse Weimar republiek zoog Duitsland volledig leeg.
punt.

Antisenitisme komt niet zomaar. Wat joden vergeteb te doen is fe hand in eigen boezem steken.
Ik kan iemand 1x, 100x. 6 miljoen maal met mijn vinger tegen de arm prikken. Die ander zal mij op een gegeven moment een oplawaai geven. maakt hem dat schuldig.?

B.S.!

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Dat het een vies volk is (qua regering natuurlijk) weet ik uit vele andere berichtgevingen en ik dacht ook echt dat de wereld rot was, maar nu uit dit bovengenoemde bericht blijkt óók weer wat voor vies vatsig en duivels regeringszooitje daar zit..shame

Alex
Alex
1 jaar geleden

Ruik ik een complottheorie???
Gevalletje selectief zoeken in de historie?
Dat Fransen Britten Joden Amerikanen geen schone handen hebben wil nog niet zeggen dat we de boel maar om moeten draaien. Iets tekort dit de bocht dit artikel.

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

Ook de 1e wereldoorlog is niet door Duitsland begonnen, maar door Oostenrijk.

dna
dna
Reactie op  Henk Azie
1 jaar geleden

OOSTENrijk idd, waar die klootzak hitler is geboren.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  dna
1 jaar geleden

Wat heeft dat met Hitler te maken?

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  dna
1 jaar geleden

Ik bedoelde dus wat heeft dat met WWI te maken

Jac
Jac
Reactie op  Henk Azie
1 jaar geleden

De eerste die zijn troepen in beweging zette in WW1 was de Tsaar van Rusland. Rusland voelde zich met bondgenoten Engeland en Frankrijk wel sterk genoeg hiervoor.
Hierbij trok Rusland Oostenrijk de oorlog in. Duitsland, als bondgenoot van Oostenrijk werd hierdoor ook de oorlog ingetrokken.
Frankrijk wilde maar graag Duitsland terugpakken na hun onderlinge oorlog in 1870, welke was verloren door Frankrijk.

J@n
1 jaar geleden

Jemig, wat een nieuws waarde (NOT) ! De eerste militaire voertuigen van de Duitsers waren van het merk Ford. DIt is al heel erg lang bekend!!

Ikke
Ikke
1 jaar geleden

‪Word lid voor een ander niet volgzaam geluid.‬
‪Voor de wakkere mens die zelf denkt en niet voor zich laat denken(NPO).‬
‪https://www.ongehoordnederland.nl/‬

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Ikke
1 jaar geleden

Met Karstens de nazi jager?

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

En wat scholen betreft,begin eens met herschrijven van de leugens die nu achterhaald zijn…..net zoals de Piramides enz enz

PRAVDA
PRAVDA
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

Of dat Anne Frank die vergast bleek te zijn net als de andere 6 miljoen….terwijl het bekend is dat ze aan de ontberingen en uitputting is ontkomen, zoals 95% van de 6 miljoen…Ja zo komt mijn dochter mee thuis…geleerd met geschiedenis noemen ze dat..

dna
dna
1 jaar geleden

Propaganda

Barry
Barry
Reactie op  dna
1 jaar geleden

Propaganda is een links politiek wapen, dus wat je nu bedoeld?

Paul
Paul
Reactie op  Barry
1 jaar geleden

Dit is rechtse propaganda

x

Check Also

duitsland

Waar houdt het op? Duitsland stopt quarantaineweigeraars in vluchtelingenkampen, detentiecentra

In Duitsland worden mensen in detentiecentra gestopt ...

corona

Het komt steeds dichterbij: 10 Duitsers sterven na coronavaccin

Als iemand met corona en onderliggende aandoeningen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x