Homepagina » Binnenland » Jurist: ‘De ziekenhuizen zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp’
jurist
Jérémy Barande / Ecole polytechnique / CC BY-SA 2.0

Jurist: ‘De ziekenhuizen zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp’

Sinds kort is in onder andere Amsterdam en Rotterdam het dragen van een mondkapje op sommige plekken verplicht. Wie geen mondkapje draagt, kan een boete van 95 euro krijgen. Ondernemer Ab Gietelink heeft nu een kort geding aangespannen tegen Amsterdam vanwege de mondkapjesplicht. Viruswaarheid heeft zich bij hem aangesloten. Ze vinden dat mondkapjes ‘een fundamentele inperking van de grondrechten’ vormen. Woensdag doet de rechter uitspraak.

Deskundigen wezen er eerder al op dat een mondkapjesverplichting in strijd is met de Grondwet. “Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk,” reageerde hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet.”

Hoogleraar Wim Voermans van de Universiteit Leiden wees erop dat de mondkapjesplicht in strijd is met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet (het recht op persoonlijke levenssfeer). “Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet.”

Er is geen ramp

Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid borduurde hier op voort. Hij zei tegen de rechter dat de hoogleraren het allemaal met elkaar eens zijn dat de mondkapjesplicht niet kan. “Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei zelfs dat hij desnoods de wet overtreedt en dat mensen dan maar naar de rechter moeten gaan. Ongekend,” citeerde het AD hem.

De jurist sprak van een onrechtmatige en absurde maatregel. Hij noemde het zelfs bijna misdadig om ouderen en zwakkeren te verplichten een mondkapje te dragen. “De enige uitzondering die een mondkapjesplicht misschien zou rechtvaardigen, is een ramp. Maar de ziekenhuizen zijn leeg, mortuaria zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp. 98 procent van de mensen wordt niet ziek. Feitelijk is er alleen een overheid die moord en brand schreeuwt.”

De advocaten van de Veiligheidsregio beweerden dat het doel van de mondkapjes vooral is om ‘mensen voorzichtiger te maken’.

4.8 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mark
Mark
8 maanden geleden

Net de première gekeken van Plandemic. Het was een livestream, morgen zal hij wel te downloaden zijn. Voor mij is het duidelijk; we must take over. Als je wil weten wat er gaande in dan kijk op https://freedomplatform.tv/plandemic-indoctornation-world-premiere/

Robert
Robert
Reactie op  Mark
8 maanden geleden

bedankt voor de link, goeie shizle!

Willem
Willem
Reactie op  Mark
8 maanden geleden

Kan er helaas niet “subscriben” de site pakt het gewoon niet op, dan maar wachten tot het op youtube of bitchute komt.

exegese
exegese
8 maanden geleden

98 procent van de mensen wordt niet ziek. Feitelijk is er alleen een overheid die moord en brand schreeuwt.”

En zo is het maar net ! Er is zelfs geen enkel bewijs op de hele wereld te vinden dat het zogenaamd nieuwe en onbekende virus überhaupt bestaat. Het virus is nog nooit fysiek gescheiden en in beeld gebracht !
Laten ze eerst maar eens met bewijs komen dat het wel bestaat !

Het virus verspreidt zich als griep, heeft dezelfde symptomen als de griep, eist hetzelfde percentage slachtoffers (of minder) als griep en is waarschijnlijk ook gewoon griep. Een ziekte die elk jaar meerdere malen langskomt en waar we ons nog nooit druk over gemaakt hebben. Alleen nu de overheid alles uit de kast haalt om de mensen te overstelpen met een traumatische angst die in vergelijking met het verleden van gewone griepgolven werkelijk nergens op gestoeld is. Hoe lang pikken we dat nog ? 98 % is volstrekt ongevoelig voor de ziekte. Groepsimmuniteit is er dus al lang ! Ook van die 2 % wordt maar een bitter klein deel echt erg ziek, precies zoals met de gewone griep die nu plotseling gereduceerd zou zijn tot slechts 404 slachtoffers onder ruim 17 miljoen inwoners. Wie gelooft dit nog ? Ik in ieder geval niet !

piet
piet
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

2 op de 100 is wel veel. Dat zijn dan 300.000 mensen als ik Nederland 15 miljoen mensen laat tellen.

Maar zieken kunnen gewoon behandeld worden met Chloroquine+zink en antobioticum. Eerste lijn hulp. Er zijn documenten te vinden waar dit gewoon gewerkt heeft met 100% (!!!!).

Dat wondermiddel uit Madagascar, volstrekt natuurlijk, moet je natuurlijk direct aangrijpen. Iedereen weet dat plantextracten geen bijwerkingen heeft. En WEL effectief of zelfs domweg effectiever is dan medicijnen.

Er zijn nog meer middelen.

Gewoon gezond verstand gebruiken. Verzorgingshuizen wel beschermen. PCR-test voor mensen daar is zinvol omdat ieder virus een gevaar vormt..

Iedereen die vaccin wil, ga je gang. Maar als het alleen werkt met 95% dekkingsgraad is het al in strijd met de grondwet. Want je kunt niet dwingen.

De ziektereactie afzwakken kan ook simpelweg door immuunsysteem te versterken met normale middelen.

rvc
rvc
Reactie op  piet
7 maanden geleden

Hoi Piet, als ik het goed lees , en alles bij elkaar op tel, valt dit volgens mij onder geestelijke mishandeling.
Wanneer is geestelijke mishandeling strafbaar? Emotionele en psychische mishandeling is in Nederland (nog) niet apart strafbaar. Daders worden vooral vervolgd als het gebeurt in combinatie met fysiek of seksueel geweld. Toch biedt de wet wel aanknopingspunten om aangifte te doen

salvar
salvar
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

exegese
wat ik al vaker heb gezegd is zodra er gezegd wordt er ligt bijna niemand meer op IC.
komen ze weer net als vandaag met duizenden besmettingen er zijn er ineens 9 corona doden.
dit moet de burger toch opvallen.
inderdaad bestaat het virus niet en is gewoon een griep zoals anders.
maar ja ze willen het sprookje in stand houden tot dat ………………..
klopt het ook dat bij mijn weten in de omgeving niemand is overleden aan corona of ziek geweest.
andere wijken ook niet dus we zijn flink genaaid toch?

exegese
exegese
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

Er is maar 1 manier om je maximaal te wapenen tegen welk virus of bacterie dan ook. Het is een methode die al duizenden jaren werkt en nog duizenden jaren zal uittorenen boven alle remedies : Gezonde voeding, voldoende vitamines en mineralen, voldoende beweging and no worries be happy. Een gezonde geest in een gezond lichaam die zich niet gek laat maken door een totaal corrupte en criminele overheid. Angst en zorgen zijn ziekmakend en daar worden we in deze tijd door onze overheid mee overladen. Negeer dat tuig en stem daar vooral nooit meer op ! Geen van allen !

Nico
Nico
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

Inderdaad angst en zorgen maken stress en wat doet stress met een mens….? Juist je wordt ziek

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

Zo is het en vooral GEEN stress. De tv en radio uit helpt enorm tegen stress. Tevens werkt de propaganda dan niet en kun je in de meest ruime zin van het woord weer jezelf zijn. Normaal en gezond leven en eigen keuzes maken en wat van je leven maken. Als mensen in mijn omgeving binnenkort pipo schoenen dragen en een bijpassende neus, zal mij dat persoonlijk in elk geval NIET verwonderen. Op dat niveau zitten we namelijk. Mijn persoonlijke boodschap aan Satan: de pot op!

De eerste John
De eerste John
8 maanden geleden

Al vanaf dag één doe ik de grootste moeite om C-19 virus op te lopen, ik trek me geen moer aan van de 1,5 meter, pak gewoon een winkelwagen, praat met jong en oud, heb de kleinkinderen, enz enz.
kan iemand mijn een tip geven hoe ik het virus kan
oplopen. ik wil zo graag bijzonder zijn, dus als ik dan bij die 2% zit, schiet het lekker op.

Rob
Rob
Reactie op  De eerste John
8 maanden geleden

Succes. Niemand heeft tot nu toe aan kunnen tonen dat dat virus bestaat. Het is door diverse mensen ook al als iets heel anders uitgelegd, namelijk n technologische zin. CoV-ID: Certificate of Vaccination IDentity. Ofwel, het vaccinatie paspoort. Ze werken veel met symboliek. 19 staat nummerologisch voor AI.

anoniem
anoniem
8 maanden geleden

Slaap zacht, half ambtenaarnederland?

anoniem
anoniem
8 maanden geleden

Dus nu kwestie omlullen die Hap?

Nico
Nico
8 maanden geleden

Laat mensen zelf bepalen of ze gemuilkorfd willen worden, ik zelf en vele met mij zijn niet bang voor het “killervirus” dus waarom zou ik dan een muilkorf moeten dragen en afstand houden, geen handen geven, niet knuffelen , overal je handen ontsmetten e.d. Deze maatregelen zorgen ervoor dat ons hele immuunsysteem ontregeld en je dus juist ziek kan worden omdat je lichaam zich niet meer kan verweren tegen ziekte verwekkers Daar denkt bijna niemand over na volgens mij. Wij hebben ziekteverwekkers nodig om elkaar en onszelf te beschermen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Het is een criminele daad een spoedwet inbrengen als er geen pandemie is…Als er geen doden zijn dan is er geen pandemie ?

Louis Trines
Louis Trines
Reactie op  Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

en als er wel doden zijn is er per definitie ook niet perse een pandemie

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Klopt. De spoedwet is dan ook een oorlogswet.

Pieter Gelens
Pieter Gelens
4 maanden geleden

Het gaat de goede kant op mensen. De Covid19 en straks de geplande Covid21 angst zaaierij hebben heel veel mensen door. Ok, de gehanteerde angst factor is duidelijk. Nu nog die levensgevaarlijke onzin van het vaccineren goed stil leggen. De banken crises die ze zo graag willen, zodat we geknot worden door gewoon geld af te schaffen. En alle afgepakte verworvenheden weer terug draaien. Simpel. De macht naar de burger. En al die besturen met hun regeltjes…., precies, die worden werkeloos.

x

Check Also

astrazeneca

Huisartsen raken AstraZeneca-vaccin aan straatstenen niet kwijt: ‘We halen maar 30 procent’

Beau van Erven Dorens zei gisteravond in ...

cahill

Professor Cahill: ‘Gevaccineerde 70-plussers sterven waarschijnlijk binnen 2 tot 3 jaar’

Het hele coronaverhaal is een leugen, zegt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x