Homepagina » Binnenland » Jurist: ‘De ziekenhuizen zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp’
jurist
Jérémy Barande / Ecole polytechnique / CC BY-SA 2.0

Jurist: ‘De ziekenhuizen zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp’

Sinds kort is in onder andere Amsterdam en Rotterdam het dragen van een mondkapje op sommige plekken verplicht. Wie geen mondkapje draagt, kan een boete van 95 euro krijgen. Ondernemer Ab Gietelink heeft nu een kort geding aangespannen tegen Amsterdam vanwege de mondkapjesplicht. Viruswaarheid heeft zich bij hem aangesloten. Ze vinden dat mondkapjes ‘een fundamentele inperking van de grondrechten’ vormen. Woensdag doet de rechter uitspraak.

Deskundigen wezen er eerder al op dat een mondkapjesverplichting in strijd is met de Grondwet. “Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk,” reageerde hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet.”

Hoogleraar Wim Voermans van de Universiteit Leiden wees erop dat de mondkapjesplicht in strijd is met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet (het recht op persoonlijke levenssfeer). “Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet.”

Er is geen ramp

Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid borduurde hier op voort. Hij zei tegen de rechter dat de hoogleraren het allemaal met elkaar eens zijn dat de mondkapjesplicht niet kan. “Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei zelfs dat hij desnoods de wet overtreedt en dat mensen dan maar naar de rechter moeten gaan. Ongekend,” citeerde het AD hem.

De jurist sprak van een onrechtmatige en absurde maatregel. Hij noemde het zelfs bijna misdadig om ouderen en zwakkeren te verplichten een mondkapje te dragen. “De enige uitzondering die een mondkapjesplicht misschien zou rechtvaardigen, is een ramp. Maar de ziekenhuizen zijn leeg, mortuaria zijn leeg, er gebeurt niets. Er is geen ramp. 98 procent van de mensen wordt niet ziek. Feitelijk is er alleen een overheid die moord en brand schreeuwt.”

De advocaten van de Veiligheidsregio beweerden dat het doel van de mondkapjes vooral is om ‘mensen voorzichtiger te maken’.

4.8 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mark
Mark
1 jaar geleden

Net de première gekeken van Plandemic. Het was een livestream, morgen zal hij wel te downloaden zijn. Voor mij is het duidelijk; we must take over. Als je wil weten wat er gaande in dan kijk op https://freedomplatform.tv/plandemic-indoctornation-world-premiere/

exegese
exegese
1 jaar geleden

98 procent van de mensen wordt niet ziek. Feitelijk is er alleen een overheid die moord en brand schreeuwt.”

En zo is het maar net ! Er is zelfs geen enkel bewijs op de hele wereld te vinden dat het zogenaamd nieuwe en onbekende virus überhaupt bestaat. Het virus is nog nooit fysiek gescheiden en in beeld gebracht !
Laten ze eerst maar eens met bewijs komen dat het wel bestaat !

Het virus verspreidt zich als griep, heeft dezelfde symptomen als de griep, eist hetzelfde percentage slachtoffers (of minder) als griep en is waarschijnlijk ook gewoon griep. Een ziekte die elk jaar meerdere malen langskomt en waar we ons nog nooit druk over gemaakt hebben. Alleen nu de overheid alles uit de kast haalt om de mensen te overstelpen met een traumatische angst die in vergelijking met het verleden van gewone griepgolven werkelijk nergens op gestoeld is. Hoe lang pikken we dat nog ? 98 % is volstrekt ongevoelig voor de ziekte. Groepsimmuniteit is er dus al lang ! Ook van die 2 % wordt maar een bitter klein deel echt erg ziek, precies zoals met de gewone griep die nu plotseling gereduceerd zou zijn tot slechts 404 slachtoffers onder ruim 17 miljoen inwoners. Wie gelooft dit nog ? Ik in ieder geval niet !

De eerste John
De eerste John
1 jaar geleden

Al vanaf dag één doe ik de grootste moeite om C-19 virus op te lopen, ik trek me geen moer aan van de 1,5 meter, pak gewoon een winkelwagen, praat met jong en oud, heb de kleinkinderen, enz enz.
kan iemand mijn een tip geven hoe ik het virus kan
oplopen. ik wil zo graag bijzonder zijn, dus als ik dan bij die 2% zit, schiet het lekker op.

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Slaap zacht, half ambtenaarnederland?

x

Check Also

de jonge

De Jonge beschuldigd van machtsspelletjes: ‘Covidmaatregelen ook in het najaar nog nodig’

Minister De Jonge zei na afloop van ...

paternotte

Bezorgde politieagenten waarschuwen Jan Paternotte: ‘Je bent medeverantwoordelijk voor de genocide die plaatsvindt’

Na afloop van de enorme protestmars in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x