Homepagina » Buitenland » Het einde van HAARP
Het einde van HAARP

Het einde van HAARP

De Amerikaanse luchtmacht heeft het Congres officieel medegedeeld dat het van plan is het High Frequency Active Auroral Research Program in Gakona te ontmantelen. HAARP, een project dat is bedacht door wijlen senator Ted Stevens, zal na volgende maand ophouden te bestaan.

De Universiteit van Alaska heeft interesse getoond in de installatie, maar wil niet opdraaien voor de onderhoudskosten van 5 miljoen dollar per jaar. Een kwart eeuw geleden stond in het gebied een radarproject van het luchtmacht gepland, maar dat werd nooit voltooid.

De luchtmacht zegt het gebied in de toekomst niet langer nodig te hebben en vindt dat het geld beter ergens anders aan kan worden besteed. “We gaan de ionosfeer op andere manieren aansturen. Daar is HAARP oorspronkelijk voor ontworpen,” zei plaatsvervangend assistent-secretaris van de luchtmacht voor wetenschap en technologie David Walker. “Daarbij wordt energie in de ionosfeer geïnjecteerd om er de controle over te krijgen. Maar dat werk is al afgerond.”

Dergelijke uitspraken hebben geleid tot de nodige complottheorieën, waarbij HAARP wordt afgeschilderd als een superwapen dat in staat is tot hersenspoeling of weermanipulatie en orkanen, tornado’s en aardbevingen kan veroorzaken. Volgens wetenschappers is de mate van controle over de ionosfeer door HAARP te vergelijken met het gooien van een steen in de Grote Oceaan.

HAARP bestaat uit een netwerk van 180 antennes die worden gebruikt om energie richting de ionosfeer te sturen. Vervolgens worden veranderingen in de stroom van geladen deeltjes gemeten. Stevens wist HAARP van de grond te krijgen toen hij nog een aanzienlijke invloed had op het Amerikaanse defensiebudget.

Tijdens een hoorzitting waarbij zes vertegenwoordigers van het Pentagon aanwezig waren, was iedereen het erover eens dat er geen toekomst is voor HAARP. Het laatste project, dat gepland staat voor de maand juni, wordt uitgevoerd door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. Als dat onderzoek is afgerond, gaat de installatie dicht.

Walker zei dat de luchtmacht nog deze zomer wil beginnen met het weghalen van cruciale apparatuur. HAARP is een ‘faciliteit van wereldklasse’, maar het ministerie van Defensie heeft er geen belang meer bij, klinkt het nog.

[Anchorage Daily News]


Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. De verdwijning van de HAARP; eerst zien dan geloven. Inmiddels hoeveel rampen heeft de HAARP al niet veroorzaakt? Hoeveel ‘mindcontrol’ veroorzaakt en hoeveel leed? Zou mooi zijn en als de HAARP gaat verdwijnen, dan kan ze ieder geval niet langer kwaad aanrichten.

  19 likes
 2. Goh zou er dan ook een einde komen aan de chemtrails?

  8 likes
  • Nee, natuurlijk niet!
   Tegenwoordig zijn er overal telefoon torens. Het is veel goedkoper om die te gebruiken. En mocht dat niet werken dan zullen ze ongetrijfeld ondertussen kleinere en mobiele versies van HAARP hebben ontwikkeld. Denk aan electronica en computers. Vroeger waren die zo log als maar kan. Maar nu zijn onze mobiele telefoons sneller en beter dan computers die ooit een hele verdieping in een flatgebouw in namen. Hetzelfde geld voor alle apparaten die werken met electriciteit.

   4 likes
   • Maximaal gebruik maken van de huidige techniek !!
    Paul je hebt helemaal gelijk, het project Haarp wordt alleen maar groter en uitgebreider. en effectiever ingezet !!

    resultaat n,handje vol mensen dat overblijft . Yep dit is toch de bedoeling van de top c.q de elite brrrrr krijg er de kriebels van !!!

    6 likes
 3. “We gaan de ionosfeer op andere manieren aansturen.” m.a.w. ze hebben al een nieuwe verbeterde versie.

  18 likes
 4. Als het vergelijkbaar is met een steen in de oceaan gooien…waarom dan al die tijd zoveel geld erin stoppen? Als het ‘toch niks voorstelt’…

  8 likes
  • Stel dat je niks over (oceaan)water zou weten en je kunt er niet rechtstreeks bij. Dan kom je al iets over de eigenschappen van water aan de weet door er bijv een steen in te gooien en te kijken hoe het reageert met golfhoogte golfsnelheid demping enz. Het is een manier om iets aan de weet te komen over de ionosfeer en de magnetosfeer. De vergelijking met die steen is gemaakt om duidelijk te maken dat een antenne als HAARP alleen een heel klein stukje ionosfeer recht boven de antenne kan aansturen en niet de hele ionosfeer of atmosfeer.

   3 likes
   • Wat belangrijk is dat de informatie die je kan opzoeken HAARP wel of niet een massa vernietiging wapen is, kan worden beïnvloed zo wel positief als negatief.

    Wat belangrijk is dat je (zo ver je kan) onderzoek doet. Helaas weet ik ook niet of alles wel of niet waar is (denk zelf dat het allemaal nog veel erger is!)

    Wat ik wel zie is dat ik regelmatig filmpjes van bijvoorbeeld HAARP op me facbook doe en die worden gewoon verwijdert!!!!!

    Wat ik denk is: Groote machten hebben het voor het zeggen als de Rothschild.
    Die oorlogen maken en financieren.

    Het is bijvoorbeeld fantastisch als je een Land kan aanvallen en het weer de schuld geven….

    Waar ik ook van overtuigt ben is dat een hoop van de wetenschappers ook onder de duim zijn van machtige mensen dus informatie die je krijgt vaak woord beïnvloed.

    Dan heb je de media is bijna altijd liegt en bedriegt (CNN ect. zijn van de Rothschild)

    Goede voorbeelden…. Weinige tot geen informatie over grote olierampen kernreactor fukushima.

    Dan heb je nog (goede doelen en mensenrechtenorganisatie zo als Amnesty International) Die een verzonnen verhaal ophangen dat de eerste Golf oorlog meden daardoor is goed gekeurd.

    Iedereen is beïnvloedbaar ik helaas ook> !

    3 likes
 5. En dit wordt zomaar gelooft? Nee toch?

  10 likes
 6. Ze hebben vast allang al dan niet met behulp van onderzoek gedaan met HAARP betere en mobiele technologieën ontwikkeld die daadwerkelijk voor lugubere doeleinden ingezet kunnen worden.

  10 likes
 7. Het klinkt alsof ze de HELE ionosfeer onder controle willen hebben. Afgezien van het feit dat dat onmogelijk is, is dat ook niet wat ze bedoelen. “To control” betekent hier aansturen. Dat is precies waar HAARP voor was gemaakt: een bundel radiostraling in VLF of ELF gebied omhoog sturen; dan door deze bundel slim te manipuleren (aan/uit of van richting veranderen) een KLEIN stukje van de ionosfeer recht boven de antenne actief maken zodat het zelf als een soort antenne zou werken. Deze straling werd dan op de grond weer gedetecteerd en daar kun je allerlei informatie uit halen over de ionosfeer. Ook de magnetosfeer kon hiermee worden onderzocht. Overigens stond HAARP al een jaar lang “uit”. Voor wie meer wil lezen over wat bijv de onderzoeksgroep van Stanford Univ. voor onderzoek deed met HAARP de volgende link:
  http://vlf.stanford.edu/research/experiments-haarp-ionospheric-heater

  9 likes
 8. Je kan het geloven of niet, maar blijf in ieder geval scherp en hou je ogen open.

  8 likes
 9. Och, och, de Amerikanen laten HAARP zomaar vallen?? Jaja, ze denken nog steeds dat mensen in sprookjes geloven. En de “wetenschappers” beamen vriendelijk dat wat HAARP deed “een steen gooien is in de Grote Oceaan”. Raar, want in het begin wist niemand wat dit project inhield, later werd er meer ruchtbaarheid aangegeven dat het volkomen veilig was, welnu alles wat de luchtmacht in de US uitvoert is niet echt veilig te noemen en gemaakt om andere schade toe te brengen. Dus al wat zij nu stoppen is al op andere manieren beproeft en verbeterd. En ja, dan is het logisch dat ze de kosten daarop willen projecteren.
  Laten we ons wederom lekker in de luren leggen en gerust verder slapen.

  8 likes
 10. HAARP is echt verouderd. De “nieuwste “rage is dat ze nu alle zendmasten gebruiken, en daar zijn er meer dan genoeg van!!

  8 likes
 11. Wie weet wat ze nu verzwijgen en uit hebben gevonden. Je weet het nooit met die badgasten. De chemtrails worden nu veel heftiger gespoten dan normaal hier in het westen. Je ziet a mensen met mondkajes fietsen.

  7 likes
 12. De HAARP weg en nu nog iets voor dit in de plaats wat werkelijk rampen bestrijd.

  5 likes
 13. heb geen hoge pet op militaire hoge pieten,meestal in het kader van …..,liegen ze dat het gedrukt staat.
  vandaag (boven het oosten van nederland was het weer raak met de chemtrails,het leek wel een dambord.
  af en toe zag je een vliegtuig met een contrail.

  5 likes
 14. Hoe zit dat nu met alle HAARP complottheorieen?

  3 likes
 15. Gaat alleen de installatie in Alaska sluiten of ook alle andere installaties die over de wereld verspreid zijn?

  3 likes
 16. Er zijn meer van die installaties. USA gaat echt niet stoppen met dit wapen zo lang andere lander het ook gebruiken.

  3 likes
 17. HAARP word opgeheven omdat de New World Order deze wereld overneemt en voor hun is HAARP old shit.

  3 likes
 18. The arrogance of men is thinking nature is in their control and not the other way around.

  1 likes
 19. Mentinho Bassaro

  De illusie van controle is net zoiets als naar een film zitten kijken en vervolgens naar het scherm toe lopen om daarop van alles te willen gaan veranderen. In het licht van de recente ontdekkingen van neurowetenschappers dat wij niet de makers zijn van onze keuzes en gedachten, hoewel we dat graag geloven, is dit al helemaal grappig. Een veelgehoorde en vaak herhaalde overtuiging is dat je toch wel degelijk zelf verantwoordelijk bent voor wat je doet (alsof situaties volledig terug te voeren zijn op de acties van een individu). We zijn allemaal scheppers en scheppen deze 3D-illusie vanuit bewustzijn. Het is bijgevolg te makkelijk en te simplistisch om te doen alsof een samenleving niets te maken heeft met het ontstaan van een situatie waarin Volkert alleen nog maar de trekker hoefde over te halen.

  Uiteraard kunnen we desondanks gewoon doorgaan met onze gebruikelijke dingen. Het zal nog wel even duren voordat het huidige onderwijs, dat toch nog vooral is gericht op “wetenschappelijke” inzichten die ondertussen alweer aardig verouderd zijn, de kennis en ontdekkingen van mensen zoals Nick Bostrom, David Bohm en Thomas Campbell implementeert in het curriculum.

  1 likes
 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Alles wat met hightech te maken heeft wordt door de satanische elite misbruikt voor vernietigings doeleinden, macht en misbruik… De Amerikanen voeren de boventoon en die gaan niets weghalen waar niet iets anders voor terugkomt. Gewoon een nieuw modelletje in een ander jasje !

  0 likes
 21. Hoy Allemaal.

  Het is nu augustus en we hebben weer aanhouden wisselvallig weer met kou, wel heel toevallig dat de haarstatus zegt dat de haarp nog steeds aktief is en op onze omgeving staat gericht, ik heb het al langer gevolgt en er is verband met dat ding en het weer, de overtromingen in engeland vorig jaar was ook de haarp hier gericht met zeer hoge waardes, die zijn nu lager.

  dat ding moeten ze bombarderen waar zijn ze mee bezig, ik hou van lekkere warme zomer en niet wisselvallig weer.

  http://www.haarpstatusnetwork.com/

  0 likes
 22. Wel, de haarp is nog steeds aktief zo te zien en het wisselvallige weer hier komt daar vandaan, te frappant wanneer het gericht is het hier koud en slecht wordt.

  https://twitter.com/changeumans/status/501332787283394560

  vrg kees

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

alaska

Extreme kou verbreekt records in Alaska. Hier is het net zo koud als op Mars

Alaska wordt geteisterd door extreme kou. In ...

Heeft een Chinese sonde een ruimteschip vastgelegd op de maan? Deze Schotse ufoloog beweert van wel

Amerika probeerde een atoombom tot ontploffing te brengen op de maan. Volgens deze kolonel greep ‘iemand’ in

In de jaren vijftig moest wijlen kolonel ...