Buitenland

Het einde van HAARP

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse luchtmacht heeft het Congres officieel medegedeeld dat het van plan is het High Frequency Active Auroral Research Program in Gakona te ontmantelen. HAARP, een project dat is bedacht door wijlen senator Ted Stevens, zal na volgende maand ophouden te bestaan.

De Universiteit van Alaska heeft interesse getoond in de installatie, maar wil niet opdraaien voor de onderhoudskosten van 5 miljoen dollar per jaar. Een kwart eeuw geleden stond in het gebied een radarproject van het luchtmacht gepland, maar dat werd nooit voltooid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De luchtmacht zegt het gebied in de toekomst niet langer nodig te hebben en vindt dat het geld beter ergens anders aan kan worden besteed. “We gaan de ionosfeer op andere manieren aansturen. Daar is HAARP oorspronkelijk voor ontworpen,” zei plaatsvervangend assistent-secretaris van de luchtmacht voor wetenschap en technologie David Walker. “Daarbij wordt energie in de ionosfeer geïnjecteerd om er de controle over te krijgen. Maar dat werk is al afgerond.”

Dergelijke uitspraken hebben geleid tot de nodige complottheorieën, waarbij HAARP wordt afgeschilderd als een superwapen dat in staat is tot hersenspoeling of weermanipulatie en orkanen, tornado’s en aardbevingen kan veroorzaken. Volgens wetenschappers is de mate van controle over de ionosfeer door HAARP te vergelijken met het gooien van een steen in de Grote Oceaan.

HAARP bestaat uit een netwerk van 180 antennes die worden gebruikt om energie richting de ionosfeer te sturen. Vervolgens worden veranderingen in de stroom van geladen deeltjes gemeten. Stevens wist HAARP van de grond te krijgen toen hij nog een aanzienlijke invloed had op het Amerikaanse defensiebudget.

Tijdens een hoorzitting waarbij zes vertegenwoordigers van het Pentagon aanwezig waren, was iedereen het erover eens dat er geen toekomst is voor HAARP. Het laatste project, dat gepland staat voor de maand juni, wordt uitgevoerd door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. Als dat onderzoek is afgerond, gaat de installatie dicht.

Walker zei dat de luchtmacht nog deze zomer wil beginnen met het weghalen van cruciale apparatuur. HAARP is een ‘faciliteit van wereldklasse’, maar het ministerie van Defensie heeft er geen belang meer bij, klinkt het nog.

[Anchorage Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

En dit wordt zomaar gelooft? Nee toch?

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De verdwijning van de HAARP; eerst zien dan geloven. Inmiddels hoeveel rampen heeft de HAARP al niet veroorzaakt? Hoeveel ‘mindcontrol’ veroorzaakt en hoeveel leed? Zou mooi zijn en als de HAARP gaat verdwijnen, dan kan ze ieder geval niet langer kwaad aanrichten.

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

Goh zou er dan ook een einde komen aan de chemtrails?

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De HAARP weg en nu nog iets voor dit in de plaats wat werkelijk rampen bestrijd.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x