Homepagina » Buitenland » Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?
wit-rusland
Foto: CC0

Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

Het is al geruime tijd onrustig in Wit-Rusland. De president van dat land, Aleksandr Loekasjenko, won eerder deze maand de verkiezingen. Sindsdien wordt er gedemonstreerd in het land. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zei dat er nieuwe verkiezingen moeten komen omdat ze niet eerlijk verlopen zijn. Premier Rutte zinspeelde zelfs op sancties. Loekasjenko is al sinds 1994 aan de macht in Wit-Rusland. Waarom moet het regime nu opeens wijken?

In maart nam vrijwel de gehele wereld maatregelen tegen het coronavirus. Wit-Rusland deed daar niet aan mee. Uit een bericht van persbureau Belta blijkt dat Loekasjenko financiële hulp kreeg aangeboden in ruil voor het opleggen van strenge coronamaatregelen. Daar ging de president niet mee akkoord.

“Ze eisen bijvoorbeeld dat we de coronacrisis aanpakken zoals in Italië. Ik wil niet dat we in Wit-Rusland een situatie krijgen zoals in Italië. We hebben ons eigen land en onze eigen situatie,” lichtte de president toe.

We dansen naar niemands pijpen

Hij voegde toe dat de Wereldbank interesse had getoond in de Wit-Russische coronamaatregelen. “Zij is bereid om ons 10 keer meer te geven dan ze in eerste instantie bood omdat we dit virus zo efficiënt bestrijden. De Wereldbank heeft zelfs het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om onze ervaringen te delen. Ondertussen blijft het IMF quarantainemaatregelen, isolatie en een avondklok eisen. Dat is onzin. We dansen naar niemands pijpen,” zei Loekasjenko.

Volgens Belta zouden de banken 940 miljoen dollar kunnen lenen aan Wit-Rusland. Maar dan moest er dus wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, waaronder strenge coronamaatregelen. Daar stak Loekasjenko een stokje voor. Is dat de reden dat hij nu weg moet?

[Belta]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nexit_please!
Nexit_please!
1 jaar geleden

Voor Wit-Rusland zie ik een – door George Soros gesponsorde – revolutie volgens het Oekraïne scenario (2014) aankomen. Net als Janoekovytsj zal Wit-Rusland’s president Loekasjenko naar Rusland vluchten.

Guy Verhofstadt, en Hans van Baalen; Hebben jullie je tickets al klaar liggen om binnenkort in Minsk op de barricaden de menigten toe te spreken?

… en de C.I.A. zal i.p.v. burgers en agenten vanaf daken beschieten, nu met iets anders moeten komen, om Loekasjenko de schuld van te geven.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Wereldbank:
Houd de landen in de schulden om macht over hen te hebben !

Michiel Slegten
Michiel Slegten
1 jaar geleden

Link naar bekendmaking https://www.youtube.com/watch?v=39qTX-jj4rw en link een downloadbare PDF document van de voorwaarden voor landen om mee te doen met de Lockdown: https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

Michiel Slegten
Michiel Slegten
1 jaar geleden

Hoe Duitsland omgaat met de internationale voorwaarden voor Lockdown: Hoe om te gaan met de coronapandemie? Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken in Duitsland schreef een strategiedocument van 17 pagina’s met de titel “Hoe we COVID-19 onder controle kunnen krijgen” en verspreidde het na 18 maart onder andere ministeries en de Bondskanselarij. In de studie eisen de auteurs, waaronder kennelijk ook wetenschappers, onder meer een enorme uitbreiding van testen. https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

De krant was vorige week al beschikbaar voor verschillende media. Niemand heeft het document echter gepubliceerd. De FragDenStaat-portal heeft de paper nu in de vorm van een pdf-document op haar website beschikbaar gesteld aan het grote publiek. We publiceren het hieronder in volledige tekst:
Uit: https://www.abgeordnetenwatch.de/blog/informationsfreiheit/das-interne-strategiepapier-des-innenministeriums-zur-corona-pandemie

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x