Buitenland

Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is al geruime tijd onrustig in Wit-Rusland. De president van dat land, Aleksandr Loekasjenko, won eerder deze maand de verkiezingen. Sindsdien wordt er gedemonstreerd in het land. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zei dat er nieuwe verkiezingen moeten komen omdat ze niet eerlijk verlopen zijn. Premier Rutte zinspeelde zelfs op sancties. Loekasjenko is al sinds 1994 aan de macht in Wit-Rusland. Waarom moet het regime nu opeens wijken?

In maart nam vrijwel de gehele wereld maatregelen tegen het coronavirus. Wit-Rusland deed daar niet aan mee. Uit een bericht van persbureau Belta blijkt dat Loekasjenko financiële hulp kreeg aangeboden in ruil voor het opleggen van strenge coronamaatregelen. Daar ging de president niet mee akkoord.

“Ze eisen bijvoorbeeld dat we de coronacrisis aanpakken zoals in Italië. Ik wil niet dat we in Wit-Rusland een situatie krijgen zoals in Italië. We hebben ons eigen land en onze eigen situatie,” lichtte de president toe.

We dansen naar niemands pijpen

Hij voegde toe dat de Wereldbank interesse had getoond in de Wit-Russische coronamaatregelen. “Zij is bereid om ons 10 keer meer te geven dan ze in eerste instantie bood omdat we dit virus zo efficiënt bestrijden. De Wereldbank heeft zelfs het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om onze ervaringen te delen. Ondertussen blijft het IMF quarantainemaatregelen, isolatie en een avondklok eisen. Dat is onzin. We dansen naar niemands pijpen,” zei Loekasjenko.

Volgens Belta zouden de banken 940 miljoen dollar kunnen lenen aan Wit-Rusland. Maar dan moest er dus wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, waaronder strenge coronamaatregelen. Daar stak Loekasjenko een stokje voor. Is dat de reden dat hij nu weg moet?

[Belta]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nexit_please!
Nexit_please!
2 jaren geleden

Voor Wit-Rusland zie ik een – door George Soros gesponsorde – revolutie volgens het Oekraïne scenario (2014) aankomen. Net als Janoekovytsj zal Wit-Rusland’s president Loekasjenko naar Rusland vluchten.

Guy Verhofstadt, en Hans van Baalen; Hebben jullie je tickets al klaar liggen om binnenkort in Minsk op de barricaden de menigten toe te spreken?

… en de C.I.A. zal i.p.v. burgers en agenten vanaf daken beschieten, nu met iets anders moeten komen, om Loekasjenko de schuld van te geven.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Wereldbank:
Houd de landen in de schulden om macht over hen te hebben !

Michiel Slegten
Michiel Slegten
2 jaren geleden

Link naar bekendmaking https://www.youtube.com/watch?v=39qTX-jj4rw en link een downloadbare PDF document van de voorwaarden voor landen om mee te doen met de Lockdown: https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

Michiel Slegten
Michiel Slegten
2 jaren geleden

Hoe Duitsland omgaat met de internationale voorwaarden voor Lockdown: Hoe om te gaan met de coronapandemie? Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken in Duitsland schreef een strategiedocument van 17 pagina’s met de titel “Hoe we COVID-19 onder controle kunnen krijgen” en verspreidde het na 18 maart onder andere ministeries en de Bondskanselarij. In de studie eisen de auteurs, waaronder kennelijk ook wetenschappers, onder meer een enorme uitbreiding van testen. https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

De krant was vorige week al beschikbaar voor verschillende media. Niemand heeft het document echter gepubliceerd. De FragDenStaat-portal heeft de paper nu in de vorm van een pdf-document op haar website beschikbaar gesteld aan het grote publiek. We publiceren het hieronder in volledige tekst:
Uit: https://www.abgeordnetenwatch.de/blog/informationsfreiheit/das-interne-strategiepapier-des-innenministeriums-zur-corona-pandemie

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x