Homepagina » Buitenland » Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?
wit-rusland
Foto: CC0

Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

Het is al geruime tijd onrustig in Wit-Rusland. De president van dat land, Aleksandr Loekasjenko, won eerder deze maand de verkiezingen. Sindsdien wordt er gedemonstreerd in het land. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zei dat er nieuwe verkiezingen moeten komen omdat ze niet eerlijk verlopen zijn. Premier Rutte zinspeelde zelfs op sancties. Loekasjenko is al sinds 1994 aan de macht in Wit-Rusland. Waarom moet het regime nu opeens wijken?

In maart nam vrijwel de gehele wereld maatregelen tegen het coronavirus. Wit-Rusland deed daar niet aan mee. Uit een bericht van persbureau Belta blijkt dat Loekasjenko financiële hulp kreeg aangeboden in ruil voor het opleggen van strenge coronamaatregelen. Daar ging de president niet mee akkoord.

“Ze eisen bijvoorbeeld dat we de coronacrisis aanpakken zoals in Italië. Ik wil niet dat we in Wit-Rusland een situatie krijgen zoals in Italië. We hebben ons eigen land en onze eigen situatie,” lichtte de president toe.

We dansen naar niemands pijpen

Hij voegde toe dat de Wereldbank interesse had getoond in de Wit-Russische coronamaatregelen. “Zij is bereid om ons 10 keer meer te geven dan ze in eerste instantie bood omdat we dit virus zo efficiënt bestrijden. De Wereldbank heeft zelfs het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om onze ervaringen te delen. Ondertussen blijft het IMF quarantainemaatregelen, isolatie en een avondklok eisen. Dat is onzin. We dansen naar niemands pijpen,” zei Loekasjenko.

Volgens Belta zouden de banken 940 miljoen dollar kunnen lenen aan Wit-Rusland. Maar dan moest er dus wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, waaronder strenge coronamaatregelen. Daar stak Loekasjenko een stokje voor. Is dat de reden dat hij nu weg moet?

[Belta]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nexit_please!
Nexit_please!
8 maanden geleden

Voor Wit-Rusland zie ik een – door George Soros gesponsorde – revolutie volgens het Oekraïne scenario (2014) aankomen. Net als Janoekovytsj zal Wit-Rusland’s president Loekasjenko naar Rusland vluchten.

Guy Verhofstadt, en Hans van Baalen; Hebben jullie je tickets al klaar liggen om binnenkort in Minsk op de barricaden de menigten toe te spreken?

… en de C.I.A. zal i.p.v. burgers en agenten vanaf daken beschieten, nu met iets anders moeten komen, om Loekasjenko de schuld van te geven.

Ryan Konsten
Ryan Konsten
Reactie op  Nexit_please!
8 maanden geleden

EU zo spoedig mogelijk verlaten ,wij willen geen dictatuur.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Wereldbank:
Houd de landen in de schulden om macht over hen te hebben !

Michiel Slegten
Michiel Slegten
8 maanden geleden

Link naar bekendmaking https://www.youtube.com/watch?v=39qTX-jj4rw en link een downloadbare PDF document van de voorwaarden voor landen om mee te doen met de Lockdown: https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

Michiel Slegten
Michiel Slegten
Reactie op  Michiel Slegten
8 maanden geleden

Correctie dit Pdf zijn niet de internationale voorwaarden, maar hoe Duitsland dit verwerkt heeft. Zie mijn andere post.

Michiel Slegten
Michiel Slegten
8 maanden geleden

Hoe Duitsland omgaat met de internationale voorwaarden voor Lockdown: Hoe om te gaan met de coronapandemie? Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken in Duitsland schreef een strategiedocument van 17 pagina’s met de titel “Hoe we COVID-19 onder controle kunnen krijgen” en verspreidde het na 18 maart onder andere ministeries en de Bondskanselarij. In de studie eisen de auteurs, waaronder kennelijk ook wetenschappers, onder meer een enorme uitbreiding van testen. https://www.abgeordnetenwatch.de/sites/default/files/media/documents/2020-04/bmi-corona-strategiepapier.pdf

De krant was vorige week al beschikbaar voor verschillende media. Niemand heeft het document echter gepubliceerd. De FragDenStaat-portal heeft de paper nu in de vorm van een pdf-document op haar website beschikbaar gesteld aan het grote publiek. We publiceren het hieronder in volledige tekst:
Uit: https://www.abgeordnetenwatch.de/blog/informationsfreiheit/das-interne-strategiepapier-des-innenministeriums-zur-corona-pandemie

jenne
jenne
8 maanden geleden

Ieder één moet weg, die niet in hun programma zit, dat is toch duidelijk te zien op deze wereld, maar langzaam maar zeker zijn ze aan het verliezen, ondanks hun onuitputtelijke geldbronnen !

Teun
Teun
Reactie op  jenne
8 maanden geleden

Beste Jenne, volgens u zijn zij aan het verliezen. Waar baseert u dat op?

j. meijer
j. meijer
Reactie op  Teun
7 maanden geleden

ja precies, zelfs dat alternatieve media geneuzel is een onderdeel van het plan, zodat ze dan kunnen roepen, “Zie je wel, al die overheden zijn corrupt, weg ermee, we hebben een wereld regering nodig om dit in de toekomst niet meer voor te laten komen”, alles is een script.

anoniem
anoniem
8 maanden geleden

Oranjerevolutie, maiden, Oekraïne etc.
Soros én de zijne moeten zich verantwoorden, met al hun smerige vuile geld

Tony
Tony
8 maanden geleden

De opvatting en houding van Loekasjenko toont aan dat hij niet van plan is mee te lopen en dus ook niet in de val te lopen, die het WHO en Bill Gates hebben opgezet. Dat de Wereldbank hierachter zit, blijkt hieruit, maar dat was mij al bekend.

De zogenaamde interesse heeft een andere oorzaak, namelijk om alsnog Loekasjenko over te halen en te dwingen in het gareel mee te lopen, zoals bijna elk land in de wereld doet. De interesse van de Wereldbank heeft dan ook een heel andere betekenis, namelijk invloed zien te krijgen en dan alsnog de corona maatregelen, zoals die in andere landen wordt gehanteerd, er door te drukken. Het efficient aanpakken van de Corona situatie door Loekasjenko past dus niet in het straatje van de Wereldbank.

Hier kunnen regeringen, die op de hand van Bill Gates en het WHO zijn en hun opgelegde opdrachten uitvoeren, een voorbeeld aan nemen. Zij zijn wel in de val gelopen, maar willen dit niet weten of hebben dit zelf niet door en verraden zichzelf. Loekasjenko houdt zijn poot stijf en is dus niet om te kopen (met smeergeld dus, want de financiele toezegging is in feite niets anders dan dat) of te manipuleren.

Dat regeringen dan er op aandringen dat Loekasjenko wel met de rest mee moet gaan, bewijst dat deze regeringen, inclusief Nederland, wel naar de pijpen van het WHO en BIll Gates dansen. Dat zint andere regeringen dus helemaal niet. Het zet ze als het ware voor schut, want er is niets aan de hand. Het is een gemanipuleerde crisis en dat moet zo blijven tot dat er een effectieve vaccinatie is, die nooit effectief zal zijn, want effectieve vaccinaties bestaan niet en zijn er nooit geweest. Het gaat hier dus om heel veel geld, dat de farmaceutische industrie mis zal lopen, wanneer niet elk land “bekeerd” of omgekocht is. Dat dan ook nog eens het IMF er bij betrokken is, toont de macht van het grote geld en dat de belangen wereldwijd zijn. Maar niet in de goede zin van het woord.

Dit toont aan dat de macht van het oneindige geld op dit moment de wereld regeert en het steeds meer op een wereldwijde dictatuur gaat lijken. Ik vrees dat einde voorlopig nog niet in zicht is. Van daar de eis dat er strenge Corona maatregelen doorgevoerd moesten worden. De protesten zijn dan ook protesten die gefinancierd zijn door mensen die op de hand zijn van het WHO, Bill Gates, de Wereldbank, het IMF en andere organisaties die het WHO ondersteunen.

John Doe
John Doe
8 maanden geleden

Dat het IMF chantage en fraude pleegt verbaasd me niks, het kan ook niet anders dat ALLE landen die aan deze waanzin meedoen zijn betaald.
En dat corrupte personen zonder ruggengraat hier graag aan mee doen, anders was dit nooit gelukt.

IMF, WHO, WEF – allemaal een pot nat.. we worden al een paar eeuwen voorgelogen en bestolen.
Daarom zijn we ziek zwak en misselijk, en is 80% van de wereld arm of leven we van salaris naar salaris..
Er zijn + – 2200 MILJARDAIRS in de wereld, denk daar maar eens over na.
Zoveel geld, dat ze de wereld 1000 jaar van voedsel kunnen voorzien.
We zijn slaven in een systeem zo opgezet dat je iedereen denkt dat we vrij zijn en democratische keuzes kunnen maken.
Rutte’s, Merkels, Macrons en de Borisjes worden niet gekozen maar geselecteerd.

https://1776reloaded.org/joomla30/images/GOVID_1984/OurEnemies.png

https://1776reloaded.org/joomla30/images/GOVID_1984/107077573_10158526726122959_4430892863056530040_n.jpg

https://1776reloaded.org/joomla30/images/GOVID_1984/Gates.jpg

https://1776reloaded.org/joomla30/images/GOVID_1984/Invisible_enemy.png

https://beforeitsnews.com/contributor/upload/713008/images/Collapse.jpg

https://beforeitsnews.com/contributor/upload/713008/images/TheythinkVaccinesPreventDisease.jpg

En als laatste voor de masker dragende, 1,5 meter sheeple ..

https://1776reloaded.org/joomla30/images/GOVID_1984/108034009_10215930797415591_2462664400403525002_n.jpg

x

Check Also

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

test

Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’

Het kabinet wil testbewijzen voor toegang gaan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x