Homepagina » Financieel » Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is
Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is

Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is

Belastingen zijn onrechtvaardig. Dat stelt professor Michel Maus van de Vrije Universiteit Brussel in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.

Als wij als mens onrechtvaardig worden behandeld, doet dat iets met ons, zegt Maus. We zijn eigenlijk biologisch geprogrammeerd om in opstand te komen tegen onrechtvaardigheid.

Stilletjes aan is zich een opstand aan het manifesteren. Het is nu aan de overheid om te bepalen wanneer zij ingrijpen en hoever zij het verzet laten gaan.

Verzetten

“We zitten nu in het stadium van het maatschappelijke protest,” merkt Maus op. “Het publiek gaat zich langzaam maar zeker manifesteren tegen belastingontwijkende multinationals.”

Overheden wereldwijd zien dit met lede ogen aan omdat zij niets liever willen dat die multinationals op hun grondgebied komen. Daarvoor moeten ze belastingdeals sluiten. Vanwege deze schimmige deals is Nederland één van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

Het volk begint nu te morren en zich tegen deze deals te verzetten, aldus professor Maus. “Als de overheid niet luistert gaat het protest nog een stap verder.”

Revoluties

Hij verwijst naar Groot-Brittannië, waar de regering van Margaret Thatcher in de jaren tachtig na een uitermate gewelddadig protest min of meer werd afgezet.

“Het kan verder gaan dan de val van een regering en kan ook echte revoluties doen ontstaan,” klinkt het.

“Het wordt hoog tijd dat we onze stem laten horen over onrechtvaardige belastingen,” besluit Maus.

Bekijk de video hieronder:

[Universiteit van Vlaanderen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bernhard Schat
Bernhard Schat
2 jaren geleden

Ohm namo narai !

Jammer dat de vrouwen de vorige revolutie hebben gewonnen !
We kunnen als mannen nu wel een revolutie gaan voeren , maar dan komen we thuis en dan staat die afwas er nog .
Altijd een beetje oppassen met revoluties enzo je weet nooit echt precies waar dat nu weer op uitdraait !

De groeten
Sri

Fredrik
Fredrik
2 jaren geleden

Nederlanders zijn over het algemeen een slap volk. Zolang ze in het weekend hun biertje kunnen drinken en hun voetbalwedstrijd kunnen kijken zijn ze tevreden.

Nederlanders zullen nooit in opstand komen denk ik.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Fredrik
2 jaren geleden

We hebben tegenwoordig veel moslims. Die zullen het stokje wel overnemen en dat is nog veel erger

King of Light
King of Light
2 jaren geleden

Deze professor heeft helemaal gelijk, maar waarschijnlijk durft ie niet te zeggen dat het allemaal gebeurd op basis van een onwettig opgelegde 2de identiteit. Die 2de identiteit is zelfs al sinds 2012 internationaal verboden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Wel opschieten met die revolutie, want ik denk zelf dat het op een bepaalde leeftijd niet meer verantwoord is, om op de barricade te klimmen.

Ik denk dat het volk ook maar een klein incident nodig heeft, om echt boos te worden.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  H.J.
2 jaren geleden

@H.J.,

Tja, wat u zegt daar zit wat in!!
Maar ik ken een hele hoop mensen die echt kwaad zijn en steeds kwader worden, zeker als de ogen iets verder geopend worden en ze zien dat niets is wat het lijkt echter probleem hierbij is, men is kwaad tot ongeveer 1 vierkante meter om zich heen en daarna………staat de TV weer aan met weer de volgende leugen, want het grote plaatje gaat er komen, goedschiks of kwaadschiks en niemand die het doorheeft, het lijkt een beetje op een kikker in een pannetje water welk langzaam aan de kook wordt gebracht……en ik kan u zeggen, het water is reeds op 99 graden Celsius!!!

Gladiator

Louise
Louise
2 jaren geleden

Het hele probleem is dat onze overheden voor zichzelf begonnen zijn…… In principe als burgers belasting moeten betalen verwachten zij er wat voor terug… bv dat de overheid er dingen mee doet waar de burger wat aan heeft en ook dat de uitgaven controleerbaar is… Kijk naar Denemarken waar veel belasting wordt betaald, maar mensen vinden dat daar niet erg…….Gratis gezondheidszorg ,, onderwijs, er zijn voldoende woningen, het is er veilig, mensen werken tot 16.00 uur zodat je je kinderen uit school kunt halen…….kinderbijslag ligt hoger, en de uitkeringen ook…..Ok er wonen minder mensen dan hier, maar toch…… Tot nu toe ken ik geen land waar zoveel geld over de balk gesmeten wordt als hier in het Hollandse, over de Vlaamse kan ik niet oordelen, bovendien is België niet zo’n belasting paradijs voor bedrijven als de hele gecreëerde Amsterdamse Zuidas ….. Tja nou wij krijgen genoeg om ons mond te houden, maar ik denk niet lang meer, de burger wordt steeds bozer, En allez tja de Vlaming is wat bescheidener, maar ook daar wordt men langzaam wakker………. De verhoudingen zijn zoek……nu maar afwachten wat er gaat gebeuren…….Ik hoop op een revolutie zonder geweld…..

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@Louise,

Kunt u een voorbeeld geven van een revolutie ZONDER geweld……..

En daarbij, na de gigantische leugenpartijen en bedrog wat dit zooitje ongeregeld in den Haag de afgelopen 40 jaar heeft geflikt ben IK niet zo vergevingsgezind en hoever moeten we nog door met deze ellende want anders kan ik het niet noemen.

Ouderen liggen veel te lang in hun eigen ………
Werkloosheid wordt helemaal NIET opgelost terwijl het zo simpel zou kunnen,
Er komen ongebreideld cultuurparels de grenzen over welke mijn tenen doen krullen en worden in ONS ook nog eens voorgetrokken!!!
De hoogte van de verkeersboetes zijn niets meer en niets minder dan een verkapte vorm van de zoveelste belasting en natuurlijk zijn de belastingen ook buitenproportioneel hoog.

Ik kan nog wel een heel uur doorgaan met bovenstaande zaken op te noemen echter uit zichzelf wordt dit niet opgelost. Den Haag kent geen zelf reinigend vermogen en ik zou met alle plezier van de wereld met harde hand de bezem erdoorheen halen laat dat duidelijk zijn maar het Neanderlandervolk in m.i. volledig murw geslagen en door al het kijken naar de TV gewend geraakt aan de onzinnige leugens en bedrog uit het Haagse rattenhol.

Dit blijft alleen nog maar verder bergaf gaan en ik zie nog niet zo snel hoe dit te stoppen is, en zeker niet door een “revolutie zonder geweld”!!

Daarbij vind ik dat ons elke dag geweld aangedaan wordt door die bende en dan zwijg ik maar liever over het gebeuren in Brussel en Strassbourg!!!
Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hoop doet leven!

Gladiator

Richard
Richard
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Er heeft ook nog nooit een revolutie plaatsgevonden voor en door het volk. Het waren allemaal manipulaties van boven, nodig voor een wisseling van de wacht. En telkens weer laten wij ons door leugens en bedrog weer verleiden om als voetvolk te dienen.

ECHTwakker!
ECHTwakker!
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Kijk maar uit wat je zegt m, ik geef je wel 100 % gelijk maar de AIVD leest met je mee en zal binnenkort wel beginnen met het oppakken van “verwarde staats gevaarlijke mensen” die ze dan opsluiten en volspuiten met weet ik veel wat.

ik ben zelf ook niet voorstander van vergeving en het aanpakken met fluwele handschoentjes, ik denk eerder er aan om ze een voorproefje te geven van de HELL waar ze sowiezo heen gaan straks …

Maar wij blijven toch allemaal internethelden en gaan binnenkort WW3 mee maken ….

Karin Scheringa
Karin Scheringa
Reactie op  ECHTwakker!
2 jaren geleden

Ja het is duidelijk dat we worden GEKANSLOOST met medicijnen die aan geen enkele Europese norm voldoen verstrekt door de APOTHEEK.
Waarom zijn die niet uit de handel genomen zoals ze met alles doen wat niet aan de normen voldoet. WAT HEBBEN ZE ERIN GEDAAN?

onbekend
onbekend
2 jaren geleden

Armoede is een gevolg van achteruitgang van de intelligentie. De multinationals maken dat goed door werk aan te bieden.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Intellectueel zijn we al lang failliet…..wat vroeger de middenklasse was is nu de zogenaamde elite…….
Ons politieke systeem is ook failliet………Er moet dus nog heel wat veranderen , nou kan het zomaar zijn dat er iets gebeurt wat niemand aan zag komen en dat we verplicht moeten veranderen , dat gebeurt wel vaker….. persoonlijk heb ik zomaar het gevoel dat de banken plat gaan of een ander financiël debacle , de tijd zal het leren, maak er wat leuks van in de tussentijd ……

Keyboard
Keyboard
2 jaren geleden

Dank voor het plaatsen v/d video.

Over belastingen: in de basis is dit diefstal, je hebt 2 keuzes; betalen of de gevangenis in.
Belastingen geven overheden de macht om dwang en geweld toe te voegen aan een samenleving.

King of Light
King of Light
Reactie op  Keyboard
2 jaren geleden

ER zijn wegen die naar Rome leiden. Hint; De Belastingdienst is een ANBI instelling. Belastingen zijn aftrekbaar. Staat in hun eigen regels.

rob
rob
2 jaren geleden

Revolutie is niet de oplossing of weg ,er zal namelijk geweld worden gebruikt van beide partijen en daar zullen altijd slachtoffers door vallen,dat is het eigenlijk niet waard dan worden mensen geofferd aan een revolutie die een verandering kunnen tewerkstellen maar dan kan ook een revolutie op een hele simpel manier protesteren zonder dat men de straat op gaat waar dan geweld word gebruikt ..een hele simpele oplossing is massaal geen belasting meer af te dragen aan de overheid als een stille protest zonder geweld alleen met getallen niet door massaal op straat te gaan maar massaal de belasting niet over te dragen is een optie wat zeker gaat werken zonder protest op straat of geweld heel simpel en gewoon een ieder geen belasting meer betalen maar ik denk dat men er voor bang is omdat te doen namelijk ze komen dat letterlijk te dicht in de beurt en dreigen dan met verhogingen als een angst makende boeman..

Gladiator
Gladiator
Reactie op  rob
2 jaren geleden

@Rob,

Hier is doorheen cq omheen te komen echter dan moet je het spelletje heel link én consequent spelen….!!!

Ik heb 2 deurwaarders van de Rijksbelastingdienst, 3 deurwaarders van de Gemeentelijke belastingdienst en vele vele andere deurwaarders BINNEN gehad en…………………..alles staat er nog!!

Die van de Rijksbelastingdienst schaamden zich zelfs toen ze onverrichter zake naar buiten liepen en ze gingen niet eens meer naar mijn 2e zakenadres wat ze wel van tevoren aangekondigd hadden. Moet wel erbij vertellen dat ik iets in petto had voor ze wat ze niet verwacht hadden maar toch….!!!

Zoiets doet goed en ik betaal van ze lang zal ze leven absoluut géén belasting meer m.u.v. algemene verbruiksbelastingen!!

EN DAT ZOUDEN IDD MEER MENSEN MOETEN DOEN.

Daarbij is het heel snel afgelopen met de speelpret als een bepaald percentage hiermee begint en zoveel mogelijk andere mensen hiervan op de hoogte brengt want ik weet gewoon dat deze dienst compleet murw is en ook de motivatie onder de belastingambtenaren is helemaal tot onder het nulpunt gedaald dus ik zou zeggen beginnen maar!!! Ik doe niet anders!!!

Gegroet,

Gladiator

ECHTwakker!
ECHTwakker!
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Kan je dit verder toelichten ? ik ben een en al oor 😀

Milanafca
Milanafca
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Hoe kunt u belasting ontlopen? Ik moet 100 eu terug betalen volgens mijn belastingaangifte. Ben ik niet van plan. Hoe omzeil ik de wet?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Milanafca
2 jaren geleden

@Milanafca en anderen,

Helaas kan ik dit natuurlijk niet hier openlijk neerplempen want de Maffiosi van de Rijksbelastingdienst vertrouw ik veel minder dan die aardappels van de AIVD. Daar zou ik namelijk héél graag eens een robbertje mee bekvechten.

Maar heel simpel uitgelegd komt het er op neer dat je “zichtbaar” NIETS aan geld mag hebben!!!!

Hoop dat dit een beetje duidelijk is, zo niet moet ik even nadenken hoe ik dat ga “regelen”!!!

Gladiator

Derek
Derek
2 jaren geleden

Dan kom ik direct terug naar Nederland!

x

Check Also

professor

Belgische professor richt zich tot overheid: ‘Stop met liegen’

In 2000 waren er in België genoeg ...

rutte

Rutte spekt EU met 30 miljard euro, maar laat eigen mensen STIKKEN: ‘Hij draait ons een rad voor ogen’

Vanaf 2028 stuurt Brussel het kabinet zo’n ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x