Homepagina » Financieel » Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is
Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is

Het volk heeft het gehad met de overheid. Professor onthult in deze video hoe dichtbij de revolutie is

Belastingen zijn onrechtvaardig. Dat stelt professor Michel Maus van de Vrije Universiteit Brussel in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.

Als wij als mens onrechtvaardig worden behandeld, doet dat iets met ons, zegt Maus. We zijn eigenlijk biologisch geprogrammeerd om in opstand te komen tegen onrechtvaardigheid.

Stilletjes aan is zich een opstand aan het manifesteren. Het is nu aan de overheid om te bepalen wanneer zij ingrijpen en hoever zij het verzet laten gaan.

Verzetten

“We zitten nu in het stadium van het maatschappelijke protest,” merkt Maus op. “Het publiek gaat zich langzaam maar zeker manifesteren tegen belastingontwijkende multinationals.”

Overheden wereldwijd zien dit met lede ogen aan omdat zij niets liever willen dat die multinationals op hun grondgebied komen. Daarvoor moeten ze belastingdeals sluiten. Vanwege deze schimmige deals is Nederland één van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

Het volk begint nu te morren en zich tegen deze deals te verzetten, aldus professor Maus. “Als de overheid niet luistert gaat het protest nog een stap verder.”

Revoluties

Hij verwijst naar Groot-Brittannië, waar de regering van Margaret Thatcher in de jaren tachtig na een uitermate gewelddadig protest min of meer werd afgezet.

“Het kan verder gaan dan de val van een regering en kan ook echte revoluties doen ontstaan,” klinkt het.

“Het wordt hoog tijd dat we onze stem laten horen over onrechtvaardige belastingen,” besluit Maus.

Bekijk de video hieronder:

[Universiteit van Vlaanderen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Het hele probleem is dat onze overheden voor zichzelf begonnen zijn…… In principe als burgers belasting moeten betalen verwachten zij er wat voor terug… bv dat de overheid er dingen mee doet waar de burger wat aan heeft en ook dat de uitgaven controleerbaar is… Kijk naar Denemarken waar veel belasting wordt betaald, maar mensen vinden dat daar niet erg…….Gratis gezondheidszorg ,, onderwijs, er zijn voldoende woningen, het is er veilig, mensen werken tot 16.00 uur zodat je je kinderen uit school kunt halen…….kinderbijslag ligt hoger, en de uitkeringen ook…..Ok er wonen minder mensen dan hier, maar toch…… Tot nu toe ken ik geen land waar zoveel geld over de balk gesmeten wordt als hier in het Hollandse, over de Vlaamse kan ik niet oordelen, bovendien is België niet zo’n belasting paradijs voor bedrijven als de hele gecreëerde Amsterdamse Zuidas ….. Tja nou wij krijgen genoeg om ons mond te houden, maar ik denk niet lang meer, de burger wordt steeds bozer, En allez tja de Vlaming is wat bescheidener, maar ook daar wordt men langzaam wakker………. De verhoudingen zijn zoek……nu maar afwachten wat er gaat gebeuren…….Ik hoop op een revolutie zonder geweld…..

  24 likes
  • @Louise,

   Kunt u een voorbeeld geven van een revolutie ZONDER geweld……..

   En daarbij, na de gigantische leugenpartijen en bedrog wat dit zooitje ongeregeld in den Haag de afgelopen 40 jaar heeft geflikt ben IK niet zo vergevingsgezind en hoever moeten we nog door met deze ellende want anders kan ik het niet noemen.

   Ouderen liggen veel te lang in hun eigen ………
   Werkloosheid wordt helemaal NIET opgelost terwijl het zo simpel zou kunnen,
   Er komen ongebreideld cultuurparels de grenzen over welke mijn tenen doen krullen en worden in ONS ook nog eens voorgetrokken!!!
   De hoogte van de verkeersboetes zijn niets meer en niets minder dan een verkapte vorm van de zoveelste belasting en natuurlijk zijn de belastingen ook buitenproportioneel hoog.

   Ik kan nog wel een heel uur doorgaan met bovenstaande zaken op te noemen echter uit zichzelf wordt dit niet opgelost. Den Haag kent geen zelf reinigend vermogen en ik zou met alle plezier van de wereld met harde hand de bezem erdoorheen halen laat dat duidelijk zijn maar het Neanderlandervolk in m.i. volledig murw geslagen en door al het kijken naar de TV gewend geraakt aan de onzinnige leugens en bedrog uit het Haagse rattenhol.

   Dit blijft alleen nog maar verder bergaf gaan en ik zie nog niet zo snel hoe dit te stoppen is, en zeker niet door een “revolutie zonder geweld”!!

   Daarbij vind ik dat ons elke dag geweld aangedaan wordt door die bende en dan zwijg ik maar liever over het gebeuren in Brussel en Strassbourg!!!
   Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hoop doet leven!

   Gladiator

   26 likes
   • Er heeft ook nog nooit een revolutie plaatsgevonden voor en door het volk. Het waren allemaal manipulaties van boven, nodig voor een wisseling van de wacht. En telkens weer laten wij ons door leugens en bedrog weer verleiden om als voetvolk te dienen.

    20 likes
   • Kijk maar uit wat je zegt m, ik geef je wel 100 % gelijk maar de AIVD leest met je mee en zal binnenkort wel beginnen met het oppakken van “verwarde staats gevaarlijke mensen” die ze dan opsluiten en volspuiten met weet ik veel wat.

    ik ben zelf ook niet voorstander van vergeving en het aanpakken met fluwele handschoentjes, ik denk eerder er aan om ze een voorproefje te geven van de HELL waar ze sowiezo heen gaan straks …

    Maar wij blijven toch allemaal internethelden en gaan binnenkort WW3 mee maken ….

    6 likes
    • Ja het is duidelijk dat we worden GEKANSLOOST met medicijnen die aan geen enkele Europese norm voldoen verstrekt door de APOTHEEK.
     Waarom zijn die niet uit de handel genomen zoals ze met alles doen wat niet aan de normen voldoet. WAT HEBBEN ZE ERIN GEDAAN?

     0 likes
 2. Nederlanders zijn over het algemeen een slap volk. Zolang ze in het weekend hun biertje kunnen drinken en hun voetbalwedstrijd kunnen kijken zijn ze tevreden.

  Nederlanders zullen nooit in opstand komen denk ik.

  48 likes
 3. Wel opschieten met die revolutie, want ik denk zelf dat het op een bepaalde leeftijd niet meer verantwoord is, om op de barricade te klimmen.

  Ik denk dat het volk ook maar een klein incident nodig heeft, om echt boos te worden.

  18 likes
  • @H.J.,

   Tja, wat u zegt daar zit wat in!!
   Maar ik ken een hele hoop mensen die echt kwaad zijn en steeds kwader worden, zeker als de ogen iets verder geopend worden en ze zien dat niets is wat het lijkt echter probleem hierbij is, men is kwaad tot ongeveer 1 vierkante meter om zich heen en daarna………staat de TV weer aan met weer de volgende leugen, want het grote plaatje gaat er komen, goedschiks of kwaadschiks en niemand die het doorheeft, het lijkt een beetje op een kikker in een pannetje water welk langzaam aan de kook wordt gebracht……en ik kan u zeggen, het water is reeds op 99 graden Celsius!!!

   Gladiator

   33 likes
 4. Dank voor het plaatsen v/d video.

  Over belastingen: in de basis is dit diefstal, je hebt 2 keuzes; betalen of de gevangenis in.
  Belastingen geven overheden de macht om dwang en geweld toe te voegen aan een samenleving.

  18 likes
  • ER zijn wegen die naar Rome leiden. Hint; De Belastingdienst is een ANBI instelling. Belastingen zijn aftrekbaar. Staat in hun eigen regels.

   6 likes
 5. Revolutie is niet de oplossing of weg ,er zal namelijk geweld worden gebruikt van beide partijen en daar zullen altijd slachtoffers door vallen,dat is het eigenlijk niet waard dan worden mensen geofferd aan een revolutie die een verandering kunnen tewerkstellen maar dan kan ook een revolutie op een hele simpel manier protesteren zonder dat men de straat op gaat waar dan geweld word gebruikt ..een hele simpele oplossing is massaal geen belasting meer af te dragen aan de overheid als een stille protest zonder geweld alleen met getallen niet door massaal op straat te gaan maar massaal de belasting niet over te dragen is een optie wat zeker gaat werken zonder protest op straat of geweld heel simpel en gewoon een ieder geen belasting meer betalen maar ik denk dat men er voor bang is omdat te doen namelijk ze komen dat letterlijk te dicht in de beurt en dreigen dan met verhogingen als een angst makende boeman..

  4 likes
  • @Rob,

   Hier is doorheen cq omheen te komen echter dan moet je het spelletje heel link én consequent spelen….!!!

   Ik heb 2 deurwaarders van de Rijksbelastingdienst, 3 deurwaarders van de Gemeentelijke belastingdienst en vele vele andere deurwaarders BINNEN gehad en…………………..alles staat er nog!!

   Die van de Rijksbelastingdienst schaamden zich zelfs toen ze onverrichter zake naar buiten liepen en ze gingen niet eens meer naar mijn 2e zakenadres wat ze wel van tevoren aangekondigd hadden. Moet wel erbij vertellen dat ik iets in petto had voor ze wat ze niet verwacht hadden maar toch….!!!

   Zoiets doet goed en ik betaal van ze lang zal ze leven absoluut géén belasting meer m.u.v. algemene verbruiksbelastingen!!

   EN DAT ZOUDEN IDD MEER MENSEN MOETEN DOEN.

   Daarbij is het heel snel afgelopen met de speelpret als een bepaald percentage hiermee begint en zoveel mogelijk andere mensen hiervan op de hoogte brengt want ik weet gewoon dat deze dienst compleet murw is en ook de motivatie onder de belastingambtenaren is helemaal tot onder het nulpunt gedaald dus ik zou zeggen beginnen maar!!! Ik doe niet anders!!!

   Gegroet,

   Gladiator

   7 likes
   • Kan je dit verder toelichten ? ik ben een en al oor 😀

    5 likes
   • Hoe kunt u belasting ontlopen? Ik moet 100 eu terug betalen volgens mijn belastingaangifte. Ben ik niet van plan. Hoe omzeil ik de wet?

    2 likes
    • @Milanafca en anderen,

     Helaas kan ik dit natuurlijk niet hier openlijk neerplempen want de Maffiosi van de Rijksbelastingdienst vertrouw ik veel minder dan die aardappels van de AIVD. Daar zou ik namelijk héél graag eens een robbertje mee bekvechten.

     Maar heel simpel uitgelegd komt het er op neer dat je “zichtbaar” NIETS aan geld mag hebben!!!!

     Hoop dat dit een beetje duidelijk is, zo niet moet ik even nadenken hoe ik dat ga “regelen”!!!

     Gladiator

     3 likes
 6. Deze professor heeft helemaal gelijk, maar waarschijnlijk durft ie niet te zeggen dat het allemaal gebeurd op basis van een onwettig opgelegde 2de identiteit. Die 2de identiteit is zelfs al sinds 2012 internationaal verboden.

  11 likes
 7. Intellectueel zijn we al lang failliet…..wat vroeger de middenklasse was is nu de zogenaamde elite…….
  Ons politieke systeem is ook failliet………Er moet dus nog heel wat veranderen , nou kan het zomaar zijn dat er iets gebeurt wat niemand aan zag komen en dat we verplicht moeten veranderen , dat gebeurt wel vaker….. persoonlijk heb ik zomaar het gevoel dat de banken plat gaan of een ander financiël debacle , de tijd zal het leren, maak er wat leuks van in de tussentijd ……

  9 likes
 8. Eerst zien…
  Dezelfde regeringsleiders (of hun afkooksels) worden steeds weer herkozen door dat in opstand komende volkje!

  6 likes
 9. Ohm namo narai !

  Jammer dat de vrouwen de vorige revolutie hebben gewonnen !
  We kunnen als mannen nu wel een revolutie gaan voeren , maar dan komen we thuis en dan staat die afwas er nog .
  Altijd een beetje oppassen met revoluties enzo je weet nooit echt precies waar dat nu weer op uitdraait !

  De groeten
  Sri

  5 likes
 10. Kijk eens naar de zender Zembla de aflevering zakendoen met justitie.
  Je weet meteen waar de echte criminelen zitten of ze leven op een andere planeet dat kan ook.
  Je kan zo voelen dat de gewone man alle dagen gerold worden door vetbetaalde ambtenaren die je proberen te vertellen dat je de juridische taal niet goed begrijpt.
  Aan de hand van de opgestelde papieren en de voorgestelde boete is het echter duidelijk.
  De superfrauderende krijgen de belachelijkste voorstellen wat betreft het bedrag ze moeten betalen en de desbetreffende ambtenaren wringen zich in de raarste bochten denkende dat we dommerikken zijn.
  In Belgie is het niet beter.
  .

  4 likes
 11. revolutie is nooit het geëigende middel om te komen tot verbeteringen voor ons simpel volkje !
  Diegenen die denken de macht te hebben, worden daar alleen maar sterker door !
  Zij hebben de media; zij hebben de controle over politie en leger en zij hebben de macht om jouw ID te vernietigen
  Latent verzet is de oplossing !
  Begin eerst eens met niet meer de slaafse loop naar de stembus te maken !
  doe nergens mee aan de zg. democratie !
  wees kritisch in alles wat je over je heen krijgt uitgestort ! Neem niets als vanzelfsprekend aan. Zelfs ook de belastingplicht
  Huub

  4 likes
 12. Armoede is een gevolg van achteruitgang van de intelligentie. De multinationals maken dat goed door werk aan te bieden.

  3 likes
 13. Dan kom ik direct terug naar Nederland!

  2 likes
 14. Wat bijv. on-tie-ge-lijk onbegrijpelijk vind en m.i. totaal onrechtvaardig is, dat ik AOW had van zo’n €1000,- maar krijg nu €600,- VOOR ZIJN TWEETJES, omdat ik nu getrouwd ben (je mag ook samenwonen, als homo of andere viezerik; dan geldt deze zegening ook).

  2 likes
 15. Men kan het belastingsysteem een beetje ontwrichten door bijvoorbeeld al als een soort protest als er belasting van de rekening word afgeboekt om het zelf weer terug te boeken men krijgt dan een bericht dat er iets is mis gegaan, met de betaling zo kan men autobelasting en meerdere gewoon even terug boeken om verwarring te zaaien in dat systeem gewoon terug boeken en als er reactie op volgt kan men het weer terug boeken ..gewoon even het systeem extra werk bezorgen als er wat terug te boeken valt gewoon doen men krijgt geen boete er voor dat terug boeken men is gewoon even niet eens met deze afboeking en men kan ook altijd nog iets ervan maken om met een afboeking niet eens te zijn ..zo geef je het systeem een tik toe ..en ze hebben extra werk ermee gewoon een het systeem frustreren doen ze bij de meeste mensen ook …dus even een spiegel voorhouden ..

  1 likes
 16. Zie dit:
  Hoorzitting Toine Manders vs Renske Leijten (SP) “Belasting is diefstal”
  https://www.youtube.com/watch?v=DQNC8Zyx5_c

  0 likes
 17. Nederland is nou niet bepaald een wakker en vooruitstrevend land.

  SP staat overigens wel open voor allerlei nieuwe ontwikkelingen en wilden bewust niet met VVD regeren.

  Dus sja, in zekere zin willen Nederlanders zelf gewoon niet.

  0 likes
 18. Hele politiek omzeilen en zelf starten!

  0 likes
  • @Piet,

   Kunt u mij dat een beetje summier uitleggen!!

   Weet veel te omzeilen echter de politiek en dat met de door u aangehaalde combinatie met “zelf beginnen” begrijp ik niet helemaal!!

   Indien mogelijk graag info want ik ben erop gebrand om hiermee pro deo ook anderen te helpen om dit verschrikkelijke corrupte en vooral vreselijk oneerlijke systeem te boycotten en indien mogelijk zelfs tegen de muur te laten lopen, en zoals ik hierboven al aanhaalde , de zgnd aivd interesseert mij geen ene donder. Die moeten zich overigens niet met Nederlanders bezighouden maar eens beginnen waar ze voor zijn aangenomen en dat zijn o.a. staatsgevaarlijke personen en daar hoor ik niet bij!!!!!

   Gladiator

   0 likes
 19. Dat men maar eerst de rijken tot de rijksten aanpakt die met hun kapitalen naar verschillende buitenlandse papers zijn getrokken en ook de bedrijven die met ontdoken belastinggelden naar verschillende papers in verschillende landen zijn getrokken, op zijn minst al 265 miljard en dan ben ik nog voorzichtig in mijn uitspraak!!!! mogelijk kan het al veel meer zijn(?)Waarom moeten ceo’s van overheidsbedrijven zoveel geld verdienen wat een gewone arbeider tot bediende nooit kan samen sparen en die leven van de overweldigende luxe thuis en elders!!!! Ministers en staatssecretarissen waarom moeten die in weelde leven dat kan ook met veel minder wedde en geen bonussen te geven!!!! Waarom al die luxe cars voor die ministers en staatssecretarissen, dat ze ook eens het openbaar vervoer gebruiken zoals er duizenden andere pendelaars zijn in België en op tijd uit hun bed komen om op tijd te kunnen vertrekken!!! Die straaljagers die hoeft België niet aan te kopen als ze er geen geld voor hebben, dat ze wat meer investeren in de mensheid ipv oorlogsgeweld en wapengekletter!!!!! Waar zijn die vele opgespaarde miljarden heen van de laatste 4 jaar???? En waarom nog 8 miljard bezuinigingen; liefst niet op de kap van de gewone werkmensen ga ze dan bij de bedrijven halen die met hun kapitalen naar het buitenland zijn gevlucht, dus spaar de gewone werkmensen en sociaal zwakkeren en geef ze een eerlijk pensioen waar iedereen fatsoenlijk mee kan leven!!!! Ik ben eens benieuwd naar de volgende verkiezingen in 2019!!!

  0 likes
 20. Viva la Revolution,
  Macht terug naar de mensen, alsof we zonder overheid niet vredig kunnen samenleven.. Overheden zijn de bron van de meeste ellende, samen met de gecreerde multinationals en het schuldensysteem. Ze houden het uit de hand gelopen consumentenmaatschappij in stand en belemmeren de echte belangrijke menselijke aspecten..
  Mensen breng jullie tv naar de sloop en met zijn alle stoppen met boetes en belasting betalen.. word allemaal zzper zonder boekhouding gewoon maandelijks of wekelijks salaris cash op de hand, zoals het hoord. bruto word netto, heel wat problemen opgelost. En de mensen die niet kunnen of willen werken vinden heus wel een familielid of vriend of bekende die hun financiel kunnen ondersteunen zolang het nodig is..
  Eens kijken wat ze daar piepen daar in DenHaag. Power to the people

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

europese commissie

Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie

In september vorig jaar, kort voor het ...