Buitenland

Madrid is wakker: Duizenden betogers ‘willen het virus zien’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag verzamelden duizenden betogers zich op het Plaza de Colón in Madrid om te protesteren tegen de mondkapjesplicht. Tijdens het protest, dat onder meer werd gesteund door de Spaanse zanger Miguel Bosé, ondertekenden mensen een manifest ‘tegen de valse pandemie’, schrijft de krant El País.

De demonstranten zetten vraagtekens bij de maatregelen die de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft genomen en bij de nauwkeurigheid van de PCR-tests die het virus moeten detecteren. Ze riepen onder meer: ‘Wij willen het virus zien’, ‘Wij zijn niet bang’ en ‘5G doodt’, een verwijzing naar de theorie dat er een link is tussen draadloze technologie en het coronavirus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Om gezond te zijn, moeten we leven. We kunnen niet leven als zombies met mondkapjes op,” zei dichter en fotograaf Ouka Leele. Boer Josep Pàmies riep mensen op om anderen in hun omgeving ervan te overtuigen dat ze niet bang hoeven te zijn voor het coronavirus.

Bill Gates

“Wij ontkennen niet dat het virus bestaat, maar hebben wel moeite met de maatregelen die zijn genomen,” zei Pablo Rivero (58), die vanuit Navarra in het noorden van Spanje naar Madrid was afgereisd. “Het stilleggen van de economie is op basis van het dodental niet te rechtvaardigen.” Naast hem stond Carmen López. Zij protesteerde naar eigen zeggen omdat ze niet wil dat haar 2 kinderen opgroeien met angst voor een leugen van de overheid.

Zanger Bosé begon zijn kruistocht tegen het coronavirus in juni, toen hij op Twitter stelde dat de Spaanse premier Sánchez deel uitmaakt van een plan van miljardair Bill Gates, die de valse coronapandemie wil gebruiken om de bevolking te chippen. En dat alles met behulp van 5G.

We weten dat ze tegen ons liegen

“De economie is stilgelegd voor 8000 ouderen die zijn gestorven,” riep Carmen Polo van Stop Confinamiento España, één de groepen die het protest had georganiseerd.

“We weten dat ze tegen ons liegen en we laten niet toe dat ze onze rechten met voeten treden,” zegt Diana Ortiz, werkzaam in de toerismesector, in onderstaand filmpje. “We gaan niet zwijgen.”

[El País]

5 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GeVanK
GeVanK
3 jaren geleden
Teun
Teun
3 jaren geleden

De Spaanse demonstratie zag er (iets) beter uit dan de onze. Hopelijk waren daar geen controlled opposition personen aanwezig. Helaas waren in Madrid nog geen miljoenen mensen aanwezig, zoals dat in Berlijn wel het geval was.

salvar
salvar
3 jaren geleden

aub rivm , rutte , de jonge en de rest van het zootje , laat mij en de anderen het virus zien.
helaas het kan niet , het bestaat niet.
jullie hebben een sprookje de wereld in geholpen voor jullie meesters en nu is het de tijd om je meesters vaarwel te zeggen en de burger met rust te laten.

ik zou zeggen hou op met liegen en ga normaal leven , misschien ontdek je de echte wereld.

alleen jullie zullen eerst tot inkeer moeten in de bajes wel te verstaan.

E.V. Verheijen
E.V. Verheijen
3 jaren geleden

Heerlijk om te zien hoe Spanje zich verzet! Hoog tijd voor een Europees antwoord, tegelijkertijd!!!

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x