Binnenland

Jurist: omstreden asieldwangwet ‘bezit geen rechtskracht’, Eerste Kamerleden ‘zijn niet bevoegd’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Vanmiddag stemt de Eerste Kamer over de spreidingswet die gemeenten kan dwingen asielzoekers te huisvesten. De VVD sprak uiteindelijk vorige week zijn steun uit, waardoor er een meerderheid voor de wet is in de Senaat. Dat leidt in de formatie tot spanningen omdat de PVV tegen de wet is.

De spreidingswet is formeel geldig, maar is de wetgever ook bevoegd om u, de burger, in zijn eigen levenssfeer zo aan te pakken, te bedreigen en aan te vallen? Want dat is wat er gebeurt en dat is wat deze wet mogelijk wil maken, zegt jurist Caroline Vonhoff, initiatiefnemer van het platform ‘Ik, de burger’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Handtekeningenactie

De wet komt in de boeken, maar moet u zich daarbij neerleggen? U heeft er niet over gestemd, men heeft u niets gevraagd. U kunt de overheid niet toestaan om die ellende bij u te brengen, maar toch doet ze dat. Denk daar aan als men bij u in uw leefomgeving uw leven wil aantasten, uw plezier wil verpesten, uw huiswaarde wil verminderen, kortom: u kwaad doen, aldus Vonhoff.

“Verbied het. En als ze dan zeggen dat er een wet is, dan zegt u: dat kan zo wezen en op papier is dat zo, maar in de werkelijke werkelijkheid en volgens het natuurrecht is dat niet zo.”

Vonhoff benadrukt dat deze wet geen rechtskracht bezit. Ze is een handtekeningenactie gestart die de Eerste Kamerleden de visie van ‘Ik, de burger’ op de wet doet toekomen. “U kunt de leefomgeving van mensen en hun cultuur en samenleving niet vernietigen, gewoon omdat u Kamerlid bent. U heeft daar geen mandaat voor, u bent derhalve niet bevoegd. Ook al schrijft u het 100 maal 100 keer op en doorloopt u alle formele stappen.”

Ondertekenen kan hier.

Geen draagvlak

Niet alle gemeenten leggen zich zomaar neer bij de spreidingswet. Een meerderheid van de gemeenteraad in Westland zegt tegen Omroep West niet van plan te zijn de wet uit te voeren. “Westland zegt nee tegen azc. Geen draagvlak bij de inwoners en geen draagvlak in de Westlandse politiek. We laten ons niet dwingen door Den Haag!” reageert fractievoorzitter van FVD in Westland Jasper van der Voort.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 187 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Baardstaart
Baardstaart
4 maanden geleden

Helaas is een rechtstaat zo 2019. 🙁

Margie
Margie
4 maanden geleden

Linea recta terugsturen
Weg met die smerige asieleisers. Voor ons is dit land niet meer te doen. En maar binnenhalen.
En wij maar betalen. Wat een vervloekte shitzooi. En criminele rotzooi. Kost dat geen geld. ???????

Dwarsje
Dwarsje
4 maanden geleden

Uitstekende actie van Westland en deze juriste. Had inmiddels ook meegetekend. Het moet is uit zijn met die Kamerleden die alles maar in wetjes, spoedwetjes, noodwetjes willen proppen. Straks moet je nog een vergunning hebben om thuis te poepen op je wc.

Jojo
Jojo
4 maanden geleden

Blij met westland! Hoop dat ze hier het been gestrekt houden. We willen dat tuig hier niet!

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x