Homepagina » Gezondheid » Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt
Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt
Foto: Wikimedia Commons

Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt

Mammografie leidt niet alleen tot overdiagnose en -behandeling, maar brengt ook allerlei gevaren met zich mee.

Een studie uit 2006 in het British Journal of Radiobiology onthult dat de straling die vrijkomt bij het maken van een mammogram veel kankerverwekkender is dan altijd werd gedacht.

De laagenergetische (zachte) röntgenstraling die voor mammografie wordt gebruikt, blijkt vier tot zes keer zo veel schade te veroorzaken dan hoogenergetische (harde) röntgenstraling.

Atoombom

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat röntgenstraling die vrijkomt bij het maken van een mammogram kankerverwekkender is dan straling afkomstig van een atoombom.

In 2009 bleek uit een analyse van de Cochrane Collaboration dat borstkankerscreening leidt tot 30 procent overdiagnose en -behandeling.

Van elke 2000 vrouwen die worden uitgenodigd voor een onderzoek, zal één langer leven en worden 10 gezonde vrouwen onnodig behandeld, aldus de onderzoeksgroep.

Meer schade

De groep merkte verder op dat het niet duidelijk is of screening meer kwaad dan goed doet.

Twee jaar later, in 2011, werd een studie gepubliceerd in het British Medical Journal waarin werd geconcludeerd dat ‘kankerscreening onderaan de streep mogelijk alleen maar meer schade veroorzaakt’.

Miljoenen

Resumerend: in het beste geval levert mammografie niets op en in het ergste geval doet het meer kwaad dan goed, schrijft website GreenMedInfo.

Het is heel goed mogelijk dat de laagenergetische röntgenstraling die wordt gebruikt voor mammografie op den duur kanker veroorzaakt bij miljoenen vrouwen, klinkt het.

[Collective Evolution]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. @ Rob, je hebt weer gelijk…
  Nederland staat al jaren op nummer 1 wat kanker betreft, en er verandert niks……

  8 likes
  • Ik ben al jaren terug met dit bevolkingsonderzoek gestopt. En menig vriendin met mij!

   20 likes
  • Gladiator; niet zo agressief en geïrriteerd joh. De meeste mensen zijn horende doof en ziende blind. Dat is voor velen een bewuste keuze. Liever getroost door leugens dan gekwetst door de waarheid.

   Ik deel je mening overigens wel maar dat is mijn eigen keuze op basis van eigen waarneming in de maatschappij. Ik lees dan ook geen kranten, kijk geen Lingo en andere aanverwante onzin en nieuws via radio laat mij al jaren ongemoeid. Opvallend hoe weinig mensen in staat zijn om voor zichzelf te praten, te handelen en te leven…..

   9 likes
  • Als je lichaam niet meer goed werkt, dan kunnen schimmels de overhand krijgen, maar dat zegt nog niet dat dat de oorzaak is. Volgens de doktoren is het vaak een eiwitprobleem.

   0 likes
 2. Men wil kanker bestrijden maar men krijgt juist het tegenover gestelden ..meer kanker En dan gaan er ja miljoenen meer dood., weet men wel wat kanker echt is ,,nee dat weet men niet echt als men het zou weten dat was het allang bestreden,onderzoek wil zeggen men weet het niet ,dus moet er onderzoek plaats vinden elk onderzoek is eigenlijk probeer-seltje, Weet men wel waar door kanker geboren word ,dat word geboren door de ongezonde levensstijl van deze cultuur waar men zich in bezighoud, deze ongezonde cultuur moet in stand worden gehouden ongeacht wat het ook kost ,,dat blijkt ook wel uit de bedragen die ze ervoor uitgeven aan het bestrijden ervan..maar hoe kan men dit probleem oplossen terwijl de mens het probleem zelf veroorzaakt ,,onmogelijk dus men kan een probleem niet oplossen terwijl men deze probleem zelf in stand houd..dus alle bedragen die word opgehaald ter bestrijding is weggegooid aan een doel die niet acceptabel genoeg is om het te bestrijden, kan ook niet anders want de moderne cultuur zelf is het probleem..het gedrag van de mens is de oorzaak, en de schepper van deze ziekte zelf..

  17 likes
  • “Houdt de aandacht gevestigd op de behandelingen en medicijnen maar nooit op de oorzaak, want alleen zó kunnen de miljardenwinsten overeind gehouden worden”…. alsdus een bekende farmaceutische uitspraak.

   Erg interessant te weten dat kanker, evenals een hoop andere degeneratieve aandoeningen, zich pas kan ontwikkelen bij een zuurgraad lager dan 6.8? Daarom wordt zuiveringszout steeds meer gezien als gevaar voor de farmacie.

   12 likes
  • Is de vraag of men kanker wil bestrijden.

   7 likes
 3. Was de bedoeling van dit bericht? Vind het erg kort door de bocht. Niet iedereen wordt tegenwoordig behandelt met chemo. Daar heb je heel veel testen voor. Er zijn heel veel verschillende soorten borstkanker en er zijn heel veel verschillende behandelingen. Dan erbij heb je zelf nog een keuze wat jij wilt. Mijn advies blijft wel: luister naar de oncoloog/team.
  Hoe moet men het dan opsporen? Via echo? Das ook straling.
  Ik denk zelf dat het dan komt door samen persing van het weefsel. Net zoals je kinderen aanleert om niet in borsten te knijpen.
  Je hebt meer overlevingskansen, als je er snel bij bent. Er krijgen echt heel veel mensen kanker. 1 op de 3.
  Alleen alternatieve geneeskunst is ook geen optie. Voorbeeld: Silvia Millecam.(die is helaas snel doodgegaan door haar keuze)
  Om te zeggen dat alleen levensstijl/moderne tijd de schuld is, das echt onzin. Denk aan kinderen met kanker. Mijn mening: het is en blijft een complexe ziekte.
  Vroeger ging men dood en men wist niet eens waarom.
  Voor mensen die geïnteresseerd zijn in borstkanker: http://www.borstkanker.nl Nederland is op het gebied van borstkanker al heel ver. 10 jaar geleden ging je dood aan bepaalde soort borstkanker. Nu hebben ze daar wel al een behandeling voor en de kans dat je langer leeft of zelfs geneest is erg vergroot.
  Dus kraak de reguliere behandeling niet af. Is dom.
  En je l*lt wel anders als je er zelf mee te maken krijgt.

  8 likes
  • Kan zijn doordat veel alternatieve geneeswijzen maar naar een deel kijken en te weinig naar het hele plaatje en de oorzaken, zoals oestrogeendominantie bij vrouwen en belasting door gifstoffen. Vrouwen die streven naar onbereikbare doelen nastreven, hebben een ander bloedbeeld, wat kanker kan bevorderen.
   Dat er meer kinderen met kanker heeft ook te maken met onze moderne manier van eten en leven. Vrouwen die eerst jarenlang de pil gebruiken voordat ze aan kinderen beginnen; medicijngebruik, zoals antidepressiva, tijdens de zwangerschap; blootstelling aan electromagnetische velden en chemicaliën; echografie, vaccinaties enz. En misschien ging je vroeger eerder dood aan borstkanker. Denk dat het nu wel veel meer voorkomt. Gebruik van antidepressiva zorgen voor een verminderde aanmaak van melatonine, wat een risicofactor is bij hormoongerelateerde kanker.

   4 likes
 4. We leven in feite in een soep met van alles en nog wat ingrediënten erin, waarin geld een grote rol speelt in de regulering/instandhouding hiervan, dus is het van belang voor het welzijn van je wezen en nageslacht om met je verstand en kennis van deze soep inclusief je eigen lichaam, de foute ingrediënten eruit te filteren en jezelf te wapenen tegen indringers die deze soep een vieze smaak geven.

  4 likes
 5. omdat moderne geneeskunde geen natuurlijke geneeswijzen toelaat.je kunt geen patent op natuur krijgen (nog niet) lijden er onnodig mensen

  4 likes
 6. Kijk nog even naar het artikel van 2 November 2018……..
  Google even op http://www.niburu.co
  Prof .dr Emiel Rutgers Oncologisch Chirurg. Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.
  Borstkanker is een overbehandelde ziekte…….

  4 likes
 7. Dat is toch precies waarvoor het bedoeld is! Artsen en Big Pharma hebben reuze profijt daarvan, en daar gaat het om! En dat dom vrouwtje dat zich naïef lat scannen betaalt het prijs daarvoor – met haar gezondheid.

  3 likes
 8. Langs de rand lekken röntgen straling weg?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?

Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?

Op de grens tussen India en Pakistan ...

Het grote gevaar van 5G. Wat de MSM je niet vertellen

Het grote gevaar van 5G. Wat de MSM je niet vertellen

De 5G-revolutie heeft ook een duistere kant. ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.