Gezondheid

Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mammografie leidt niet alleen tot overdiagnose en -behandeling, maar brengt ook allerlei gevaren met zich mee.

Een studie uit 2006 in het British Journal of Radiobiology onthult dat de straling die vrijkomt bij het maken van een mammogram veel kankerverwekkender is dan altijd werd gedacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De laagenergetische (zachte) röntgenstraling die voor mammografie wordt gebruikt, blijkt vier tot zes keer zo veel schade te veroorzaken dan hoogenergetische (harde) röntgenstraling.

Atoombom

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat röntgenstraling die vrijkomt bij het maken van een mammogram kankerverwekkender is dan straling afkomstig van een atoombom.

In 2009 bleek uit een analyse van de Cochrane Collaboration dat borstkankerscreening leidt tot 30 procent overdiagnose en -behandeling.

Van elke 2000 vrouwen die worden uitgenodigd voor een onderzoek, zal één langer leven en worden 10 gezonde vrouwen onnodig behandeld, aldus de onderzoeksgroep.

Meer schade

De groep merkte verder op dat het niet duidelijk is of screening meer kwaad dan goed doet.

Twee jaar later, in 2011, werd een studie gepubliceerd in het British Medical Journal waarin werd geconcludeerd dat ‘kankerscreening onderaan de streep mogelijk alleen maar meer schade veroorzaakt’.

Miljoenen

Resumerend: in het beste geval levert mammografie niets op en in het ergste geval doet het meer kwaad dan goed, schrijft website GreenMedInfo.

Het is heel goed mogelijk dat de laagenergetische röntgenstraling die wordt gebruikt voor mammografie op den duur kanker veroorzaakt bij miljoenen vrouwen, klinkt het.

[Collective Evolution]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
5 jaren geleden

Men wil kanker bestrijden maar men krijgt juist het tegenover gestelden ..meer kanker En dan gaan er ja miljoenen meer dood., weet men wel wat kanker echt is ,,nee dat weet men niet echt als men het zou weten dat was het allang bestreden,onderzoek wil zeggen men weet het niet ,dus moet er onderzoek plaats vinden elk onderzoek is eigenlijk probeer-seltje, Weet men wel waar door kanker geboren word ,dat word geboren door de ongezonde levensstijl van deze cultuur waar men zich in bezighoud, deze ongezonde cultuur moet in stand worden gehouden ongeacht wat het ook kost ,,dat blijkt ook wel uit de bedragen die ze ervoor uitgeven aan het bestrijden ervan..maar hoe kan men dit probleem oplossen terwijl de mens het probleem zelf veroorzaakt ,,onmogelijk dus men kan een probleem niet oplossen terwijl men deze probleem zelf in stand houd..dus alle bedragen die word opgehaald ter bestrijding is weggegooid aan een doel die niet acceptabel genoeg is om het te bestrijden, kan ook niet anders want de moderne cultuur zelf is het probleem..het gedrag van de mens is de oorzaak, en de schepper van deze ziekte zelf..

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ Rob, je hebt weer gelijk…
Nederland staat al jaren op nummer 1 wat kanker betreft, en er verandert niks……

Elise
Elise
5 jaren geleden

Was de bedoeling van dit bericht? Vind het erg kort door de bocht. Niet iedereen wordt tegenwoordig behandelt met chemo. Daar heb je heel veel testen voor. Er zijn heel veel verschillende soorten borstkanker en er zijn heel veel verschillende behandelingen. Dan erbij heb je zelf nog een keuze wat jij wilt. Mijn advies blijft wel: luister naar de oncoloog/team.
Hoe moet men het dan opsporen? Via echo? Das ook straling.
Ik denk zelf dat het dan komt door samen persing van het weefsel. Net zoals je kinderen aanleert om niet in borsten te knijpen.
Je hebt meer overlevingskansen, als je er snel bij bent. Er krijgen echt heel veel mensen kanker. 1 op de 3.
Alleen alternatieve geneeskunst is ook geen optie. Voorbeeld: Silvia Millecam.(die is helaas snel doodgegaan door haar keuze)
Om te zeggen dat alleen levensstijl/moderne tijd de schuld is, das echt onzin. Denk aan kinderen met kanker. Mijn mening: het is en blijft een complexe ziekte.
Vroeger ging men dood en men wist niet eens waarom.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in borstkanker: http://www.borstkanker.nl Nederland is op het gebied van borstkanker al heel ver. 10 jaar geleden ging je dood aan bepaalde soort borstkanker. Nu hebben ze daar wel al een behandeling voor en de kans dat je langer leeft of zelfs geneest is erg vergroot.
Dus kraak de reguliere behandeling niet af. Is dom.
En je l*lt wel anders als je er zelf mee te maken krijgt.

thomass30
thomass30
5 jaren geleden

We leven in feite in een soep met van alles en nog wat ingrediënten erin, waarin geld een grote rol speelt in de regulering/instandhouding hiervan, dus is het van belang voor het welzijn van je wezen en nageslacht om met je verstand en kennis van deze soep inclusief je eigen lichaam, de foute ingrediënten eruit te filteren en jezelf te wapenen tegen indringers die deze soep een vieze smaak geven.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x