Binnenland

Vergoeding voor Statenleden wordt NOG HOGER: ‘Hoe halen ze het in hun hoofd’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Eind vorig jaar wees PVV-Statenlid Joeri Pool er tijdens een Statenvergadering op dat de vergoeding voor Statenleden dit jaar met 16 procent omhoog gaat. “Het is onvoorstelbaar,” zei hij, toevoegende dat een steeds groter deel van onze bevolking in steeds grotere armoede wordt gestort.

“Waarom is dat? Dat komt omdat de politici die verantwoordelijk zijn voor de lange rijen bij de voedselbank, die verantwoordelijk zijn voor het feit dat tienduizenden gezinnen de energierekening niet meer kunnen betalen, die verantwoordelijk zijn voor het feit dat hier in Zwolle gewoon daklozen op straat slapen, de afgelopen jaren campagne hebben gevoerd voor een hoger salaris,” zei Pool.

Ruim 42 procent

“Niet voor de leraar, niet voor de zorgmedewerker, niet voor ons ov-personeel, maar voor zichzelf,” zei hij. De PVV sprak zich uit tegen deze ‘zakkenvullerij’. “Wij verwachten van alle Statenleden met een beetje fatsoen dat ze dat ook doen.”

Politici in dit land zijn wel de laatsten die recht zouden hebben op meer geld, benadrukte het Statenlid. Hij diende een motie in, maar bijna alle partijen stemden tegen.

Deze week bleek dat Statenleden nog meer vergoeding krijgen. Pool schrijft op Twitter: “De vergoeding voor Statenleden wordt NOG HOGER. Die gaat nu niet meer met 16 procent omhoog, maar met ruim 42 procent!”

‘Democratie verstevigen’

“Hoe halen ze het in hun hoofd!” voegt hij eraan toe.

De verhoging ‘is nodig om deze ambten aantrekkelijk te houden’. Minister Hanke Bruins Slot (CDA) licht toe: “Leden van Provinciale Staten en de algemeen besturen van de waterschappen vervullen een belangrijke rol in ons democratisch bestel. De vergoeding van deze leden sloot niet meer goed aan bij de zwaarte van de taken die deze volksvertegenwoordigers vervullen. Met deze verhoging verstevigen we hun positie en daarmee de democratie.”

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
1 maand geleden

Omkoping&Zwijggeld…

Simon
Simon
1 maand geleden

Met het versterken van de democratie bedoelt ze eigenlijk de dictatuur!

Henk
Henk
1 maand geleden

Ja, ze kunnen de verhoging van 35 cent op het brood bij de A.H. niet meer betalen.

de Huzaren salade was een maand of 6 geleden zelf 10 cent goedkoper geworden, maar is waar naar de oude prijs van 49 Cent.

Snoepgoed is DIT jaar al 2 x in prijs verhoogd, volgens mij heeft het brood ook al verhogingen gehad dit jaar, oorspronkelijk 1.19€, 1 januari 2023 1.39 en nu 1.55€.

Dingen zijn duurder geworden van de stand van inflatie. was toch volgens mij rond de 11% meen ik me te herinneren!
Blikje A.H. energie drink was 0.49€ is nu 0.59€, dat lijkt op goed 20% duurder! net als brood!

de A.H. weet dat de mensen in de bijstand vanaf deze maand 100e meer krijgen.
Dus moet er moet getrokken worden.

Nederland, de graaier!

Annette
Annette
1 maand geleden

Joeri Pool van de PVV maakt een opmerking, dat Statenleden met een beetje fatsoen deze bizarre verhoging niet moeten accepteren.

Sorry, Joeri, maar ik vermoed, dat er nog maar weinig Statenleden te vinden zijn, die beschikken over “fatsoen”.

Trouwens: dat geldt natuurlijk voor héél veel mensen, die in de politiek werkzaam zijn. Of ze nu in de regering zitten, burgemeester zijn of wat dan ook.

Het is, althans voor mij, duidelijk dat de Statenleden, niets meer of minder, worden afgekocht door de regering om vooral achter het desastreuze beleid te blijven staan.

Omkopen is de laatste jaren, of misschien kan ik beter zeggen al VELE jaren, schering en inslag.

Joeri Pool maakt zich terecht boos over het feit, dat een groot deel van de Nederlandse bevolking nauwelijks nog in staat is om zijn eigen broek op te houden.

Maar….. laat DAT nu juist de bedoeling zijn! DIT is natuurlijk de allerbeste manier om mensen zo snel als maar mogelijk is richting de controlestaat te brengen.

Zorg ervoor dat bij mensen het water tot de lippen stijgt en DAN komt de overheid met het ultieme reddingsplan.

Ik heb de afgelopen jaren steeds gezegd, dat mensen met schulden, met een bijstandsuitkering en vele toeslagen, de eerste slachtoffers zullen zijn.

Onder het mom van “WIJ zullen jullie wel helpen” worden zij regelrecht de digitale gevangenis ingedreven, waarbij zij nooit meer zelfstandig zullen kunnen opereren.

Het wordt ook nog eens zo gebracht, alsof het de grootste weldaad voor de mensheid is.

NU…. laat dat “mensheid” straks maar lekker weg. Die mensheid bestaat straks niet meer.

Het enige dat je straks nog zult zien, zijn zombies. Vandaar natuurlijk de vele series en films, waar je dit kunt aanschouwen. Niet dat IK ernaar kijk hoor. Over my dead body!

Maar voor wie goed oplet, is het duidelijk.

OP naar een vrije samenleving voor iedereen die dit niet wil en kan accepteren. Het zal lastig zijn, maar, mits wij dit SAMEN doen, vast en zeker mogelijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

137
0
We lezen graag je reactie!x