Homepagina » Binnenland » Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten
code oranje
Foto: Eric Wiebes (EU2016 NL CC BY 2.0)

Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de rol van de Belastingdienst en zijn ambtenaren in de toeslagenaffaire, waarbij veel ouders in de problemen kwamen doordat zij ten onrechte als fraudeur werden behandeld. Ook de verantwoordelijke bewindslieden lijken nu buiten schot te blijven. De politieke beweging Code Oranje wil de vervolging van de verantwoordelijke bestuurders in de Tweede Kamer op de agenda zetten.

PvdA’er Lodewijk Asscher trok zich terug als lijsttrekker en het kabinet is gevallen, maar verder gebeurt er weinig tot niets en de verkiezingen zijn niet ver weg. Kandidaat-Kamerleden Peter Plasman en Sebas Diekstra van Code Oranje reageren: “Het aftreden van het kabinet en het terugtrekken van verantwoordelijke bewindspersonen als lijsttrekker bij hun partijen zijn aardige eerste stappen, maar doen nog onvoldoende recht aan het onbeschrijflijke leed bij duizenden ouders.”

Voldoende aanleiding

De Tweede Kamer zou tot vervolging kunnen besluiten als Kamerleden de kwestie op de agenda zetten. “En dat zou gezien het vernietigende rapport van de parlementaire ondervragingscommissie een terechte stap zijn,” zeggen Plasman en Diekstra.

Asscher sprak van een ‘onrechtmatige jacht’ door de overheid op duizenden gezinnen. “Voldoende aanleiding voor strafrechtelijk onderzoek en een mogelijke vervolging.”


[Code Oranje]

4.8 39 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 maanden geleden

‘Een terechte stap’, zeker.

vladi
vladi
Reactie op  wolfje168
3 maanden geleden

wat zei kwiebes?
ik erken geen schuld maar ben wel medeverantwoordelijk.
vb.ik gaf hem een bijl en keek hoe iemand anders iemand onthoofd.

ik erken geen schuld maar ben wel medeverantwoordelijk.

medeverantwoordelijk is medeschuldig kwiebes.
minimaal 10 jaar bajes.

fff

Peter van S.
Peter van S.
3 maanden geleden

De wet dient – urgent – aangepast te worden. Ambtenaren incl. kabinetsleden en de nodige zg. adviesraden dienen verantwoordelijk gesteld te – kunnen – worden.
De termijn voor de premier dient te worden gelimiteerd tot max. 2 termijnen van 4 jaar.
Benoeming van leden van de Hoge Raad en de Raad van State, dient níet meer te worden gedaan door de ministerraad. De Gezondheidsraad en de RIVM dienen voor eens en voor altijd, strikt gescheiden te worden van de departementen ( dus niet zoals u de Gezondheidsraad die altijd vergadert met leden van het departement voor volksgezondheid ). Ook parlementariërs dienen, met terugwerkende kracht, te worden aangepakt, op het volledig verwaarlozen van hun taak als volksvertegenwoordiger. Geen beter voorbeeld als het zorgdossier.

Het zwart maken van dossiers wordt strafbaar. Beroep op WOB mag onder geen enkele omstandigheid meer worden opgeschort.

Dolf
Dolf
Reactie op  Peter van S.
3 maanden geleden

IDD, gaat niet gebeuren, maar hoop doet leven

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Peter van S.
3 maanden geleden

@PetervanS, eerst ons vadsige en jagende staatshoofd WA van Amsberg van zijn taak ontheffen, vermogen en voorkeursbehandeling ontnemen en de rest van zijn leven laten wonen in de Haagse Schilderswijk of Laakkwartier. Van een baan bij de plantsoenendienst gaat zeker weten een reinigende werking uit.

Piet
Piet
3 maanden geleden

Van alle jaren dat de bewindslieden en ministers actief waren in deze affaire het maandloon terug laten betalen en dat aan alle geleden gezinnen terug geven.
Niet de belasting betaler moet bloeden voor hun wandaden!!

rop
rop
Reactie op  Piet
3 maanden geleden

Het is een Wandaad tegen menselijkheid.

Catharina
Catharina
Reactie op  Piet
3 maanden geleden

👍👍👍

m B
m B
Reactie op  Piet
3 maanden geleden

volkomen met je eens pluk ze

antje
antje
3 maanden geleden

tja als het om een avondklok of wat dan ook gaat is het allemaal zo gepiept, het barst overal van het geld, als er geld over mensen/gezinnen gaat duurt het maar en blijft het maar duren want daar is ‘geen’ geld voor.
Snapt iemand er nog iets van???

salvar
salvar
Reactie op  antje
3 maanden geleden

ïk wel ze hebben naar mijn inziens de pensioenpot als gesloopt.
ze hebben al een paar jaar de economie gesloopt half nederland is al bijna failliet en toch blijven maar met geld smijten?
of de persen blijven draaien of het bovenstaande de geldpot.

Gert-Jan
Gert-Jan
Reactie op  antje
3 maanden geleden

Ja,
Men heeft 74 jaar voortreffelijk kunnen leven over de ruggen van hardwerkende mensen hier in nddrland, zo erg zelfs dat ik denk er he le maal geen pensioen fonds meer is, omdat zij hun vingers sowieso nergens thuis in kunnen houden en er zelfs jsfjes van gaan kopen.
Nu dat de aap uit de mouw komt, van 7 deccennia bedriegen en liegen, moeten toevallig dezelfde hardwerkend mensen wieberen en hun bek dicht houden, want ze konden wel eens boos gaan worden en in gaan zien hoe erg ze met zijn allen verraden zijn.

Dit kabinet legt de stress zo hoog bij de burger, dat de meesten al vertrekken alvorens zij aan hun pensioen mogen beginnen.
Kinderen indoctrineren, testen en volspuiten ZONDER enige toestemming van de ouders.
En alle burgers die van nederland houden mogen zich belachelijk maken bij de mensen die er nu nog steeds geen snars van snappen.

Code Oranje moet eerst maar even de woorden in daden omzetten, even kijken of het geen gecontroleerde oppositie is.
Niets is wat het lijkt, de nederlanders worden dagelijks voor het zootje gehouden
En met de rechters van nederland weten we het zo zoetjes aan wel.

m B
m B
Reactie op  antje
3 maanden geleden

snap het wel ze houden ons voor de gek

antje
antje
3 maanden geleden

er wordt gesmeten met geld en bij ons weg gegraaid

rop
rop
Reactie op  antje
3 maanden geleden

als overheden te kort komen ,gaat ze gewoon de geldpers aanzetten, en als de burger te kort komen ,worden ze nog meer uit geknepen, wat denkt men, hoeveel ze vele burgers financieel hebben aangedaan, zelfs zo dat vele het leven niet meer zien zitten. zo erg heeft de overheden door blind te zijn regie laten gelden tegen over de burgers. en nee, de burgers mogen dan zeker niet voorbij laten gaan ,ze moeten veroordeeld worden, als een gewone burger liegt en bedriegt heeft het ook gevolgen ,en zij mogen gewoon door blijven regeren ;dat is zo krom als het maar kan.

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  rop
3 maanden geleden

Woeker is de basis van alle ellende…

Ray
Ray
3 maanden geleden

Was geen toeval belasting fraude naar toeslagen burgers..En dat juist zo zelfde linkse kliek als sp LINKS. Dan weer door de kamer krijgt was niet goed. wat een spel zeg. En nu de fraude zaak van de belasting gebruiken om demissionair te geraken jaja..mooi plannetje zo op voor al bereid. Twee X over de rug van de burgers. Nu om compleet door te gaan als dictatuur. firma Nederland het is helemaal geen staat.Freemasons hebben ff goed geregeld met elkaar. Ik trap daar niet in Boys. Het Muppet show spel van het kabinet maakt alleen maar verderf en slachtoffers. Zo door trapt. Mensen die dit spel doorzien. Rutte ceo van de firma (nederland) eigenlijk nog Duits grond gebied.Het slangen personeel van de firma Nederland zijn weer zo luciferaans als wat. Een berg zaagsel in de kamer dan is het uit met het gekronkel van die gladde palingen. allemaal een spel van de Bilderbergers.en EU. Nwo.

Edward
Edward
3 maanden geleden

In een tot op het bot corrupt land als Nederland gaat dit niets uithalen. Alleen het volk kan deze dictators ooit wegstemmen.

Peter Z
Peter Z
Reactie op  Edward
3 maanden geleden

Kijkend naar die farce van een verkiezingen in de VS en de stemmen per post die ze er hier onder een nieuw corona-excuus er geheid doorheen zullen rammen, zou ik er helaas niet al te veel van verwachten.

Wim Wieringa
Wim Wieringa
Reactie op  Edward
3 maanden geleden

wegstemmen lukt niet. De volgende lichting oplichters en corrupte politici staat al weer klaar. Het hele systeem moet om!

Lucky
Lucky
3 maanden geleden

Het wordt tijd dat veel figuren uit Pinokkio’s rariteitenkabinet voor het gerecht komen. Hun misdrijven en machtsmisbruik kan maar 1 ding tot gevolg hebben: lange gevangenisstraffen. Beginnen met de grootste schoft uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Mijneed, schijt aan uitspraken van een rechter en schuift naar eigen zegge de wet opzij als deze hem niet uitkomt. Vinden wij dat een Minister President no en de wet staat??? Trap die hele criminele VVD er eindelijk eens uit.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Lucky
3 maanden geleden

Het begon al met het weer binnenhalen van een koningshuis. Eeuwen geleden !

En maar zwaaien met vlaggetjes op koningsdag! De domheid van de massa vormt de inertie!

Jeff
Jeff
3 maanden geleden

Ik wens code oranje veel succes, maar ja; als je een land gewoon mag lam leggen, als je je eigen rivieren volgooit met verontreinigde grond, als je de waarheid achterhoudt inzake een MH17, je zaken mag doen met terroristen … dan wordt dat denk ik een hele lastige. Het is over en uit, voor een groot deel van de wereld. Het gas loopt al, nu het vonkje nog.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

Weg met deze regering , er is jarenlang zoveel curroptie, vrienden politiek gaande !!
Allemaal eruit… plaats NIEUWE mensen in de regering, en het volk moet ze in de gaten houden. NIKS MEER ACHTER DE SCHERMEN, alles moet openbaar en elk wet, regels enz. moet gekeurd worden door de volk. TRANSPARANT. Macht terug naar het volk!! EN UIT DE CORRUPTE EU!!

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

“…plaats NIEUWE mensen in de regering,…” en allemaal door en door screenen zodat ze allemaal “Illuminati vrij” zijn.! De gewone man/vrouw op de plek, die weet wat er onder de bevolking speelt en hart voor hun zaak hebben !!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Marie-Jeanne
3 maanden geleden

Marie-Jeanne ik geeft je 100% gelijk

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

helemaal mee eens Joyce….maar hoe gaan we dat doen?

x

Check Also

de jonge

De Jonge: vanaf 12 jaar volledig vaccineren, jaarlijks

VVD-Kamerlid Sophie Hermans zei woensdag in de ...

d66

‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

49
0
We lezen graag je reactie!x