Binnenland

Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de rol van de Belastingdienst en zijn ambtenaren in de toeslagenaffaire, waarbij veel ouders in de problemen kwamen doordat zij ten onrechte als fraudeur werden behandeld. Ook de verantwoordelijke bewindslieden lijken nu buiten schot te blijven. De politieke beweging Code Oranje wil de vervolging van de verantwoordelijke bestuurders in de Tweede Kamer op de agenda zetten.

PvdA’er Lodewijk Asscher trok zich terug als lijsttrekker en het kabinet is gevallen, maar verder gebeurt er weinig tot niets en de verkiezingen zijn niet ver weg. Kandidaat-Kamerleden Peter Plasman en Sebas Diekstra van Code Oranje reageren: “Het aftreden van het kabinet en het terugtrekken van verantwoordelijke bewindspersonen als lijsttrekker bij hun partijen zijn aardige eerste stappen, maar doen nog onvoldoende recht aan het onbeschrijflijke leed bij duizenden ouders.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Voldoende aanleiding

De Tweede Kamer zou tot vervolging kunnen besluiten als Kamerleden de kwestie op de agenda zetten. “En dat zou gezien het vernietigende rapport van de parlementaire ondervragingscommissie een terechte stap zijn,” zeggen Plasman en Diekstra.

Asscher sprak van een ‘onrechtmatige jacht’ door de overheid op duizenden gezinnen. “Voldoende aanleiding voor strafrechtelijk onderzoek en een mogelijke vervolging.”


[Code Oranje]

4.8 39 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

‘Een terechte stap’, zeker.

Peter van S.
Peter van S.
3 jaren geleden

De wet dient – urgent – aangepast te worden. Ambtenaren incl. kabinetsleden en de nodige zg. adviesraden dienen verantwoordelijk gesteld te – kunnen – worden.
De termijn voor de premier dient te worden gelimiteerd tot max. 2 termijnen van 4 jaar.
Benoeming van leden van de Hoge Raad en de Raad van State, dient níet meer te worden gedaan door de ministerraad. De Gezondheidsraad en de RIVM dienen voor eens en voor altijd, strikt gescheiden te worden van de departementen ( dus niet zoals u de Gezondheidsraad die altijd vergadert met leden van het departement voor volksgezondheid ). Ook parlementariërs dienen, met terugwerkende kracht, te worden aangepakt, op het volledig verwaarlozen van hun taak als volksvertegenwoordiger. Geen beter voorbeeld als het zorgdossier.

Het zwart maken van dossiers wordt strafbaar. Beroep op WOB mag onder geen enkele omstandigheid meer worden opgeschort.

Piet
Piet
3 jaren geleden

Van alle jaren dat de bewindslieden en ministers actief waren in deze affaire het maandloon terug laten betalen en dat aan alle geleden gezinnen terug geven.
Niet de belasting betaler moet bloeden voor hun wandaden!!

antje
antje
3 jaren geleden

tja als het om een avondklok of wat dan ook gaat is het allemaal zo gepiept, het barst overal van het geld, als er geld over mensen/gezinnen gaat duurt het maar en blijft het maar duren want daar is ‘geen’ geld voor.
Snapt iemand er nog iets van???

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x