Mens en Dier

Rob Jetten vergelijkt PVV met nazi’s, spreekt in speech over ‘eindoplossing’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

D66-leider Rob Jetten gaf zaterdag een speech bij de Rally for Europe in Brussel. Zijn uitspraken doen aardig wat stof opwaaien.

Hij zei onder meer dat ‘extreemrechtse nationalisten’ de kracht van onze politieke samenwerking dreigen te ondermijnen. “Wilders, Meloni, Orban, Le Pen winnen aan invloed. Het probleem is niet langer dat ze onze Unie willen beschadigen door eruit te stappen. Het probleem is dat ze erin willen blijven om het volledig te vernietigen,” beweerde Jetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Waarschuwing

“Ik zeg: we schieten tekort. Laten we dat vandaag veranderen. Ik zal niet langs de kant van de weg staan met een bord ‘Pas op voor populisten!’ Vandaag is een waarschuwing. Tijd om wakker te worden! Doe je mee?!” vervolgde de klimaatminister.

Onze politieke familie mag nooit de fout maken om het verrechtsen te normaliseren. We voeren deze verkiezing om vrijheid tegen tirannie te verdedigen. Democratie tegen autocratie. Stabiliteit tegen chaos. Als we politici als Le Pen, Orban of Wilders mogelijk maken en normaliseren, corrumperen we vrijheid. We bezoedelen democratie. We verliezen ons recht om te spreken, aldus Jetten tijdens zijn Europa-speech.

Endlösung

De meest hallucinante uitspraak moest nog komen. Hij vergeleek de PVV van Wilders en passant met de nazi’s: “Vandaag is het 20 januari. Op deze dag in 1942, precies 82 jaar geleden, kwamen vijftien nazi-functionarissen bijeen in een kamer bij de Wannsee, een meer aan de rand van Berlijn. Hun vergadering duurde minder dan twee uur. En in die tijd gebruikten ze hun individuele macht en verantwoordelijkheid om hun ‘eindoplossing’ te bepalen.”

Jetten verwees hiermee naar de Endlösung, het plan van nazi-Duitsland voor systematische genocide op de Joden in Europa.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

258 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
4 maanden geleden

Hoe meer je links echt leert kennen, hoe rechtser je wordt.

Mikkel
Mikkel
4 maanden geleden

RobotJetten moet wel flink ge-MKUltra’t zijn. Kan niet anders. De PVV staat in de peiling op 50 zetels. Door dit soort uitspraken staat de PVV binnenkort op 76 zetels dankzij RobotJetten.

Remon
Remon
4 maanden geleden

Wie is dat jetten ?

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
4 maanden geleden

Ook helemaal van het padje af, over tirannie, autocratie , gesproken ; daar zijn bij Demonen 66 zeker niet schuldig aan? Iets met pot en ketel!

Back to top button
258
0
We lezen graag je reactie!x