Financieel

Kabinet geeft banken ‘dictatoriale bevoegdheden’ om financiële transacties van burgers aan banden te leggen

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!

Financiënminister Kaag wil alle banktransacties van Nederland boven de 100 euro gaan monitoren. Ongekende massasurveillance dreigt.

Een nieuwe wet om het ‘witwassen van crimineel geld’ tegen te gaan, is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een ‘onrechtmatige inmenging in de grondrechten van burgers’. Als er centrale controle komt, wordt een gevaarlijk pad opgegaan, vreest de autoriteit. “Zoals het wetsvoorstel er nu ligt, kunt u het eigenlijk niet aannemen.”

Bizar gedrag

De jacht op crimineel geld zorgt voor bizar gedrag van banken. Honderdduizenden mensen ontvangen brieven en/of telefoontjes van hun bank waarom ze cash geld opnemen en wat ze ermee gaan doen, of moeten een toelichting geven op hele normale overboekingen, constateert financieel expert Ab Flipse.

Hij kreeg van de Rabobank een brief over de nieuwe tarieven en limieten. Overboeken tot 5000 euro kan in één keer. Het overboeken van grotere bedragen verandert. Zo komt er een wachttijd van vier uur als je een groter bedrag wilt overmaken. Hierdoor is er ‘minder kans op grote schade bij fraude’, stelt de bank.

Wie stopt deze massasurveillance

Flipse is verbolgen. “Onder leiding van Kaag heeft dit kabinet banken dictatoriale bevoegdheden gegeven om alle financiële transacties van de bevolking te volgen en aan banden te leggen. Er heerst een angstcultuur. Dit onder het mom van het bestrijden van witwassen en fraude. Wie stopt deze massasurveillance?” vraagt hij.


4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 maanden geleden

Wij als burger moeten dit stoppen, massaal je geld opnemen.

Henk
Henk
2 maanden geleden

De pot verwijt de ketel…

Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Het merendeel crimineel geld zit bij de overheid, ze stelen elke maand van ons om ons het leven lastiger in plaats van aangenamer te maken!

Albatros
Albatros
2 maanden geleden

misschien moeten wij niet accepteren en zelf een munt verzinnen bank buiten spel zetten in Italië je dorpen die hadden geen genoeg geld iets anders voor dat wet geaccepteerd dan banken geenmacht meer

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

170
0
We lezen graag je reactie!x